Marek żegna się z Trójką !!!!
Moderatorzy: ku3a, tadzio3, ku3a, tadzio3
ja zwykle w takich chwilach...:
I used to think the world was flat
Rarely threw my hat into the crowd
I felt I had used up my quota of yearning
Used to look in on the children at night
In the glow of their Donald Duck light
And frighten myself with the thought of my little ones burning
But oh, oh, oh, the tide is turning
The tide is turning
Satellite buzzing through the endless night
Exclusive to moonshots and world title fights
Jesus Christ imagine what it must be earning
Who is the strongest, who is the best
Who holds the aces, the East or the West
This is the crap our children are learning
The tide is turning
Oh, oh, oh, the tide is turning
Now the satellite's confused
'Cos on Saturday night
The airwaves were full of compassion and light
And his silicon heart warmed
To the sight of a billion candles burning
Oo, oo, oo, the tide is turning
The tide is turning Billy
I'm not saying that the battle is won
But on Saturday night all those kids in the sun
Wrested technology's sword from the hand of the War Lords
The tide is turning Sylvester
The tide is turning.
"That's it!"
[Morse Code:]
"Now the past is over but you are not alone Together we'll fight Sylvester Stallone
We will not be dragged down in his South China Sea of macho bullshit and mediocrity"
trzymajmy się razem, a może FALA znowu się odwróci....
I used to think the world was flat
Rarely threw my hat into the crowd
I felt I had used up my quota of yearning
Used to look in on the children at night
In the glow of their Donald Duck light
And frighten myself with the thought of my little ones burning
The tide is turning
Satellite buzzing through the endless night
Exclusive to moonshots and world title fights
Jesus Christ imagine what it must be earning
Who is the strongest, who is the best
Who holds the aces, the East or the West
This is the crap our children are learning
The tide is turning
Now the satellite's confused
'Cos on Saturday night
The airwaves were full of compassion and light
And his silicon heart warmed
To the sight of a billion candles burning
The tide is turning Billy
I'm not saying that the battle is won
But on Saturday night all those kids in the sun
Wrested technology's sword from the hand of the War Lords
The tide is turning Sylvester
The tide is turning.
"That's it!"
[Morse Code:]
"Now the past is over but you are not alone Together we'll fight Sylvester Stallone
We will not be dragged down in his South China Sea of macho bullshit and mediocrity"
trzymajmy się razem, a może FALA znowu się odwróci....
Z takich wspomnień poza listowych, to najbardziej (oprócz innych
) pamiętam taki mini-program z Wojciechem Mannem, chyba "Historia pewnej piosenki" się nazywał. Z reguły Wojciech Mann opowiadał jakieś śmieszne historyjki, a Marek się z niego podśmiewał.
Tak mi się teraz na wspominki zebrało. Ta audycja chyba 5 lat temu była.

Tak mi się teraz na wspominki zebrało. Ta audycja chyba 5 lat temu była.
wpisz jakie to wrzucę do swojego chomikaYacy pisze:No to Gary sprowokowałes mnie aby sobie "uzbierać" cala 30. Brkuje mi 12 kawałków, ale to nic...Gary pisze:Nie było. Ustawiłem sobie na playliście kompa całą 30tkę - od miejsca 30 do 1.Tomekk pisze:a skąd masz takie nagranie ... było podsumowanie 1330 notowan LP3?? czy coś przegapiłem![]()

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
przewertowałem SJC wszystkie 9 części i znalazłem kawałek, który znalazł sie na częsi 8, a który Pan Marek często puszczał w MUZYCE CISZY. Na płycie była dedykacja dla Jego Ojca i wszystkich Ojców którzy już "po tamtej stronie". I tak jakoś mi sie skojarzyło jakby On też był po innej stronie niż my - przynajmniej chwilowo...
Fantastyczny kawałek do ściągnięcia :
Peter Cincotti - He's watching
Fantastyczny kawałek do ściągnięcia :
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
znam ta piosenke na pamiec, przyznam ze dzieki NiedzwiedziowiYacy pisze:Fantastyczny kawałek do ściągnięcia :

-
- Carlit
- Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
- Kontakt:
Jest to szok dla wszystkich. Ale przecież od dawna p. Marek dawał do zrozumienia, że chce odejść z Trójki. Rozpocząć jakiś nowy etap. Jak coś robi sie całe życie to w końcu nie ma się co dziwić, że postanowił powiedzić. Do zobaczenia. No właśnie
Mann też swego czasu odchodził z Trójki ... a jak wiemy wrócił. Nie m,a czegoś takiego jak życie [pozatrojkowe. . Pan Marek jest ikoną tego RADIA i jestem przekonany że wroci wczesniej niż nam sie to wydaje. Dlatego też druh zastępowy pewno poprowadzi jakiś czas LP# ale to tylko kwestia czasu. Lista powinna pozostać zupełnie niezmieniona.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
"I myślę, że te trzydzieści notowań, które poprowadziłeś obligują Cię do tego, żebyś pojawił się w studiu w piątek o dziewiętnastej" - powiedział pan Marek. To było piękne, coś jak przekazanie pałeczki. Panie Baronie: jesli Marek jeszcze kiedyś wróci, niech pan przechowa mu Listę. A jesli nie wróci... To niech Pan przetrwa z Listą następne 25 lat! Ludzie odchodzą, ale ich dzieła zostają. Show must go on. Przedstawienie musi trwać - Lista musi GRAĆ!!!!
PS Dziś o 11:30 było nagle (w audycji o Powstaniu Warszawskim!), kilka piosenek jakby wyjętych z Markomanii... Ale stacja jakby się wstydziła, że wypuściła Marka, nic nie mówią, a Baron jakby te piosenki zagrał tak, jak się czasami grało różne rzeczy za komuny, kto wiedział, ten załapał...
W piątkowej ramówce zdjęt już Tonację o 12 (jest Koncert w Trójce od 11 dio 13. A o 19 Lista przebojów Trójki...
PS Dziś o 11:30 było nagle (w audycji o Powstaniu Warszawskim!), kilka piosenek jakby wyjętych z Markomanii... Ale stacja jakby się wstydziła, że wypuściła Marka, nic nie mówią, a Baron jakby te piosenki zagrał tak, jak się czasami grało różne rzeczy za komuny, kto wiedział, ten załapał...
W piątkowej ramówce zdjęt już Tonację o 12 (jest Koncert w Trójce od 11 dio 13. A o 19 Lista przebojów Trójki...
rzucamy teraz roznymi pomyslami. Do glowy przyszedl mi kolejny.
pomyslalem sobie, ze nawet nie mam zadnej trojkowej koszulki. Alez coz, trojkowa koszulke mozna sobie kupic. A gdybysmy tak zrobili KOSZULKI ELPETRÓJKOWE?? Jakis znac graficzny (chocby ten co jest w logo forum, pytanie co z prawami autorskimi) i napis, np. "Lista forever", "fan LP3" czy cokolwiek co uznamy za najlepsze. Co myslicie?
pomyslalem sobie, ze nawet nie mam zadnej trojkowej koszulki. Alez coz, trojkowa koszulke mozna sobie kupic. A gdybysmy tak zrobili KOSZULKI ELPETRÓJKOWE?? Jakis znac graficzny (chocby ten co jest w logo forum, pytanie co z prawami autorskimi) i napis, np. "Lista forever", "fan LP3" czy cokolwiek co uznamy za najlepsze. Co myslicie?