Empik pisze: jakieś propozycje kawałków, aby proces przebiegał sprawnie?
proponuję kawałek który polecił mi kajman i który stał się moim ulubionym w repertuarze Kobranocki " Sztuka jest skarpetką kulawego " - tekst i muza świetne
Empik pisze:powinienem, aczkolwiek nie słucham tak Kobranocki, jak swego czasu słuchałem (chcąc, nie chcąc) Doorsów. ale to mój cel na najbliższy, powiedzmy, miesiąc, co by się przekonać do Kobranocki. jakieś propozycje kawałków, aby proces przebiegał sprawnie?
Przede wszystkim pierwsza plyta. No i kilka innych utworow.
albarn pisze:The Smiths, Jesus And Mary Chain, White Stripes, The Libertines, Muchy, MGMT to wszystko muzycznie zupełnie inne bajki ale określa się je wspólnym mianem indie...
z tego wszystkiego lubię jedynie White'ów i to też w nie wszystkich utworach
Empik pisze:
powinienem, aczkolwiek nie słucham tak Kobranocki, jak swego czasu słuchałem (chcąc, nie chcąc) Doorsów. ale to mój cel na najbliższy, powiedzmy, miesiąc, co by się przekonać do Kobranocki. jakieś propozycje kawałków, aby proces przebiegał sprawnie?
Hipisówka przede wszystkim
A zaraz później "Kocham Cię jak Irlandię" i "I nikomu nie wolno się z tego śmiać"
A coś mniej znanego, a też wuchowpadającego?
Polecam całą poprzednia płytę, a szczególnie "Uwierzyć w media", oraz "Sterowany jest ten świat"
A po za tym ze starszych lat oczywiście "List Z Pola Boju", "Gorycz w chlebie", czy "Ela czemu się nie wcielasz"
Empik pisze:powinienem, aczkolwiek nie słucham tak Kobranocki, jak swego czasu słuchałem (chcąc, nie chcąc) Doorsów. ale to mój cel na najbliższy, powiedzmy, miesiąc, co by się przekonać do Kobranocki. jakieś propozycje kawałków, aby proces przebiegał sprawnie?
Przede wszystkim pierwsza plyta. No i kilka innych utworow.
a więc rozpoczynam edukację. życzcie mi szczęścia, oby wiedza przyswajana była z przyjemnością.
a co do Morcheeby, tata próbował mnie "nauczyć" tej muzyki. nie udało mu się. a mnie samemu też chyba się nie uda.
albarn pisze:
To poniekąd racja. Np. The Smiths, Jesus And Mary Chain, White Stripes, The Libertines, Muchy, MGMT to wszystko muzycznie zupełnie inne bajki ale określa się je wspólnym mianem indie...
Empik pisze: jakieś propozycje kawałków, aby proces przebiegał sprawnie?
proponuję kawałek który polecił mi kajman i który stał się moim ulubionym w repertuarze Kobranocki " Sztuka jest skarpetką kulawego " - tekst i muza świetne
O dzięki! A myślałem, że mnie już olałaś.
Czyli lista zdecydowanie na minus, bo zadebiutował Cuba, a a a-ha nie wypadło. No to Norwegia będzie miała szansę wyprzedzić na koszmarliście Afrykę.