Mam już kolejność pierwszej 18 (tak jakoś się ułożyło, że akurat tyle zostało do końca), ale że chciałem jeszcze jakieś mini komentarze do niej dopisać, to na razie się wstrzymam z głosem. Najpóźniej do piątku.
No i sie zagłosowało. Było parę niespodzianek. Ale zawsze miłych i na korzyść Ciekawe jak sobie te niespodzianki poradzą. Na razie nic zdradzał nie bede
No pięknie się słucha muzy z NL4 . W zasadzie moja czołówka już od tygodnia jest ustalona, ale skoro termin przedłużony to wciąż słucham i zastanawiam się czy coś nie zmienić.
Wczoraj po 2-tygodniowej przerwie kolejne przesłuchanie i z 17 piosenek ostało mi się 13. A potem ze zdziwieniem zauważyłem, że na miejscach 15-17 są trzy zespoły o nazwach jednowyrazowych zaczynających się na tą samą literę.
Uff zostało tylko 9 piosenek - reszta już poustawiana. Ale teraz wybór jest niezwykle trudny, chociaż potworzyły się grupki miejsc:
1-2, 3-4, 5-7 i 8-9.
Ale stwierdzam (chyba nie pierwszy raz), że czołówka jest niesamowicie silna, chyba jeszcze mocniejsza niż w pierwszym notowaniu. Ale faktem jest, że było wyjątkowo dużo bardzo słabych utworów z największym jak dotychczas koszmarem na czele.
P.S. Dla jednego z utworów w zestawieniu (którego nie odrzuciłem przy pierwszym przesłuchaniu) trzeba byłoby stworzyć nowy gatunek muzyki - progressive folk
kajman pisze:
P.S. Dla jednego z utworów w zestawieniu (którego nie odrzuciłem przy pierwszym przesłuchaniu) trzeba byłoby stworzyć nowy gatunek muzyki - progressive folk
Ciekaw jestem którego ?
Ja znalazłem na te kilka utworów określenie neofolk.
kajman pisze:
Ciekaw jestem którego ?
Ja znalazłem na te kilka utworów określenie neofolk.
No mi się tylko jeden taki rzucił w uszy. Myślałem, że to jet oczywiste, o co chodzi, ale napiszę dodatkowo, że chodzi o utwór polski.
Czy to znaczy, że jeszcze 6 osób nie zagłosowało z pośród tych które zaproponowały utwory? Czy może ktoś bez utworów też głosował?
To tylko info o liczbach więc może mógłbyś Grycek takie info zdradzić?
dominik_fi pisze:
Czy to znaczy, że jeszcze 6 osób nie zagłosowało z pośród tych które zaproponowały utwory? Czy może ktoś bez utworów też głosował?
To tylko info o liczbach więc może mógłbyś Grycek takie info zdradzić?
Jedna osoba bez utworów głosowała, czyli zostalo jeszcze 7 osób, które umieściły swoje utwory i nie głosowały.
kurczę...powrót po latach (:)) i co jest? patrzę a tu całkiem słuszne przedsięwzięcie...podoba mi się i w tym ostatnim momencie też chciałbym zagłosować...mam nadzieję że nie pogwałcę przy tym jakiś reguł...