1393 (11.10.2008)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Re: 1393 (11.10.2008)

Post autor: zbyszu »

Skoro padają prośby to i ja przypomnę te z tego tygodnia (oraz z poprzedniego)

Czy te PPPPPPP na stronach Trójki (zamiast miejsc z ubiegłego tygodnia) to już na stałe? Jak tam lobbing w tej sprawie? Moje e-maile chyba nie docieraja. No szkoda...

Do poprawienia
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Przepraszam, że całe posty ale według mnie inaczej się nie dało.
zbyszu o 15:16 pisze:Pewnie, ze się przyda, bo na stronach internetowych Trójki znów zamiast miejsc z ubiegłego tygodnia mamy PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPp

:-(

Jednak tydzien temu to nie był wypadek przy pracy...Szepnijcie tam gdzie trzeba

Do poprawienia
zbyszu o 23:28 pisze:Skoro padają prośby to i ja przypomnę te z tego tygodnia (oraz z poprzedniego)

Czy te PPPPPPP na stronach Trójki (zamiast miejsc z ubiegłego tygodnia) to już na stałe? Jak tam lobbing w tej sprawie? Moje e-maile chyba nie docieraja. No szkoda...

Do poprawienia
Raz nie wystarczy?... :roll: Minęło dopiero 8 godzin, a na dodatek dzisiaj jest niedziela... :roll:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

abd3mz pisze:Przepraszam(....)Raz nie wystarczy?... :roll: Minęło dopiero 8 godzin, a na dodatek dzisiaj jest niedziela... :roll:
Dzięki, jest wiec raz trzeci. Jejku, ale Ty jesteś upierdliwy. Czy ja Tobie wypominam, ze piszesz co stronę co w tym tygodniu promujemy?????
abd3mz pisze:W tym tygodniu promujemy:
SPIRALLING - Keanepobierz
abd3mz pisze:Uwaga!
Głosy można zacząć oddawać dopiero gdy zostanie zamknięte głosowanie na poprzednie notowanie. Dziękuję!
W tym tygodniu promujemy:
SPIRALLING - Keanepobierz
A co do tego ma niedziela??? Dla mnie niedziela wieczór to rozpoczynajacy sie jednodniowy weekend. A dokałdne wyniki dla mnie są istotne, abym sobie według zwyczaju od lat mógł zrobić prawidłowa wyklejanke do odpowiedniego zeszytu

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
abd3mz

zbyszu pisze:Czy ja Tobie wypominam, ze piszesz co stronę co w tym tygodniu promujemy????
Wątpię, żebyś nie widział różnicy, ale na wszelki wypadek:
1. To co ja piszę w wątku dotyczącym głosowania jest ogłoszeniem/przypomnieniem.
2. Jeżeli ktoś chce zagłosować na LP3 nie musi szukać w innym temacie jaki utwór promujemy, a tytuł wygodniej jest skopiować z tej samej strony.
3. Jeśli 'forum' uzna, że nie jest to potrzebne to przestanę to robić.
zbyszu pisze:A co do tego ma niedziela??
Oprócz tego, że dla większości informatyków to dzień wolny od pracy nic.

Jeżeli wysyłasz do kogoś prośbę, zażalenie, skargę etc. to po ośmiu godzinach ją ponawiasz?...

Poza tym forum nie jest serwisem Trójki. Gdy zgłosiłeś problem pierwszy raz, ku3a zrobił co mógł. Uważasz, że jeżeli jeszcze kilkanaście razy napiszesz że jest problem to ku3a zrobi coś jeszcze?...
zbyszu pisze:A dokałdne wyniki dla mnie są istotne, abym sobie według zwyczaju od lat mógł zrobić prawidłowa wyklejanke do odpowiedniego zeszytu
A to co ja przygotowałem nie nadaje się do wklejenia?

Do zastanowienia
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hmm... a teraz zamiast ostatniego notowania mamy "brak pliku". Za to w archiwum ostatnie kilka notowań to to "notowania nie odnaleziono". Czyżby coś zmieniali właśnie?
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

3 minuty później już jest ok. ;-) No przynajmniej ja wszystko mam ;-)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

1) Czy to Twoje ogłoszenie/przypomnienie jest usankcjonowane punktem w regulaninie???
2) Czy "Forum" uznało, ze podwójna informacja o tych PPP (bo powtarza sie juz drugi tydzien) jest niepotrzebna? Chya, ze Ty jesteś "rzecznikiem Forum"
3) Jeśli niedziela jest dniem wolnym dla Informatyków, to w Trójce "dzien wolny" trwa od 11 dni (w tym już dwa notowania z PPP)
4) Ponawiam prośbę, bo uwazam sprawę za wazną. Pewnie ku3a zrobił co mogł, ale mi na ten temat nic nie wiadomo. W odpowiednim wąrku nie doczytałem sie jakiejs informacji
5) To co ty przygotowałeś jest bardzo przydatne, ale ja lubie być konsekwentny. Nie chce aby były róznice w tygodniach (w poczekalni) oraz róznice graficzne, poniewaz na 1 stronie wydruku mam zaplanowane zamieszczanie aż 3 List (LP3; LPMN i PLPMN)
6) Lekcie odrobione? ;-)
7) Więcej luziku, człowieku. Szkoda zycia...
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Spokojnie zbyszu, spookoojniee. Spójrz na punkt 7 ;).
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Miszon pisze:Spokojnie zbyszu, spookoojniee. Spójrz na punkt 7 ;).
Spojrzalem, ale w...regulaminie jest tylko 6 kropeczek ;-)

A ja nie mam wszystkiego zerknałem na strony www Trójki - tzn zniknęła kolumna z literkami PPPPPP - czyli problem rozwiązany, bo włąsciwie czepiałem się tych PPPPP Hehehe ;-)
Awatar użytkownika
abd3mz

zbyszu pisze:1) Czy to Twoje ogłoszenie/przypomnienie jest usankcjonowane punktem w regulaninie???
Czy wszystko musi/powinno być usankcjonowane regulaminem? Nie wiedziałem, że taki z Ciebie legalista...
zbyszu pisze:2) Czy "Forum" uznało, ze podwójna informacja o tych PPP (bo powtarza sie juz drugi tydzien) jest niepotrzebna? Chya, ze Ty jesteś "rzecznikiem Forum"
Nie jestem. Nie wiem co uznało 'forum', ale wiem że ja uważam to zbędne. Aha. I podwójna w tym tygodniu. W ciągu ośmiu godzin. Gdybyś pisał co tydzień to bym się nie 'czepiał'.
zbyszu pisze:3) Jeśli niedziela jest dniem wolnym dla Informatyków, to w Trójce "dzien wolny" trwa od 11 dni (w tym już dwa notowania z PPP)
Według Ciebie trwa osiem godzin.
zbyszu pisze:4) Ponawiam prośbę, bo uwazam sprawę za wazną. Pewnie ku3a zrobił co mogł, ale mi na ten temat nic nie wiadomo. W odpowiednim wąrku nie doczytałem sie jakiejs informacji
Doczytałeś się. http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=110337#p110337
zbyszu pisze:5) To co ty przygotowałeś jest bardzo przydatne, ale ja lubie być konsekwentny. Nie chce aby były róznice w tygodniach (w poczekalni) oraz róznice graficzne
Ja zmieniłem chyba 6 cyfr...
zbyszu pisze:6) Lekcie odrobione? ;-)
Nie było nic zadane.
zbyszu pisze:7) Więcej luziku, człowieku. Szkoda zycia...
Dzięki i wzajemnie.

Do zastanowienia
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Sorki, nie umiem tak cytować jak Ty, nie siedze w Forach godzinami, więc wroce do punktów (cytaty prezentuję kursywą):

1) Gdybyś pisał co tydzień to bym się nie 'czepiał'. - Właśnie pisze co tydzien, bo problem istnieje od 3 X, czyli od 2 tyg. (dokałdnie 2 notowań)

2 )Według Ciebie trwa osiem godzin. - ???? Nie badzo rozumiem Twój tok myslenia. Ale moze ejstem za "stary" ;-) Problem istnieje nie od wczoraj,ale już od 2 notowań.
Doczytajś się tu (dzięki, ze sam dla siebie znalazłes cytat. ja bym nie miał czasu na takie poszukiwania) http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=110337#p110337

3) Doczytałes się (tutaj cytujesz moją rozmowe z ku3ą) - Aż taki "ciemny" nie jestem i pamiętam polemiki jakie prowadze. Pamiętam, ze ku3a przekazał info gdzie trzeba - niepamiętam jedynie czy otrzymałem jakąś odpowiedz. Jak widac efektów nie ma bo błędy na stronie wiszą do teraz!

4) Ja zmieniłem chyba 6 cyfr... - więcej. Zmieniłęś dokałdnie 20 cyfr (staz wtygodniowy w Poczekalni). Pozatym inny jest zapis nowości (-- zamiast N), inna trzcionka, itp. Do tej pory zawsze kopiowałem ze strony www i chciałbym aby tak zostało

PS. Mam nadzieję, ze już niedługo zakąłdka z Listą zmieni się na taka jak ma np. zakładka z "Koncertami w Trójce"

Do zastanowienia? :) Hehe...nie uwierzę, ze bierzesz ze mnie wzór 8)
Awatar użytkownika
abd3mz

zbyszu pisze:Sorki, nie umiem tak cytować jak Ty, nie siedze w Forach godzinami, więc wroce do punktów (cytaty prezentuję kursywą):
Nie ma sprawy. Obojętnie jak, aby było czytelnie.
zbyszu pisze:1) Gdybyś pisał co tydzień to bym się nie 'czepiał'. - Właśnie pisze co tydzien, bo problem istnieje od 3 X, czyli od 2 tyg. (dokałdnie 2 notowań)
Gdybyś pisał tylko co tydzień to bym się nie 'czepiał', ale Ty powtórzyłeś to samo po ośmiu godzinach.
zbyszu pisze:2 )Według Ciebie trwa osiem godzin. - ???? Nie badzo rozumiem Twój tok myslenia. Ale moze ejstem za "stary" ;-) Problem istnieje nie od wczoraj,ale już od 2 notowań.
Przypuszczam, że według Ciebie niedziela trwa osiem godzin, bo po takim czasie powtórzyłeś informację o problemie. Gdybyś uznał, że nic się nie zmieniło i informatycy dalej mają wolne to przecież nie powtórzyłbyś informacji o problemie, bo jaki by tego był cel?
zbyszu pisze:3) Doczytałes się (tutaj cytujesz moją rozmowe z ku3ą) - Aż taki "ciemny" nie jestem i pamiętam polemiki jakie prowadze. Pamiętam, ze ku3a przekazał info gdzie trzeba - niepamiętam jedynie czy otrzymałem jakąś odpowiedz.
zbyszu wcześniej pisze:Pewnie ku3a zrobił co mogł, ale mi na ten temat nic nie wiadomo.
Zdecyduj się co wiesz.
zbyszu pisze:Jak widac efektów nie ma bo błędy na stronie wiszą do teraz!
Na to, ani ku3a, ani Ty czy ja nie mamy bezpośredniego wpływu.
zbyszu pisze:4) Ja zmieniłem chyba 6 cyfr... - więcej. Zmieniłęś dokałdnie 20 cyfr (staz wtygodniowy w Poczekalni). Pozatym inny jest zapis nowości (-- zamiast N), inna trzcionka, itp. Do tej pory zawsze kopiowałem ze strony www i chciałbym aby tak zostało
Czasem przydaje się umiejętność podstawowego formatowania tekstu.
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Ależ Ty upierdliwy jestes....I do tego o tych 8 godzinach piszesz już trzeci raz w ciągu 3 godzin!!!!!! To ja już z tymi swoimi 8 godzinami wysiadam :D :D . Powtórzyłem bo rozpoczęła sie nowa podstrona, to raz. A dwa, dla mnie to istotne...i bedę to poruszał (i wysyłał kolejne e-maile do Trójki) jak bedę uwazał za stosowne. A juz zapewne nie bedę zwracał uwagi na Twoje marudzenie, bo to już zwykle smęcenie... Luzik, człowieku 8)

Wybacz, ale nie Ty bedziesz mnie oceniał i pouczał czy umiem formatowac tekst czy nie. Elementarne zasady kultury sie przydadzą. To, ze to jest Forum nie oznacza, ze mozesz pozwalać sobie na takei uwagi. Luziku wiecej, człowieku 8)

Do nasłuchania

PS. Acha - nie odpisuj już tutaj. Prosze. To do niczego nie prowadzi. Jesli masz jakiś problem - pisz na priv - proszę

temat uwazam za zamkniety. Czy Admin moze tutaj załozyc jakas blokadkę? ;-)
Awatar użytkownika
abd3mz

zbyszu pisze:Ależ Ty upierdliwy jestes....I do tego o tych 8 godzinach piszesz już trzeci raz w ciągu 3 godzin!!!!!!
Nie zrozumiałeś, więc tłumaczyłem.
zbyszu pisze:Powtórzyłem bo rozpoczęła sie nowa podstrona, to raz.
Nie 'rozpoczęła się', a Ty ją rozpocząłeś.
zbyszu pisze:Elementarne zasady kultury sie przydadzą. To, ze to jest Forum nie oznacza, ze mozesz pozwalać sobie na takei uwagi.
I vice versa. Patrz punk 6 w poście z godziny 12:55.
zbyszu pisze:PS. Acha - nie odpisuj już tutaj. Prosze.
Niestety nie spełnię Twojej prośby.
zbyszu pisze:To do niczego nie prowadzi.
Obawiam się, że tak właśnie będzie.
zbyszu pisze:Jesli masz jakiś problem - pisz na priv - proszę
Dzięki za propozycję, ale swoimi problemami dzielę się z kimś innym.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Czy moglibyście bawić się w trolli gdzie indziej??? :evil:
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Miszon pisze:Czy moglibyście bawić się w trolli gdzie indziej??? :evil:
Proponowałem, ale Troll nr 1 zignorował propozycję. Nie dla mnie takie dziwaczne gadki - dla mnie własciwy pilk na stronie Trójki, którego nie ma :-(
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

1. na pytanie:
abd3mz pisze:Raz nie wystarczy?... :roll: Minęło dopiero 8 godzin, a na dodatek dzisiaj jest niedziela... :roll:
można po prostu odpowiedzieć: 'Nie, ponieważ...[dowolny argument otwierający możliwość dalszej dyskusji, która nie jest robieniem sobie złośliwości mniej lub bardziej ukrytych, i rzucaniem w swoim kierunku epitetów (a żeby być ścisłym - to było obecne nie u każdego z tu piszących)]', zamiast pisać w ten sposób:
zbyszu pisze:Dzięki, jest wiec raz trzeci. Jejku, ale Ty jesteś upierdliwy. Czy ja Tobie wypominam, ze piszesz co stronę co w tym tygodniu promujemy?????
[a przy okazji - na początku tradycji przypominania o promowanej piosence na każdej stronie, robił to ten, kto w danym tygodniu piosenkę promował. (a pierwszym, który to zrobił, nie był Sebastian żeby było ciekawiej). Pomysł został przyjęty z entuzjazmem o ile pamiętam, i to, co robi teraz jedna osoba wydaje mi się wolą przynajmniej tych, którzy biorą udział w promowaniu piosenek].

2. Zarzucanie komuś, że jest trollem dlatego, że w sposób merytoryczny odpowiada na zadane pytania, uważam za duże nadużycie.

3. Odpowiadanie tylko na pytania 'wygodne' uważam z kolei za trochę nieeleganckie.

4. A jeśli wolno mi się wypowiedzieć w tym temacie:
abd3mz pisze:
zbyszu pisze:2) Czy "Forum" uznało, ze podwójna informacja o tych PPP (bo powtarza sie juz drugi tydzien) jest niepotrzebna? Chya, ze Ty jesteś "rzecznikiem Forum"
Nie jestem. Nie wiem co uznało 'forum', ale wiem że ja uważam to zbędne. Aha. I podwójna w tym tygodniu. W ciągu ośmiu godzin. Gdybyś pisał co tydzień to bym się nie 'czepiał'.
to dla mnie osobiście powtarzanie tego nawet co tydzień jest już powtarzaniem zbyt częstym, bo ku3a napisał już wszystko, co było do napisania w tym temacie i przypominanie o tym tu co tydzień niczego już nie zmieni. To tak w ramach opinii forumowej innej niż Sebastiana.

PS. Niedobrze jest, gdy ktoś prawie wszystko odbiera jako atak na siebie...
ku3a

Post autor: ku3a »

1. dziękuję za zgłoszenie wątku.
2. osobiście nie uważam, żeby ta dyskusja podchodziła pod trolling, ale ewidentnie strony się nie dogadają, a wszyscy inni pewnie i tak już sobie wyrobili zdanie, i w takim przypadku po kilku seriach wymiany zdań najlepiej byłoby przerwać dyskusję. Tak więc proponuję zakończyć już ten wątek. Nie zamykam go, bo liczę na to, że nie trzeba.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

No może trolling to przesada, ale nie było sensu tego ciągnąć.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Trochę spóźniony komentarz do notowania.
Cieszy przede wszystkim nowośc Comy, Skoki o jedno oczko Metallicy oraz Davida G (zawsze to coś). Po za tym to bardzo neutralne dla mnie notowanie. Numer jeden wciąż mnie nie przekonuje.
ladysherlockian
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006

Post autor: ladysherlockian »

Czy ktoś nagrał może to notowanie? To chyba pierwsza lista, którą opuściłam, od kiedy zaczęłam słuchać w 2007 roku :oops: Ale mam ważne usprawiedliwienie: wracałam autobusem z pierwszego zjazdu na uczelni, a w autobusie grało tylko ererfefem :( co dodatkowo pogłębiło moje cierpienia związane z niesłuchaniem listy;) Chodzi mi zwłaszcza o nagranie, w którym będą też komentarze p. Barona, bo same piosenki mogę wysłuchać w internecie, a szukam unikalnej atmosfery listy :)
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Lista 1393 jest tutaj, ale to chomik. Nie wiem, czy ktoś wrzucił na inny serwer.
A co do słuchania w podróży, to polecam kupno jakiegoś odtwarzacza mp3 z radiem.
Sam tak zrobiłem jakieś 2 lata temu i nie żałuję. :)
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

ladysherlockian pisze: Chodzi mi zwłaszcza o nagranie, w którym będą też komentarze p. Barona, bo same piosenki mogę wysłuchać w internecie, a szukam unikalnej atmosfery listy :)
Super, ze takie rzeczy dla nowych Sluchaczy sa ważne...

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=kris3k - Lista jest tutaj - u kris3ka - mam nadzieje, ze pozwolił ;-)

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Qrka, to jest złośliwość losu - wczoraj jak robiłem Znawcę to nie było w ogóle kolumny "miejsce w poprzendim tygodniu" (po prostu puste miejsca były), a teraz już wszystko jest OK...
Cieszyć się czy martwić - o to jest pytanie.
Okaże się po wynikach Znawcy ;).
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Hurra, lepiej poźno niz później. 14 dni. Już lecę obrabiac i wklejac notowanie do zeszytu

Do nasłuchania
ODPOWIEDZ