Grycek pisze:Czyżby kwiat naszego forum znajdował się w Inowrocławiu na Ino-rocku?
Jako badyl mogę napisać, że o 19:09 to chyba trzeci utwór grało Indukti.
krzysiek83 pisze:
słoik o Kumka Olik pisze:Red. Kaczkowski też się odnosił do nich z sympatią i życzliwością.
Przykre.
Ale szanuję jego zdanie, nie zgadzając się z nim jednakowoż.
Sprostowanie!!
Pan Piotr odnosił się do nich z sympatią, ale na początku ich działalności. Wtedy gdy mieli tylko utwory demo i gdy to brzmiało... Utwór "Koduję" znalazł się na płycie Minimax Jarocin PL, ale później żadne nagranie tego zespołu nie było prezentowane. Nie słyszałem też informacji na antenie, że wydają płytę... O czymś to świadczy...
Całej płyty nie słyszałem, więc nie będę się o niej wypowiadał, ale kilka utworów słyszałem i one skłaniają mnie, żeby przypuszczać, że "Koduję" było nagrane z chęci tworzenia, a reszta dla kasy...
Co więcej - ten kawałek jako jedyny (dlaczego ten? dlaczego jedyny?) z płyty "minimax Jarocin2007" znajdował się w zestawie do głosowania na LPP3. Co więcej - nawet go tu na forum promowaliśmy (bez sukcesu).
Nie ma czego prostować, dlatego użyłem dość miękkiego określenia "z sympatią". Pan Piotr nie zachwycał się na antenie "Koduje", widział jego mankamenty, ale jak mówię życzliwie się zainteresował, częsta dość obecność w Minimaksie wynikała też ze sporego odzewu słuchaczy. Co do informacji o wydaniu płyty, to przypominam, że pan Piotr jest nieobecny na antenie od wielu miesięcy, choć rzeczywiście w momencie ukazania się jej na rynku prowadził swoje audycje. Nie chciałem robić z red. Kaczkowskiego nieomylnego guru, napisałem to zdanie raczej jako ciekawostkę. I żeby było jasne: ja Olika nie Kumam.
ku3a pisze:nie wiem czym "Koduję" różni się od reszty.
dla mnie cała płyta jest super.
Ty jako nieobiektywny fan wiadomo, że zawsze staniesz po stronie K.O. (ten zespół naprawdę mnie nokautuje w ostatnim singlu )
Mocno kontrowersyjny zespół, a w Trójce promocję miał wprost niebywałą w audycji red. Stelmacha.
Nowe objawienie polskiej sceny indie na miarę Myslovitz - można było odnieść wrażenie słuchając ochów i achów w OFFensywie...
Zachowajmy umiar. W krytykowaniu także. Jak do tej pory tylko ten ostatni ich singiel zapamiętałem z ich twórczości, więc nie może być tak całkiem źle
Może inaczej - kontrowersyjne jest to, że Trójka promuje tak średni zespół. I to z taką mocą. Niewielu jest to dane.
I myślę, że działania wytwórni zespołu mają tu niebanalne znaczenie (podobnie ma się sprawa z Behemothem - tylko, że tu wytwórnia ma co promować ).
a jakie są działania wytwórni? (pytam, bo nie wiem )
(i nawet nie wiedziałem, że tak mocno są w Trójce promowani, ostatnio prawie w ogóle nie mam czasu na słuchanie radia...)
Nawet nie tylko w Trójce. Po prostu ten zespół JEST promowany, co jest jednak jakimś zaskoczeniem, bo rzadko ktoś ma porządną promocję. W radiu słyszałem dużo o nim, także parę reklam, w Empikach ze 2 miesiące w strasznej gęstości leciały reklamy płyty wychwalające zespół jako objawienie, fantastyczny, etc. z kilkudziesięciosekundowym fragmentem pierwszego singla. TV mało oglądam, muzycznych wcale (o ile jeszcze są takie), więc nie wiem.