dobrze sie słuchało LP3!

Dobranoc!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Dla mnie dużo gorsze było to poprzednie.Miszon pisze:No jak dla mnie to Muse najgorsze jakie słyszałem. Także z tych, które nie były na Liście. KOlejny pseudodepeszowy kawałek po Papillonie na 1m. ...
niestety ...kajman pisze:Coś dzisiaj mało aktywni byliśmy.Tylko dziesięć stron.
Dołączam się. Było baaaardzo OK.krzysiek83 pisze:Dzięki Jacku za heroiczne ratowanie forum i zestawienie
Daleko mi do heroimu... ja tu tylko sprzątam i konserwuję... ale dzięki za dobre słowo!krzysiek83 pisze:Dzięki Jacku za heroiczne ratowanie forum i zestawienie
Przepraszam... oby w przyszłości było takich wpadek mniej. Czego i sobie życzę!Forum "umarło stąd" na godzinę i efekty widać
A mógłbyś takie statystyki podawać co tydzień (jeśli to nie problem)? Mnie one bardzo ciekawią.DarekM pisze:To ja nadrabiając posty dodam, że lista z jedną nowością, trzema utworami bez zmian, 14 do góry i 12 w dół dopiero po raz trzeci. Poprzednio w not. 461 (21.12.1990) i 1144 (02.01.2004).
A korzystasz z działu [Statystyki] w Archiwum LP3? Może ciut za dużo tego (czekam na sugestie jak przedstawić takie zestawienia), ale wszystko tam jest wypisane...słoik pisze:A mógłbyś takie statystyki podawać co tydzień (jeśli to nie problem)? Mnie one bardzo ciekawią.
Na pierwszy rzut oka nie rozumiem co tam jest napisane. To jakaś alternatywna tabliczka mnożenia? Hasło "statystyki lokalne" zwłaszcza w ujęciu globalnym (jesteś pewien, że to nie oksymoron?) też do mnie nie może dotrzeć. Ale nie martw się, zasad znawcy do tej pory nie rozgryzłem - doszedłem chyba do tego, że nie trzeba odgadnąć jakie będą rzeczywiste wyniki Listy, tylko jak inni uważają, że będą (coś jakby Familiada).JaceK pisze:A korzystasz z działu [Statystyki] w Archiwum LP3? Może ciut za dużo tego (czekam na sugestie jak przedstawić takie zestawienia), ale wszystko tam jest wypisane...Dodatkowo - przy każdym notowaniu masz [statystyki lokalne]. Czego Tam Ci brakuje?
Jak widać bardzo zimowa konfiguracja. Ciekawe, czemu tak... Ach, nie ma to jak psychologiaDarekM pisze:To ja nadrabiając posty dodam, że lista z jedną nowością, trzema utworami bez zmian, 14 do góry i 12 w dół dopiero po raz trzeci. Poprzednio w not. 461 (21.12.1990) i 1144 (02.01.2004).
słoik pisze:zasad znawcy do tej pory nie rozgryzłem - doszedłem chyba do tego, że nie trzeba odgadnąć jakie będą rzeczywiste wyniki Listy, tylko jak inni uważają, że będą (coś jakby Familiada).
buahaha. Od 3 lat biorę udział i też nie mam pojęcia skąd i co :p kiedyś próbowałem sobie policzyć...i się poddałem :]krzysiek83 pisze:słoik pisze:zasad znawcy do tej pory nie rozgryzłem - doszedłem chyba do tego, że nie trzeba odgadnąć jakie będą rzeczywiste wyniki Listy, tylko jak inni uważają, że będą (coś jakby Familiada).![]()
Pewnie najłatwiej byłoby je (owe zasady Znawcy) zrozumieć biorąc udział w tej zabawie.
w nagłówku widnieja literki identyfikujące kolumny; ich opis jest powyżej tabeli; dodatkowo, jeśli zatrzymasz kursor nad wybrana literka nagłówka, powinien pojawić się ,,dymek'' z opisem zawartości kolumny; kolumny można sortować (niestety sortuje całość tylko wg. wybranej kolumny, którą podświetla, żeby było wiadomo względem czego poukładało) — tego jest blisko 1500 wyników, więc i organizacja musi być podawana porcjami. Może jeszcze agregacja podobnych rezultatów (Peły TOP, ścisły TOP, poczekalnia)? Pamiętajmy jednak że zawartość liczbowa topów na przestrzeni lat zmieniała się kilkakrotnie.słoik pisze:Na pierwszy rzut oka nie rozumiem co tam jest napisane. To jakaś alternatywna tabliczka mnożenia? (...)
Kurcze, to może dlatego mi idzie tak słabo, ponieważ ja zawsze próbuję własnie typować, jak będzie Lista wyglądała, a nie jak inni będą typowaćsłoik pisze:zasad znawcy do tej pory nie rozgryzłem - doszedłem chyba do tego, że nie trzeba odgadnąć jakie będą rzeczywiste wyniki Listy, tylko jak inni uważają, że będą (coś jakby Familiada).
Z poślizgiem, ale wtedy forum wywaliło, a potem to już nie pamiętałem. Za mało znam Armię, żeby oceniać, ale do tego roku była w grupie wykonawcow, ktorych nie lubiłem. Proces poprawił zdecydowanie opinię o zespole i jest plytą dobrą, ale dopiero świetny Freak mnie do nich przekonał. Świetny, lecz nierówny.adamwadameria pisze: Dla mnie to był niesamowity rok dla Armii, ale pewnie nie podzielisz tego zdania.
Nie daj się nabrać pozorom. Tak naprawdę to kolejność jednak zależy od rzeczywistych wynikow listy, a od typu wspólnego wartość punktowa danego miejsca.Miszon pisze:Kurcze, to może dlatego mi idzie tak słabo, ponieważ ja zawsze próbuję własnie typować, jak będzie Lista wyglądała, a nie jak inni będą typowaćsłoik pisze:zasad znawcy do tej pory nie rozgryzłem - doszedłem chyba do tego, że nie trzeba odgadnąć jakie będą rzeczywiste wyniki Listy, tylko jak inni uważają, że będą (coś jakby Familiada).![]()
.
Przeczytałem 3. razy i albo ja jestem idiotą, albo to jest niejasno wytłumaczonekajman pisze: Czyli na przykład byłeś w tym znawcy na miejscu 10 z wynikiem dwa punkty słabszym o dwa miejsca od typu wspólnego, który wynosił np. 74 p. Gdyby w typie wspólnym dwie sąsiadujące piosenki byłyby ustawione odwrotnie to ten typ wspólny by wynosił 72 lub 76, Twój wynik byłby 4 lub 0, ale nadal byłbyś na miejscu 10.
To może tak:mateusz15 pisze:Przeczytałem 3. razy i albo ja jestem idiotą, albo to jest niejasno wytłumaczone