1372 (17.05.2008)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

ku3a pisze:
zbyszu pisze:Jak ku3a jechał do Augustowa to mógł do mnie zajechac - miał po drodze :)
:-) ale wiesz, jechalem pociągiem, to gdzies na trasie tego srodka transportu?
nastepnym razem - z przyjemnoscia :-).
Chyba jednak nie...jesli jechałes przez Białystok to blizej bylo Tobie np. do tadzia ;-) Ale niemniej pozdrawiam i zapraszam
ku3a

Post autor: ku3a »

zbyszu pisze:Oj, zazdroszcze tej parce...MIkolaj - Asia - wielkie pozdrowienia. Stołupianka. Trzeba przekręcić tam rowerkiem :)
strasznie sympatyczna para!
Balonik wypatrzyl ich w tlumie, zawolal mnie i poprosil, zebym zapytal czy nie chcieliby wejsc na antene. Pogadalismy troche, bo na poczatku mieli lekkie opory. Ale gdy juz zeszli ze sceny to sie rozgadali :-). Niesamowite, ale oni kilka lat temu rzucili wszystko i przeprowadzili sie w te okolice z... Wrocławia :!: Jesli faktycznie zbyszu bedziesz kiedys w Stołupiance, to pozdrow ich ode mnie :-). A odnajdziesz ich dom, poniewaz w ich wsi domów jest... jedna sztuka :mrgreen:. I stad sluchalnosc Trojki w ich wsi to 100% :lol:.
ku3a

zbyszu pisze:Foo F. poleciało w całosci...PanPiotrek sam bedzie sobie winien, jak po 21.30 nie bedzie się wyrabiał z najważniejszymi i najlepszymi dla Słuchaczy piosenkami...
pamietaj, ze w takich notowaniach trzeba jeszcze brac poprawke na to jak na piosenki reaguje zebrana pod scena publicznosc. Przy FF ruszalo sie calkiem sporo osob, w porownaniu z wczesniejszymi piosenkami, wiec trzeba bylo utrzymac ten stan :-).
ku3a

ela pisze:Pozdrowienia z Augustowa
bylas na rynku :?:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ku3a pisze:
zbyszu pisze:Foo F. poleciało w całosci...PanPiotrek sam bedzie sobie winien, jak po 21.30 nie bedzie się wyrabiał z najważniejszymi i najlepszymi dla Słuchaczy piosenkami...
pamietaj, ze w takich notowaniach trzeba jeszcze brac poprawke na to jak na piosenki reaguje zebrana pod scena publicznosc. Przy FF ruszalo sie calkiem sporo osob, w porownaniu z wczesniejszymi piosenkami, wiec trzeba bylo utrzymac ten stan :-).
Tak, tak, wiem wiem jak to bywalo w Szklarskiej Porębskiej...i sam zewsze byłem ciekawy reakcji tłumu...

Do nasłuchania
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

A ja zamiast listy wybrałem juwenalia i wcale tego nie żałuję :)
Za tydzień będzie podobnie.
ku3a

Tomekk pisze:5. Amy Winehouse - You Know I'm No Good (zapowiedź spolszczona ale to nic) :lol:
czy się doproszę o nowy utwór w zestawieniu :twisted:
chyba nie :cry:
spokojnie, bez nerwow :-).
sprawa wyglada tak - jesli w nastepnym notowaniu Amy spadnie, to jest naprawde duza szansa, ze pojawi sie cos nowego w zestawie.
Awatar użytkownika
kuba_m

Post autor: kuba_m »

Martyr pisze: Moje pozdro było na antenie ... chyba nie mam az tak bardzo rozpoznawalnego głosu :wink:
No moje pozdrowienia także były na antenie! :wink: Niestety nie mogłem na forum komentować LP3, bo do 19 spalałem tłuszczyk jeżdżąc na rowerze, później prysznic i wypad z przyjaciółmi.

Szczególne pozdrowienia dla Kuby. Aha, wreszcie dodzwoniłem się do Helen! :wink: :D :D
ku3a

Martyr pisze:A kto wygrał empetrójkę? :wink:
wyniki mają byc podane podczas nastepnego notowania :-).
Awatar użytkownika
kuba_m

Pewnie jakiś wierszyk i kawał o zębach Augustowian. :wink:
Awatar użytkownika
kuba_m

Moje małe podsumowanie.

Minusy:
- spadek Roberta Kasprzyckiego,
- spadek Indios Bravos,
- spadek Dropkick Murphys,
- spadek Foo Fighters (pożegnanie…),
- brzydkie spadki Lao Che,
- Madonna i Dżastyn już na 13, ech.

Plusy:
- awans Teddybears & Iggy Pop’a,
- awans Steve’a Lukather’a,
- awans L.Stadt,
- awanse Amy MacDonald,
- Maryla Rodowicz w 30,
- spadek „Wiośnie Nie!”,
- piękny awans KSU,
- Coldplay w 30,
- Muse w 10 (+4, a w przyszłym tygodniu +9).
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

mrsap pisze:A ja zamiast listy wybrałem juwenalia i wcale tego nie żałuję :)
Jak ja Ci zazdroszczę! Riverside na żywo... Ech... Rozmarzyłem się ;) Cóż, długi weekend spędzę w Katowicach.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ksch pisze:
Jak ja Ci zazdroszczę! Riverside na żywo... Ech... Rozmarzyłem się ;) Cóż, długi weekend spędzę w Katowicach.
Wow - Riverside na juwenaliach? Wczoraj w Olsztynie np. Kult...Bosssssko
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Słyszałam adra! :D Ale występ, chłopie! I świetna reklama forum! :D
"Co oni tam pisza" - ale to zabrzmiało! :mrgreen:
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

:D 8)

Pojechałem do Augustowa na weekend i oczywiście lista była gwoździem programu mojej ekskursji. Było super. Najpierw z ku3ą poprzyklejaliśmy na rynku w różnych miejscach karteczki z tytułami piosenek z Top 10. Np. "Nikt nie pachnie jak ty" znalazło się na śmietniku, "Chasing Pavements" na słupie tuż nad chodnikiem, "Feeling Good" przy okienku z lodami, "Hydropiekłowstąpienie" na hydrancie (takim specjalnym, nie jakimś zwykłym). :wink: Potem pomogłem w spisywaniu nazwisk osób chcących wygrać w trójkowej loterii radyjko ze znaczkiem Trójki. Z p. Baronem miałem okazję porozmawiać, no i na chwilę przed mikrofonem zasiadłem. :) Po liście były sztuczne ognie, a ja wróciłem do hoteliku tak zmęczony, jak chyba nigdy wcześniej nie byłem.

Jeszcze przed listą byłem na rejsie statkiem po jeziorach augustowiańskich. W drodze powrotnej nie bardzo odpowiadała mi muza grająca z głośników (jakieś disco polo :evil: ), więc włączyłem sobie radio i w słuchawkach usłyszałem "Hydropiekłowstąpienie". Wokół sama woda, brzeg gdzieś daleko, statek chyboczący się na falach, nie muszę przekonywać, że HPW brzmiało w tym momencie niesamowicie. Na marginesie - piosenkę słyszałem w Radiu Białystok, wygląda na to, że po sukcesie na LP3 utwór ten zaczęły grać inne stacje radiowe.

EDIT: Mój post nr 1000, lepiej nie mogło wyjść. :)
Awatar użytkownika
1981

Post autor: 1981 »

adr pisze:Np. "Nikt nie pachnie jak ty" znalazło się na śmietniku, "Chasing Pavements" na słupie tuż nad chodnikiem, "Feeling Good" przy okienku z lodami, "Hydropiekłowstąpienie" na hydrancie (takim specjalnym, nie jakimś zwykłym).
Hahaha, świetne pomysły!! Rewelacja!
:lol: :lol:
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

1981 pisze:
adr pisze:Np. "Nikt nie pachnie jak ty" znalazło się na śmietniku, "Chasing Pavements" na słupie tuż nad chodnikiem, "Feeling Good" przy okienku z lodami, "Hydropiekłowstąpienie" na hydrancie (takim specjalnym, nie jakimś zwykłym).
Hahaha, świetne pomysły!! Rewelacja!
:lol: :lol:
:lol: Czy wszystkie kartki zostały znalezione? A nie było tak, że co bardziej zaangażowani wyszukali np. 2-3 kartki? ;)
ku3a

Pojedyncze osoby przynosily po jednej kartce, ale byla para ktora miala dwie, a poza tym byly dwie kolezanki, z ktorych kazda miala po jednej, wiec na pewno bylo zbiorowe szukanie :-).

Czekalem na Twoja relacje, adr :-). Chyba nie sądziliscie, ze my tak losowo porozklejamy kartki, prawda? :mrgreen: Dodam moze jeszcze, ze np. "Dziewczyny z podworka, chlopaki z mojej ulicy" przykleilismy w bramie na rynku wiodącej na podworze, a "This Is The Life" na slupie z ogloszeniami kulturalnymi :lol:. Nie wiem czy ktos sie zorientowal, ze tytuly byly tematycznie powiazane z miejscem, ale my mielismy wielka frajdę z wymyslania gdzie co przykleic :mrgreen:.

A zaczelo sie tak - przyjechalismy na rynek, poszedlem wydrukowac naklejki, wyszedlem je rozklejac, a tu podchodzi do mnie adr :-D. No a potem poprosilem o pomoc przy stoliku. Jeszcze raz stokrotne dzieki za całą pomoc!!
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

ku3a pisze:
Tomekk pisze:5. Amy Winehouse - You Know I'm No Good
czy się doproszę o nowy utwór w zestawieniu :twisted:
chyba nie :cry:
spokojnie, bez nerwow :-).
sprawa wyglada tak - jesli w nastepnym notowaniu Amy spadnie, to jest naprawde duza szansa, ze pojawi sie cos nowego w zestawie.
bardzo się cieszę :D dziekuję
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

adr pisze:Jeszcze przed listą byłem na rejsie statkiem po jeziorach augustowiańskich. W drodze powrotnej nie bardzo odpowiadała mi muza grająca z głośników (jakieś disco polo Evil or Very Mad ), więc włączyłem sobie radio i w słuchawkach usłyszałem "Hydropiekłowstąpienie". Wokół sama woda, brzeg gdzieś daleko, statek chyboczący się na falach, nie muszę przekonywać, że HPW brzmiało w tym momencie niesamowicie. Na marginesie - piosenkę słyszałem w Radiu Białystok, wygląda na to, że po sukcesie na LP3 utwór ten zaczęły grać inne stacje radiowe.
W Radiu Merkury też grają Hydro oraz Długą drogę w dół
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Martyr pisze:jak mnie wyłapiesz, to daj znać :wink:
Już mam, a mało brakowało, a bym się pomylił. ;-)
Przez chwilę myślałem, że Ty to "studentka stomatologii ze Szczecina", ale wszystko misie w tym zdaniu nie zgadzało [chociaż o krok od prawdy ;-)], więc słuchałem dalej. ;-)
Ale później okazało się, że wystąpiłaś w duecie z ku3ą. :-D [I nawet nie musisz potwierdzać. :-P ;-)]
Martyr wcześniej zadzwoniła, a o 21:41 pisze:Czy ktos rozpoznał pozdrawiający głos? :P
:mrgreen:

PS. ku3a i adr - Pomysł z kartkami rewelacyjny! :-D
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

abd3mz pisze:
Martyr pisze:jak mnie wyłapiesz, to daj znać :wink:
Już mam, a mało brakowało, a bym się pomylił. ;-)
a to prawie w tym samym momencie i ja na ten fragment trafiłam :) . ja właśnie sobie umilam czas przy pracy i odsłuchuję notowanie i przed chwilką Martyrka wraz z Panem Producentem się do mnie odezwali :D . [chyba bym nie rozpoznała, gdybym nie wiedziała, że dzwoniłaś Martyrko :wink: ]

pomysł z karteczkami rzeczywiście przedni, tylko trzeba następnym razem ściągnąć więcej forowiczów. fajne te niektóre zapowiedzi :wink: .
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

ksch pisze:
Riverside zagra dopiero w sobotę. A po nich wystąpi Coma, więc szykuje się coś absolutnie odjechanego. Szkoda, że znów w czasie listy...
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

tak sobie czytałem te komentarze i... ku3a, którego sierpnia jest ta lista w Bieszczadach? :mrgreen:
ku3a

:-)
albo w polowie, albo na sam koniec :-)
ODPOWIEDZ