Wielka dyskusja o zestawie do głosow. na Top Wszech Czasów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- konwicki1980
- Kontakt:
Re: Wielka dyskusja o zestawie do głosow. na Top Wszech Czas
By the way, ten kawałek Systemu starałem się przygotować wyjątkowo dokładnie. A co do Offspringa, to chyba powinien być fragment początkowy. Bez intro ten utwór by dużo stracił.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
mnie najbardziej ciekawi, jaki fragment wybrałeś przy Close to the edge
. Mam nadzieję, że jakiś ze słowami tytułowymi, a nie instrumentalny (np. ten podobny do okolic 5:40 i dalej).
Bo z Roundabout najsłynniejszy jest ten riff na basie i praktycznie w ogóle go nie ma (wchodzi chyba dopiero pod koniec).

Bo z Roundabout najsłynniejszy jest ten riff na basie i praktycznie w ogóle go nie ma (wchodzi chyba dopiero pod koniec).
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Na razie Led Zeppelin jest górą i mam nadzieję, że tak pozostanie.jedrzej2012 pisze: Jeśli 1. i 2.miejsce nie ulegną zmianie, to BROTHERS IN ARMS Dire Straits po tym topie zarówno wliczając zerowy, jak i nie licząc go, będzie absolutnym arcymistrzem, a w podsumowaniu wszystkich topów zmiejszy stratę do 1.miejsca do jednego punktu, po 22.Topie gdyby tak nadal było, to wtedy dojdzie do remisu w generalnej punktacji, a jeśli tak będzie do 1 stycznia 2017 roku (top nr 23 emitowany w niedzielę), to wtedy Brothers in Arms w generalnej punktowej wyprzedzi STAIRWAY TO HEAVEN Led Zeppelin i to jednym punktem. Ponadto wtedy utwór Dire Straits wyrównałby liczbę 1. i 2.miejsc, miałby ich po 11.

Walka o miejsce #1 prywatnie rzecz biorąc powinna się rozstrzygnąć pomiędzy utworami Led Zeppelin "Stairway to heaven" a innymi wielkimi klasykami w stylu: Deep Purple "Child in time", King Crimson "Epitaph" czy Queen "Bohemian Rapsody", ale jak będzie? Ludziska zadecydują...
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
A czy u Nas musi być tak, jak na całym świecieobserw99 pisze:Z całym szacunkiem do Dire Straits "Brothers in Arms", ciężko ten utwór znaleźć nawet w Top-30 różnych list wszechczasów na całym Świecie..

W odróżnieniu od w/w klasyków, większość z Nas "Brothers In Arms" "przerabiała" na bieżąco, czyli są to nasze młodzieńcze lata, choć to co piszesz:obserw99 pisze:Walka o miejsce #1 prywatnie rzecz biorąc powinna się rozstrzygnąć pomiędzy utworami Led Zeppelin "Stairway to heaven" a innymi wielkimi klasykami w stylu: Deep Purple "Child in time", King Crimson "Epitaph" czy Queen "Bohemian Rapsody", ale jak będzie?
na pewno jest prawdąobserw99 pisze:Wielka kariera utworu "Brothers in Arms" na LP3 bardzo mu pomaga w notowaniach TWC i tego raczej nikt nie podważy.

Osobiście nic nie mam do np. "Child In Time", ale uważam, że takiemu "Perfect Strangers" do pięt nie dorasta...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Dla mnie zarówno "Child In Time" jak i "Perfect Strangers" są na porównywalnym poziomie. 
Jeszcze do walki o pierwsze miejsce może dołączyć "Again" Archive rok temu było na 3.

Jeszcze do walki o pierwsze miejsce może dołączyć "Again" Archive rok temu było na 3.

- konwicki1980
- Kontakt:
http://www.sharebeast.com/6raggra85bjdMiszon pisze:mnie najbardziej ciekawi, jaki fragment wybrałeś przy Close to the edge![]()
Reszty nie zdradzę, wybranie tego akurat fragmentu zajęło mi bez słuchania całości jakieś 40 sekund. Szybciej tylko przy Autobahn chyba poleciałem.

- Miszon
- Kontakt:
Szkoda, że nie 10 sekund później zacząłeś, żeby było to "i get uuup. i get doooown".
Ale ten też OK
.
Ale ten też OK

akurat inny wziąłem, bo przez pierwsze pół minuty prawie w ogóle nie ma wokalu.konwicki1980 pisze:By the way, ten kawałek Systemu starałem się przygotować wyjątkowo dokładnie. A co do Offspringa, to chyba powinien być fragment początkowy. Bez intro ten utwór by dużo stracił.
- konwicki1980
- Kontakt:
Kolejna ciekawostka do poprawy
ChumbaWamba - TUBTHUMPING (I GET KNOCK DOWN...) ------------------->>>>>> Chumbawamba - TUBTHUMPING
Nazwa zespołu bez dwóch zdań równie zła jak niegdyś ToTo, chyba ta sama osoba to wpisała.
Jeśli chodzi o dopisek, to co widać po okładce wewnętrznej singla, to jest on zbędny.

Na płycie długogrającej też jest bez dopisku.
Zapis w bazie lp3.pl jest również moim zdaniem błędny.
ChumbaWamba - TUBTHUMPING (I GET KNOCK DOWN...) ------------------->>>>>> Chumbawamba - TUBTHUMPING
Nazwa zespołu bez dwóch zdań równie zła jak niegdyś ToTo, chyba ta sama osoba to wpisała.

Jeśli chodzi o dopisek, to co widać po okładce wewnętrznej singla, to jest on zbędny.

Na płycie długogrającej też jest bez dopisku.
Zapis w bazie lp3.pl jest również moim zdaniem błędny.
- Miszon
- Kontakt:
Ale to od zawsze i wszędzie był tytuł z nawiasem. W Trójce, na 30 ton, w innych radiach, etc.
Ostatnio zmieniony ndz lis 09, 2014 6:04 am przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
- konwicki1980
- Kontakt:
Powielaniu błędów jestem z zasady przeciwny. Tym bardziej, że akurat na liście, którą śledziłem w czasach gdy utwór wchodził na antenę nawiasu nie było. No ale upierać się jak pisałem nie będę.
Poza tym jeśli chcemy już być dokładni, to i tak trzeci wyraz w nawiasie napisany jest z błędem:

W bazie lp3.pl przynajmniej tytuł jest w całości poprawny.
Poza tym jeśli chcemy już być dokładni, to i tak trzeci wyraz w nawiasie napisany jest z błędem:

W bazie lp3.pl przynajmniej tytuł jest w całości poprawny.
- jollyroger72
Ja podzielam zdanie konwickiego.
- Miszon
- Kontakt:
A ja jestem za zapisem z książki i z archiwum, bo to był nie tylko listowy, ale też powszechny zapis i dlaczego mialby to być błąd?
- konwicki1980
- Kontakt:
Powszechny. Chyba tylko na LP3. Na 30 ton przynajmniej na podstawie tego, co jest u nas na forum było bez dopisku. Na listach w UK i Billboard tak samo. Na płytach jest bez dopisku. Dalej szukać nie będę.
- Miszon
- Kontakt:
No ja na pewno nie z LPP3 poznałem prawidłową pisownię tego tytułu. Przecież w życiu bym tego dobrze nie usłyszał
.\
No i wrzuciłeś przecież skan okładki, gdzie jest z nawiasem.

No i wrzuciłeś przecież skan okładki, gdzie jest z nawiasem.
- jollyroger72
Gdzie ten nawias widziszMiszon pisze:No i wrzuciłeś przecież skan okładki, gdzie jest z nawiasem.

-
Kolejna propozycja do dodania na przyszłość: OFFSPRING, THE - THE KIDS AREN'T ALRIGHT.
Czy ktoś z forowiczów zdecyduje się przeprowadzić nasze głosowanie na TWC...? Trochę pusto na forum bez tego wątku, a chętnych do policzenia wyników póki co brak.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
w tamtym roku się złamałem, ale w tym napisze raz jeszcze, że nie będę w stanie policzyć.
- Donnie
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004r.
Mogę Cię zastąpić... ale potrzebuje pozwolenia na skopiowanie ubiegłorocznego wątku 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
ale to jest wątek dostępny dla wszystkich.
ale ok. pozwalam 
dzięki!

dzięki!

Zmiany na liście znakomite!
Na kilka nowych utworów na pewno zagłosuje. No i wreszcie doczekałem się na liscie mojego top 1 ever - Chop Suey!
Na kilka nowych utworów na pewno zagłosuje. No i wreszcie doczekałem się na liscie mojego top 1 ever - Chop Suey!

- Miszon
- Kontakt:
nawiasu nie ma ze względu na tzw. inwencję szalonego grafika. Ale nie mów, że nie widzisz dopisku dookoła znaczka z tytułem podstawowym.jollyroger72 pisze:Gdzie ten nawias widziszMiszon pisze:No i wrzuciłeś przecież skan okładki, gdzie jest z nawiasem.![]()
- jollyroger72
Miszon, być może, że tak można interpretować tytuł SINGLA, ale tytuł utworu nr 1 na tym singlu brzmi: TUBTHUMPING. I nic więcejMiszon pisze:nawiasu nie ma ze względu na tzw. inwencję szalonego grafika. Ale nie mów, że nie widzisz dopisku dookoła znaczka z tytułem podstawowym.

a ja się zdziwię jeśli (z wiadomego powodu) tegorocznego topu nie wygra "Wish You Were Here" albo inny utwór Pink Floydobserw99 pisze:Na razie Led Zeppelin jest górą i mam nadzieję, że tak pozostanie.jedrzej2012 pisze: Jeśli 1. i 2.miejsce nie ulegną zmianie, to BROTHERS IN ARMS Dire Straits po tym topie zarówno wliczając zerowy, jak i nie licząc go, będzie absolutnym arcymistrzem, a w podsumowaniu wszystkich topów zmiejszy stratę do 1.miejsca do jednego punktu, po 22.Topie gdyby tak nadal było, to wtedy dojdzie do remisu w generalnej punktacji, a jeśli tak będzie do 1 stycznia 2017 roku (top nr 23 emitowany w niedzielę), to wtedy Brothers in Arms w generalnej punktowej wyprzedzi STAIRWAY TO HEAVEN Led Zeppelin i to jednym punktem. Ponadto wtedy utwór Dire Straits wyrównałby liczbę 1. i 2.miejsc, miałby ich po 11.Z całym szacunkiem do Dire Straits "Brothers in Arms", ciężko ten utwór znaleźć nawet w Top-30 różnych list wszechczasów na całym Świecie.. Wielka kariera utworu "Brothers in Arms" na LP3 bardzo mu pomaga w notowaniach TWC i tego raczej nikt nie podważy. Osobiście lubię ten utwór ale jest dosyć daleko w moim prywatnym podsumowaniu, gdzieś pod koniec Top-100...
Walka o miejsce #1 prywatnie rzecz biorąc powinna się rozstrzygnąć pomiędzy utworami Led Zeppelin "Stairway to heaven" a innymi wielkimi klasykami w stylu: Deep Purple "Child in time", King Crimson "Epitaph" czy Queen "Bohemian Rapsody", ale jak będzie? Ludziska zadecydują...
SongPop podaje bez nawiasa, czyli tak jakby było zaoranejollyroger72 pisze:Miszon, być może, że tak można interpretować tytuł SINGLA, ale tytuł utworu nr 1 na tym singlu brzmi: TUBTHUMPING. I nic więcejMiszon pisze:nawiasu nie ma ze względu na tzw. inwencję szalonego grafika. Ale nie mów, że nie widzisz dopisku dookoła znaczka z tytułem podstawowym.