Po co pytasz jednocześnie odpowiadając sobie kpiną?:) Okaż nieco pokory, a być znajdziesz moje uznanie. Na razie zieje od Ciebie li tylko arogancją i bufonadą, jakże charakterystyczną dla przedstawicieli obecnych młodych pokoleń. Uruchom rozum/refleksję zanim coś nakreślisz.Kertoip pisze:uff, oświeć nas!FOXD pisze:Ale ok, odpowiadam,jesteś ŚWIADOMY zestawu? jaj...bę, jak to brzmiFOXD pisze:tak się składa, że jestem świadom całego zestawu jaki jest prezentowany, nie tylko w tegorocznym TWC, ale także i lat ubiegłych.
umieramy z ciekawości, mistrzu!FOXD pisze:Skąd ta wiedza?to ile masz lat? 100?FOXD pisze:Ano z tego, że sam przeżyłem ewolucję i różne okoliczności towarzyszące poszczególnym wykonawcom, w ich tworzeniu.
XX Top Wszech Czasów w Trójce
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XX Top Wszech Czasów w Trójce
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Jam to, nie chwaląc się sprawiła.misiek230688 pisze:Jak mogliście to uczynić

Paranoid Android czy Street Spirit - Radioheadu, jest lepsze niż Again, ale co zrobić. Przebił się ten utworek i na nieszczęście zapewne jeszcze awansuje.
No i jest mój piąty głos. Fenomenalny kawałek.
Sure. Cytowałem z pamięci :=) Dzięki. Ale dobre jest i tak. Opisuje pewien ulotny stan zawieszenia. Tylko w kilka słów - i więcej nie trzeba.lady pisze:tam chyba jest "swimming"Janosz100 pisze:Mówią, że fraza "two lost souls living in a fish bowl" jest mistrzostwem tekściarstwa rockowego
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Tak na poważnie - mam wrażenie, że nie tylko ja, ale i większa część osób wypowiadających się w tym wątku kompletnie nie zrozumiała Twoich socjo-filozoficznych wywodów. Man, piszemy i rozmawiamy o muzyce, a Ty nam tu z jakimś życiowym doświadczeniem wyjeżdżasz, co zresztą jest jedynym zrozumiałym sloganem z Twojej strony. Ja słucham TWC Trójki, nie biorę kredytu pod dom na 30 lat.FOXD pisze: Ad. 1 Ależ ja wiem, że się nabijają i kpiąPoniekąd ja z nich także, wytykając im wiele niedoskonałości, które wypływają z ich zadufania w sobie, z młodzieńczej arogancji etc:) To nie mój problem, życie zweryfikuje ich obecne postrzeganie świata, o czym oni jeszcze nie wiedzą (nie są świadomi)
Tak po prawdzie wcale mi nie zależy na tym aby ich nawracać, w jakikolwiek sposób.
-
W Archive były już 4 dziewczyny. 2 to byłe członkinie, a 2 są obecnie. Maria Q i Holly Martin. A zespół liczy 10 osób. Tam gra Steve Harris z Iron Maiden.
- mara
Niemen 8 else 9 poprawione w błędnym pościekajman pisze:Coś zgubiłaś.mara pisze:8. Metallica - Nothing Else Matters
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
W Archive ?jedrzej2012 pisze:Tam gra Steve Harris z Iron Maiden.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Trochę ten utwór jest za długi... już mógłby się skończyć...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Ciesz się ciesz Mikołaj wszystko to widzi i się zemściEmilia pisze:Jam to, nie chwaląc się sprawiła.misiek230688 pisze:Jak mogliście to uczynićm.in. ja
-
Nie wiem czy to ten, ale tak podała mi angielska wikipedia.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
lady pisze:W Archive ?jedrzej2012 pisze:Tam gra Steve Harris z Iron Maiden.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Tu masz komplet: http://xxtop.lpmn.pl/mara pisze:Niemen 8 else 9 poprawione w błędnym poście
- konwicki1980
- Kontakt:
Swoją drogą dominacja muzyki brytyjskiej w topie jest co najmniej zastanawiająca. W sumie jako słuchacz italo disco to mam luz. Ale moje głosy przedstawiały w tym topie się następująco:
Wielka Brytania 15
Polska 4
USA 4
Francja 2
Irlandia 2
Australia/Belgia/Nowa Zelandia 1
Hiszpania 1
Norwegia 1
Wielka Brytania/Australia 1
Włochy 1
Też jest tużo UK, ale i sporo innych krajów.
Wielka Brytania 15
Polska 4
USA 4
Francja 2
Irlandia 2
Australia/Belgia/Nowa Zelandia 1
Hiszpania 1
Norwegia 1
Wielka Brytania/Australia 1
Włochy 1
Też jest tużo UK, ale i sporo innych krajów.

Popatrz, a mówią, że Twoje pokolenie obeznane z nowoczesnymi technologiami. Ale ok, źródeł jest wiele, jak np. słowniki Britaniki PWN etc., ale jak dla Ciebie wystarczy nawet Wikipedia. Choć mam świadomość ułomności (przekłamań) tego źródła, to jednak w tym konkretnym przypadku nie będę kwestionowałKertoip pisze:to znaczy do czego? może jakiś konkretny tytuł? czy np. nie jestem wystarczająco inteligentny, żeby zrozumieć?FOXD pisze:Myślę, że moja interpretacja i tak Ciebie nie zadowoli, stąd odsyłam do miarodajnych źródeł, powszechnie akceptowalnych

- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
Jak dotąd w dzisiejszym Prze-słuchaniu Topu z pierwszej dziesiątki najmocniej brzmiały nieśmiertelna "Bohemian Rhapsody" i nowofalowa "Again"!
choć na żadne z nich nie głosowałem, a szkoda...
Lecz za rok kto wie?
No ale została jeszcze dwójka mocarzy!
choć na żadne z nich nie głosowałem, a szkoda...

No ale została jeszcze dwójka mocarzy!

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
No i teraz odwieczny dylemat wszech czasów. Emocje sięgają zenitu.
-
Ten utwór trwa 16:22, czyli tyle co "Bema pamięci żałobny-rapsod" Niemena. Obecnie to najdłuższy utwór w TWC. Potwierdza się dawne hasło: Najpierw krutasy, potem średniasy, a na końcu długasy.
A ja bym w sumie wziął, przyda się na przyszłość... Mistrzu, w jakim banku najlepiej?saferłel pisze:Ja słucham TWC Trójki, nie biorę kredytu pod dom na 30 lat.
Ja też, i dumien jestem z tego. Jak z niczego innego w 2014 roku.Emilia pisze:Jam to, nie chwaląc się sprawiła.misiek230688 pisze:Jak mogliście to uczynićm.in. ja

Światło zgasło. Klimat.
- zielonakoniczynka
E tam, mnie bardziej interesowała kwestia nowości i dużych spadków/skoków. A teraz... któryś ze stałych klientów będzie pierwszy, a któryś drugi.adameria pisze:No i teraz odwieczny dylemat wszech czasów. Emocje sięgają zenitu.
Luzackie podejście, ale mam tak samo. Dla mnie obydwa utwory są wielkie i nie głosuję na niezielonakoniczynka pisze:E tam, mnie bardziej interesowała kwestia nowości i dużych spadków/skoków. A teraz... któryś ze stałych klientów będzie pierwszy, a któryś drugi.

- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Pierwszy dzień jaki, cały rok taki, wolę LZ.zielonakoniczynka pisze: E tam, mnie bardziej interesowała kwestia nowości i dużych spadków/skoków. A teraz... któryś ze stałych klientów będzie pierwszy, a któryś drugi.
Czemu nazywać taki wspaniały utwór "tym" ? Dlatego, że powstał w XXI wieku, a nie 40 lat temu?piotr1990 pisze:Odetchnąłem chociaż boję się, że to kiedyś będzie na pierwszym.
o niczym innym nie marzę, tylko o twoim uznaniu.FOXD pisze:Okaż nieco pokory, a być znajdziesz moje uznanie.
a ty jesteś zdziadziałym piernikiem, który myśli, że wie wszystko najlepiej, bo jest starszy. typowe zachowanie dla starych ludzi, zamkniętych w przeszłości.FOXD pisze:Na razie zieje od Ciebie li tylko arogancją i bufonadą, jakże charakterystyczną dla przedstawicieli obecnych młodych pokoleń.
myślę, że mogę śmiało powiedzieć, że myślę znacznie częściej niż ty.FOXD pisze:Uruchom rozum/refleksję zanim coś nakreślisz.
tak się składa, że zarówno w przekłamanej Wikipedii, jak i w "Britannice" nie znalazłem wyjaśnienia słowa, którego mianownik brzmi "mędrca"FOXD pisze:Popatrz, a mówią, że Twoje pokolenie obeznane z nowoczesnymi technologiami. Ale ok, źródeł jest wiele, jak np. słowniki Britaniki PWN etc., ale jak dla Ciebie wystarczy nawet Wikipedia. Choć mam świadomość ułomności (przekłamań) tego źródła, to jednak w tym konkretnym przypadku nie będę kwestionował

AGAIN NA 1!
Kertoipie, jeśli mogę zapytać, zapisujesz sam notowania Listy w zeszytach?Kertoip pisze:No i tak słucham teraz, oczywiście żaden kawałek nie robi mi niespodzianki (ostatnimi sporymi niespodziankami były Stationary Traveller i Nights In White Satin), ale słucham i jak mnie nagle wzięło na LP3-ójkowo-Topowo-forumową podróż sentymentalną! Przejrzałem sobie stare zeszyty z notowaniami LP3 i Topami Wszechczasów i mi się przypominają "złote czasy"