25 PŁYT NA 25-LECIE LISTY
ja też zamówilem - też dostalem dopiero pierwszą przeslkę, ale wydaje mi się, że pisali gdzieś że wysylają ok 15 każdego miesiąca.iksinska pisze:mam zapytanie do forumowiczów
zamówiłam całą kolekcję, ale dostałam tylko jedna przesyłke,
czy ktos z was, też zamawiał?
i czy to tylko mnie tak dyskryminuja, czy kogos jeszcze?
A swoją drogą to widzialem ostatnio pakiet trzech pierwszych plyt w promocji na stacji paliwowej BP - a cena - 40 zl za zestaw ... może poczekać jeszcze chwilkę i pojawi się to w jakimś hiper-coś-tam w jeszcze atrakcyjniejszej cenie, np. 100 zl za wszystkie plyty ...
Nic to - tymczasem czekam na kolejne przesylki

pozdrawiam
jacek
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
- Kontakt:
Takich pytań można by zadawć bez końca, a chyba było już wyjaśniane przez MN nie raz, że niektórych wykonawców nie będzie ze względów licencyjnych.Z całą pewnością jest to błąd wydawcy. Miała być wersja z Paulem Youngiem po angielsku, a wyszło, to co wyszło...ku3a pisze: Czy jednak aby na pewno "Senza Una Donna" bylo grane w tej wersji?... I po co przy tej wersji pisac "Zucchero & Paul Young"?
saferłel pisze:A gdzie Gunsi? gdzie R.E.M? Przecież to żarty nie płyta.
Czy ktoś ma swoje typy lub życzenia na płytę 1992?
Ja chciałbym Son Of The Blue Sky, Jedwab i Nie zatrzymam się, bo dobrze reprezentują ten rok i Sleeping Satellite, Constant Craving i Just Another Day, bo chyba mało kto ma te rzeczy na płytach.
I tylko pojęcia nie mam co robi na okładce tej płyty Joe Cocker (bo to chyba on). Czy on miał wtedy jakiś wileki przebój?

Kult "Czarne słońca" mogłoby być, pewnie Metallici, Guns N' Roses, Queenu, Nirvany nie będziePS pisze:Czy ktoś ma swoje typy lub życzenia na płytę 1992?
Ja chciałbym Son Of The Blue Sky, Jedwab i Nie zatrzymam się, bo dobrze reprezentują ten rok i Sleeping Satellite, Constant Craving i Just Another Day, bo chyba mało kto ma te rzeczy na płytach.

kolejny wiel-blad. Z tego tez niezla kolekcja by sie uzbierala...PS pisze:Z całą pewnością jest to błąd wydawcy. Miała być wersja z Paulem Youngiem po angielsku, a wyszło, to co wyszło...ku3a pisze: Czy jednak aby na pewno "Senza Una Donna" bylo grane w tej wersji?... I po co przy tej wersji pisac "Zucchero & Paul Young"?
1991? Przeciez to KazikPS pisze:I tylko pojęcia nie mam co robi na okładce tej płyty Joe Cocker (bo to chyba on). Czy on miał wtedy jakiś wileki przebój?

Z 1993 Exciter albo Ultra?Miszon pisze:Ja ym raczej wolał, zeby to było coś z genialnego, brzmiącego wręcz jak ścieżka dźwiękowa filmu cyberpunkowego, "Excitera". No i byle nie z nudnej "Ultra" (choć dziś już te kawałki tak mnie nie denerwują, jak wtedy, kiedy były na liście).

Sądzę, że będzie I feel you lub Walking in my shoes. Ja wolałbym ten pierwszy utwór.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Jasne że nie z 1993. Chodziło mi o to, że jakiś utwór ma się znaleźć. No i jeśli jakiś, to raczej wolałbym w innym roku zeby to było. Za to z "Songs of faith and devotion" oprócz "I feel you" lubię "Condemnation" i "Get right with me". No i "Judas" jest też całkiem ciekawy. A że płyty słuchałem po raz pierwszy około 2003 roku, to jestem wolny od wszelkich skojarzeń listowych z nią, to że tak powiem takie przeze mnie wybrane z niej single (wcześniej znałem tylko "Walking in my shoes", które raczej średnio mnie kręci).Gary pisze:Z 1993 Exciter albo Ultra?Miszon pisze:Ja ym raczej wolał, zeby to było coś z genialnego, brzmiącego wręcz jak ścieżka dźwiękowa filmu cyberpunkowego, "Excitera". No i byle nie z nudnej "Ultra" (choć dziś już te kawałki tak mnie nie denerwują, jak wtedy, kiedy były na liście).![]()
Sądzę, że będzie I feel you lub Walking in my shoes. Ja wolałbym ten pierwszy utwór.
no i jednak "Walking In My Shoes"
Ale na szczescie oprocz tego "King!", "Moja i twoja nadzieja", "Statki na niebie", "What's Up", "Wiara", "Kocham cie" i "Runaway Train", ktore bardzo lubie - w podsumowaniu 800 notowan mojej listy jest na 76. miejscu. Jeszcze taka uwaga a propos Wilkow. Na plycie z 1992 byl "Eroll", teraz jest "N'avoie", juz o wiele lzejszy, ale ze znakomitej plyty "Przedmiescia". Jak to w ogole mozna porownywac z ta weselna przyspiewka ktora teraz nagrali
.

Ale na szczescie oprocz tego "King!", "Moja i twoja nadzieja", "Statki na niebie", "What's Up", "Wiara", "Kocham cie" i "Runaway Train", ktore bardzo lubie - w podsumowaniu 800 notowan mojej listy jest na 76. miejscu. Jeszcze taka uwaga a propos Wilkow. Na plycie z 1992 byl "Eroll", teraz jest "N'avoie", juz o wiele lzejszy, ale ze znakomitej plyty "Przedmiescia". Jak to w ogole mozna porownywac z ta weselna przyspiewka ktora teraz nagrali

Udało mi się przewidzieć
Fajnie
W przeciwieństwie do niektórych z Was ja bardzo lubię Walking in my shoes, nawet bardziej może od I feel you. Choć nie przecze że Judas też ogromnie lubie. (Każdy z nas ma troszkę inny gust muzyczny - tak mi się przynajmniej wydaje).
A wracając do DM - cała ich twórczość mnie porywa

A wracając do DM - cała ich twórczość mnie porywa

Dziwiłbym się, gdyby nie. Z takim nickiemMartyr pisze:A wracając do DM - cała ich twórczość mnie porywa![]()
![]()

Mi "Walking in my shoes" też się podoba. Przyznam, że kiedyś nie lubiłem tego zespołu. Teraz umiarkowanie, ale poszczególne utwory docierają do mojej percepcji lubienia po czasie. A moją ulubioną płytą jest wg. mnie najbardziej "niedepeszowa" Ultra.