Dokładnie! Popieram stanowisko ku3y.ku3a pisze:raczej od początku było wiadomo do kiedy jest głosowanie...
Nasza Lista XIII
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Re: Nasza Lista XIII
Ostatnio zmieniony wt lis 12, 2013 12:17 am przez jollyroger72, łącznie zmieniany 1 raz.
- jollyroger72
Zdublowany mój post.
Ostatnio zmieniony wt lis 12, 2013 12:18 am przez jollyroger72, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem coś podobnego, bo wygrał u mnie utwór z oceną 4/10 wyprzedzając na finiszu lidera eliminacji (nota 9). A skoro już piszę, to dwa utwory na moim podium zgłosiła jedna osoba.uzi pisze:w rezultacie wylądowała na samym szczycie
Są, ale ogarniam wszystko po powrocie ze zlotu i przypuszczalnie jutro będę je potwierdzał (w każdym razem na pewno sporo czasu przed zamknięciem głosowania).Łucek pisze:czy oddane głosy są potwierdzane?
Jako że sam napisałem, że istnieje opcja przedłużenia to przedłużam głosowanie do 16.11 godz. 16.11.
Czas na podsumowanie. Ułożyło się ciekawie! Grupę najlepszych 22 utworów ułożyłem w kolejności (od 1 do 22). Aż 7 osobom (!) udało się umieścić w moim top22 oba utwory! Przypadek?
Jednak żadna z tych siedmiu wspaniałych nie otrzymała punktów za oba utwory.
PS: Pierwsze miejsce nie zaskakuje, lider przez wszystkie odsłuchy

PS: Pierwsze miejsce nie zaskakuje, lider przez wszystkie odsłuchy

Wszystkich, od których otrzymałem głosy, powiadomiłem.
Czyli jak widzę jeden przynajmniej do mnie nie dotarł.
A jak do tej pory otrzymałem głosy od 13 osób. Rozrzut jest już spory, bo głosy oddano na 67 utworów. Obecnie 1 punkt może nie wystarczyć do awansu (ale wiadomo, że to się zmieni i będzie potrzeba znacznie więcej). Jeden utwór dostał głosy od 7 osób (w tym od 5 z ostatniej szóstki), ale nie prowadzi.
Czyli jak widzę jeden przynajmniej do mnie nie dotarł.
A jak do tej pory otrzymałem głosy od 13 osób. Rozrzut jest już spory, bo głosy oddano na 67 utworów. Obecnie 1 punkt może nie wystarczyć do awansu (ale wiadomo, że to się zmieni i będzie potrzeba znacznie więcej). Jeden utwór dostał głosy od 7 osób (w tym od 5 z ostatniej szóstki), ale nie prowadzi.
udało się, zagłosowałem. Ciężko było wyłonić kolejność poniżej 5 miejsca. Co ciekawe miejsce 2. zajęła piosenka której początkowo nie dawałem żadnych szans, a pierwsze przesłuchanie sprawiło że moje wyobrażenie o tym jak będzie brzmiała dosłownie się rozsypało.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007
Coś słabo jak na 40 zgłaszających...kajman pisze:A jak do tej pory otrzymałem głosy od 13 osób.

Drugi odsłuch wyszedł nieznacznie lepiej niż pierwszy (4,1 do 3,9), przy czym większość różnic wynosiła góra 1 pkt. Co prawda jeden utwór podskoczył troszkę więcej, lecz pozwoliło mu to tylko uciec z peletonu i załapać się na sam koniec ucieczki, która liczy 15 dobrych bądź bardzo dobrych utworów, po których jest całkiem spora przerwa.
To ja znów napomnę: może jakieś przypominajki na PW? Czy wychodzimy z założenia, że komu zależy na zabawie ten pamięta?
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Jest jakaś konkretna godzina do której jutro wysyłamy głosy? Czy przyjąć 23:59?
- jollyroger72
stavanger pisze:Jest jakaś konkretna godzina do której jutro wysyłamy głosy? Czy przyjąć 23:59?
kajman pisze:Jako że sam napisałem, że istnieje opcja przedłużenia to przedłużam głosowanie do 16.11 godz. 16.11.
Na chwilę obecną otrzymałem 17 maili z głosami i dwie informacje, że głosy zostały wysłane (u mnie się jednak nie pojawiły).
Głosowaliśmy już na 73 utwory (więc tylko 8 pozostało nieobstawionych).
W czołówce bardzo ciasno. Miejsce 1 i 7 dzieli tylko 5 punktów.
Obecnie wystarczyłyby 3 punkty w dwóch głosach do awansu (no ale to przypuszczalnie nawet nie połowa głosów).
Głosowaliśmy już na 73 utwory (więc tylko 8 pozostało nieobstawionych).
W czołówce bardzo ciasno. Miejsce 1 i 7 dzieli tylko 5 punktów.
Obecnie wystarczyłyby 3 punkty w dwóch głosach do awansu (no ale to przypuszczalnie nawet nie połowa głosów).
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Proszę o przedłużenie do 16.11 do godz. 22:00.kajman pisze: do 13.11.2013 (z możliwością przedłużenia)
To nie jest argument, gdyż wiadomo było także, że będzie możliwość przedłużenia. Niestety - ja podobnie jak inni wbiłem sobie do głowy błędną datę 16.11.jollyroger72 pisze:Dokładnie! Popieram stanowisko ku3y.ku3a pisze:raczej od początku było wiadomo do kiedy jest głosowanie...
Jeśli termin pozostanie bez zmian, to ja jestem bez szans na zagłosowanie - nie wyrobię się.
przecież został przedłużony...
Adamie, postaraj się wyrobić te kilka godzin wcześniej. I daj mi znać wcześniej, jeżeli Ci się to nie uda.
Wrzucanie wyników do 22 może spowodować, że kolejną rundę uda mi się umieścić na forum koło południa w niedzielę, a jednak byłoby lepiej gdyby pojawiła się już w sobotę.
Wrzucanie wyników do 22 może spowodować, że kolejną rundę uda mi się umieścić na forum koło południa w niedzielę, a jednak byłoby lepiej gdyby pojawiła się już w sobotę.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Dziękuję.
).

Przepraszam, może jestem ślepy, ale gdzie to jest napisane w pierwszym poście? Wydaje mi się, że wszelkie aktualne informacje powinno się przede wszystkim tam umieszczać, nawet jeśli to zostało już ustalone i jest tylko kilka postów wcześniej (no, ślepym, sorry...ku3a pisze:przecież został przedłużony...

Jak to mówią: zrobię, co w mojej mocy. Dzięki.kajman pisze:Adamie, postaraj się wyrobić te kilka godzin wcześniej. I daj mi znać wcześniej, jeżeli Ci się to nie uda.
jak najbardziej masz rację, powinno tam być napisaneadameria pisze:gdzie to jest napisane w pierwszym poście? Wydaje mi się, że wszelkie aktualne informacje powinno się przede wszystkim tam umieszczać

- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Głosy wysłane. Tylko czekam na potwierdzenie.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
ale do której godziny to już niekoniecznieku3a pisze:raczej od początku było wiadomo do kiedy jest głosowanie...

a ja bym chciał zagłosować w pierwotnym terminie i nie wiem do której mam czas?

- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
Ja mam dokładnie tak samo. Ale wydaje mi się, że jeśli podana była data bez godziny to oczywistym jest, że godzina zero to 23:59:59 

- konwicki1980
- Kontakt:
Zagłosowane. Nie wiem, po co przedłużanie. W zestawie do głosowania na LP3 jest mniej utworów i trzeba się wyrobić w tydzień.
Ogólnie przyznałem dwóm utworom oceny maksymalne, a czterem - zera. Nieco gorzej niż w poprzedniej edycji jest ogólnie.

- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
Zagłosowane i potwierdzone!
Mój faworyt po pierwszym odsłuchu, ostatecznie nie zmieścił się na punktowanej pozycji. Ale jak widzę większość z nas ma podobne odczucia na początku. Za to już po drugim wyłonił się nowy lider, który utrzymał to miejsce do końca, chociaż jego przewaga nad pozostałymi w ocenie jest praktycznie żadna. I przyznaję, że tak po czwartym odsłuchu kolejność jedenastki została ustalona na tyle, że kolejny już niczego nie zmienił! Być może uznałem że tak właśnie ma ona wyglądać i już.
Starałem się punktować piosenki nie oczywiste i jak najbardziej różnorodne! I chyba po części mi się to udało.
Tylko jeden forowicz załapał u mnie komplet swych propozycji w czołówce (a i to punkty przyznałem jedenastu różnym), którą roboczo nazwałem pierwszą ligą! Znalazło się tam siedemnaście utworów. Dalej jest odpowiednio druga, trzecia i czwarta liga tak średnio w każdej po 20 piosenek. I różnice w ocenie nie są aż tak drastyczne. Czyli te najlepsze aż tak bardzo nie wyróżniają się na tle pozostałych. Muszę też przyznać, że w porównaniu z moją elitą piosenek, na które głosuję na forumowej LP3, to jednak oceniam ją odrobinę wyżej od tych najlepszych na NL!
Jednak z czasem może tak się stać, że oswoję się z nimi tak bardzo, że staną mi się jeszcze bliższe od Trójkowych propozycji. Zwłaszcza że one są Nasze i płyną wprost z głębi serca... I w nich odkrywamy uczucia drzemiące w zakamarkach dusz! 

Mój faworyt po pierwszym odsłuchu, ostatecznie nie zmieścił się na punktowanej pozycji. Ale jak widzę większość z nas ma podobne odczucia na początku. Za to już po drugim wyłonił się nowy lider, który utrzymał to miejsce do końca, chociaż jego przewaga nad pozostałymi w ocenie jest praktycznie żadna. I przyznaję, że tak po czwartym odsłuchu kolejność jedenastki została ustalona na tyle, że kolejny już niczego nie zmienił! Być może uznałem że tak właśnie ma ona wyglądać i już.

Tylko jeden forowicz załapał u mnie komplet swych propozycji w czołówce (a i to punkty przyznałem jedenastu różnym), którą roboczo nazwałem pierwszą ligą! Znalazło się tam siedemnaście utworów. Dalej jest odpowiednio druga, trzecia i czwarta liga tak średnio w każdej po 20 piosenek. I różnice w ocenie nie są aż tak drastyczne. Czyli te najlepsze aż tak bardzo nie wyróżniają się na tle pozostałych. Muszę też przyznać, że w porównaniu z moją elitą piosenek, na które głosuję na forumowej LP3, to jednak oceniam ją odrobinę wyżej od tych najlepszych na NL!

Zagłosowały 22 osoby (plus jedna osoba, której głos przypuszczalnie trafił do spamu, podobnie jak dwa inne głosy, które jednak odratowałem). Głosy oddano na 74 utwory (czyli wbrew pozorom na dwa nowe, bo poprzednio ze wzglądu na różnice w zapisie z jednego utwory zrobiły się dwa).
W czołowce nadal sytuacja wyrównana. Lider (pojawiający się u 9 osób) ma przewagę dwa punkty nad utworem pojawiających się w 7 zestawieniach (i poza liderem nikt nie jest w większej ilości miejsc).
Obecnie wystarczyłyby 4 punkty do awansu.
W czołowce nadal sytuacja wyrównana. Lider (pojawiający się u 9 osób) ma przewagę dwa punkty nad utworem pojawiających się w 7 zestawieniach (i poza liderem nikt nie jest w większej ilości miejsc).
Obecnie wystarczyłyby 4 punkty do awansu.
Mało! Licząc, że poza zgłaszającymi zagłosował tylko Sundrajta to jeszcze 19 (lub 18) osób, Prawie połowa nie wyrobiła się w pierwotnym terminie. Z drugiej strony jeśli są jeszcze 3 dni to po co się śpieszyć? Ach to odkładanie wszystkiego na ostatnią chwilę - takie ludzkie 

- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
A skąd pomysł, że pierwotny termin minął? Przecież Kajman nie podał godziny, więc do północy wstrzymałbym się z tego typu wypowiedziami, zważywszy, że mam zamiar zagłosować za 2,5h.romec pisze:prawie połowa nie wyrobiła się w pierwotnym terminie.
EDIT: Głosy wysłane. Jednej osobie udało się umieścić dwa utwory w moim top10: na 3 i 10 miejscu.