Teatrzyk Zielone Oko

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

dominik_fi pisze:Więc teraz chyba sprawa rozwikłała się całkowicie. Oficjalnie nie jest to TZO.
No to chyba słusznie nie traktowałem tego słuchowiska jako pewniaka. :)
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Czy nagrał ktoś może dziś na 1 o 11:45 słuchowisko Katarzyny Zabokrzyckiej 'Króliczek'?
Ja niestety całkowicie o tym zapomniałem.
Robinson

No ja niestety nie nagrałem tego słuchowiska, ale nawiążę jeszcze do mojego starego pytania:
Robinson pisze:Czy ktoś może potwierdzić, kiedy dokładnie Trójka wznowiła nadawanie? 1 IV 1982? Bo jeśli tak, to może jakieś słuchowisko było już 3 IV?
22 IV w Markomanii Niedźwiedź podał, że Trójka jednak wznowiła nadawanie 5 IV 1982, więc wszystko się zgadza: 3 IV 1982 nie było TZO.
Robinson

Rok 1981:

1. 1981-01-24 Frederick Forsyth - Czysta staranna robota
2. 1981-02-14 Frederick Forsyth - Byle szesnastolatek
3. 1981-02-28 ??? ??? - Omyłka
4. 1981-03-14 Clark Howard - Następca tronu
5. 1981-03-28 Richard Laymon - Wizyta u panny Morton
6. 1981-04-11 ??? ??? - Pianissimo
7. 1981-04-25 ??? ??? - Chciałabym, żebyś tu był
8. 1981-05-23 Jones Zunic - Nieznany kochanek
9. 1981-06-13 Carroll Mayers - Pomysł wuja George'a
10. 1981-06-27 Elijah Ellis - Człowiek, który nie znosił mrożonego indyka
11. 1981-07-11 ??? ??? - Zamknięty pokój
12. 1981-07-18 ??? ??? - Sposób na męża
13. 1981-07-25 ??? ??? - Trójkąt
14. 1981-08-01 Stephen Wasylyk - Liche aktorstwo
15. 1981-08-08 ??? ??? - Śmierć Cody'ego Mardena
16. 1981-08-15 George Antonich - Dziwna ucieczka
17. 1981-08-22 ??? ??? - Niezawodna metoda
18. 1981-08-29 Jack Ritchie - Porywacze
19. 1981-09-12 O. Henry - Biuro matrymonialne
20. 1981-09-26 Arthur Conan Doyle - Morderstwo przy Park Lane
21. 1981-10-24 ??? ??? - Reporter bez wyobraźni
22. 1981-11-14 ??? ??? - Jedyny łatwy sposób
23. 1981-11-28 Donald Olson - Chloroform i pocałunki
24. 1981-12-12 ??? ??? - Druga wiosna

Wyjaśnienia:
- Tam gdzie pojawiają się znaki zapytania, oznacza to, że nie znam autora.
- Tam gdzie autor jest na czerwono, oznacza to, że jest już słuchowisko o takim samym tytule i jest to PRAWDOPODOBNIE to samo słuchowisko.
ziutek

Post autor: ziutek »

No to mamy następną zagadkę.
1981-02-28 (Autor nieznany) - Omyłka
1984-11-17 Donald Olson - Pomyłka

Czy to tylko przypadkowa zbieżność tytułów?
Robinson

ziutek pisze:No to mamy następną zagadkę.
1981-02-28 (Autor nieznany) - Omyłka
1984-11-17 Donald Olson - Pomyłka

Czy to tylko przypadkowa zbieżność tytułów?
Prawdopodobnie tak, ale całkowitą pewność udałoby się uzyskać, gdyby w starych gazetach można było zidentyfikować autora z 28.02.1981.
skuter

Nowy

Post autor: skuter »

Na wstępie chciałbym pozdrawiam wszystkich kolekcjonerów słuchowisk. Pragnę wyjaśnić kilka spraw. Po pierwsze błąd związany z tytułem "Amator" wynika z mojego opisu TZO który skopiowałem panu Markowi. Jeśli ktoś zna słuchowisko w którym Bronisław Pawlik znajduje w przedziale pociągu gazetę z adresami domów publicznych to proszę o informację. Moje podejrzenie to "Biuro matrymonialne", ale jest ono autorstwa zagranicznego, a wznowione w kilka lat temu TZO (których poszło około 50) były wyłącznie polskie ((chyba ze właśnie ten jeden nie) Brakuje mi też w spisie słuchowiska "Fantom". Mam niestety nagraną tylko czołówkę. Słuchowisko dotyczyło przemytu czegoś (nie pamiętam czego) przez granicę za pomocą dwóch spiętych motorów, z których jeden odłączał się i znikał na leśnej ścieżce. Co do mojej kolekcji to myślę, że mamy to samo. Zebrałem 7000 plików mp3 (83 GB pamięci). Niedługo postaram się zrobić listę. TZO naliczyłem 85. Mam nadzieję, ze wkrótce dołączę "Przywilej absolutny" i "Łut szczęścia" które są w pożyczeniu (chociaż zerwałem już z tą osobą kontakt towarzyski). Sam poszukuję usilnie Wolskiego a także "Wody życia", "Głowy blondynki" oraz "Pająka" i wspomnianego "Fantomu". Oczywiście słuchowisko Reja to Pralnia. Kawecki podał omyłkowo Pracownia. Zastanawiam się czy w Związku Niewidomych można dostać namiar na ludzi od lat zbierających słuchowiska. Trzeba by do nich dotrzeć. Na koniec tej części chciałbym oświadczyć, iż jestem fanatykiem słuchowisk i są one dla mnie niemal religią. Tym bardziej cieszę się, że mogę dołączyć to państwa stale rozszerzającego się grona.
skuter

I jeszcze pytanie Robinson napisał iż mamy już 68 słuchowisk. Być może wyrywam to z kontekstu, ale czy chodzi o słuchowiska fizycznie w państwa posiadaniu? Bo kilku nie mam a w związku z tym być może mam coś czego wy nie macie.
pozdrawiam
skuter

już wiem. rzekomy "Amator" (szybko zapominamy o tym tytule) to "Byle szesnastolatek". I rzeczywiście nie były to tylko słuchowiska polskie.
skuter

i jeszcze przepraszam za to że dopiero teraz przeczytałem wszystkie posty z tego forum. postaram się zrobić listę TZO, które mam.
Robinson

Re: Nowy

skuter pisze:Na wstępie chciałbym pozdrawiam wszystkich kolekcjonerów słuchowisk.
Witamy kolejnego miłośnika słuchowisk.
skuter pisze:Brakuje mi też w spisie słuchowiska "Fantom".
Takie słuchowisko jest w spisie, który zrobiłem za rok 1985.
1985-05-04 Jacques Futrelle - Fantom
Być może to jest właśnie to.
skuter pisze:Zebrałem 7000 plików mp3 (83 GB pamięci). Niedługo postaram się zrobić listę. TZO naliczyłem 85. Mam nadzieję, ze wkrótce dołączę "Przywilej absolutny" i "Łut szczęścia" które są w pożyczeniu.
No to czekamy na sukcesywne wrzucanie tu linków do brakujących nam TZO. Jeśli masz taką kolekcję, to znaczy, że masz ok. 20 słuchowisk, których my nie mamy. :)
skuter pisze:Sam poszukuję usilnie Wolskiego a także "Wody życia", "Głowy blondynki" oraz "Pająka" i wspomnianego "Fantomu".
Głowę blondynki mamy. Sam wrzuciłem tu linka, ale nie wiem, czy jeszcze działa. Musisz przeszukać ten temat w poszukiwaniu tego linka.
skuter pisze:I jeszcze pytanie Robinson napisał iż mamy już 68 słuchowisk. Być może wyrywam to z kontekstu, ale czy chodzi o słuchowiska fizycznie w państwa posiadaniu? Bo kilku nie mam a w związku z tym być może mam coś czego wy nie macie.
Tak, mamy tu w tym całym temacie linki do 68 słuchowisk TZO.
Na pewno masz co najmniej ok. 20 słuchowisk TZO, których tu nie ma, więc z niecierpliwością będziemy czekać na ich wrzucenie.
skuter

Oto lista moich uzupełnień do ściągnięcia
4.50, Pedington,
Chora natura (s-f)
Cygański skarb
Czysta robota
Diabeł w kieliszku (s-f)
Dwa złe psy
Człowiek który lubił psy
Człowiek, który nie znosił mrożonego indyka
Król w złotogłowiu
Maigret i samotny włóczęga
Maigret i tajemniczy konfident
Maigret i trup w kanale
Maigret i widmo
Maigret zastawia sidła
Mechaniczne serce (s-f)
Nie odchodź (s-f)
Ocalić ludzkość (s-f)
Praca (s-f)
Pułapka na niedźwiedzia
Reżyser śmierci (s-f)
Ostatni gość w Acapulco
Używka profesora Bingo
W imię przyjaźni
W obliczu nieprzyjaciół moich (s-f)
Wielki skok
Wizja robota (s-f)
Wpadka na Noon Street
Żegnaj Robinsonie (s-f)
Żółty pies

oraz jeśli uda mi się odebrać również Przywilej absolutny, Łut szczęścia
to by było w sumie 99 słuchowisk

Ja z kolei nie mam następujących z waszej listy
Sposób na męża
Zegarek z brylancikami
Przygoda w Hapshire
Głowa blondynki!
Strzał o północy
New York Stories

w tym tygodniu będę miał mało czasu ale w następnym postaram się je pozrzucać. tylko jeszcze nie wiem jak to sie robi. Może zrobię to przez emule. prosił bym też o wymienione przez emnie tzo. ponawiam też apel o odnalezienie "Fantomu", "Pająka" i "Wody życia"
Cieszę się, ze mogę się z wami podzielić zbirami tym bardziej, że i sam na tym skorzystam.
pozdrawiam
Krzysztof Wiśniewski

teatr

Post autor: Krzysztof Wiśniewski »

Boże jedyny
7 tysięcy plików! Czy to wszystko słuchowiska?
A wystawić najlepiej za pomocą serwerów hostingowych
Robinson

Oto słuchowiska TZO, których Ci brakuje:

Sposób na męża:
http://rapidshare.com/files/31275616/TZ ... a.rar.html

Zegarek z brylancikami:
http://rapidshare.com/files/28516412/TZ ... i.rar.html

Przygoda w Hampshire:
http://rapidshare.com/files/31275613/Ar ... 3.rar.html

Głowa blondynki:
http://rapidshare.com/files/13198230/Ch ... 9.rar.html

Strzał o północy:
http://rapidshare.com/files/31275615/TZ ... y.rar.html

New York Stories:
http://rapidshare.com/files/31275614/Mi ... 6.rar.html

PS. Jeśli jeszcze nie ściągałeś plików z rapidshare, tu podałem skróconą instrukcję:
http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=22623#22623
ziutek

Mam niektóre słuchowiska z zasobów skutera, może będziemy je jakoś wspólnie sukcesywnie udostępniać. Ale znalazłem jeszcze trzy TZO, których jakoś nigdzie na razie nie ma.
1987-10-03 Frank Sisk - Jedenaste przykazanie
http://rapidshare.com/files/31277563/Fr ... e.rar.html
1994-04-09 Paweł Szlachetko - Sposób na bestseller
http://rapidshare.com/files/31279613/Pa ... _.rar.html
1987-09-19 Ray Russel - Markiza
http://rapidshare.com/files/31280633/Ra ... a.rar.html
Niestety "Markiza" jest jakościowo bardzo kiepska, ale posłuchać można.
Miłego słuchania :D
skuter

Bardzo wam dziękuję! Szczególnie za Głowę blondynki. Powróciły wspomnienia. Zegarek z brylantami pachnie mi Edigejem, bo intryga taka sama jak w Szarym Mercedesie, ale mogę sie mylić. Niedługo postaram się zrzucać TZO. Poproszę tylko o instrukcję jak mam to zrobić
pozdrawiam
Robinson

Dzięki, ziutek, za te 3 słuchowiska.
skuter pisze:Niedługo postaram się zrzucać TZO. Poproszę tylko o instrukcję jak mam to zrobić
Nie ma w tym nic trudnego.
Wchodzisz na stronę http://rapidshare.com/ i

a) jeśli chcesz wysłać tylko 1 plik, to klikasz "Przeglądaj", wybierasz plik do wysłania (najlepiej spakowany *.rar) i klikasz "upload".

b) jeśli chcesz wysłać kilka plików (do max 100 MB), to klikasz "Multi-Upload", klikasz "Przeglądaj" i wybierasz plik do wysłania, potem następny, następny, itd. Na koniec klikasz "upload".

Po zakończeniu wysyłania klikasz na "I don't want a collector's account right now. Just give me the download-link" i pojawią się linki na zielono (linki na czerwono służą do kasowania - nie klikać na nie ani ich nie podawać!).
Ostatnio zmieniony wt maja 15, 2007 4:52 pm przez Robinson, łącznie zmieniany 1 raz.
skuter

Cchiałbym jeszcze coś wyjaśnić. Jakiś czas temu ktoś pisał o słuchowisku "Swinka" Mam to słuchowisko. Było kilka części i nadawano je w cyklu Baśnie dla bezsennych . Autorem jest Marcin Wolski. Wogle Basnie dla bezsennych to rewelacyjna alternatywa dla TZO. Trzeba by tez poszperac w tym temacie. I jeszcze jedno + tylko mnie nie zlinczujcie. Wersja Byle 16 latka jest krotsza z mojej winy. nie zdazylem nagrac poczatku i sam potem skleilem na Pro toolsie z tad tez zamieszanie z tytulem amator + rzeczywiscie amator ze mnie. jesli posiadacie wersje dluzsza to pokornie o nia prosze. zrzuty tak jak mowilem w przyszlym tygodniu.
ziutek

skuter pisze:Jakiś czas temu ktoś pisał o słuchowisku "Swinka" Mam to słuchowisko. Było kilka części i nadawano je w cyklu Baśnie dla bezsennych . Autorem jest Marcin Wolski.
Świnka pochodzi z lat 70-tych z magazynu 60 minut na godzinę, a do Baśni dla bezsennych zaplątała się chyba przez przypadek. A może masz inne seriale Wolskiego, mianowicie Enklawa i Laboratorium nr 8? Są kompletnie nieosiągalne, niestety...
skuter

laboratorium nr 8 mam dzień 8 i 9. Enklawy nie posiadam. Świnki mam 10 odcinków i doprawdy nie wiem czy mówimy o tej samej swince, bo ja mówię o słuchowisku science fiction, kiedyś nawet był serial z Hukiem w roli głównej. Chodzi o przeszczepywanie świadomośći.
skuter

w moim posiadaniu są jeszcze następujące seriale (bo mam całą masę i pojedynczych rzeczy Wolskiego)
Miasteczko którego nie ma (bez części 1)
Matriarchat (ale części nie mogę uruchomić)
Villa transcendencja
Diabelska dogrywka
Zadanie ponad siły
Stawką jest przyszłość
Śmieciarz
Powrót do Paleolitu
Katalizator
Prawda baśni, prawda legendy
Operacja Herod (tylko część 2)
Kryptonim korekta (tylko cz. 2)
Całe ryzyko
skuter

Diabelska dogrywka jest na podstawie książki Wolskiego "Agent dołu"
Robinson

skuter pisze:jesli posiadacie wersje dluzsza to pokornie o nia prosze. zrzuty tak jak mowilem w przyszlym tygodniu.
Tu jest pełna wersja z 2002 roku:
http://rapidshare.com/files/31458180/Fr ... 2.rar.html
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

skuter pisze: Jakiś czas temu ktoś pisał o słuchowisku "Swinka" Mam to słuchowisko. Było kilka części i nadawano je w cyklu Baśnie dla bezsennych.
Tak pisałem że moja przygoda z TZO zaczęła się włąśnie chyba od tego słuchoiwska jakoś w 2002 lub 2003 roku. Ale mi się wydawało że to było nadawane jako TZO a nie Baśnie dla bezsennych bo był ten wstępniak z łańcuchami skrzypiącymi drzwiami.

P.S. Nie wiem komu pogratulować tego wpisu o TZO na wikipedii. Ale świetnie że ktoś postanowił to zrobić.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Teatrzyk_Zielone_Oko
Krzysztof Wiśniewski

teatr

Post autor: Krzysztof Wiśniewski »

Apropo Wolskiego, czy ktoś posiada nowe przygody radiowych piratów i centralną kuźnię młodych?
ODPOWIEDZ