Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
JC pisze:A nie wiem czy słuchacze Trójki pamiętają polską parafrazę "Every breath you take" w wykonaniu Ziemka Kosmowskiego pt. "Wszystko to co już mam"?
Ja kojarzę. A inny kawałek Police z "Synchronicity" - "Wrapped Around Your Finger", który też trafił do zestawu, mocno mi się kojarzy z powstałym parę lat później przebojem Rynkowskiego - "Wypijmy za błędy".
JC pisze:A nie wiem czy słuchacze Trójki pamiętają polską parafrazę "Every breath you take" w wykonaniu Ziemka Kosmowskiego pt. "Wszystko to co już mam"?
Pamiętam, że było to na liście, ale że to była przeróbka Police to nie pamiętałem.
Nie, to nie była przeróbka The Police, tylko w utwór wpleciono fragmenty "Every breath you take".
Przy "Pawiu" Metz coś mówił o 3ch piosenkach Dżemu na topie, a może chodziło mu tylko o miejsca 51-100 i jutro będzie jeszcze czwarta.
To by oznaczało, że "Do kołyski" zadebiutuje. Na liście przebojów mojej rozgłośni regionalnej jest już chyba od ponad 115 tygodni
GregF pisze:67. - "Whisky", kolejna sztandarowa piosenka Dżemu. Metz wspominał też coś o "Do kołyski", ale nie dosłyszałem - czyżby też trafiła do setki?
Chyba właśnie zaraz po Whisky poleci....
Faktycznie. Też miejsce 67?
Chyba najmłodsza piosenka na Topie (sprzed 2 lat).
nie ma to jak powidełka....pamietam jak Whiskey grali na wzystkich biwakach i polach namiotowych w Bieszczadach....ech ....
A Di kołyski z roku na rok bedzie pewnie coraz wyżej.....
mrsap pisze:To świetnie, że "Do kołyski" debiutuje. Jeszcze tylko brakuje "Seven Nation Army" The White Stripes i "Paranoid Android" Radiohead...
Podpisuje się pod tym + chętnie widziałbym kilka niezapomnianych hitów jak Another Day In Paradise, Mama, Always On My Mind czy The Sun Always Shines On Tv...ale tyle tego jest...
65. "Light My Fire" The Doors - jeden z tych utworów, któremu trzeba wyciąć środek, aby stał się "radio-friendly" (podobnie jak "Korowód" czy "In-A-Gadda-Da-Vida"). Ale oczywiście najlepiej smakuje pełna wersja i taką też słyszymy .
doorsi - wariowałem na ich punkcie na poczatku studiów - teraz juz mogę siedzieć jak to słyszę....
Ciekawe kiedy się rozpada - spodziewam się, że jutro gdzieś około 21 jak bedę balował na Sylwestrze....Dziekuje Ci OMO (Panie Marku )
Darek pisze:nie ma to jak powidełka....pamietam jak Whiskey grali na wzystkich biwakach i polach namiotowych w Bieszczadach....ech ....
A Di kołyski z roku na rok bedzie pewnie coraz wyżej.....
A ja pamiętam genialny koncert, który wymusiła publicznoś w Toruniu. Nie chcieli grać, bo Riedel nie mógł śpiewać, a potem oni grali a cała publiczność śpiewała. To było niesamowite.
Taki mały OT - własnie na skrzynke dostałem :
Idzie niedźwiedź przez las, patrzy a tam siedzi sobie mały jeż i wcina
jakieś jabłko:
> - Co jesz? - pyta.
> - Co niedźwiedź? - odpowiada jeż.
> Niedźwiedź wyraźnie podenerwowany, ale przysiągł sobie, że dzisiaj
> dzień dziecka dla jeży i będzie dla niego miły...
> - Co jesz, jeżyku? - pyta grzecznie.
> - Co niedźwiedź, misiu?
saferłel pisze:To chybą tą liste prowadzi jakiś krewny, któregoś z gości z Dżemu.
115 tygodni....niesamowite po prostu. A ile na 1?
Nie wiem, bo aż tak dokładnie nie śledzę, ale nie zdziwiłbym się jakby wcale. Tam "Niech mówią, że to nie jest..." było 16 razy na 1
No ale Coma też parę razy na 1 była.