adameria pisze:Jolly, to może ja napiszę, że nie-katolicy tak bardzo nienawidzą katolików,
że muszą niszczyć ich na każdym kroku i przy każdej możliwie nadarzającej się okazji.
Mistrzami w tym są liderzy zespołów metalowych - Vader, Behemoth i KAT.
Plucie na katoli, to jest to...
Adam, czy Ty aby nie jesteś przewrażliwiony na tym punkcie?
Uwierz mi, że w sercach muzyków metalowych jest czasem więcej wiary niż w zapyziałych ludziach na pokaz siedzących w pierwszych ławkach na niedzielnej mszy świętej.
Ale to nie temat na dyskusję tutaj a raczej możemy o tym podyskutować na Zlocie
Ciekawa sugestia. Masz kogoś konkretnego na myśli, nie wiem może np. Alice'a Coopera?
Ja tylko na chwilę. Organek właśnie gra czy grał koncert w Toruniu po tym, jak na rynku Starego Miasta została odsłonięta jego katarzynka, czyli odcisk dłoni w chodniku
agentprovocateur pisze:Tym razem się zgodzę z powyższym. Dowalanie katolikom jest trendy, bo niestety większość za bardzo nie reaguje, a jak już ktoś zaprotestować, to robi się z niego bardzo oszołoma. A kontrowersyjne treści tłumaczy się wolnością artystyczną
Czyli tym razem chcesz dowalić mnie
Nikomu nie dowalam, po prostu stwierdzam fakt obiektywistyczny. Dowalanie katolikom, których w tym kraju jest większość, przynajmniej statystycznie jest dla wielu powodem do dumy i bycia kontrowersyjnym.
agentprovocateur pisze:Nikomu nie dowalam, po prostu stwierdzam fakt obiektywistyczny. Dowalanie katolikom, których w tym kraju jest większość, przynajmniej statystycznie jest dla wielu powodem do dumy i bycia kontrowersyjnym.
Wśród katolików znajdziesz też sporo takich, którzy dowalają niekatolikom (niektorzy wszystkim, niektórzy wybranym opcjom).
Bardzo dobry Radiohead, ale Lift z tej samej płyty jest jeszcze lepszy.
agentprovocateur pisze:Nikomu nie dowalam, po prostu stwierdzam fakt obiektywistyczny. Dowalanie katolikom, których w tym kraju jest większość, przynajmniej statystycznie jest dla wielu powodem do dumy i bycia kontrowersyjnym.
Wśród katolików znajdziesz też sporo takich, którzy dowalają niekatolikom (niektorzy wszystkim, niektórzy wybranym opcjom).
Bardzo dobry Radiohead, ale Lift z tej samej płyty jest jeszcze lepszy.