Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Re: Notowanie 1998 - 15.05.2020 - Marek Niedźwiecki

Post autor: lady »

prz_rulez pisze: śr maja 20, 2020 11:49 pm To co tam jeszcze jest w Radiu Rzeszów?
Jakimś cudem mi się udało zacytować Cię z tego długaśnego postu na telefonie. Obcinałam go z 10 minut :mrgreen:
Co w Radio Rzeszów ? Dla Ciebie to chyba ich Lista, tam chyba znajdziesz najwięcej dla siebie. Ja natomiast lubię jeszcze DinoTop (czyli ogólnie rzecz biorąc stare piosenki), Rock Radio, Rock Noc, Klekotanie Dinozaura, Blues Attack i Tobie bym jeszcze poleciła Noc z Radiem Rzeszów z muzyką z lat 80-tych, też lubię czasem posłuchać. Same hity z Listy LP3 tam lecą.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

dominik_fi pisze: czw maja 21, 2020 12:09 am Czy wam też nie działa strona polskiego radia i strona Trójki?
A czy to czyni jakąkolwiek różnicę? Bo dla mnie już nie. Niech se zdychają.
adrianec pisze: "Nie chcę nikogo pouczać ani się wymądrzać, po prostu nie ozłacałabym tak tej całej starej trójki. Tym bardziej, że wiem, że za puszczanie piosenek w radiach płaciło się pieniądze od dawna:) i wcale nie jest tak, że nasi polscy wspaniali dziennikarze muzyczni puszczają płyty, bo ich serce mocniej zabiło słuchając tego debiutanta czy tego powrotu dinozaura."
To niech padna w koncu te nazwiska.
Chociaz ja tez bym sie bal mowic konkrety o uslyszanej niegdys plocie.
Anyway, ktos ma gdzies ten caly, skasowany post goscia z Antyquariatu?
@Lady - ups, wybacz :(
To ta noc lat osiemdziesiątych wciąż jest? Ja parę lat temu miałem wrażenie, że okroili te nocne audycje. Pamietam, ze uslyszalem w RRz "Again" podczas... powtorkowego podsumowania plyt za 2002 rok w roku 2003. No prosze, kto by pomyslal, ze Radio Rzeszow. Dino Top jakos nigdy mnie nie krecil akurat.
Co do listy, to jak dla mnie oni ja zabili na dlugo przed LP3 przez ciagle zmiany formatu i usuwanie archiwum. Z wywazonej listy (dowod na to, ze sie dalo) przeszli w fatalne moim zdaniem dzwieki mainstreamowe, a od pewnego czasu zaczeli sie kreowac na druga LP3. Malo to dla mnie wiarygodne i bardzo sztuczne. Takie od jednej skrajnosci w druga.
A jest jeszcze lista podkarpacka? Mam pewien sentyment, bo moja znajoma na niej kiedys byla :D Z naprawde niezlym, moim zdaniem, kawalkiem.
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2020 12:37 am przez prz_rulez, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Ale dziś muzykę gra Ola. Chyba zrobiła Top Wszechczasów.
To chyba muzyczne pożegnanie za pana Piotra.
lady

Kashmir LZ teraz leci ... Tęsknię już za Panem Piotrem.
To dzięki Niemu dziś słucham to czego słucham.
Awatar użytkownika
dominik_fi

Whole Lotta Love
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

dominik_fi pisze: czw maja 21, 2020 12:09 am Czy wam też nie działa strona polskiego radia i strona Trójki?
U mnie działa, stream trójkowy też (akurat przełączyłem) A teraz Whole Lotta Love ;)Jakaś noc z LZ ?
Awatar użytkownika
dominik_fi

Jutro O godz. 21.05 Teatrzyk Zielone Oko – "Skok" Jerzego Janusza Fąfary.
prz_rulez
Kontakt:

Aa, jeszcze odnosnie:
Carlit pisze:Znalazłem na FB: Miłośników Trójki.
Jestem za transferami z Wnet tylko wtedy, jesli beda mowic o absurdach COVID-owego cyrku.

Tak wiec to, co nam pozostaje:
a) protestowac w obronie wolnosci slowa, zabranej nam przez PiS,
b) protestowac w obronie wolnosci osobistych, w tym swobodnego przeplywu osob, zabranego (od strony wewnetrznej przynajmniej) - rowniez przez PiS. Ulice powinny teraz wrzeć.

Ja juz sie zastanawiam, czy nie bylby "fajny" taki protest pod ambasada w Atenach, ale wiem, ze w gruncie rzeczy ambasadorzy to moze zasluzone, ale jednak polityczne płotki.
Awatar użytkownika
FOXD

Ten klimat "Dazed" nocą skojarzył mi się ze zgliszczami jakie zapanowały w Trujce :mrgreen:
lady

dominik_fi pisze: czw maja 21, 2020 12:34 am Whole Lotta Love
Czyli cover You Need Love Willie'go Dixona, pierwotnie nagranego przez Muddy'ego Watersa. Jak ja się 15 lat temu wściekałam, że PK puszcza jakieś stare bluesidła i jeszcze śmie sugerować że to może lepsze niż wspaniałe covery LZ czy innych. Ale ja głupia byłam :wink: Zapamiętałam kiedyś takie Jego zdanie 'trzeba wiedzieć kto był wcześniej i kto robił to lepiej', nie wiem dokładnie czego to dotyczyło ale domyślam się że być może tych bluesów właśnie.
No i kto tu teraz jest bluesowym zakapiorem numer 1 ? :mrgreen:
Na pewno tego nie przeczyta, ale dziękuję Mu serdecznie że mnie tak muzycznie 'wychował'.
Awatar użytkownika
FOXD

Hehe, jakbym Makaka słuchał ;) Toola puściła
Awatar użytkownika
dominik_fi

prz_rulez
Kontakt:

O nie, wlasnie Lady zrobilas panu Piotrowi ogromna antyreklame - wychowal muzycznego potwora! :mrgreen:

Dazed and confused - calkiem na czasie..
Czuje sie tak, jak sie czuli w ksiazkowym Hogwarcie, gdy zabili Dumbledore'a :/ Albo co najmniej, jak przyszla ta perfidna dyrektorka na jego miejsce. W sumie bardziej to drugie.

P.S. O Dolores Umbridge.
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2020 1:08 am przez prz_rulez, łącznie zmieniany 2 razy.
adrianec

Post autor: adrianec »

zatem zawieszamy Listę Przebojów Trójki, to myślę najlepsza opcja
notowania 1999., czy wreszcie 2000. odbędą się na razie w bliżej nieokreślonej przyszłości
pseudo-lista przebojów trojki z kolejnych piątków jest nie do uznania, co wyrazili w jakiś sposób Piotr Baron, artyści, wydawcy
lady

Mam nadzieję że więcej takich 'potworów' wychował :D
prz_rulez
Kontakt:

lady pisze: czw maja 21, 2020 12:58 am Mam nadzieję że więcej takich 'potworów' wychował :D
Pan Piotr byl bardziej tolerancyjny i nawet Tatuszki kiedyś puścił.

Swoja droga, to ciekawe: ja z audycji pana Piotra (glownie Minimaxu) pamietam przede wszystkim How Soon Is Now Tatuszek, My Immortal Evanescence, Steczkowska, Wilki, Garbage, I_W_O, Hetane, Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach... A Ty stare bluesy.
Oczywiscie, pamietam tez Toto, Led Zeppelin czy Deep Purple, ale oni mi tak jednym uchem wpadali, a drugim wypadali...
Awatar użytkownika
8azyliszek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002

Post autor: 8azyliszek »

Aaaa - sorry za moją pomyłkę. Jak to pisałem przed wyjściem do roboty, to nie wiedziałem jeszcze, że Metz też złożył wymówienie. Jak mu najpierw połowa redakcji wyszła. Czyli został Strzyczkowski i Baron. Kanterait jeszcze w Trójce pracuje?
prz_rulez
Kontakt:

Juz dawno nie.

Przeczytalem wlasnie wywiad z Piotrem Baronem. A tam takie slowa:
"Wie pan, to jest czas, w którym w zasadzie zastanawiamy się, czy nie rzucić się z mostu"
Ja sie tak czuje gdzies od polowy marca, a teraz chyba jeszcze bardziej. Pogratulowac wielopoziomowego zniszczenia nam zycia.
Awatar użytkownika
EVENo
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014
Kontakt:

Post autor: EVENo »

prz_rulez pisze: czw maja 21, 2020 1:58 am Ja sie tak czuje gdzies od polowy marca, a teraz chyba jeszcze bardziej. Pogratulowac wielopoziomowego zniszczenia nam zycia.
To jest straszne. Już to tu pisałem - gdy Zbysiu Stonoga w swoim sławietnym filmie "Coś się zepsuło i nie było mnie słychać" powiedział, że Pis odbierze nam chęć do życia, to pomyślałem sobie "E tam, już bez przesady". Ale zrobili to. Udupili nas do reszty. I weź tu człowieku nie pij...
Awatar użytkownika
8azyliszek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2002

Post autor: 8azyliszek »

Dzisiejszy materiał w Faktach o tych smsach od Kowalczewskiego smutny był.
Kto był taki odważny w Trójce, że dziś w środę przed 15.00 puścił "Twój Ból jest lepszy niż mój" na antenie?
trójkowicz
Listy Przebojów Trójki słucham od: roku 1995

Post autor: trójkowicz »

Mariusz Cieślik, który przy okazji odszedł. Co jednak zostało odebrane... różnie, delikatnie ujmując. Bo jest to osoba w jakimś stopniu współodpowiedzialna za stan taki, a nie inny, wicedyrektor od 1 lutego 2018 do 8 stycznia 2020. Podziękowano mu zaraz przed zmianą kursu na ostrzejszy i kolejnymi wydarzeniami. I teraz są wątpliwości - zmądrzał i widzi do czego to wszystko doprowadziło, czy to takie krokodyle łzy i podczepienie się pod wagonik bohaterstwa? Powiedział na antenie, że dostał maile fajne, ale i niemiłe, widać nie zapomniano mu, co robił jeszcze pół roku temu. Np. Ernest Zozuń mu pocisnął w sieci.

Ja z natury staram się oceniać ludzi dobrze, może naiwnie. Nie wybaczę mu, że był częścią tego kursu wprost na górę lodową i teraz okręt tonie, ale z drugiej strony - jeśli widzi, co się stało - on, jako część tego, co było, i potrafi wznieść się ponad jakieś tam swoje przekonania/światopogląd i powiedzieć: Panowie - spieprzyliśmy. No to zawsze coś. Jeśli rzeczywiście było mu przykro, rzeczywiście tego nie chciał, rzeczywiście nie tak miało być i poczuł jakiś tam żal, to potrafię dostrzec jednak zasadniczą różnicę między nim, a choćby upartym Kowalczewskim. Chociaż teraz w ramach odpokutowania mógłby przeprowadzić jakiś poważniejszy atak na dyrekcję i zarząd PR. Widział od środka co się odwala, może by był w stanie czymś skompromitować Kowalczewskiego lub Kamińską, może ma jakieś inne fajne SMS-y? :) Przynajmniej Ernest Zozuń i Michał Olszański wspominali, że było majstrowanie przy audycjach publicystycznych. Jakieś dowody mogłyby dodatkowo dokopać zarządowi. Zwłaszcza, że jesteśmy w momencie "wszystko, albo nic", im więcej się wyciągnie dowodów i materiałów na naganne praktyki, tym większa nadzieja na jakieś odwołania. Ale nie podejrzewam, że się wychyli.

Fajna wypowiedź Cezarego Łazarewicza, z wywiadu:
Da się zastąpić takich ludzi jak Wojciech Mann i Marek Niedźwiecki?

Kierownictwo Polskiego Radia mówi, że jest otwarte na młodych ludzi, którzy mogliby poprowadzić Listę. To tak, jakby ogłosić, że otwieramy nabór wśród młodych ludzi na chętnych do kontynuowania muzycznego dorobku The Beatles czy The Rolling Stones. To legendy, ludzie, którzy na swoje nazwiska pracowali od dekad. Tu chodzi o warsztat, doświadczenie, klasę, sposób prowadzenia audycji. Trójka w ratingach słuchalności dołuje, ponieważ na czele postawiono ludzi niekompetentnych, mających niewielkie pojęcie o prowadzeniu radia, ale za to usłużnych władzy. Ordynatorem chirurgii nie robi się kogoś, kto ma właściwe poglądy polityczne. Ktoś taki musi się jednak znać na swoim fachu. Pozbyli się największych gwiazd. Kto miałby je zastąpić?
Już dobijają się wanna-be radiowcy z różnych, głównie prawicowych drobnych stacji, ale nie wiem co sobie wyobrażają? Że słuchacze będą ich w tym momencie chwalić? :know: To najgorszy moment na pojawienie się na Myśliwieckiej i nie warto dać się zwodzić słowom zarządu, który zaraz zresztą może zostać usunięty.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

W Trójce drugi raz tej nocy pełna wersja "Again". Niesamowite. Strony Polskiego Radia nie działają. Działa tylko jedna, aż nieprawdopodobne, że właśnie ta jedna: Listy Przebojów Programu Trzeciego! Sfałszowana, osierocona, podeptana - jakby chciała nam Lista tym faktem przekazać, że nie całkiem umarła, wciąż jest z nami i kiedyś jeszcze będzie taka jak dawniej...
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

Kto teraz prowadzi audycję? Włączyłem radio parę minut temu, a tutaj najpierw "Master of Puppets" a teraz "La Sagrada Famillia". Jak nic zapachniało TOP-em Wszech Czasów :)
airborn

Post autor: airborn »

'Master of Puppets' to też nie powinien zostać ocenzurowany w dzisiejszych czasach?
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

pbd2 pisze: czw maja 21, 2020 4:23 am W Trójce drugi raz tej nocy pełna wersja "Again". Niesamowite. Strony Polskiego Radia nie działają. Działa tylko jedna, aż nieprawdopodobne, że właśnie ta jedna: Listy Przebojów Programu Trzeciego! Sfałszowana, osierocona, podeptana - jakby chciała nam Lista tym faktem przekazać, że nie całkiem umarła, wciąż jest z nami i kiedyś jeszcze będzie taka jak dawniej...
Fałszywa lista bez Kazika na 1 miejscu n stronie Trójki to środkowy palec Lichockiej dla wszystkich myślących Polaków.
Zablokowany