To nie ma aż takiego znaczenia w tej fazie, bo opcji tych utworów jednego koloru będących w mniejszości jest tyle, a poza tym wyniki mogą być zupełnie odmienne od średniej z takiego układu. Może być teoretycznie nawet tak, że u wszystkich wygrają zielone, a w ostatecznym rachunku miażdżące zwycięstwo odniosą pomarańczowe lub na odwrót.
A w temacie siódemek to chodziło mi o to, że te siódemki miały pecha u nas w pojedynkach, a ogólny wynik to zupełnie co innego, bo mała jest szansa, żeby któraś z naszych siódemek była numerem 7 podsumowania.
kajman pisze:Teraz o parach:
najsilniejsza - 7:16
najsłabsza - 45(46):67
najmniej wyrównana - (8:62) 3:65
najbardziej wyrównane - 53:54 i 52:55 +46:47
W sumie siedem dogrywek w tym dwie rozegrane bez niespodzianek.
No tak, wykazałem się kunsztem, bo rąbnąłem się w prawie wszystkich statystykach. Na czerwono poprawki lub dodatki, w nawiasie blędy.
No i było 10 dogrywek, a nie 7, a w trzech (53:54, 7:16, 15:25) niespodzianki. Ale i tak przejdzie mój numer 7, a nie 16.
w większości par sprawa jest przesądzona, w niektórych musze zrobić nasłuch bo nie pamiętam kawałków.
odpadli moi dwaj wielcy faworyci, a jeden z moich najlepszych utworów jakie kiedykolwiek udało mi się tu wrzucić chyba się pożegna z turniejem...
zagłosuję jutro może.
U mnie 15 : 10 (korory mi nie działają)
Wszystkie moje "głosy" przeszły dalej i na szczęście nie było konfliktu w parze. Tylko nad 2 parami się zastanawiałem nieco dłużej, na kilka nie oddałem głosu z braku faworyta.
Może za rok uda mi się bardziej trafić w forowe gusta
O dziwo prawie nie miałem problemów z zagłosowaniem i wyborem w poszczególnych parach. A zwykle właśnie w tej rundzie musiałem podejmować trudne decyzje.
adamwadameria pisze:21+9=30
16+12=28
Nie umiem dodawać Czy wybieramy mniej niż 32 piosenki?
Może zatem warto jeszcze przypomnieć wszystkim osobom, które pierwszy raz uczestniczą w Naszej Liście, że nie głosujemy w parach, w których walczy nasz jeden utwór.
Oprócz tego można także wstrzymywać się w parach, w których trudno nam wskazać zwycięzcę.
NL układa się "po myśli"... Cała 11 przejszła, proponowana 2 tyz.
A w 1/32 pomarańczowi dokopali zielonym - zdobyli 2 razy więcej bramek/goli/punktów (co kto lubi) .
17:14
Głosowanie bez większych problemów, do rozstrzygnięcia było kilka konfliktów, w tym jeden bolesny 2. vs 5. oraz bardzo mocny i nierozstrzygnięty 14. vs. 20.
Można ustawić, żeby podkreślała. Sam korzystam z Opery, ale wyłączyłem tę opcję, bo mnie trochę denerwowała, ale z drugiej strony co jakiś czas zdarzają mi się różne "byki".