Forumowy Top Wszech Czasów 2020

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Re: Forumowy Top Wszech Czasów 2020

Post autor: gioconda2 »

Jakie 1%? Jakie 40 pkt? To nowa ankieta?
Popieram wcześniejszą propozycje Yacego, powtórzona tu przez kajmana- zostawić wszystko, co dostało choćby 1pkt. A nowe do zgłoszenia to 7 propozycji (czyli między 5 a 10).
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

Sundrajta pisze: czw gru 31, 2020 4:32 pm To ja jeszcze raz z propozycją, które piosenki powinny zostawać w zestawie na przyszły rok.
Powiedzmy, że niech to będzie 1%, a więc jeżeli teraz głosowało 40 osób, to byłoby 40 punktów. I to byłby prosty system, a dodatkowo każdy z nas mógłby zgłosić kolejnych swoich 10 piosenek. :arrow:
A ja proponuje by ten Top się odbył, zakończył i wtedy pomyśleć co robić dalej. Jeszcze nie ukończony jeden a już gadanie o drugim. Pewnie jutro ankieta.
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

Każda piosenka, która dostała minimum punkt, powinna zostać w zestawie. A w przyszłym roku zmniejszyć liczbę propozycji, maksymalnie do 10. I tyle w temacie ;)
kajman

Post autor: kajman »

Jeżeli w przyszłym roku będzie brało tyle samo osób co w obecnym to 7 propozycji będzie oznaczało 280 nowych utworów w zestawie, a 10 - 400. A jeżeli byśmy mieli się bawić dłużej to za sześć lat możemy dojść do 2000 utworów. W tym roku wrzucaliśmy po 20, to w przyszłym te 5 powinno starczyć bez problemów.
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

temik3 pisze: czw gru 31, 2020 4:52 pm Jeszcze nie ukończony jeden a już gadanie o drugim.
Właśnie teraz tuż przed prezentacją topu jest najlepszy czas na dyskusję nad tym co będzie dalej, bo teraz jest tu największa frekwencja.
Przecież nie wtedy byłaby na to pora, gdy będzie się odbywać prezentacja wyników FTWC, a tym bardziej nie po, gdy już zainteresowanie tematem zdecydowanie osłabnie. :arrow:

I widzę że wszyscy są za opcją by każdy utwór, który punktował przechodził do kolejnego roku. :idea:
Zatem w takim przypadku przychylam się do nowego pomysłu kajmana (bo wcześniej proponował tylko 3/4 nowości), że pięć piosenek od jednego forumowicza w zupełności wystarczy. Chociaż jak będzie dziesięć, to i zapewne więcej będzie takich bez punktów, więc ich liczba i tak się raczej wyrówna. I nie sądzę by zestaw rozrósł się do wspomnianych dwóch tysięcy. :twisted:
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Post autor: gioconda2 »

Sundrajta pisze: czw gru 31, 2020 6:19 pm
I widzę że wszyscy są za opcją by każdy utwór, który punktował przechodził do kolejnego roku. :idea:
Zatem w takim przypadku przychylam się do nowego pomysłu kajmana (bo wcześniej proponował tylko 3/4 nowości), że pięć piosenek od jednego forumowicza w zupełności wystarczy.
Sundrajto!
Robisz sondaż (bo ankiety nie widzę), raptem wypowiedziało się kilka osób, a Ty już generalizujesz WSZYSCY, PRZYCHYLAM SIĘ DO. Jeżeli jest to sondaż, to daj szansę wypowiedzieć się wszystkim w określonym czasie (bo czasu przeznaczonego na odpowiedź też nie określiłeś). I to jest wiarygodne rozpoznanie?
P.S
Też jestem za przechodzeniem wszystkich punktowanych pozycji, ale daj innym szansę, jeżeli chcesz poznać ich zdanie.
Awatar użytkownika
Sundrajta

No przecież się wypowiadają, a jak widać tak naprawdę tylko kilka osób jest tym zainteresowanych (i to wciąż jest ten sam krąg), reszta się nie przejmuje zasadami. :lol:
Wolą głosować, a nie zastanawiać się jakie one mają być. A ja na pewno niczego nie chcę ustalać (a na pewno czegokolwiek innym narzucać), tylko się dopytuję co o danych pomysłach sądzicie?
temik3

Sundrajta pisze: czw gru 31, 2020 6:19 pm Właśnie teraz tuż przed prezentacją topu jest najlepszy czas na dyskusję nad tym co będzie dalej, bo teraz jest tu największa frekwencja.
Przecież nie wtedy byłaby na to pora, gdy będzie się odbywać prezentacja wyników FTWC, a tym bardziej nie po, gdy już zainteresowanie tematem zdecydowanie osłabnie. :arrow:

Zatem w takim przypadku przychylam się do nowego pomysłu kajmana (bo wcześniej proponował tylko 3/4 nowości), że pięć piosenek od jednego forumowicza w zupełności wystarczy. Chociaż jak będzie dziesięć, to i zapewne więcej będzie takich bez punktów, więc ich liczba i tak się raczej wyrówna. I nie sądzę by zestaw rozrósł się do wspomnianych dwóch tysięcy. :twisted:
No i patrz frekwencja wypowiadających się jest bliska 100%, na 40 głosujących swój punkt widzenia przedstawiło raptem może 5,6 osób. Jak dla mnie jest potem mnóstwo czasu by się wypowiedzieć, a na zgłaszanie propozycji to chyba wystarczy podejrzewam miesiąc, więc 11 miesięcy to mało?Pewnie, że dyskusja osałabnie po topie, ale jesli ją odpowiednio rozleklamujesz to zdąży się wypowiedzieć nie 5,6 osób a pewnie z 40. No, ale i owszem można wypowiedzieć się teraz a i może nawet lepiej jutro.
Sundrajta pisze: czw gru 31, 2020 6:51 pm No przecież się wypowiadają, a jak widać tak naprawdę tylko kilka osób jest tym zainteresowanych (i to wciąż jest ten sam krąg), reszta się nie przejmuje zasadami. :lol:
Wolą głosować, a nie zastanawiać się jakie one mają być. A ja na pewno niczego nie chcę ustalać (a na pewno czegokolwiek innym narzucać), tylko się dopytuję co o danych pomysłach sądzicie?
O widzisz jednak potwierdzasz moją tezę czy giacondy2. Czy reszta się nie przejmuje zasadami, skąd Ty możesz o tym wiedzieć. Nie minął nawet dzień od Topu a już takie wyroki, co nagle to po diable, daj czas ludziom, nie patrz tylko na czubek własnego nosa. Jest i owszem pewien krąg ludzi bardzo zainteresowanych tym Topem więc może na początek stwórzmy jakieś kryteria a potem roześlijmy na PW do zainteresowanych, którzy odpowiedzą.
Fajnie, że chcesz być w tym kręgu i Ci zależy, ale czasem wyluzuj z tym pośpiechem.
A jeżeli mnie zaliczasz do kręgu to mogę się też wypowiedzieć i też byłbym za nie wyrzucaniem tych co zdobyli punkt a co do ilości zgłoszeń to tak naprawdę nie ma to dla mnie znaczenia, sam nie zgłaszałem teraz nic bo praktycznie moje utwory były, no może dwa, trzy zabrakło. A jeśli chodzi o rozrost zestawu to po nastepnym topie zrobiłbym ograniczenie zestawu do pewnej liczby utworów np. 500 (liczba tak dla przykładu) i pozostałe utwory out, ale z możliwością ich ponownego zgłoszenia, czyli wypada Lady Pank - Sztuka latania, ale jak ktoś ma ochotę ją zgłosić to wraca. Ale to tylko moja prywatna opinia, której nie musicie brać nawet pod uwagę. Pozdrawiam.
kajman

Sundrajta pisze: czw gru 31, 2020 6:19 pm Chociaż jak będzie dziesięć, to i zapewne więcej będzie takich bez punktów
Podejrzewam, że mogą być takie osoby, którym wystarczy to, co jest w zestawie i nawet jeżeli zgłosiliby 10 utworów to pewnie nie na wszystkie by głosowali, ale są i takie osoby (ja do nich należę), które nawet jeżeli by dorzuciły 20-30 utworów to wszystkie bez problemu znalazłyby się u nich w setce. I jeżeli coś by mogło zostać bez punktów, to utwory, które w tym roku dostały mało punktów (może nawet od większej liczby osób), ale takich utworów też nie jest wiele (tylko 99 z 801 utworów nie pojawiło się przynajmniej u jednej osoby w top 50, a tylko 6, które były w ostatniej dziesiątce). Obstawiałbym, że jeżeli faktycznie zgłosilibyśmy te 400 utworów, to pewnie góra 50 łącznie z tymi z obecnego zestawu zostałoby bez punktów.
miszony
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987

Post autor: miszony »

To ja się wypowiem. Jak zobaczę kolejną idiotyczną ankietę to rezygnuję z głosowania a Yacy (głosem rozsądku) wyszedł z fajną propozycją i tego, uważam, trzymajmy się.
Awatar użytkownika
Sundrajta

Przecież właśnie tego się obecnie trzymamy, nikt niczego nowego nie zaproponował (nawet ja). :lol:
kajman pisze: czw gru 31, 2020 7:25 pm Obstawiałbym, że jeżeli faktycznie zgłosilibyśmy te 400 utworów, to pewnie góra 50 łącznie z tymi z obecnego zestawu zostałoby bez punktów.
Pewnie coś koło tego.
I na pewno jeszcze kilka osób (a może nawet kilkanaście) mogłoby zgłaszać po 30 piosenek i dla wszystkich znaleźć miejsce w setce. Sam już od kilku lat przymierzam się do własnego TWC i jak to już ogarnę to też z pewnością znalazłbym tyle dodatkowych przebojów.
Jednak myślę, że takich osób tutaj nie będzie więcej niż połowa głosujących, a może nawet nie 1/4.
kajman

temik3 pisze: czw gru 31, 2020 7:22 pm A jeśli chodzi o rozrost zestawu to po nastepnym topie zrobiłbym ograniczenie zestawu do pewnej liczby utworów np. 500 (liczba tak dla przykładu) i pozostałe utwory out, ale z możliwością ich ponownego zgłoszenia, czyli wypada Lady Pank - Sztuka latania
To u mnie by się to pewnie skończyło na zgłoszeniu dokładnie tych utworów, które wypadły. Poza top 500 w tym roku jest 28 utworów, na które głosowałem, 7 z nich sam zgłaszałem, a 10 najlepszych załapało się u mnie do top 40. Jeżeli by je wyrzucić to mała jest szansa, żebym tych samych 10 utworów nie zgłosił (no może zamiast części z nich 2-3 utwory, które byłyby u mnie w top 20 i poza mną pewnie nikt na nie nie zagłosuje więc znów wypadną i znów będę je zgłaszał). Dla mnie tylko opcja, w której wypadają tylko te bez punktów, a propozycji dajemy stosunkowo mało i w kolejnym roku i w następnych (jeżeli ten top będzie trwał).
temik3

miszony pisze: czw gru 31, 2020 7:26 pm To ja się wypowiem. Jak zobaczę kolejną idiotyczną ankietę to rezygnuję z głosowania a Yacy (głosem rozsądku) wyszedł z fajną propozycją i tego, uważam, trzymajmy się.
Miszony spokojnie, myslę, że idiotycznej ankiety już nie powinno być, chyba zrozumieliśmy pewne rzeczy. Co nie znaczy, że madrze sformułowane pytania nie mogą znaleźć odpowiedzi wśród Nas wszystkich. Ale póki co to kręcimy się przy dwóch trzech problemach i to na szczęście jest pozytywne, tylko, że twierdzę nadal zdecydowanie nie na gorąco trzeba to robić.
Ostatnio zmieniony czw gru 31, 2020 7:39 pm przez temik3, łącznie zmieniany 1 raz.
jedrzej2012

Post autor: jedrzej2012 »

Sundrajta mógłby wziąć przykład ze mnie.
Jutro gram swój 1. Top ogólny, raczej przez Spotify, ale będą wyjątki dla np. Budgie.
Awatar użytkownika
Sundrajta

Ja już swój top na Spotify grałem (i słuchałem). 8)
jedrzej2012

A ja swój top jak Spotify się zatnie (lub jak czegoś brakuje) będzie grany przez YouTube, Chomikuj (różne utwory) lub nawet Ulub, w ostateczności Windows Media Player.
Niderlandzki już na finiszu, przed północą sensacyjny nr 1 będzie.
W moim jutro też będzie sensacyjny w związku ze śmiercią członka tego zespołu, który jest w stosunku do tego co było absolutnie nowym nr 1.
23:55: 1. miejsce niderlandzkiego.
Awatar użytkownika
Kruklanki
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985

Post autor: Kruklanki »

Cześć wszystkim forumowiczkom i forumowiczom w Nowym 2021 Roku.
Zapraszamy na Forumowy Top Wszech Czasów 2020.
Nieoficjalna rozgrzewka kajman » 01.01 piątek 12:00 - 16:00
Cz.1 kacper94 » 01.01 piątek 16:00 - 19:00
Cz.2 TStudent » 01.01 piątek 19:00 - 22:00
Cz.3 kacper94 / kajman » 02.01 sobota 16:00 - 19:00
Cz.4 Kruklanki » 02.01 sobota 19:00 - 22:00
jedrzej2012

W Stars.TV będzie Rockowy TWC, a Redakcyjny Zerowy na 4 dni przed startem oficjalnym w 357, w maju chyba przejmą od Trójki też Polski Top.
Swój top nazwałem: Mój top Wszech Czasów - notowanie 1.
Jednakże mówię o tym: Inkarnacja topu.
ku3a

Post autor: ku3a »

jedrzej2012 pisze: pt sty 01, 2021 3:02 am W Stars.TV będzie Rockowy TWC
możesz pisać na temat? tak ogólnie, wszystkich Twoich wpisów to dotyczy. już kilka w przeszłości skasowałem, po tym jak były zgłoszone, że nie dotyczą tematu dyskusji, i będę to robić dalej.
jedrzej2012

Bardzo przepraszam, ale tyle tego jest.
Miłego topowania Wam życzę.
Jak to się mówi Wyjdzie w praniu jeśli chodzi o nadchodzące w najbliższej przyszłości wyniki.
Być może porównamy je z prywatnymi?
Życzę Wam forowicze dobrej topowej forumowej zabawy.
kajman

Za dwadzieścia minut zaczynam rozgrzewkę. Cztery godziny muzyki z zestawu według ustalonych przeze mnie trzech grup kryteriów. Pierwsze i trzecie zdradzę. Drugiego nie, bo zdradziłbym coś innego (no chyba że ktoś bardzo chce to na PW). Mam nadzieje, że ktoś się zjawi i przynajmniej poczyta. Szczególne ucieszyłyby mnie... tu nie zdradzę kto, bo to będzie także dlaczego.
No dobrze, jakieś piętnaście, ale długo piszę.
kacper94
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2014

Post autor: kacper94 »

Ja będę śledził ową rozgrzewkę na pewno. Opracowałem już swoje wyniki (będzie dużo czytania, ostrzegam :D) i z ciekawością będę spoglądał, co znajduje się poniżej zestawienia, które będę miał przyjemność prezentować :)
Awatar użytkownika
Carlit
Listy Przebojów Trójki słucham od: marzec 1983
Kontakt:

Post autor: Carlit »

Witam Pięknie w nowym roku :) Czekając na listę cieszyć się będziemy rozgrzewką ;)
kajman

Pierwsze kryterium to pierwsze miejsca u poszczególnych osób, które nie weszły do top 22.
619. 100 Robert Johnson - WALKING BLUES 1 1
Zwyciężył u lady
https://www.youtube.com/watch?v=MEsQikthT3Q
kajman

A teraz przeskakujemy na pirackie klimaty czyli nr 1 u jollyrogera72
554. 126 Running Wild - UNDER JOLLY ROGER 2 1
https://www.youtube.com/watch?v=Bq1doTaTyEA
ODPOWIEDZ