PS. Dziwię się Nicoletcie - pracownik naukowy brzydzi się inteligenckością??? :-0
ja wiem, że nie Ty. Kliknęłam w artykuł i odszukałam autora - poniżej napisałam co uważam i nie uważam, aby to było niegrzeczne jak pisał kajman, ale buta i nadmierna pewność siebie jest charakterystyczna dla pewnego wieku. Można mieć nadzieję, że ów autor z tego wyrośnie.
Coś mi się rąbnęło w cytowaniu.
Oj, chyba ciężko mu będzie. Czytając to mam wrażenie, że pomyliłaś datę jego rejestracji z datą urodzin. Nie wiem, ile ma lat, ale na pewno grubo ponad 30.
Absolutnie nie. Sądzę, że to w znacznym stopniu opisuje stan faktyczny. A przede wszystkim uznanie że wywyższa to wymienioną grupę opiera się na założeniu, że Trójka jest radiem lepszym niż inne. To kwestia dyskusyjna, ale raczej celuje w pewien typ słuchacza.
Tak, ale czy oznacza, że jest stacją lepszą od innych i przeznaczoną dla lepszych?
i w praktyce także dla snobów, ktorzy w ten sposób pragną się dowartościować (przy czym raczej tak było w nie tak odległej przeszłości, teraz chyba już nie w modzie jest snobować się na Trójkę).
+ milion
Nie chcę się czepiać i być może rozumiem założenie tego stwierdzenia, "dla wszystkich", że chodzi o ogólnopolski zasięg, ale istotnie nie ma takiego radia "dla wszystkich". Trójka szczególnie nigdy nie była stacją dla wszystkich. Podobnie jak pozostałe wymienione. Paradoksalnie mimo bardzo szerokiej oferty jeśli mówimy o muzyce, to jednak bynajmniej nie dla wszystkich bo wtedy straciła by swój charakter. Charakter który starała się zachować ale było o to coraz trudniej w ostatnich 20 latach. Od mniej więcej roku 2000 zaczęła go tracić aż do teraz. Ale to jest inna historia.
W tych akapitach się z Tobą zgadzam.drwycior pisze: ↑ndz maja 24, 2020 8:44 pm A zatem Jedynka dzisiaj powinna być tym czy była Trójka przez ostatnie 10 lat, czyli Adult Contemporary + Oldies, jeśli chodzi o muzykę, a do tego tyle samo kultury i więcej publicystyki i polityki (niż w Trójce)
A Trójka powinna dziś już być połączeniem Hot AC i Alternative (rock, pop) przez tydzień, z przesunięciem wszystkich audycji autorskich tylko na weekend jako wisieńki na torcie - jeśli chodzi o muzykę, do tego mniej publicystyki, zero!! polityki (na to jest Jedynka i PR24) i więcej kultury.
Raczej chodzi o "Za, a nawet przeciw" - bo tak się nazywa audycja Kuby Strzyczkowskiego z udziałem słuchaczy. "Winien i ma" to audycja satyryczno-ekonomiczna Wiktora Legowicza i spółki.
No ale pożartować nie można było?