Dawno już nie grałem, ale w kategorii dużego stołu turniejue jestem ciągle jeszcze na 27 miejscu. To niezły wynik, ale musiałem przestać grać bo ciągle zaniedbywałem studia i pisanie pracy mgr. A w tamtym czasie dwa kierunki ciągłem na AGH i naprawdę przesadzałem z tym graniem. Ale jakoś wyszedłem z tego nałogu. Teraz z nową płytą Razorlight zaczołem za tym tensknić. Bo mój sposół na dobrłę gre wyglądał tak, że słuchałęm Razorlight na przemian z Heaven And Hell i to przynosiło mi chyba szczęście. A tu nagle nowa płyta Slipway Fires i takie wspomnienia mnie naszły.
adrianec pisze:a z Ani się cieszę, bo to bardzo miła i rezolutna osoba. jej muza powinna wytyczać kierunek polskiemu popowi. i zdolniacha z niej.
Dokładnie. Popieram. Bardzo miłe połączenie popu, jazzu i muzyki tanecznej (ale tak leciutko tańczącej, raczej do kołysania).
No to łatwiej znalazłbym w utworach Ani metal niż jazz (przynajmniej w tych mi znanych). To jest ewidentne disco. A przyznam się, że zgrzyta mi określenie połączenie pop i muzyka taneczna, bo w praktyce muzyka taneczna (pomijając klasykę) to podzbior popu.
Bardzo mało tam disco. Może w kilku kawałkach (głównie singlach). Może piosenka francuska jeszcze bym dodał.
Dodam, że jakimś wielkim fanem nie jestem, ale trochę denerwuje mnie to nieustanne nadawanie na nią na forum. Mnie ta muzyka nie drażni, czasem się podoba. Chociaż jednak w większych ilościach raczej trochę nudzi, bo jednak takie balladowe, ale dosyć jednostajne w klimacie mruczanda do poduszki to nie jest moja muza. Na pewno jest to spójne stylistycznie, ma dziewczyna pomysł na siebie, jest to ładnie zagrane i wyprodukowane. Może teksty dosyć monotematyczne, ale to nie Coma przecież .
kajman pisze:ACpierunDC w życiowej formie, a w zestawie do głosowania równie znakomity Big Jack.
Gdzie im tam do czasów "Are You Ready?", a przede wszystkim "Thunderstrucka" czy "Moneytalks".
Nie dość, że nie jest lepiej, to na dodatek niedemokratycznie! Czyżby to przez Dalejlamę? Mam nadzieję, że jaknajszybciej wydadzą "This I Love" na singlu.
#7 Ta piosenka to dla mnie kompletne zaskoczenie. Już od paru tygodni przewidywałem rychły spadek (pomijając, że kiedyś obstawiłem wypadek po 1 tygodniu) a tu proszę Ciekawe jak długo jeszcze LP będzie mnie zaskakiwać.
#6 Za pierwszym razem ten utwór brzmiał nieciekawie, ale z każdym kolejnym przesłuchaniem zyskuje. Nie miałbym nic przeciwko, żeby faktycznie doszedł do 1. miejsca