my też będziemy "na samą" Listę

A z powrotem niespokojny rajd przez miasto. Przebicie do Powiśla 2 (albo i więcej)potem spokojny 20-minutowy spacer
według podanego wcześniej rozkładu (http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/getFile/3551) z Warszawy Śródmieście do Śródborowa jest 31 km. Z kolei tutaj: http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/14.html jest cennik z którego wynika że bilety normalne na trasie o długości 31-40 km kosztują 8.80. Ulgowe odpowiednio mniej. Ci którzy mają Warszawską Kartę Miejską mogą kupić bilet od stacji Warszawa Falenica, bo tam kończy się pierwsza strefa (no chyba że ktoś ma kartę na obydwie strefy). Wg moich wyliczeń odległość w tym przypadku = 10 km, co z kolei = 4.20 zł za bilet normalny.Martyr pisze:Mam pytanie co do biletów. Coś mi sie kołacze z poprzedniego zlotu że były jakieś bilety czasowe. Więc moje pytanie jest czy te 3-dniowe bądź dobowe bilety strefowe można kupić u konduktora w pociągu Kolei Mazowieckich a jeśli sie kupi na stacji to trzeba przebijać? bo nie do końca pamiętam jak to było w styczniu tego roku
poczytałam troche na tych stronach i tym podobnych, do których są tam linki, ale jeszcze nie wszystko rozumiem [a może to jest oczywiste?ku3a pisze:według podanego wcześniej rozkładu (http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/getFile/3551) z Warszawy Śródmieście do Śródborowa jest 31 km. Z kolei tutaj: http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/14.html jest cennik z którego wynika że bilety normalne na trasie o długości 31-40 km kosztują 8.80
1. nie mam pewności czy u konduktora można. ale na peronie na Wschodniej i na Śródmieściu powinno być można.Martyr pisze:1. Czy taki bilet strefowy np. 3-dniowy może mi uaktywnić [coś jak przebić/skasować] konduktor w pociągu jeśli na stacji nie ma kasownika [zakładam że bilet kupiłam kiedyś wczesniej w Warszawie]?
2. Czy tak jak istnieje bilet 3-dniowy strefowy na autobusy, tramw. i KM jest tez taki bilet dobowy [tzn. ważny 24 godz. od momentu skasowania?]?
3. I ewentualnie czy ktoś sie orientuje ile taki dobowy na 2 strefy kosztuje?
Prawdopodobnie przyjedziemy razem. Czekam tylko na jego odpowiedź.ku3a pisze:kajman, ..........są bardzo proszeni o podanie o której będą na Centralnym, do jutra do godz. 18.00! Potem ustalamy jak się spotykamy, tak żeby osoby wyjeżdżające w piątek, w czwartek wieczorem już wiedziały.
dzięki za informację. rozumiem, że jesteśmy umówieni o 17.35, a gdybyś na ten pociąg nie zdążył to przed wyjazdem dasz znać, żebyśmy wiedzieli o której czekaćleszekno pisze:Ja najprawdopodobniej przyjadę pociągiem wyjeżdżającym z Poznania o 14.30, w Warszawie Centralnej o 17.35. W najgorszym wypadku, gdyby nie udało mi się załapać na ten pociąg przyjadę następnym, który na Centralnym jest o 18.20.
Nie. Tylko na niektórych stacjach można na peronie. Ale najlepiej w autobusie/tramwaju/metrze (wystarczy włożyć do bramki w metrze, nie trzeba nim jechaćMartyr pisze: 1. Czy taki bilet strefowy np. 3-dniowy może mi uaktywnić [coś jak przebić/skasować] konduktor w pociągu jeśli na stacji nie ma kasownika [zakładam że bilet kupiłam kiedyś wczesniej w Warszawie]?
a ja na 7:30 jeszcze do pracy na 2 godziny :-/ ale nic toGary pisze: nie po to brałem dzień wolny (...)
osoby mają być o mniejszych gabarytach czy wrażenia?Bodeczek pisze:Proszę uwzględnić, że w sobotę na trasie Śródborów-Trójka-Śródborów mamy do dyspozycji samochód 5-osobowy z bagażnikiem, dla osób łasych na wrażenia, o nieco mniejszych gabarytach.
nie słyszeliJaceK pisze:Słyszeli...? jakie szczęście Was spotka... będziecie asystować przy 1444 wydaniu Listy. Według red. Olszańskiego -- to nie przypadek, to magia!
a muszę się przyznac, że byłam tak dociekliwa, iż znalazłam nr tel. do informacji kolejowej w Warszawie i bardzo miła pani powiedziała mi, że jeśli na stacji nie ma kasownika konduktor oczywiście również może "skasować" bilet dobowy zaznaczając na bilecie godzinęMiszon pisze:Nie. Tylko na niektórych stacjach można na peronie. Ale najlepiej w autobusie/tramwaju/metrze (wystarczy włożyć do bramki w metrze, nie trzeba nim jechaćMartyr pisze:1. Czy taki bilet strefowy np. 3-dniowy może mi uaktywnić [coś jak przebić/skasować] konduktor w pociągu jeśli na stacji nie ma kasownika [zakładam że bilet kupiłam kiedyś wczesniej w Warszawie]?)