Nasza Lista XIII
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Nasza Lista XIII
Już chyba taka sytuacja była i piosenka została. Więc nie masz się czego obawiać. Ale jak nawet tydzień pobędzie na 50 (czego jej absolutnie nie życzę, bo jest straszna) to już na następne NL będzie spalona.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
Wydaje mi się, że było tak dwie edycje temu z Kari Amirian.kajman pisze:Już chyba taka sytuacja była i piosenka została.
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no bo prawo nie działa wstecz 

- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Sundrajta pisze: Piosenki oceniam tak jak w TOPnowościach czyli skala co pół punktu (od zera do dziesięciu). Oczywiście skrajnych ocen brak (jest od 1,5 do 8,5)

Jestem w podobnej sytuacji, jak ADDY! Kilka przesłuchań za mną, 28 utworów wybranych. Dalej już ciężko mi coś odrzucić. Przyznam jednak, że mam już w głowie wstępny skład czołówki
Oceniam trochę surowiej, niż w TOPnowościach. Ocena u mnie to średnia z ocen z poszczególnych odsłuchów - dwa utwory oscylują w okolicy 9/10pkt a łącznie 8 utworów złamało granicę 7 punktów.

Oceniam trochę surowiej, niż w TOPnowościach. Ocena u mnie to średnia z ocen z poszczególnych odsłuchów - dwa utwory oscylują w okolicy 9/10pkt a łącznie 8 utworów złamało granicę 7 punktów.
zdziwisz się, ale w naszym kraju działa.Yacy pisze:no bo prawo nie działa wstecz
przykładem są wchodzące w sobotę znowelizowane przepisy kodeksu postępowania karnego.

Rozumiem, że szanowna małżonka w ostatnich dniach nieco zziajana.Aro pisze: przykładem są wchodzące w sobotę znowelizowane przepisy kodeksu postępowania karnego.
Pracuje od skowronka do żaby, więc zziajana do potęgi. A art. 50 kpk (zamiast ja) to już śni się jej po nocach.
Do 9 listopada wydziały karne muszą zrobić kwerendę tysięcy akt. Sprawdzają, ile osób należy zwolnić z więzień, skoro czyn, za który siedzą, nie będzie już przestępstwem.
Do bani trochę z tymi nowymi przepisami, ale ja tam się nie znam.
Koleżanka z pracy mojej małżonki była już tak tym zmęczona, że chciała rzucić się z okna, ale pomyślała sobie, że przyzwoite dziewczyny nie walają się po ulicach i postanowiła ograniczyć się do histerii.
Do 9 listopada wydziały karne muszą zrobić kwerendę tysięcy akt. Sprawdzają, ile osób należy zwolnić z więzień, skoro czyn, za który siedzą, nie będzie już przestępstwem.
Do bani trochę z tymi nowymi przepisami, ale ja tam się nie znam.
Koleżanka z pracy mojej małżonki była już tak tym zmęczona, że chciała rzucić się z okna, ale pomyślała sobie, że przyzwoite dziewczyny nie walają się po ulicach i postanowiła ograniczyć się do histerii.

- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Aro pisze:Koleżanka z pracy mojej małżonki była już tak tym zmęczona, że chciała rzucić się z okna, ale pomyślała sobie, że przyzwoite dziewczyny nie walają się po ulicach i postanowiła ograniczyć się do histerii.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosny 2007
Jak wygląda sytuacja? Dużo osób już zagłosowało? Czy ciągle pozostajemy przy terminie 13.11? 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Zupełnie zapomniałem, że głosujemy do 13. Jakoś sobie ubzdurałem, że do 16.michal91d pisze:Jak wygląda sytuacja? Dużo osób już zagłosowało? Czy ciągle pozostajemy przy terminie 13.11?
- Geephard
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 2003
Ja miałem tak samo, dopóki ktoś tu nie napisał o 13. Nawet zastanawiałem się, czy czasem Kajman nie zmienił w międzyczasie daty z 16 na 13. 

Szczerze mówiąc ja też byłem pewien, że kończymy szesnastego, ale tylko raz patrzyłem na datę, więc mogło mi się coś pomylić.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
To jak? Przedłużymy o kilka dni? Tak do 16?
Niech najpierw odezwie się kajman z informacją, ile osób jeszcze nie zagłosowało.
Kto jeszcze się nie wyrobi? Poza Rafałem - zakładam, że jeśli pytasz o przedłużenie to jesteś zainteresowany. Wcześniejsze 3 głosy nie sugerowały bezpośrednio, że przydałoby się przedłużenie, tylko informowały o zdziwieniu
Ja już kolejność mam ułożoną, w wolnej chwili napiszę komentarz do swoich głosów i wysyłam
Kto jeszcze się nie wyrobi? Poza Rafałem - zakładam, że jeśli pytasz o przedłużenie to jesteś zainteresowany. Wcześniejsze 3 głosy nie sugerowały bezpośrednio, że przydałoby się przedłużenie, tylko informowały o zdziwieniu

Ja już kolejność mam ułożoną, w wolnej chwili napiszę komentarz do swoich głosów i wysyłam

Ja powinienem zdążyć, ale nie obrażę się za przedłużenie terminu do końca tygodnia.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Do 13 na pewno się nie wyrobię. Do 16 raczej tak.
raczej od początku było wiadomo do kiedy jest głosowanie...
- Geephard
A mógłbyś jaśniej napisać co masz na myśli, bo jeśli to co ja zinterpretowałem to Twój komentarz jest zupełnie zbędny.

Już wiem skąd mi się wziął ten 16, pewnie z etapu gdzie zgłaszaliśmy utwory.kajman pisze: następuje pierwsza faza, czyli eliminacje trwająca do 13.11.2013 (z możliwością przedłużenia)

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Tak samo.Miszon pisze:Do 13 na pewno się nie wyrobię. Do 16 raczej tak.
czy oddane głosy są potwierdzane? bo nic nie dostałem
A mógłbyś jaśniej napisać jak Ty zinterpretowałeś?Geephard pisze:A mógłbyś jaśniej napisać co masz na myśli, bo jeśli to co ja zinterpretowałem to Twój komentarz jest zupełnie zbędny.
nie jest zbędny, chyba że nie można pisać, że się z czymś nie zgadzamy. jeśli nie można, to faktycznie jest zbędny.
dobrze, napiszę jaśniej - wiadomo było do kiedy głosować i jestem za tym, żeby nie przedłużać.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja nie proszę o przedłużenie, bo od początku się liczyłem z tym, że raczej nie zdążę, tylko po prostu piszę że do 13 na pewno nie zagłosuję. Jakby można było na 6-7 kawałków to tak, ale jeśli na więcej to musiałbym jeszcze posłuchać, bo szczerze mówiąc chyba nic więcej po 2,5 odsłuchu mnie nie rzuciło się na uszy.
- Geephard
Ja to zinterpretowałem jako zarzut skierowany do osób, które chciałyby aby czas był przedłużony (a nie jako wyrażenie sprzeciwu). W przypadku gdy prowadzący obok terminu głosowania dopisał, że jest opcja przedłużenia, to wszelkie pretensje do uczestników proszących o przedłużenie są według mnie nie na miejscu.
głosy wysłane.
jedna rzecz jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, na szczęście pozytywnym. piosenka, która po pierwszym etapie odsłuchów uzyskała środkową ocenę w pięciostopniowej skali (co zapewniło jej przejście do drugiego etapu, ale jako "ewentualność"), po drugim też środkową, ale z trzech (co dało jej tyle, że nie odpadła i tym samym znalazła się w finałowej 17), w rezultacie wylądowała na samym szczycie i to bezkonkurencyjnie.
(nie żeby 2, 3 i dalsze miejsca mi się nie podobały, podobają bardzo, ale...)
jedna rzecz jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem, na szczęście pozytywnym. piosenka, która po pierwszym etapie odsłuchów uzyskała środkową ocenę w pięciostopniowej skali (co zapewniło jej przejście do drugiego etapu, ale jako "ewentualność"), po drugim też środkową, ale z trzech (co dało jej tyle, że nie odpadła i tym samym znalazła się w finałowej 17), w rezultacie wylądowała na samym szczycie i to bezkonkurencyjnie.