Notowanie 1638 (Marek Niedźwiecki)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Notowanie 1638 (Marek Niedźwiecki)
Deep Purple superrrr. Nic dodać nic ująć. Niezła dziś lista. Skoki Anathemy i DP. Jeszcze tylko czekam na skok BS.
- konwicki1980
- Kontakt:
Wydawało mi się zawsze, że to Nienacki napisał te dzieła.słoik pisze:Od razu mówię, że interesuje mnie "Dagome Iudex" i wszelkie Samochodziki.kajman pisze:Zostało. Możemy o tym pogadać, ale najpierw chciałbym sobie przeczytać ponownie. Od razu mówię, że stan zachwytu nie wzbudza.słoik pisze:(nie zostało ci trochę Niziurskich?)
Jeśli kajman posiada coś tego autora, to też chętnie przyjmę. Przeczytałem jak dotąd 107 ze 110 tomów Pana Samochodzika.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
a ja sobie Kampa przed chwilą odsłuchałam ( bo słucham wszystkich promowanych ) i boję się co moje uszy poczną jak to za tydzień zadebiutuje, bo dziś ledwo wytrzymały.
Ale wtopa.konwicki1980 pisze:Wydawało mi się zawsze, że to Nienacki napisał te dzieła.
Jeśli kajman posiada coś tego autora, to też chętnie przyjmę. Przeczytałem jak dotąd 107 ze 110 tomów Pana Samochodzika.
Z Niziurskiego chcę "Siódme wtajemniczenie".
Ostatnio zmieniony pt cze 21, 2013 9:23 pm przez słoik, łącznie zmieniany 1 raz.
A tego Tracera przesłuchałaś?lady pisze:a ja sobie Kampa przed chwilą odsłuchałam ( bo słucham wszystkich promowanych ) i boję się co moje uszy poczną jak to za tydzień zadebiutuje, bo dziś ledwo wytrzymały.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
tak, bo u Manna znowu był. I ok.FOXD pisze: A tego Tracera przesłuchałaś?
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Tak jestseblit pisze:To ten, co bardzo chce być raperem ale mu niezbyt wychodzi?

Co do raperów to poważam Abradaba, Fokusa, Pezeta i Ostrego - reszty nie znam albo gardzę

Dagome nie mam. Wyspę właśnie czytam, Templariuszy i Fantomasa też mam. Ale z Nienackiego to najbardziej lubię Uwodziciela.słoik pisze:Od razu mówię, że interesuje mnie "Dagome Iudex" i wszelkie Samochodziki.
Kod: Zaznacz cały
| 7 | 7 | 9 | 0 | Układ zamknięty - Kult | PL |
Obroniona pozycja Kultu też cieszy 

Diablo Swing Orchestra? Faktycznie to niesamowity zespół.Artur pisze:Diablo dokonuje czegoś nieprawdopodobnego.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
FOXD pisze:Zapomniałem dzisiaj o Ultra-gniocie, ale to już raczej ostatnie podrygi tego badziewia.

Zawsze coś, ale żeby niżej od PodsiadłyFOXD pisze:Obroniona pozycja Kultu też cieszy

- konwicki1980
- Kontakt:
W kategorii najfajniejsza okładka Nienackiego, typuję tę:
http://kormoran.sklep.pl/img/products/24/19/2_max.jpg
http://kormoran.sklep.pl/img/products/24/19/2_max.jpg
- albarn
- Kontakt:
A co się stało z podpisami? Nawet nie zauważyłemadameria pisze:FOXD pisze:Zapomniałem dzisiaj o Ultra-gniocie, ale to już raczej ostatnie podrygi tego badziewia.Cytat-klasyk. Gdyby wprowadzono podpisy, to włożyłbym go sobie pod spodem.

Szkoda, zawsze chciałem skonfrontować tę wizję z czytanymi już Bunschem i Gołubiewem.kajman pisze:Dagome nie mam...słoik pisze:Od razu mówię, że interesuje mnie "Dagome Iudex"...
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
trudno coś znaleźć aktualnego z Ostrym, bo mało ostatnio udziela wywiadów, możesz np. zobaczyć tukajman pisze:To proszę podać mi texty, w których mają coś do powiedzenia. Pominąć można tylko Kaszel, bo faktycznie jest niezły.
A, przypomniało mi się - ja z tamtego wywiadu w Trójce wyniosłem to, że taka osoba jak on mówi, że ma ogrom wad i kilka zalet, ważne, żeby te zalety przysłoniły wady (i mimo to mógł odnieść taki sukces) - myślę, że to może być fajne przesłanie dla kogoś o niskim poczuciu własnej wartości; może mówi to prostym językiem, ale wydaje mi się że do wielu może trafiać, poza tym ma wiele przemyśleń dotyczących choćby mediów, polityki, z którymi w znacznej mierze się zgadzam, wystarczy zresztą posłuchać kilku z brzegu txtów...
Z tym numerowaniem to są w ogóle przekręty (z tego co kojarzę). No i te dalsze to już nie Nienacki i z tego co czytałem to mnie nie zachwyciły.konwicki1980 pisze:Jeśli kajman posiada coś tego autora, to też chętnie przyjmę. Przeczytałem jak dotąd 107 ze 110 tomów Pana Samochodzika.
- albarn
- Kontakt:
Interesująca (zwłaszcza korespondując z tytułem książki). Bardzo przypomina mi zdjęcia, jakie robi Andy Summers z Police.konwicki1980 pisze:W kategorii najfajniejsza okładka Nienackiego, typuję tę:
To fakt, ale może za tydzieńjerzyko70 pisze:Zawsze coś, ale żeby niżej od PodsiadłyFOXD pisze:Obroniona pozycja Kultu też cieszy

Hmmm, DM spada, czyli jednak podium dzisiaj z gniotami. Nawet BS, czy River nie osłodzi mi tego.
Ostatnio zmieniony pt cze 21, 2013 9:31 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
- konwicki1980
- Kontakt:
Kupiłem kiedyś w taniej książce z taką okładką. Teraz gdzieś pewnie leży w pawlaczu u rodziców. Twórczość pana ZOMO-chodzika poza książkami przygodowymi pozostaje na razie mi nieznana.albarn pisze:Interesująca (zwłaszcza korespondując z tytułem książki). Bardzo przypomina mi zdjęcia, jakie robi Andy Summers z Police.konwicki1980 pisze:W kategorii najfajniejsza okładka Nienackiego, typuję tę:
A ja myślałem, że zmieniłeś temat. Siódme jest bardzo dobre, ale ja wolę Okullę i Piegusa.słoik pisze:Ale wtopa.
Z Niziurskiego chcę "Siódme wtajemniczenie".
A to akurat mam (SW znaczy).
To kiedy w końcu zabrzmią Jarek z Dawidem, bo już się niepokoję 

Zastanawialiście się kiedyś, czemu zwłoki w trumnach są układane twarzą do góry, a nie do dołu? Ja właśnie zacząłem, ale nie mam żadnej koncepcji. Ciekawe czy można w testamencie napisać, żeby pochowano moje ciało do góry dnem?
tzn. wiem doskonale, że można, ale jak to wyegzekwować?
tzn. wiem doskonale, że można, ale jak to wyegzekwować?