W ogóle nie zapisałem utworu July Morning, tzn. zapisałem tytuł, ale nie zapisałem nazwy zespołu bo zbyt trudna była, a ja pierwszy raz o czymś takim słyszałem

Ja mam pomysł na konkurs. W związku z tym proszę, żeby każdy forumowicz wybierający się na zlot wziął ze sobą długopis. W inne potrzebne przyrządy będę zaopatrzona.LLucky pisze:I jeszcze pytanie z tzw. innej beczki: czy ktoś przygotowuje jeszcze jakąś atrakcję na zlot?
Na razie mamy w planach:
Właśnie niedawno wspominałem w rozmowie ze starszym kolegą z pracy, że kiedyś przyszedłem na Myśliwiecką, kupiłem w sklepiku Walendziku kasetę "Jazda Obowiązkowa", otrzymałem od Piotra Kaczkowskiego autograf na niej i podziękowałem, że wreszcie wiem, jak się pisze "Juraja Hip".Miszon pisze:W ogóle nie zapisałem utworu July Morning, tzn. zapisałem tytuł, ale nie zapisałem nazwy zespołu bo zbyt trudna była, a ja pierwszy raz o czymś takim słyszałem.
krótkie komentarze zmieszczą się podczas trwania fragmentów (w pół minuty można sporo powiedzieć, a jak się ma takie tempo mówienia jak kajman to już w ogólekajman pisze:A to akurat zupełnie nie w tle. Mi by pasowałoby tak na całe głośniki z krótkimi komentarzami po każdym utworze (chyba że nie byłoby chętnych do komentowania).ku3a pisze:natomiast przesłuchując zrobione przez nas półminutowe fragmenty utworów z zestawu pomyślałem, że może one leciałyby sobie w tle?
Uważam, że to się świetnie sprawdziło.Martyr pisze:Czy poprzednia wersja przywiezionego obiadu wszystkim pasowała?
myślę, że można im to zakomunikować.ku3a pisze:a myślę, że fair by było, żeby każdy płacił taką stawkę jaka obowiązywała w momencie kiedy trwały zapisy.
Już wyjaśniam: sam nocleg to 40 zł za osobę za noc. Koszt sali 150 zł za noc na wszystkich. Przeliczałem koszt na osobę na szybko nie biorąc pod uwagę tych, którzy przyjadą, a w pokojach nocować nie będą, więc jeśli się dorzucą, to będzie trochę mniej. Poza tym postaram się jeszcze jutro trochę potargować, bo dziś zaskoczyli mnie trochę w pracy tym telefonem ze Śródborowianki.ku3a pisze:zaczynaliśmy od ceny bodajże 30-35 zł od osoby kilka lat temu, a teraz jest 56 zł?! to jest już z salą?
Już trochę nad tym myślałem w czasie wakacji, ale nie miałem okazji sprawdzić żadnego z miejsc.ku3a pisze:teraz myślę, że trzeba się zastanowić nad zmianą w ogóle miejsca.
To sprawiedliwe wyjście, choć praktycznie tylko uzi zdecydowała się na nocleg po ogłoszeniu, że będzie taniej.abd3mz pisze:myślę, że można im to zakomunikować.ku3a pisze:a myślę, że fair by było, żeby każdy płacił taką stawkę jaka obowiązywała w momencie kiedy trwały zapisy.
za salę płacą wszyscy którzy z niej korzystają, a nie tylko ci, którzy nocują.LLucky pisze:Przeliczałem koszt na osobę na szybko nie biorąc pod uwagę tych, którzy przyjadą, a w pokojach nocować nie będą, więc jeśli się dorzucą, to będzie trochę mniej.
to tym łatwiej będzie pani kierowniczce zaakceptować takie rozwiązanie.LLucky pisze:To sprawiedliwe wyjście, choć praktycznie tylko uzi zdecydowała się na nocleg po ogłoszeniu, że będzie taniej.
trzymamyLLucky pisze:Zresztą (jak napisałem wyżej) będę jeszcze negocjował. Trzymajcie kciuki!
coś takiego pomyślałam sobie po ostatnim zlocie.LLucky pisze:A może warto też pomyśleć nad jakimś innym miejscem na zloty, bo gdyby ta rura pękła w czwartek i nagle okazało się, że w ogóle nie mamy gdzie siedzieć...![]()
uważam podobnie jak uzi że nie jest to niska cena.LLucky pisze:Natomiast co do indywidualnych zgłoszeń to masz rację. Wobec tego dla jasności zadam pytanie: czy dla kogoś cena 56 zł za 1 nocleg jest zbyt wysoka?
czy mógłbyś z grubsza wyjaśnić jak to policzyłeś? Bo nijak nie wychodzi mi 56zł..LLucky pisze:Już wyjaśniam: sam nocleg to 40 zł za osobę za noc. Koszt sali 150 zł za noc na wszystkich.
O ile dobrze pamiętam, to u mnie zawsze wszystko było OK. No to może od razu poproszę, że gdybyście na miejscu zauważyli jakieś braki, to zgłaszajcie mi - będę interweniował.Martyr pisze:Nie wiem jak było w waszych łazienkach, ale u nas nie było ręcznika, papieru toaletowego ani mydła.
To jest nieco zawyżone i zaokrąglone. Dokładne rachunki będą znane wtedy, gdy już wiem, kto faktycznie skorzysta z sali, czyli już w czasie zlotu niestety.Martyr pisze:czy mógłbyś z grubsza wyjaśnić jak to policzyłeś? Bo nijak nie wychodzi mi 56zł.LLucky pisze:Już wyjaśniam: sam nocleg to 40 zł za osobę za noc. Koszt sali 150 zł za noc na wszystkich.
Ty to potrafisz poprawić nastrój...kajman pisze:A teraz wiadomość po której jakieś 10 osób zrezygnuje ze zlotu.
Przygotowałem konkurs muzyczny, w którym wykorzystałem 335 utworów muzycznych.
Poprzednio się nie wycofaliśmy chyba z żadnej. Ale moim zdaniem zbyt późno zacząłeś zbierać zaliczki.LLucky pisze:my jak zwykle w ostatniej chwili się wycofujemy z niektórych rezerwacji
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi.LLucky pisze:tak po sezonie to za późno
Nie będę nic zdradzał, bo to będzie konkurs, jakiego jeszcze nie było.VILKI pisze:i to wszystko z lp3 kajmanie??![]()
które (o ile się nie zmieniło od ostatniego zlotu) jest tak trudne do odgadnięcia, że internet w moim telefonie śmigał dzięki niemu cały czas;)LLucky pisze:Inna sprawa, że podała nam hasło do internetu.
czy mnie oczy mylą?? to jakaś kpina jest przecież!LLucky pisze:że sprząta po nas śmieci itp.
Właśnie stąd to przymrużenie oka. W każdym przynajmniej to będziemy mieli darmo i legalnie.uzi pisze:które (o ile się nie zmieniło od ostatniego zlotu) jest tak trudne do odgadnięcia, że internet w moim telefonie śmigał dzięki niemu cały czas;)
Wiesz, jak to jest - wymyślała różne argumenty, byle przelicytować. Mniej lub bardziej oficjalnie chce nas po prostu zniechęcić do następnych zlotów właśnie u niej.ku3a pisze:czy mnie oczy mylą?? to jakaś kpina jest przecież!LLucky pisze:że sprząta po nas śmieci itp.
Późno, nie późno - wyrobiłem się w terminie. Tutaj akurat musiała przyznać mi rację, że sama prosiła, bym ostateczną rezerwację podał do wczorajszego poniedziałku (i tak też zrobiłem), a pęknięta rura pomieszała wszystkim szyki nie z naszej winy.kajman pisze:Poprzednio się nie wycofaliśmy chyba z żadnej. Ale moim zdaniem zbyt późno zacząłeś zbierać zaliczki.LLucky pisze:my jak zwykle w ostatniej chwili się wycofujemy z niektórych rezerwacji
Jeśli dobrze ją zrozumiałem to chodziło jej ogólnie o to, że nakład środków, jakie oni muszą włożyć w naszą wizytę, jest niewspółmierny do zysku ze stosunkowo małej grupy, która na dodatek nie chce płacić za posiłki. A część z tych kosztów po sezonie to ogrzewanie, którego mogliby nie włączać tak intensywnie, gdyby nie my.kajman pisze:Nie za bardzo rozumiem o co chodzi.LLucky pisze:tak po sezonie to za późno
Zdradź chociaż, ile czasu będziesz potrzebował na to swoje arcydzieło.kajman pisze:Nie będę nic zdradzał, bo to będzie konkurs, jakiego jeszcze nie było.