Nasza Lista XIII

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

kajman

Re: Nasza Lista XIII

Post autor: kajman »

Wprawdzie myślałem o tej środzie o 21 lub 22, ale zapomniałem to napisać. No ale to teraz bez znaczenia, skoro jest nowy termin.
A zagłosowało już 27 osób na 77 utworów. I teraz trzeba już 6 punktów żeby się załapać do top64. No i jeden utwór z miejsca szóstego się nia łapie, bo jest tylko u jednej osoby.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

głosy poszły! :-)

jedna literka jest zdecydowanym liderem NL13 ;-)

dopiero teraz jak przeczytałem post Geepharda skojarzyłem, że nawet nie wiem czyje utwory (w większości) pojawiły się w mojej "11".
Dede

Post autor: Dede »

romec pisze:Mało! Licząc, że poza zgłaszającymi zagłosował tylko Sundrajta (...)
Proszę doliczyć mnie, jako tego, który nie zgłaszał, a zagłosował ;)
Głosy wysłane wczoraj po południu, potwierdzone przez kajmana, że doszły.
Po odsłuchaniu zestawu podzieliłem piosenki/utwory na cztery kategorie: tak - 28, tak/nie - 25, nie/tak - 11 oraz nie - 17. Następnie zająłem się tylko najwyższą kategorią wybierając jedenaście kawałków do zagłosowania. Numer jeden, to dla mnie prawdziwe odkrycie! Aż dziwne, że to nie jest przebój grany powszechnie... Chociażby dla poznania tej piosenki warto było wziąć udział w NL13. Teraz będę jej kibicował, żeby zaszła jak najdalej!
Przed chwilą sprawdziłem, że w mojej jedenastce znalazły się propozycje... 11 różnych osób. Nie sprawdzałem tego wcześniej, żeby słuchając nie patrzeć na utwór przez pryzmat forowicza, którego gust muzyczny jest dla mnie mniej lub bardziej określony.
Teraz czekam na kolejną rundę!!!
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Nareszcie udało mi się wybrać moją jedenastkę. Teraz tylko napisać komentarz i wysłać głosy do kajmana. Coś wyjątkowo mało czasu miałem dla tej edycji NL. Z tego powodu musiałem być bardziej krytyczny w stosunku do utworów, żeby eliminacja przebiegła trochę szybciej.Dla mnie to była solidna edycja. Myślę, że do pierwszej trójki będę w przyszłości z chęcią wracał.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

DOkonałem pierwszego odrzutu. Od razu do 28 utworów, z tego myślę że jest ok. 7 pewniaków, a o pozostałe 4 miejsca powalczy zapewne ok. 15 numerów.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Witam mam pytanie odnośnie kolejnego juz głosowania, czy raczej głosowań. Prosiłbym aby termin nie wpadł w dniu 26.11 ponieważ będę wracał z tym dniu z sanatorium i będzie mi ciężko oddać głosy w tym terminie.
romec

Post autor: romec »

Głosowanie w żadnej fazie nie trwa krócej niż 2 dni, więc nie ma się co przejmować. Zagłosujesz 25 lub 27 listopada :)
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Też zagłosowałem i muszę przyznać, że w tej edycji nie mam zdecydowanego numeru jeden i możliwe, że po kolejnym odsłuchu pierwsza piątka odwróciłaby się do góry nogami. Najlepszą 20-tkę słuchałem jednak chyba 5 razy, więc stwierdziłem, że to wystarczy. W każdym razie nie przywiązuję się do obecnej kolejności, możliwe, że w kolejnych rundach wygra teoretycznie gorszy utwór.
Co do ogólnego poziomu: wydaje mi się gorszy od dwóch ostatnich edycji, w których brałem udział, ale może po prostu te utwory muszą się "uleżeć" i potem będę je odbierał nieco inaczej. Póki co, szczerze mówiąc, żadnej rewelacji nie odkryłem.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

Zagłosowane.
Miałam zamiar zdążyć w pierwszym terminie, ale niestety 'patrioci' mi przeszkodzili - miałam wrócić do domu w poniedziałek wieczorem [w czasie zlotu byłam u Mamy :-) ] ale ze względu na wiadome wydarzenia w Warszawie, zostałam na jeszcze jedną noc. Tym sposobem straciłam jeden wieczór przesłuchań. I to jednodniowe opóźnienie widoczne jest właśnie bardzo konkretnie. ;-)

Sprawdziłam teraz i ze zdziwieniem stwierdziłam, że jedna osoba ma w mojej 11 obydwie swoje propozycje [miejsce 4 i 9], pozostałe pozycje należą do 9 różnych forowiczów. Aczkolwiek chyba aż 4 z nich ma swoje utwory w mojej szeroko pojętej czołówce.

Żadna piosenka nie 'walnęła' mnie totalnie po głowie ale całej 11 [a nawet więcej] słucham z BARDZO dużą przyjemnością. :-)
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Prawie, że ustaliłem kolejność na czele, tak więc powinienem zdążyć do 16.11 16:11, a może nawet do 15.11 15:11. :mrgreen:

Edit: 15.11, 19:43 - głosy poszły.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Głosy wisiały na włosku, ale udało mi się w końcu je wysłać.
W bieżącej edycji NL rozstawionych mam 16 utworów :)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

48 godzin temu wysłałem głosy, a nie mam potwierdzenia.
piszę, bo nie chciałbym się jutro dowiedzieć gdy będę poza domem, że moje głosy nie doszły ...
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

głosy wysłane przed chwilą (godz. 11:32)
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Nareszcie wysłałem swoje głosy.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Zagłosowane.
Jakby wyciągnąć średnią, to mimo sporej liczby utworów na ocenę 2/5, jednak było nieźle. Ale nie znalazł się chyba żaden numer, który by mnie zachwycił (poza jednym, który znałem. I moimi oboma 8) ). Także pod tym względem jest gorzej, raczej nie znajdą się następcy np. Manchester Orchestra, czy Josha Rittera z edycji 11, albo Glena Hansarda z 12.
Awatar użytkownika
mixplusik
Kontakt:

Post autor: mixplusik »

Głosy posłane, tylko jeden kawałek mnie "powalił", i to tylko przy pierwszym odsłuchu. Ogólnie było jednak dość sporo utworów wartych uwagi i których słuchało się z przyjemnością.
kajman

Wysyłałem potwierdzenia, a teraz napiszę tutaj, że do tej pory otrzymałem głosy od 38 (w kolejności przysyłania): kajman jollyroger72 Nivo Neo01 Noemi miszony michal91d andie Vinyl84 uzi ku3a romec ADDY mcgrat Sundrajta kamil_snk wwas Łucek rafal92 konwicki1980 DeDe dominik_fi KasiaK Artur tadzio3 Gephard Yacy neon.ka adameria Aro Julia Martyr abd3mz stavanger Grycek Miszon mixplusik.
romec

Kajmanie! Albo coś źle liczę, albo wymieniłeś 37 osób :-P
kajman

Przed chwilą dotarł do mnie głos TomaszaBr, więc wygląda na to, że nie głosowali jeszcze Brian, hawk73, iqh.
Padły na razie głosy na 80 utworów, przy czym jeszcze nie wiem, który głosów nie otrzymał.
romec pisze:Kajmanie! Albo coś źle liczę, albo wymieniłeś 37 osób :-P
Tak, masz rację. Jeszcze głosował detektyw, lecz z pewnych względów mi się wymknął ze spisu.
Awatar użytkownika
iqh
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: iqh »

Zagłosowane! Ciut za późno ale wcześniej czytałem, że głosowanie miało być do 19...? Mam nadzieję, że jest ok.
kajman

Ja mogę przyjąć, ale w tej sytuacji chciałbym przeczytać co sądzą inni.
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

a w czym problem?
kajman pisze:następuje pierwsza faza, czyli eliminacje trwająca do 16.11.2013 godz. 16.11 (z możliwością przedłużenia co najwyżej o kilka godzin)
wiem, że nie było oficjalnego drugiego przedłużenia, ale bez przesady... no chyba, ze masz policzone i już wklejasz :-P
im więcej tym lepiej! :-)
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

Też jestem za tym, żeby przyjąć - nie bądźmy zbyt drobiazgowi.
romec

Jeśli nie będzie to duży problem to przyjmij. Jeśli jednak ktoś jeszcze układa głosy i ma zamiar je za chwilę wysłać, to dobrze by dał znać, żeby kajman nie zaczął wcześniej układać par.
Awatar użytkownika
uzi
Kontakt:

Post autor: uzi »

romec pisze:Jeśli jednak ktoś jeszcze układa głosy i ma zamiar je za chwilę wysłać
no może już nie przesadzajmy. ten jeden można jeszcze przyjąć, ale chyba wystarczająco dużo było czasu i wystarczająco jasno był określony przesunięty termin.
ODPOWIEDZ