trzymajmy się wersji, że to Birdy zadebiutujeEmilia pisze:...jeszcze, co jest przerażające.Lemmy pisze: Małpy na 28, Domowych Melodii nie było.

Chociaż może ja już się nie będę wypowiadał w kwestii dzisiejszych debiutów

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
trzymajmy się wersji, że to Birdy zadebiutujeEmilia pisze:...jeszcze, co jest przerażające.Lemmy pisze: Małpy na 28, Domowych Melodii nie było.
28?! Jestem pod wrażeniem, od razu poprawił mi się humorLemmy pisze:Małpy na 28, Domowych Melodii nie było.Pierre pisze:Hej.
Dopiero włączyłem Trójkę. Może mi ktoś powiedzieć czy w dzisiejszym zestawieniu zadebiutowała nowa piosenka Arctic Monkeys oraz Domowe Melodie, jeśli tak to na których miejscach.
Wszystko co słyszałem, a słyszałem tylko to, co na Liście, brzmiało jak prostacka zrzynka z tego wygłupu pt. "Barbra Streisand".albarn pisze:Kamp to jest właśnie ten alternatywny nurt, któremu LP3 ma schlebiać.
Cóż, Kazik to nie Szymborska, dzięki Bogu.słoik pisze:Kiedyś Kazik słynął z rewelacyjnych tekstów. "Układ zamknięty" słyszę tyle miesięcy i nie kojarzę tekstu - dziś się wsłuchałem i mam wątpliwości, czy to w ogóle o czymś jest.
Tez bardzo lubie pokomplikowaną muzykę, dlatego ciagle cenie ostatnie plyty Radiohead lub Bjork.kajman pisze:Nazwijmy to synthpopem lub new romantic. Dla mnie jeden pies. Po prostu lubię bardziej pokomplikowaną muzykę.
Przynajmniej na razie. Bo jeszcze jedna nowość będzie, a czym wyżej tym mniej wierzę, że to Birdy.Lemmy pisze:Małpy na 28, Domowych Melodii nie było.
Ułożyć jedno zdanie zawierające rzeczowniki: Kazik, Szymborska i Bóg to właściwie sztuka awangardowa.Emilia pisze: Cóż, Kazik to nie Szymborska, dzięki Bogu.
Wszystko zależy od preferencji. Moje są bardzo rozległe, aczkolwiek czasem dość ograniczone i konserwatywnekajman pisze:Nazwijmy to synthpopem lub new romantic. Dla mnie jeden pies. Po prostu lubię bardziej pokomplikowaną muzykę.FOXD pisze:Co jak co, ale być może SMS trąci disco, jedna ja dostrzegam w tym kawałku dawne brzmienie DM, które było i jest nadal cenione. I moim zdaniem owo brzmienie nie ma nic wspólnego z disco.
Mówię, posłuchajta se Japan, ludzie, to zmienicie zdanie. A gardzone przez wielu Ultravox jest moim zdaniem bardziej wyrafinowane niż Depeche Mode.endrju1s pisze:Tez bardzo lubie pokomplikowaną muzykę, dlatego ciagle cenie ostatnie plyty Radiohead lub Bjork.
Synthpop lub new romantic sa akurat dla mnie generalnie na drugim biegunie
Własnie, dzięki Bogu. Może jestem poetyckim indolentem, ale nie potrafię zrozumieć czemu ona dostała Nobla. A przykładowo Herbert, którego wiersze uwielbiam (Raport z oblężonego miasta na półeczce dwa metry od komputera), nigdy takiego zaszczytu nie dostąpił. Szkoda, bo jeśli jakiś polski poeta zasłużył,to właśnie on.Emilia pisze:Cóż, Kazik to nie Szymborska, dzięki Bogu.słoik pisze:Kiedyś Kazik słynął z rewelacyjnych tekstów. "Układ zamknięty" słyszę tyle miesięcy i nie kojarzę tekstu - dziś się wsłuchałem i mam wątpliwości, czy to w ogóle o czymś jest.
no dobra, moge sie ujawnic. Ultra to dla mnie zdecydowany numer 1 DM:) Klimat jest nieziemski. Ale wiem, ze wiekszosc jest za Violatorem i Songs of ...Brian pisze:Barel, Useless - dla mnie jakoś tak w okolicach Top 10 Depeszy, może nawet Top 5 (ten drugi to w ogóle raczej pewne podium). A reszta bardzo przyjemna, jest ten klimat. Reasumując: Ultra = <3
No Bjork tak gdzieś od piętnastu lat to jest gigant. Radiohead zależnie od utworu.endrju1s pisze:Tez bardzo lubie pokomplikowaną muzykę, dlatego ciagle cenie ostatnie plyty Radiohead lub Bjork.
Bo jej było blisko do komunistów, dlatego. A tacy jak Herbert, nigdy nie będą w pełni docenieni.Lemmy pisze:Własnie, dzięki Bogu. Może jestem poetyckim indolentem, ale nie potrafię zrozumieć czemu ona dostała Nobla. A przykładowo Herbert, którego wiersze uwielbiam (Raport z oblężonego miasta na półeczce dwa metry od komputera), nigdy takiego zaszczytu nie dostąpił. Szkoda, bo jeśli jakiś polski poeta zasłużył,to właśnie on.Emilia pisze:Cóż, Kazik to nie Szymborska, dzięki Bogu.słoik pisze:Kiedyś Kazik słynął z rewelacyjnych tekstów. "Układ zamknięty" słyszę tyle miesięcy i nie kojarzę tekstu - dziś się wsłuchałem i mam wątpliwości, czy to w ogóle o czymś jest.
Czy ja wiem, sukces Domowych w sieci (czyli de facto w mejnstrimie) jest dość spory... na Liście może i tak, ale na świecie są bardziej alternatywne rzeczy. Ale ja nie jestem od tego, proponuję napisać do Stelmiego czy coś.albarn pisze:Podobnie jak Domowe Melodie - trudno mi znaleźć coś bardziej alternatywnego od tego.
A ja Szymborską cenię, Herberta jeszcze bardziej, ale uważam, że nikt nie miał startu do Leśmiana. I jako rymotwórcy i jako filozofa i jako człowieka z ogromną wyobraźnią.Lemmy pisze:Własnie, dzięki Bogu. Może jestem poetyckim indolentem, ale nie potrafię zrozumieć czemu ona dostała Nobla. A przykładowo Herbert, którego wiersze uwielbiam (Raport z oblężonego miasta na półeczce dwa metry od komputera), nigdy takiego zaszczytu nie dostąpił. Szkoda, bo jeśli jakiś polski poeta zasłużył,to właśnie on.
endrju1s pisze:no dobra, moge sie ujawnic. Ultra to dla mnie zdecydowany numer 1 DM:) Klimat jest nieziemski. Ale wiem, ze wiekszosc jest za Violatorem i Songs of ...
Była, bodaj na 11.lady pisze:była już Koteluk ? Pytam bo na chwilę musiałam opuścić Listę.
Tak, byłalady pisze:była już Koteluk ? Pytam bo na chwilę musiałam opuścić Listę.