Bardzo ładnie to napisałeś, bo tak właśnie jest, chodzi o ten zmarnowany głos czy to na Fools czy Huga.słoik pisze: Przepraszam, że się wtrącam, ale czy celem promocji nie jest jak najlepszy wynik na Liście? Myślę, że "osoby, które zagłosowały na Foals" mniej będzie obchodził pozycja Foals na forumowej czy ich pozycja w kolejce do promowania, a bardziej, że zmarnowali swój głos. Trochę to przypomina zmianę reguł w trakcie gry.
A o tym to była mowa już wielokrotnie i sam o tym się przekonałem, bo miałem promować i już propozycja była w wątku i nagle ją ktoś zmienił, bo ktoś przedemną podał swoją po liście.konwicki1980 pisze:Ja też nie wiem, po co kajman robi zamieszanie. Chyba lubi to robić. Nie żeby aż tak zależało mi na Foals, ale kto zgłasza swoje propozycje w ostatniej chwili, sam jest sobie winien. Jeśli teraz ktoś z wyższych pozycji zgłosiłby coś innego, to też nastąpiłaby zmiana utworu promowanego?Ja w każdym razie na Hugh Laurie nie zagłosuję, bo uważam, że nie jest to utwór promowany. Dziękuję za uwagę.
PS Jedyną motywacją kajmana jest chyba wybór utworu - który bardziej mu się podoba, nie trzeba chyba wyjaśniać.
A kto wie czy już nie zagłosowało 10 osób na Huga po wpisie kajmana, który został wycofany i może Fools straciło tyleż głosów. Czyli mogło się zdarzyć tak, że przez niedopatrzenie utwór promowany (moim zdaniem zdecydowanie Fools) straci bardzo poważnie na tym.słoik pisze: Co najmniej trzy osoby zagłosowały już na Foals, z czego wynika, że Laurie będzie miał tych głosów o tyle mniej. Swoją decyzją tylko zaszkodziłeś promowanemu utworowi, bez względu na to, który z nich to będzie.
Tutaj zgadzam się z Tobą, bo też się z tym nie spotkałem ale godzina podana przez Ciebie (23/24) jest dopuszczalna tylko w jednym przypadku, wtedy gdy chcący promować w danym tygodniu napisze że swą propozycję poda po liście (nawet może to zrobić w poniedziałek, jego sprawa), ale jeśli nie poda traci swą kolejkę i odejmujemy mu punkty. Dla mnie ewentualną godziną jest czas do 20, dlatego, że : szczęśliwą 13 można przejrzeć sprzed tygodnia, a utwór z niej praktycznie nigdy nie wchodzi do podstawowej 30 i jak go nie ma w poczekalni to znaczy, że pałęta się niżej, a nowości w danym tygodniu znamy już praktycznie około 15.30.kajman pisze: Nigdzie nie było podane (chyba, że przeoczyłem) do której godziny można zgłaszać propozycję utworu promowanego. Myślę, że warto to ustalić.
Nie wiem, jak postąpiłbym, gdybym zajrzał najpierw do tego wątku. Zajrzałem jednak do wątku o promocji, trafiłem na propozycję Radzixa, potwierdziłem jej wybór, skopiowałem i dopiero wtedy zauważyłem tutejszy post konwickiego1980. Postąpiłem jak postąpiłem, ale mogę się z tego wycofać, szczególnie, że jeszcze od tego czasu żaden głos nie padł.
Kajman a z wklejeniem promocji Radzixa to dziwi mnie Twoje tłumaczenie, ponieważ po wklejeniu dobrze wiedziałeś, że promujemy już propozycję konwickiego1980 ładnie jego propozycję podsumowując, więc jest ono nie na miejscu, tym bardziej też, że głosy na listę niektórych osób poszły. A Konwicki1980 wrzucił swój temat jeszcze przed podaniem propozycji Huga, więc nie był w stanie jego zauważyć, a Ty postawiłeś go potem w niezręcznej sytuacji. Wykonujesz na tym forum wspaniałą robotę, oddajesz serce do funkcjonowania tego forum, ale czasem mam wrażenie, że niepotrzebnie wychylasz się przed szereg. Sorry.