A dla mnie Leszek nie ma startu do Zaprzepaszczonych...krzysiek83 pisze:Rozumiem, że Uzi dla zasady nie lubi Comy. A tego nie wiedziałem, ja uwielbiam Leszka, bo jest świetny.
A to co teraz leci to dla mnie 3-4....setka.
II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: II Polski Top Wszech Czasów (1-3.05.2009) - Dzień 2
Mi się ten utwór kojarzy z "Podwójnym życiem Weroniki".
Taki jest urok wszelkich List Przebojów i tego typów notowań, bo wtedy kiedy utwór osiąga sukces, to następne utwory też osiągają sukces chyba że są naprawdę kwasami.marsvolta pisze:Nie przecze, ale taki na przykłd Maj? A to że było na podium to i tak niec przy tym co stało się potem. Praktycznie każdy następny singiel dochodził do pierwszego. I dla mnie jest to niesamowita przemiana.kajman pisze:To był pierwszy numer 1, ale przedtem miał sporo brzebojów, a Peggy była bardzo długo w zestawieniu i doszła (o ile pamiętam) na podium.marsvolta pisze:Myslovitz też się menczył i kto wtedy przewidzałby, że stanie się jednym z bardziej popularnych i ulubionych zespołów w Trójce. I to tak naprawdę od Dzługości Dźwięku.
Genialny Kraków. Jak dla mnie najlepszy utwór Myslovitz. Taki nastrojowy... Zaskoczyła mnie jeszcze wysoka pozycja Bombonierki. No i to, że Coma tak nisko. Teksty tego zespołu brzmią bardzo mądrze, ale dla mnie są kompletnie o niczym.
Tego utworu nie ma w zestawie i nigdy nie był przebojem, a szkoda, bo to chyba obok pierwszego Korowodu najlepszy utwór z pierwszej płyty. Do tego odwaga, żeby wykorzystać awangardowy text Przybosia. No i nie należy zapomnieć o tym, że skomponował to Jan Kanty.
Zaskakuję samego siebie, ale u mnie w rankingu będzie drugie.
Zaskakuję samego siebie, ale u mnie w rankingu będzie drugie.
#41 [18] Sztywny Pal Azji - WIEŻA RADOŚCI, WIEŻA SAMOTNOŚCI
uła ale poleciało
uła ale poleciało
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
In minus jak rozumiem. Mnie bardzo to zasmuciło.kamil_snk pisze:Zaskoczyła mnie jeszcze wysoka pozycja Bombonierki.
Oj wieża dzisiaj

<tamtadadam dadadadadadam...>
Oj zabolało, wieża spada
A jakie dwa zespoły ze sobą pomylił?krzysiek83 pisze:A Stelmach w TOPie "światowym" mylił się mniej i tracił kontrolę nad audycją w lepszym stylu niż Metz? Stelki nie da się przebić.kajman pisze:No fakt, takich błędów jak on to nikt nie robi.krzysiek83 pisze:Dzień dobry Państwu.
Jedno jest niezmienne: Na pierwszym Piotr Metz.
Jeszcze powiedzmy 15 lat temu u mnie by się zmieściło w głosowaniu.

- krzysiek83
Europa i Azja - świetna rzecz SZPALa.
Do tej pory mam kasetkę
A wieża to wisienka na torcie na tej płycie.
Mój numer 3.
Do tej pory mam kasetkę

Mój numer 3.
Dla mnie "Wieża radości..." to ta sama liga co "Przeżyj to sam", "Nie płacz Ewka", "O Ela" i "Dorosłe dzieci".uzi pisze:![]()
![]()
jak to mogło tak spaść...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Prawdziwa wisienka na torciekrzysiek83 pisze:Europa i Azja - świetna rzecz SZPALa.
Do tej pory mam kasetkę
Mój numer 3.
Przeżyj... i Ewka to zupełnie inna bajka niż Wieża i Dzieci.słoik pisze:Dla mnie "Wieża radości..." to ta sama liga co "Przeżyj to sam", "Nie płacz Ewka", "O Ela" i "Dorosłe dzieci".

Zgadzam się w 100%uzi pisze:Przeżyj... i Ewka to zupełnie inna bajka niż Wieża i Dzieci.słoik pisze:Dla mnie "Wieża radości..." to ta sama liga co "Przeżyj to sam", "Nie płacz Ewka", "O Ela" i "Dorosłe dzieci".dla mnie.

- krzysiek83
Ha, wiesz... Moim zdaniem to co robił w czasie TOPu Wszechczasów było kompromitujące, wraz z red. Gacek (ale duet...), która realizowała tamtą audycję.kajman pisze:A jakie dwa zespoły ze sobą pomylił?
Pan Piotr miał niewiele do powiedzenia, ale dużo mówił i... w efekcie nasza para cięła piosenki.
i to nie jedną, ale o ile pamiętam kilka

Zgrzytałem wtedy zębami.
Każdy, kto tnie piosenki w TOPie ten zapada mi źle w pamięci. Mimo, że red. Stelmacha szczerze lubię

Jak każdego z redaktorów Piotrów.
Jak to powiedziała pani Niemen de gustibus.uzi pisze:Przeżyj... i Ewka to zupełnie inna bajka niż Wieża i Dzieci.słoik pisze:Dla mnie "Wieża radości..." to ta sama liga co "Przeżyj to sam", "Nie płacz Ewka", "O Ela" i "Dorosłe dzieci".dla mnie.
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Ponawiam prośbę o podanie dotychczasowych miejsc.
- krzysiek83
Dołączam się. Dorosłe dzieci i Wieża to absolutna ekstraklasa.O Ela to mój koszmar.uzi pisze:Przeżyj... i Ewka to zupełnie inna bajka niż Wieża i Dzieci.słoik pisze:Dla mnie "Wieża radości..." to ta sama liga co "Przeżyj to sam", "Nie płacz Ewka", "O Ela" i "Dorosłe dzieci".dla mnie.
Cały debiut Turbo uwielbiam.
http://www.szruba.net/ptwc.php?t=2mateusz15 pisze:Ponawiam prośbę o podanie dotychczasowych miejsc.
"Marionetki", Norwid to mój nr 2 w topie wszechczasów poetów.
No cóż, na Vol II zdecydowanie bardziej podobają mi się Com uczynił i Z pierwszych ważniejszych odkryć. W rankingu jednak miejsce aż 7 tuż przed Sztywnym Palem.
Podając ostateczny ranking te piosenki spoza setki i spoza zestawu ustawię je w kolejności, ale opuszczę numerki.
Podając ostateczny ranking te piosenki spoza setki i spoza zestawu ustawię je w kolejności, ale opuszczę numerki.
- krzysiek83
Najgorsze piosenki dzisiejszego dnia, w mojej opinii rzecz jasna:
BASIA STĘPNIAK-WILK & GRZEGORZ TURNAU — Bombonierka
LOMBARD — Przeżyj to sam
COMA — Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków
...
Poprzestanę na trzech.
Najlepsze to oczywiście WIEŻA i TELEFONY.
BASIA STĘPNIAK-WILK & GRZEGORZ TURNAU — Bombonierka
LOMBARD — Przeżyj to sam
COMA — Zaprzepaszczone siły wielkiej armii świętych znaków
...
Poprzestanę na trzech.
Najlepsze to oczywiście WIEŻA i TELEFONY.