Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Niemen, Grechuta, Ciechowski, Kaczmarski, Nalepa, Osiecka, Riedel, Staszewski, Janerka i... Coma. No comment. Mamy właśnie żelazny argument, żeby zabaw w rodzaju Topu Wszech Czasów nie traktować poważnie.
temik3 pisze:Takie utwory jak Comy to za 10 lat zobaczymy gdzie będą w Topie. Przecież ten utwór podobnie jak Leszek nie ma historii !!!
Miałem właśnie coś w tym stylu napisać, o "Leszka..." się nie obawiam, już słyszany po raz pierwszy sprawia wrażenie słyszanego wielokrotnie klasyka, podobnie jak "Maszyna do świerkania".
Co do Comy mam lekko mieszane uczucia, ale ten utwór jest znakomity. Uzi, jeżeli nie lubisz textów Roguckiego, to wyłącz je i posłuchaj samej muzyki. Ten utwór jest świetnie zbudowany.
Ciekawe, że zawsze jakoś mi się kojarzy z jeszcze lepszym Pogrzebem króla Strachów.
Zawiesina pisze:Mamy właśnie żelazny argument, żeby zabaw w rodzaju Topu Wszech Czasów nie traktować poważnie.
Aha, czyli powinny być tylko, za przeproszeniem, "stare ramole"?
Miałem rację, że wczoraj nie wszedłem. Niestety, dzisiaj coś mnie podkusiło...
Wy się sprzeczajcie, a ja idę słuchać muzyki. Cześć.
Ostatnio zmieniony sob maja 02, 2009 5:26 pm przez prz_rulez, łącznie zmieniany 1 raz.
Co takie piosenki jak Bombonierka robią na Topie wszechczasów
Ta Coma to też potworna nuda...
Opiłek - stary znajomy z trójkowego forum, które zarzuciłem
Bombonierka to jeden z trzech-może pięciu numerów, których nie zrozumiem i nie zaakceptuję w Setce nigdy.
prz_rulez pisze:a to legenda jest potrzebna? mi się wydawało, że liczą się: treść i emocje...
a kto powiedział że nie liczą się emocje i tekst- to podstawa, ale w innych utworach jest też tekst i są emocje. Tylko, że to czy utwór jest hitem tworzy historia. Dlaczego jest tutaj Niemen, Budka, Dżem, Kult, Mec,Pronko, Rodowicz, Panki, Republika? dlatego że ich utwory się nie starzeją i są magiczne do dziś choć to przy co niektórych już 50 lat
krzysiek83 pisze:
Opiłek - stary znajomy z trójkowego forum, które zarzuciłem
Bombonierka to jeden z trzech-może pięciu numerów, których nie zrozumiem i nie zaakceptuję w Setce nigdy.
marsvolta pisze:Myslovitz też się menczył i kto wtedy przewidzałby, że stanie się jednym z bardziej popularnych i ulubionych zespołów w Trójce. I to tak naprawdę od Dzługości Dźwięku.
To był pierwszy numer 1, ale przedtem miał sporo brzebojów, a Peggy była bardzo długo w zestawieniu i doszła (o ile pamiętam) na podium.
Teksty to najsłabsza strona Comy, pewnie Roguckiemu wydaje się, że całkiem odwrotnie. Słucham tego utworu i oprócz tytułu nie potrafię ani jednego słowa powtórzyć.
Ostatnio zmieniony ndz lis 14, 2010 12:04 am przez słoik, łącznie zmieniany 1 raz.
Coma... Ciekawy zespół na polskiej scenie... Ale nie będę na łamach Forum publikował swojej opinii na temat go, gdyż to mogłoby się skończyć dla mnie różnie. Powiem tylko tyle że do tego zespołu mam taki stosunek jak do Pedra, czyli... cholera... nie będę mówił.
słoik pisze:Teksty to najsłapsza strona Comy, pewnie Roguckiemu wydaje się, że całkiem odwrotnie. Słucham tego utworu i oprócz tytułu nie potrafię ani jednego słowa powtórzyć.