Drugi Polski Top Radia 357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Re: Drugi Polski Top Radia 357
107. Wojciech Młynarski - Jeszcze w zielone gramy (live)
my graliśmy w dzieciństwie w zielone, a jak inni forowicze?
my graliśmy w dzieciństwie w zielone, a jak inni forowicze?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
najbardziej romantyczny tekst o umieraniu i miłości to:
And if a double-decker bus
Crashes into us
To die by your side
Is such a heavenly way to die
And if a ten ton truck
Kills the both of us
To die by your side
Well, the pleasure, the privilege is mine
ciekawe czy ktoś wie z czyjego to repertuaru

Podobnie jak przed rokiem, "Jeszcze w zielone gramy" słyszymy dziś pewnie nie po raz ostatni, ale oryginał z założenia nie do przebicia
.

108. Edyta Geppert - Życie, kocham cię nad życie 391
107. Wojciech Młynarski - Jeszcze w zielone gramy 331
W naszym głosowaniu słabiutko.
A prywatnie jeżeli Zielone to tylko w wersji 123.
107. Wojciech Młynarski - Jeszcze w zielone gramy 331
W naszym głosowaniu słabiutko.
A prywatnie jeżeli Zielone to tylko w wersji 123.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
A dlaczego nie? Na pewno jak dla mnie znacznie prędzej pasuje niż chociażby Bluszcz.8azyliszek pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:27 am No niby fajna piosenka ale nie na pierwsze 200 miejsc w Topie.
-
A mi w zestawie brakuje zespołu 1984 i "Specjalnego rodzaju kontrastu" we właściwej wersji śpiewanej przez Pawła "Czestera" Tautera i oczywiście mojego ulubionego Kombi "Nasze rendez-vous", to nowe Kombi ze Zbyszkiem Filem na wokalu nawet dobre i album "Minerał życia", Łosowski ojciec brzmi jak za dawnych lat dobrze.
106. Bogusław Mec - Jej portret
wielu pamięta też żeńskie wersje całkiem udane - Łucja Prus, wczesna Górniak, Jopek czy Kayah z płyty zbiorowej na rzecz kobiet-ofiar raka piersi (wspaniała aranżacja)
ale najpiękniej piosenka autorstwa Jonasza Kofty i Włodzimierza Nahornego brzmi dla mnie od Meca właśnie, tak naturalnie
wielu pamięta też żeńskie wersje całkiem udane - Łucja Prus, wczesna Górniak, Jopek czy Kayah z płyty zbiorowej na rzecz kobiet-ofiar raka piersi (wspaniała aranżacja)
ale najpiękniej piosenka autorstwa Jonasza Kofty i Włodzimierza Nahornego brzmi dla mnie od Meca właśnie, tak naturalnie
Weszliśmy teraz w nadspodziewanie długą strefę klasyki polskiej muzyki rozrywkowej. Meca od ładnych paru lat nie ma już z nami, za to kompozytor tej piosenki (Nahorny) niedawno świętował 80. urodziny.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Wszystkiego najlepszego dla autora muzyki, pana Włodzimierza Nahornego!
Czy dziś usłyszymy go także jako wykonawcę? Oby!
Czy dziś usłyszymy go także jako wykonawcę? Oby!
Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2022 10:55 am przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak jest, niech żyje pan Nahorny! toast 
cudowny człowiek

cudowny człowiek
105. Dawid Podsiadło - Małomiasteczkowy
sympatycznie, a co
sympatycznie, a co
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Zgodziłbym się, ale fragment "A ona słucha Beasty Boys" strasznie mi wpada w ucho. Ma fajną linię melodyczną. Jakoś mi się za bardzo osłuchały piosenki Andrusa.Neo01 pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:52 amA dlaczego nie? Na pewno jak dla mnie znacznie prędzej pasuje niż chociażby Bluszcz.8azyliszek pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:27 am No niby fajna piosenka ale nie na pierwsze 200 miejsc w Topie.
- Neo01
Takiemu discu mówię kategoryczne 

Mnie też brakuje, więc zgłosiłem jako jedną z propozycji. Co do Kombi również zgoda, choć można ubolewać, że stary skład już raczej się nie reaktywuje.jedrzej2012 pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:53 am A mi w zestawie brakuje zespołu 1984 i "Specjalnego rodzaju kontrastu" we właściwej wersji śpiewanej przez Pawła "Czestera" Tautera i oczywiście mojego ulubionego Kombi "Nasze rendez-vous", to nowe Kombi ze Zbyszkiem Filem na wokalu nawet dobre i album "Minerał życia", Łosowski ojciec brzmi jak za dawnych lat dobrze.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
W podobnym czasie powstała inna wersja tego utworu z tytułem Twój portret zmienionym z powodów oczywistych. Śpiewała go Łucja Prus i jej wersję lubię jeszcze bardziej. Niedługo później Rosiewicz sparodiował piosenkę i nadał jej tytuł Żaba story.
może problem z opłatami za prąd, gaz, czynsz/ ;P8azyliszek pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:57 am Dlaczego ja mam takie opóźnienie w słuchaniu na aplikacji, że jeszcze u mnie to nie leci?
- Neo01
Przez lata był w zestawie i nigdy się nie przebił - akurat są z mojego miasta, ale skoro tak mało osób głosowało, to chyba jednak nie ma za bardzo sensu go przywracać?GregF pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:57 amMnie też brakuje, więc zgłosiłem jako jedną z propozycji.jedrzej2012 pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:53 am A mi w zestawie brakuje zespołu 1984 i "Specjalnego rodzaju kontrastu"
on air
Bluszcz - Kumpel
a tak bez miejsca na Topie na razie
ale już mi się przypominają czasy studenckie (no taki rodzaj nonszalancji i szczeniactwa zarazem)
Bluszcz - Kumpel
a tak bez miejsca na Topie na razie
ale już mi się przypominają czasy studenckie (no taki rodzaj nonszalancji i szczeniactwa zarazem)