25 PŁYT NA 25-LECIE LISTY

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

Ale słaba płytam spodziewałem się genialnego zestawu. A gdzie Gunsi? gdzie R.E.M? Przecież to żarty nie płyta.
iksinska

Post autor: iksinska »

mam zapytanie do forumowiczów
zamówiłam całą kolekcję, ale dostałam tylko jedna przesyłke,
czy ktos z was, też zamawiał?
i czy to tylko mnie tak dyskryminuja, czy kogos jeszcze?

:?
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

wszystkich płyt jeszcze nie wydali, więc chyba trzeba zaczekać ....
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

iksinska pisze:mam zapytanie do forumowiczów
zamówiłam całą kolekcję, ale dostałam tylko jedna przesyłke,
czy ktos z was, też zamawiał?
i czy to tylko mnie tak dyskryminuja, czy kogos jeszcze?

ja też zamówilem - też dostalem dopiero pierwszą przeslkę, ale wydaje mi się, że pisali gdzieś że wysylają ok 15 każdego miesiąca.

A swoją drogą to widzialem ostatnio pakiet trzech pierwszych plyt w promocji na stacji paliwowej BP - a cena - 40 zl za zestaw ... może poczekać jeszcze chwilkę i pojawi się to w jakimś hiper-coś-tam w jeszcze atrakcyjniejszej cenie, np. 100 zl za wszystkie plyty ...
Nic to - tymczasem czekam na kolejne przesylki :-)
pozdrawiam
jacek
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Skoro pierwsza płyta była za darmo a druga, trzecia i następne po 19,90 to ktoś kogoś w BP robi w durnia. Bo zero + 19,90 + 19,90 to jest w systemie dziesiętnym i złotówkowym 39,80 więc gdzie ta promocja kolego Jotemie ?????
grzes

Post autor: grzes »

Ja tez jeszcze nie mam drugiej poczki. A przesylki mialy byc w okolicach 10
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

ku3a pisze: Czy jednak aby na pewno "Senza Una Donna" bylo grane w tej wersji?... I po co przy tej wersji pisac "Zucchero & Paul Young"?
Z całą pewnością jest to błąd wydawcy. Miała być wersja z Paulem Youngiem po angielsku, a wyszło, to co wyszło...
saferłel pisze:A gdzie Gunsi? gdzie R.E.M? Przecież to żarty nie płyta.
Takich pytań można by zadawć bez końca, a chyba było już wyjaśniane przez MN nie raz, że niektórych wykonawców nie będzie ze względów licencyjnych.

Czy ktoś ma swoje typy lub życzenia na płytę 1992?

Ja chciałbym Son Of The Blue Sky, Jedwab i Nie zatrzymam się, bo dobrze reprezentują ten rok i Sleeping Satellite, Constant Craving i Just Another Day, bo chyba mało kto ma te rzeczy na płytach.

I tylko pojęcia nie mam co robi na okładce tej płyty Joe Cocker (bo to chyba on). Czy on miał wtedy jakiś wileki przebój?
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

PS pisze:Czy ktoś ma swoje typy lub życzenia na płytę 1992?
Ja chciałbym Son Of The Blue Sky, Jedwab i Nie zatrzymam się, bo dobrze reprezentują ten rok i Sleeping Satellite, Constant Craving i Just Another Day, bo chyba mało kto ma te rzeczy na płytach.
Kult "Czarne słońca" mogłoby być, pewnie Metallici, Guns N' Roses, Queenu, Nirvany nie będzie :( ale pewnie będzie Mr. Big - To be with you, The Cure - Friday I'm in love, Ten Sharp - You, może Tears in heaven - Eric Clapton, mogłby być List do M - Dżem, może Ugly Kid Joe - Everything about you wybór jest spory. Najbardziej z tych realnych, które mogłyby być to bym chciał "Agreement" - Kitaro & Jon Anderson.
ku3a

Post autor: ku3a »

PS pisze:
ku3a pisze: Czy jednak aby na pewno "Senza Una Donna" bylo grane w tej wersji?... I po co przy tej wersji pisac "Zucchero & Paul Young"?
Z całą pewnością jest to błąd wydawcy. Miała być wersja z Paulem Youngiem po angielsku, a wyszło, to co wyszło...
kolejny wiel-blad. Z tego tez niezla kolekcja by sie uzbierala...
PS pisze:I tylko pojęcia nie mam co robi na okładce tej płyty Joe Cocker (bo to chyba on). Czy on miał wtedy jakiś wileki przebój?
1991? Przeciez to Kazik :lol:
iksinska

Post autor: iksinska »

grzesost pisze:Ja tez jeszcze nie mam drugiej poczki. A przesylki mialy byc w okolicach 10

no, to mnie trochę uspokoiliście, bo juz przebierałam nogami,
jest juz kolejnych 5 płyt, krórych jeszcze nie miałam w łapkach :?
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

Constant Craving
Jedwab
Friday I'm In love
Sleeping Satellite
Zasypiasz sama
Diamante
You
Wyjątkowo zimny maj
To Be With You
Do It To Me
Eroll
Saltwater
Night Calls
Nadzieja

Płyta 1992 jest już w W-wie w Empiku przy Nowym Świecie. Okładka - Joe Cocker.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hm... zaczynam się denerwować... Czy wy też jeszcze nie macie drugiej przesyłki z płytami? :?
Awatar użytkownika
Gary

Po spisie utworów roku 1992 widzę, że płyta z 1990 jest nadal najlepsza. Niech to posłuży za cały mój komentarz.
grzes

Post autor: grzes »

ja jeszcze nie mam
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Zastanawiam się jaki utwór DM trafi na płytkę z 1993 roku - p. Marek wspominał ostatnio na lp3 że będzie DM. Może Walking in my shoes?? Z pewnością będzie to coś z albumu Songs Of Faith And Devotion. :) :) No to czekam z niecierpliwością na wtorek.... :P
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Ja ym raczej wolał, zeby to było coś z genialnego, brzmiącego wręcz jak ścieżka dźwiękowa filmu cyberpunkowego, "Excitera". No i byle nie z nudnej "Ultra" (choć dziś już te kawałki tak mnie nie denerwują, jak wtedy, kiedy były na liście).
Awatar użytkownika
Gary

Miszon pisze:Ja ym raczej wolał, zeby to było coś z genialnego, brzmiącego wręcz jak ścieżka dźwiękowa filmu cyberpunkowego, "Excitera". No i byle nie z nudnej "Ultra" (choć dziś już te kawałki tak mnie nie denerwują, jak wtedy, kiedy były na liście).
Z 1993 Exciter albo Ultra? :P
Sądzę, że będzie I feel you lub Walking in my shoes. Ja wolałbym ten pierwszy utwór.
ku3a

zdecydowanie wole "I Feel You", ktore do tej pory kreci mnie niesamowicie za kazdym razem gdy to slysze, a "Walking In My Shoes" przyjmuje dosyc obojetnie.
Matiass
Kontakt:

Post autor: Matiass »

Ja rowniez nie o3malem drugiej przesylki :( A taka radosc sprawila mi pierwsza...
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Gary pisze:
Miszon pisze:Ja ym raczej wolał, zeby to było coś z genialnego, brzmiącego wręcz jak ścieżka dźwiękowa filmu cyberpunkowego, "Excitera". No i byle nie z nudnej "Ultra" (choć dziś już te kawałki tak mnie nie denerwują, jak wtedy, kiedy były na liście).
Z 1993 Exciter albo Ultra? :P
Sądzę, że będzie I feel you lub Walking in my shoes. Ja wolałbym ten pierwszy utwór.
Jasne że nie z 1993. Chodziło mi o to, że jakiś utwór ma się znaleźć. No i jeśli jakiś, to raczej wolałbym w innym roku zeby to było. Za to z "Songs of faith and devotion" oprócz "I feel you" lubię "Condemnation" i "Get right with me". No i "Judas" jest też całkiem ciekawy. A że płyty słuchałem po raz pierwszy około 2003 roku, to jestem wolny od wszelkich skojarzeń listowych z nią, to że tak powiem takie przeze mnie wybrane z niej single (wcześniej znałem tylko "Walking in my shoes", które raczej średnio mnie kręci).
Matiass
Kontakt:

Post autor: Matiass »

Wlasnie dostalem cudowna wiadomosc. Plyty przyszly dzisiaj. Ponad 10 dni opoznienia, ale co tam. Wazne, ze sa :D
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

U mnie podobnie - dzisiaj znalazłem w skrzynce awizo, jutro idę po płytki :lol: .
ku3a

no i jednak "Walking In My Shoes" :?
Ale na szczescie oprocz tego "King!", "Moja i twoja nadzieja", "Statki na niebie", "What's Up", "Wiara", "Kocham cie" i "Runaway Train", ktore bardzo lubie - w podsumowaniu 800 notowan mojej listy jest na 76. miejscu. Jeszcze taka uwaga a propos Wilkow. Na plycie z 1992 byl "Eroll", teraz jest "N'avoie", juz o wiele lzejszy, ale ze znakomitej plyty "Przedmiescia". Jak to w ogole mozna porownywac z ta weselna przyspiewka ktora teraz nagrali :roll: .
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Udało mi się przewidzieć :P :D Fajnie :P W przeciwieństwie do niektórych z Was ja bardzo lubię Walking in my shoes, nawet bardziej może od I feel you. Choć nie przecze że Judas też ogromnie lubie. (Każdy z nas ma troszkę inny gust muzyczny - tak mi się przynajmniej wydaje).
A wracając do DM - cała ich twórczość mnie porywa :D :D :D
Awatar użytkownika
Gary

Martyr pisze:A wracając do DM - cała ich twórczość mnie porywa :D :D :D
Dziwiłbym się, gdyby nie. Z takim nickiem :wink:
Mi "Walking in my shoes" też się podoba. Przyznam, że kiedyś nie lubiłem tego zespołu. Teraz umiarkowanie, ale poszczególne utwory docierają do mojej percepcji lubienia po czasie. A moją ulubioną płytą jest wg. mnie najbardziej "niedepeszowa" Ultra.
ODPOWIEDZ