Drugi Polski Top Radia 357
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Re: Drugi Polski Top Radia 357
Andrus formalnie związany nieco mocniej z RNŚ, ale i w R357 można go czasem usłyszeć (jakiś czas temu był gościem u Stelmiego w piątkowy wieczór). Ciekawe, że rok temu na 113. był inny utwór z pilskim wątkiem
.

a Fogg? a Ordonka?GregF pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:25 am "Wspomnienie" wprowadza klimat zdecydowanie jesienny, ale dziś przynajmniej nad morzem słońca i tak jak na lekarstwo. Jeden z najstarszych dziś utworów - później usłyszymy pewnie jeszcze "Sen o Warszawie", a może i coś z repertuaru Demarczyk lub Starszych Panów.
Korzystając z tego, że liczyłem głosowania forumowe to zrobię porównanie tego co było z miejscami u nas (podaję po tytule).
126. Hey - Mimo wszystko 12
125. Budka Suflera - Sen o dolinie 314
124. Kult - Hej, czy nie wiecie 197
123. De Mono - Kochać inaczej 139
122. Bluszcz - Lamparty 554
121. Kortez - Z imbirem 506
120. 2 Plus 1 - Chodź, pomaluj mój świat 487
119. Hey - List 10
118. Coma - Leszek Żukowski 44
117. Kaśka Sochacka - Ciche dni 253
116. Myslovitz - Chciałbym umrzeć z miłości 13
115. Chłopcy z Placu Broni - Kocham Cię 247
554 oznacza, że od nas nie dostał punktu.
Jak widać u nas kompletnie inaczej. Trzy utwory były u nas w ścisłej czołówce. Ale kilka u nas wypadło słabiutko w porównaniu z tym co słyszymy.
126. Hey - Mimo wszystko 12
125. Budka Suflera - Sen o dolinie 314
124. Kult - Hej, czy nie wiecie 197
123. De Mono - Kochać inaczej 139
122. Bluszcz - Lamparty 554
121. Kortez - Z imbirem 506
120. 2 Plus 1 - Chodź, pomaluj mój świat 487
119. Hey - List 10
118. Coma - Leszek Żukowski 44
117. Kaśka Sochacka - Ciche dni 253
116. Myslovitz - Chciałbym umrzeć z miłości 13
115. Chłopcy z Placu Broni - Kocham Cię 247
554 oznacza, że od nas nie dostał punktu.
Jak widać u nas kompletnie inaczej. Trzy utwory były u nas w ścisłej czołówce. Ale kilka u nas wypadło słabiutko w porównaniu z tym co słyszymy.
112. Maanam - Cykady na Cykladach
na wesoło obok Andruta
na wesoło obok Andruta
"Cykady na Cykladach" na razie tylko zapowiada letnią pogodę, bo aktualna bardziej pasuje do Maanamowego utworu z majem w tytule
.

- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
I jest naprawdę dobra piosenka, bo bardzo lubię Maanam. Czekam na Zimny Maj.
111. Artur Rojek - Syreny
ach, Opener i ten koncert
ach, Opener i ten koncert
Kolejny mój głos, i to ze ścisłej czołówki
. W przeciwieństwie repertuaru z drugiej solowej płyty AR "Syreny" miałem okazję usłyszeć wielokrotnie na żywo
.

Ostatnio zmieniony wt maja 03, 2022 10:33 am przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Usunęli z zestawu.adrianec pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:28 ama Fogg? a Ordonka?GregF pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:25 am "Wspomnienie" wprowadza klimat zdecydowanie jesienny, ale dziś przynajmniej nad morzem słońca i tak jak na lekarstwo. Jeden z najstarszych dziś utworów - później usłyszymy pewnie jeszcze "Sen o Warszawie", a może i coś z repertuaru Demarczyk lub Starszych Panów.
Żadnych szans.
114. Czesław Niemen - Wspomnienie 223
113. Artur Andrus - Piłem w Spale, spałem w Pile 554
112. Maanam - Cykady na Cykladach 503
Wszystko wyżej tutaj niż u nas. Andrus u nas zaistniał (i to bardzo nisko) w Glankach. No ale Maanam to raczej u nas niespodziewanie nisko. Po części to moja wina, bo u mnie tylko na 81 czyli bez punktu.
110. Nosowska & Przemyk - Kochana
mówi się, że wersja Renata-Igor jest na podobnie wysokim poziomie
mówi się, że wersja Renata-Igor jest na podobnie wysokim poziomie
Napisałem "bardziej", a nie "idealnie" - nad morzem około 15 stopni, czyli na razie jeszcze bliżej do chłodnej wiosny niż upalnego lata.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Dzień dobry, wiele piosenek dziś brzmi lepiej niż na co dzień, ale Cykady i Kochana stanowczo za nisko.
Oczekuję Maanamu na podium i tej wersji się trzymam do wieczora.
Miłego słuchania i słońca w duszy!
Oczekuję Maanamu na podium i tej wersji się trzymam do wieczora.
Miłego słuchania i słońca w duszy!
109. Stan Borys - Jaskółka uwięziona
Ach, co to był za duet (u mnie miałby głos przy limicie do 100). Nosowską na pewno jeszcze nieraz dziś usłyszymy, Renatę raczej tylko z tej okazji.
-
U mnie nie ma "Jaskółki". Jest "Spacer dziką plażą".
111. Artur Rojek - Syreny 281
110. Renata Przemyk & Kasia Nosowska - Kochana 33
109. Stan Borys - Jaskółka uwięziona 57
Renata u mnie też poza głosem (miejsce 89), ale u nas znacznie wyżej. Rojek niżej (ale to jedyny utwór Rojka, który punktował).
Borys to mój pierwszy głos dzisiaj. Dałem go na miejscu 21, a na pierwszym było u mnie genialne Wierzę drzewom.
110. Renata Przemyk & Kasia Nosowska - Kochana 33
109. Stan Borys - Jaskółka uwięziona 57
Renata u mnie też poza głosem (miejsce 89), ale u nas znacznie wyżej. Rojek niżej (ale to jedyny utwór Rojka, który punktował).
Borys to mój pierwszy głos dzisiaj. Dałem go na miejscu 21, a na pierwszym było u mnie genialne Wierzę drzewom.
- 8azyliszek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002
Na Jaskółkę głosowałbym na pewno gdyby to było możliwe. Świetna piosenka. U mnie ciągle wywołuje dreszcze.
W dawnych czasach Stan Borys vel Guzek chyba jeszcze większą popularność zawdzięczał paru innym utworom ("Spacer dziką plażą", Blackoutowa "Anna", czy duet z Rodowicz o braku prawdziwych Cyganów), ale teraz od lat jego sztandarową wizytówką jest "Jaskółka", no i dobrze.
108. Edyta Geppert - Życie, kocham cię nad życie
dziś naszą Geppertką jest Kaśka Sochacka
dziś naszą Geppertką jest Kaśka Sochacka
Z repertuaru Geppert brałem pod uwagę przede wszystkim "Zamiast", ale i tej apoteozy życia bardzo miło się słucha.
-
Co do "Jaskółki" jest też wersja dziewcząt z zespołu Tulia.
Ponadto była głośna sprawa utworu "Chmurami zatańczy sen", z niego zerżnął refren Rychu Peja do utworu "Głucha noc".
Ponadto była głośna sprawa utworu "Chmurami zatańczy sen", z niego zerżnął refren Rychu Peja do utworu "Głucha noc".
Nie do końca. Niedziela została.
Starocie cieli ostro. I nie tylko takie tak gdzieś do l. 70-tych.
U mnie miałaby pewny głos. Dla mnie wersja lepsza od pierwowzoru. Ten fortepian robi tam masakryczną robotę.
A teraz jak ja mówię: Kocham cię w życie.
Annę i Cyganów wyrzucili z zestawu co dla mnie jest sporą pomyłką. To były wielkie hity (duet z Marylą miałby mój głos).GregF pisze: ↑wt maja 03, 2022 10:44 am W dawnych czasach Stan Borys vel Guzek chyba jeszcze większą popularność zawdzięczał paru innym utworom ("Spacer dziką plażą", Blackoutowa "Anna", czy duet z Rodowicz o braku prawdziwych Cyganów), ale teraz od lat jego sztandarową wizytówką jest "Jaskółka", no i dobrze.