Nasza Lista XIV

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

kamil_snk

Re: Nasza Lista XIV

Post autor: kamil_snk »

Przejrzałem "skład osobowy" mojej zwycięskiej jedenastki i okazało się, że jest całkiem ciekawie. Propozycje jednej/jednego z Was zajęły 1 i 4 miejsce, ktoś inny zgarnął pozycje 2 i 6, jeszcze inna osoba 8 i 9, a kolejna 10 i 15. Decydujący odsłuch delikatnie ocieplił w moich oczach wizerunek czołówki; większość utworów podniosła swoje noty (choć za bardzo kolejności to nie zmieniało). O ile w poprzedniej edycji miałem 15 utworów, które pozytywnie odcinały się od reszty, tak tym razem było ich równe 11.

Wyleciały moje nr 6, 10, 14. Nie jest tak źle, ale (jack chyba zawsze ;)) mogłoby być lepiej. Zwłaszcza, że wypadło jeszcze sporo utworów z trzeciej dziesiątki, natomiast bardzo mało z końcówki. Natomiast zestaw par całkiem w porządku, jedynie nr 2 walczy z 11. No i nie było par, gdzie konkurowałyby ze sobą totalnie słabe kawałki.

14:16
rafal92
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.

Post autor: rafal92 »

Zagłosowane. W jednej, natrudniejszej parze spotkały się moje numery 8 i 10. Pozostała poszła raczej bez problemów. Jedna ze stron wygrała 18:12.
Z utworów, które odpadły po eliminacjach tylko jeden należał do ostatniej czternastki. Z kolei z czołowej 30-tki straciłem numery: 15, 19, 20 i 26.
krisu3

Post autor: krisu3 »

Zagłosowane. Do I rundy nie dostał się tylko jeden utwór z mojej ścisłej poczekalni (miejsce 13). Bolał pojedynek między miejscem 8. a 15., bo tamten rejon jest u mnie bardzo wyrównany. No i ciężka walka była w końcówce poczekalni miejsca 22. z 23. Reszta pojedynków to albo prosty wybór, albo trudny między słabszymi propozycjami.

Wynik 18:12 dla jednej ze stron
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Głosowało 13 osób.
Jak na razie, w większości par wynik w miarę wyrównany, choć w dwóch pojedynkach przewaga jednego utworu wynosi obecnie 8 punktów, a w jednym aż 10.
Dwa utwory z czołowej piątki przegrywają, i to dość znacznie. Wygrywa póki co 9 utworów niżej rozstawionych, aczkolwiek są też pary remisowe.

U mnie 16:14 dla zielonych.
Jeśli chodzi o moją jedenastkę, to jedna z osób miała swoje propozycje na miejscach 3 i 7, inna na 4 i 8, a jeszcze inna na 5 i 9. Ponieważ jednak głosowałem jako jeden z pierwszych, obecnie ta klasyfikacja uległaby pewnie drobnym zmianom.
Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur »

Głosy oddane. 18:11 dla zielonych. Największe problemy miałem w parach 3, 8, 10, 11. Raz nawet zagłosowałem przeciwko utworowi który był u mnie wyżej po przesłuchaniach.
miszony
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987

Post autor: miszony »

Ja też wysłałem głosy- u mnie jest 18-14 / przewaga zielonych/.
Przy okazji Życzę Wszystkim udanych, spokojnych Świąt :D
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

głosy poszły
:) w kilku przypadkach było ciężko... tylko wtedy kiedy obie propozycje był bardzo słabe :STOP:
piosenki z mojej czołówki na szczęście na siebie nie trafiły :mrgreen:
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

U mnie 18:12 dla jednej ze stron.
Jedna słaba para. Nic istotnego nie trafiło na siebie nawzajem.
Jest dobrze.
Zobaczymy jak będzie po podaniu wyników. ;-)
kajman

Post autor: kajman »

Zagłosowałem i wyszło mi 12:19, ale się nie utrzymało, bo mi prowadzący (zgodnie z regulaminem) głosu przeciwko mojemu utworowi nie zaliczył. :(
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

14:15
w 3 parach nie głosowałem.

Niestety odpadł mój nr 8,
Ale na razie nikt z mojej 11 nie walczy ze sobą.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

kajman pisze:bo mi prowadzący (zgodnie z regulaminem) głosu przeciwko mojemu utworowi nie zaliczył.
Prawidłowo.
Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale dzięki temu co napisałeś powyżej już wiem, co jest Twoim numerem 1.

18:12 dla jednej ze stron. U mnie jedna para bardzo mocna, a inna bardzo słaba.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Głosowało już 25 osób. Chyba ustalenie terminu do niedzieli było trochę nadgorliwe z mojej strony, skoro ponad połowa uczestników już zagłosowała. Być może dyskusja na ten temat była zbędna - trudno, następna runda potrwa już odrobinę krócej, bo 5 dni (jednak uda mi się zakończyć głosowanie 2 stycznia).

Sytuacja się nieco "unormowała" i obecnie odpada tylko jeden utwór z czołówki (i ma dość sporą stratę), pozostali się bronią. Wygrywa 9 utworów niżej notowanych. W wielu parach sytuacja wciąż nierozstrzygnięta, choć są też takie, w których tylko kataklizm może zmienić układ. Jest też para, w której z dużej, wydawałoby się, przewagi, zrobiła się już kilkupunktowa strata.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

adameria pisze:18:12 dla jednej ze stron.
Tak samo u mnie.
Nivo

Post autor: Nivo »

Dotarło to do mnie z opóźnieniem, ale cała moja 11 przeszła. Jedyne zespoły z ew. listy rezerwowej poza top64 to Gomez i Scorpion Child.
Pary też względnie ładnie się ułożyły. Zupełnie nie widzę faworytów na tę edycję.
kajman

adameria pisze:
kajman pisze:bo mi prowadzący (zgodnie z regulaminem) głosu przeciwko mojemu utworowi nie zaliczył.
1. Prawidłowo.
2. Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale dzięki temu co napisałeś powyżej już wiem, co jest Twoim numerem 1.
Wiem, przecież napisałem, ale co szkodziło spróbować.
2. A to ciekawe, bo chyba nigdzie nie pisałem nic na ten temat. Jeżeli oglądasz moją listę na innym forum, to możesz znać kilku z moich faworytów.
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

adameria pisze: Nie wiem czy o to Ci chodziło, ale dzięki temu co napisałeś powyżej już wiem, co jest Twoim numerem 1.
A to jest bardzo interesujące, bo ja, z tego co kajman napisał, wywnioskowałem tylko tyle, że jeden utwór, który walczy z jego utworem, uważa za lepszy od swojego. I też trudno mi zgadnąć który to jest, bo dla mnie obydwa na podobnym poziomie.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

kajman pisze:Jeżeli oglądasz moją listę na innym forum, to możesz znać kilku z moich faworytów.
O to to. Ułożyłem sobie te puzzle dość łatwo. ;-)
Awatar użytkownika
ADDY
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
Kontakt:

Post autor: ADDY »

Chyba lepiej nie znać upodobań innych, bo można stracić dużo frajdy ;-)
Awatar użytkownika
TomaszBr

ADDY pisze:Chyba lepiej nie znać upodobań innych, bo można stracić dużo frajdy ;)
dementuję, mnie ta zabawa w roli prowadzącego podoba się o wiele bardziej ;)
kajman

ADDY pisze:Chyba lepiej nie znać upodobań innych, bo można stracić dużo frajdy ;-)
W przypadku moim i kilku innych osób jest taki problem, że układamy (i publikujemy) własne listy przebojów, na które NL nie pozostaje bez wpływu, więc bywalcy pewnych forum mogą poznać co nam się podoba.
TomaszBr pisze:dementuję, mnie ta zabawa w roli prowadzącego podoba się o wiele bardziej ;)
Miałem to samo jak prowadziłem.
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

Uff! Udało się, chociaż łatwo nie było. Co prawda z dziesięcioma parami, w których znalazły się utwory z mojej jedenastki, żadnego problemu nie miałem, ale już moje numery 13, 14 i 15 trafiły na silnych przeciwników, przez co dwa z nich musiały ulec (ale numer 15 potrzebował do tego aż czterech przesłuchań, a nie jestem też wcale pewien, co by się stało, gdybym się zdecydował na piąte).

Co ciekawe w dwóch parach wygrały utwory, które odrzuciłem po pierwszym przesłuchaniu w eliminacjach.

20:11 dla jednej ze stron (ktoś miał większą przewagę? ;))
Awatar użytkownika
TomaszBr

Głosowało 28 osób. Do zakończenia I rundy pucharowej pozostało 28 godzin :)
wwas pisze:(ktoś miał większą przewagę? ;) )
chyba nie będzie złym, jeśli zdradzę - nie, nie było na razie takiej osoby :)
Dede

Post autor: Dede »

W eliminacjach przeszła cała moja jedenastka. Z przegranych najbliżej było mi do Jorane, Gomeza i Ange.

Głosy poszły. 17:13 dla jednej ze stron. W dziewięciu parach posiłkowałem się ponownym odsłuchem, w pozostałych faworyci byli pewni.
Na szczęście nikt z mojej czołówki nie trafił na siebie ani na moje propozycje.
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

Dziś dopiero znalazłem czas żeby odsłuchać ponownie wszystkie piosenki pierwszej rundy! I wychodzi mi że poziom jest jednak wyższy niż przed rokiem, bowiem teraz najniższa nota to było 4,5 a wtedy była i 2 w tej fazie. :shock: Najwyższa zaś to 9 czyli porównywalnie.
W dwóch parach miałem wyrównane pojedynki piosenek z dwudziestki. I o dziwo też trzykrotnie wygrały utwory, które po eliminacjach były niżej! :roll:
W jednej parze nikogo nie wskazałem ze względu na oceny w granicach pięciu. Ostatecznie zieloni wygrali 15:14 różnica jak widać zatem minimalna.

A jak sobie dokładnie dziś dopiero sprawdziłem, po eliminacjach odpadło aż siedem piosenek z ostatniej z czterech grup, na które sobie całość podzieliłem. Sześć odpadło z trzeciej oraz po jednej z drugiej i pierwszej ale akurat te, które znalazły się w mojej jedenastce! :mrgreen: Takie to było przedziwne zrządzenie losu. Mogę więc napisać, że mój gust w tej edycji NL jest zdecydowanie mainstreamowy. :wink:
Z czego wynikać może fakt, że powinienem przewidzieć faworytów do wygranej, którzy prawdopodobnie są w gronie tych piosenek, które zostały w grze, a które dostały ode mnie punkty na początku. :lol:
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

wieści z mojego pola bitwy:
1. z mojej jedenastki wypadła Jorane :(
2. teraz numer 2 trafił na 3 i przegrał pojedynek, a 9 pokonała 12
3. 2 razy wstrzymałem się dodatkowo bo obie piosenki mnie nie urzekły
4. 17:11 dla zielonych
ODPOWIEDZ