Może i altrnatywa, ale brzmi tak samo beznadziejnie jak inne hipy-hopy. A texty też przeciętne.uzi pisze:ale jest hip-hop prawdziwych ziomali z blokowiska joł i jest rapowana alternatywa Afro Kolektywu z, niestety, genialnymi tekstami.krzysiek83 pisze:Nie wiem jak na forum, ale wśród moich znajomych hip - hop wzbudza takie emocje... że nic się z nimi nie równa
Afro to prawie hip-hop, a prawie... wiadomo.
Komentarze do notowania 1420 (18.04.2009)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: Komentarze do notowania 1420 (18.04.2009)
-
PeterCub
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1983
Raczej "błędną"...arturro pisze:superMateusz pisze:Kod: Zaznacz cały
13 28 3 BASIA — A Gift 15:)
![]()
![]()
![]()
choć wczoraj była numer 1i do tego pokonała "zła" piosenke
Zgadza się, jest syfiasty tzw. "klasyczny" hiphop chłopaszków w szerokich dresach, których "teksty" mówią o nienawiści do policji, dzieciństwie spędzonym na podwórku przed blokiem z kolegami popijając piwo... Ale jest hiphop tzw. "alternatywny", np. Afro Kolektyw właśnie, Fisz Emade, Napszykłat albo Kanał Audytywny chociażby, których teksty nie są syfiaste i bezmyślne tylko jakoś w miarę przemyślane i o czymś mówią.uzi pisze:ale jest hip-hop prawdziwych ziomali z blokowiska joł i jest rapowana alternatywa Afro Kolektywu z, niestety, genialnymi tekstami.krzysiek83 pisze:Nie wiem jak na forum, ale wśród moich znajomych hip - hop wzbudza takie emocje... że nic się z nimi nie równa
Afro to prawie hip-hop, a prawie... wiadomo.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Dobrze się Uzi wydawałouzi pisze:mi się wydawało, że o Afro...kajman pisze:On pisał o Połomskim.
Witam w imieniu swoim i KONKURSa i od razu zapraszam do działu "KONKURSy i inne takie tam..." w celu zapoznania się z nową okładką-zagadką!
A poza tym chciałbym pozdrowić wszystkich głosujących na "Jungle Drum" oraz własną siostrę, która ma dziś urodziny!
A poza tym chciałbym pozdrowić wszystkich głosujących na "Jungle Drum" oraz własną siostrę, która ma dziś urodziny!
Basia nie mogła tak tydzień temu skoczyć? Bym się tak w znawcy nie wyłożył... 
więc dlatego umieściłem "zła" w cudzysłówPeterCub pisze:Raczej "błędną"...arturro pisze:superMateusz pisze:Kod: Zaznacz cały
13 28 3 BASIA — A Gift 15:)
![]()
![]()
![]()
choć wczoraj była numer 1i do tego pokonała "zła" piosenke
Oj tak, pozdrawiamy siostrę LLuckiegoLLucky pisze: A poza tym chciałbym pozdrowić wszystkich głosujących na "Jungle Drum" oraz własną siostrę, która ma dziś urodziny!
Texty, które udają, że są ambitne i dobre, a są po prostu puste. Wiosna FiszEmady jest tego idealnym przykładem. A Kanał słyszałem i albo trafiłem na jakieś dziwne nagranie, albo to nie jest hip-hop.Kertoip pisze:Zgadza się, jest syfiasty tzw. "klasyczny" hiphop chłopaszków w szerokich dresach, których "teksty" mówią o nienawiści do policji, dzieciństwie spędzonym na podwórku przed blokiem z kolegami popijając piwo... Ale jest hiphop tzw. "alternatywny", np. Afro Kolektyw właśnie, Fisz Emade, Napszykłat albo Kanał Audytywny chociażby, których teksty nie są syfiaste i bezmyślne tylko jakoś w miarę przemyślane i o czymś mówią.
cieszę się, że mnie ktoś rozumie i popiera.Kertoip pisze:Zgadza się, jest syfiasty tzw. "klasyczny" hiphop chłopaszków w szerokich dresach, których "teksty" mówią o nienawiści do policji, dzieciństwie spędzonym na podwórku przed blokiem z kolegami popijając piwo... Ale jest hiphop tzw. "alternatywny", np. Afro Kolektyw właśnie, Fisz Emade, Napszykłat albo Kanał Audytywny chociażby, których teksty nie są syfiaste i bezmyślne tylko jakoś w miarę przemyślane i o czymś mówią.
zresztą, jak ktoś nie ma ochoty sięgać po więcej Afro niż Przepraszam, to ja nic już nie zdziałam. przekonuję na tyle, na ile mogę. więcej może zdziałać już tylko zapoznanie się z AK.
Ta Wiosna, którą większość nie nawidzi to jest rzeczywiście niezbyt dobry tekst, ale oni wysłali taki najsłabszy z płyty kawałek na promocję, a reszta tekstów na płycie jest bardziej ambitna.kajman pisze:Texty, które udają, że są ambitne i dobre, a są po prostu puste. Wiosna FiszEmady jest tego idealnym przykładem. A Kanał słyszałem i albo trafiłem na jakieś dziwne nagranie, albo to nie jest hip-hop.Kertoip pisze:Zgadza się, jest syfiasty tzw. "klasyczny" hiphop chłopaszków w szerokich dresach, których "teksty" mówią o nienawiści do policji, dzieciństwie spędzonym na podwórku przed blokiem z kolegami popijając piwo... Ale jest hiphop tzw. "alternatywny", np. Afro Kolektyw właśnie, Fisz Emade, Napszykłat albo Kanał Audytywny chociażby, których teksty nie są syfiaste i bezmyślne tylko jakoś w miarę przemyślane i o czymś mówią.
Co do Kanału, to przepraszam za kwalifikację do hiphopu, gdyż rzeczywiście ich kawałki to jakieś dziwne dźwięki o dziwnych tytułach.
udaje to jaśnie Roguc, bo to widać, słychać i czuć na 700 km. nie wiem gdzie takie [znane przez słuchaczy LP3] Przepraszam udaje, że jest ambitne. [btw. akurat Przepraszam nie należy do najmocniejszych stron zespołu.]kajman pisze:Texty, które udają, że są ambitne i dobre, a są po prostu puste.
ale dobra, rozumiem, że się nie przekonacie. akceptuję. z bólem, ale akceptuję.
Mi wystarczy, że Trójka katowała mnie nimi jako płytą tygodnia.uzi pisze:zresztą, jak ktoś nie ma ochoty sięgać po więcej Afro niż Przepraszam, to ja nic już nie zdziałam. przekonuję na tyle, na ile mogę. więcej może zdziałać już tylko zapoznanie się z AK.trudno.
- Mateusz
- młodszy woźny
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
12 13 6 LILY ALLEN — The Fear 1Re: Komentarze do notowania 1420 (18.04.2009)
mi w sumie też - w czwartek tamtego tygodnia zadzwoniłam do Trójki i wygrałam tę płytę.kajman pisze:Mi wystarczy, że Trójka katowała mnie nimi jako płytą tygodnia.
nie sądziłam, że Lily zajdzie tak wysoko. cieszę się.
Teraz się będzie decydowało trzecie miejsce na mojej koszmarliście: Lily czy Pedro? No jeszcze teoretycznie Wrong może spadnonć z drugiego.
ja obstawiałbym Lily na 1kajman pisze:Teraz się będzie decydowało trzecie miejsce na mojej koszmarliście: Lily czy Pedro? No jeszcze teoretycznie Wrong może spadnonć z drugiego.
- Mateusz
- młodszy woźny
- Kontakt:
11 11 10 DUFFY — Rain on Your Parade —Re: Komentarze do notowania 1420 (18.04.2009)
Mnie osobiście Afro Kolektyw zaciekawił, ale szczerze mówiąc, nie mam za co kupićuzi pisze: ale dobra, rozumiem, że się nie przekonacie. akceptuję. z bólem, ale akceptuję.
- zbyszu
- Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
- Kontakt:
Ufff - dziś wieczorem bardziej wole "czwórke" niż Trojke
Powodzenia w KoŃkursie JaKubowym 
O, mamy kącik koszmaru? OK, to teraz powinno być DM i U2.
Słyszałem kilka tekstów Afro, były całkiem niezłe, ale litości, jak się nie umie śpiewać, można wydać tomik.
-
Tomekk
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
szkoda, że Duffy nie udało się przebić do dziesiątki...Mateusz pisze:Kod: Zaznacz cały
11 11 10 DUFFY — Rain on Your Parade —
Do Muchomorów to nikt tutaj nie ma startu.arturro pisze:ja obstawiałbym Lily na 1kajman pisze:Teraz się będzie decydowało trzecie miejsce na mojej koszmarliście: Lily czy Pedro? No jeszcze teoretycznie Wrong może spadnonć z drugiego.
- Mateusz
- młodszy woźny
- Kontakt:
10 9 4 ANDRZEJ GRABOWSKI — Jestem jak motyl -1