Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)
miszony pisze:Czy jest konieczność oddawania swojego "cennego" głosu na piosenkę promowaną? Czy to jest jakiś wymagane i obowiązkowe?. Nie mogłem się doczytać w regulaminie>
skoro nie ma w regulaminie, to znaczy, że nie ma takiego wymagania . to taka nasza dodatkowa forma promowania poszczególnych nagrań. więcej szczegółów w tym wątku: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=6&t=1676 .
miszony pisze:Witam, mam pytanko. Czy jest konieczność oddawania swojego "cennego" głosu na piosenkę promowaną? Czy to jest jakiś wymagane i obowiązkowe?
Nie jest. Po prostu nie otrzymasz punktu za promowanie.
Część osób promuje wszystko jak leci. Druga część (w tym ja) pomija utwory, które uważa za koszmary (niegodne listy, wkurzające lub jeszcze coś innego).
adameria pisze:Świetnie, bo to jedna z lepszych piosenek z tej płyty, a z dotychczasowych singli, które były w zestawie na LP3 z pewnością najlepsza. Moim zdaniem oczywiście.
Z pierwszym stwierdzeniem się zgadzam, z drugim niekoniecznie. Zresztą to moim zdaniem bardzo dobra płyta w przeciwieństwie do poprzedniej.
Ostatnio zmieniony sob kwie 14, 2012 4:39 pm przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Black Keys, The - GOLD ON THE CEILING
2. Dr. John - REVOLUTION
3. Everlast - I GET BY
4. Afro Kolektyw - NIEMĘSKIE GRANIE
5. Kasabian - MAN OF SIMPLE PLEASURES 6. Power Of Trinity - CHODŹ ZE MNĄ
7. Renata Przemyk - JAKBY NIE MIAŁO BYĆ
8. Marek Dyjak - CZŁOWIEK (ZŁOTA RYBA)
9. Black Stone Cherry - WHITE TRASH MILLIONAIRE
10. Kazik Na Żywo - PLAMY NA SŁOŃCU
1. Karolina Kozak - MIMOCHODEM
2. Julia Marcell - ECHO
3. Nosowska - KTO?
4. Florence And The Machine - NEVER LET ME GO
5. Jack White - SIXTEEN SALTINES
6. Black Keys, The - GOLD ON THE CEILING
7. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
8. Shins, The - SIMPLE SONG
9. Kasabian - MAN OF SIMPLE PLEASURES
10. Kasabian - RE-WIRED
miszony pisze:Witam, mam pytanko. Czy jest konieczność oddawania swojego "cennego" głosu na piosenkę promowaną? Czy to jest jakiś wymagane i obowiązkowe?
Nie jest. Po prostu nie otrzymasz punktu za promowanie.
Część osób promuje wszystko jak leci. Druga część (w tym ja) pomija utwory, które uważa za koszmary (niegodne listy, wkurzające lub jeszcze coś innego).
adameria pisze:Świetnie, bo to jedna z lepszych piosenek z tej płyty, a z dotychczasowych singli, które były w zestawie na LP3 z pewnością najlepsza. Moim zdaniem oczywiście.
Z pierwszym stwierdzeniem się zgadzam, z drugim niekoniecznie. Zresztą to moim zdaniem bardzo dobra płyta w przeciwieństwie do poprzedniej.
Spytałem bo nigdy nie lubiłem Lady Pank i nie chcę go promować. Dzięki za odpowiedz.
1. Sinead O'Connor - THE WOLF IS GETTING MARRIED
2. Jason Mraz - I WON'T GIVE UP
3. Ladyhawke - BLACK, WHITE & BLUE
4. Garbage - BLOOD FOR POPPIES
5. Keane - SILENCED BY THE NIGHT
6. Maciej Balcar - NIGDY NIE ZAPOMNĘ
7. Gossip - PERFECT WORLD
8. Norah Jones - HAPPY PILLS
9. Madonna - MASTERPIECE
10. Lady Pank - FREEDOM TIME
1. Madonna - MASTERPIECE
2. Florence And The Machine - NEVER LET ME GO
3. Cranberries, The - TOMORROW
4. Karolina Kozak - MIMOCHODEM
5. Sinead O'Connor - THE WOLF IS GETTING MARRIED
6. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
7. Birdy - PEOPLE HELP THE PEOPLE
8. Adele - SOMEONE LIKE YOU (live)
9. Lana del Rey - BLUE JEANS
10. Lana del Rey - VIDEO GAMES
1. Lana del Rey - BLUE JEANS
2. Birdy - PEOPLE HELP THE PEOPLE
3. Foo Fighters - THESE DAYS
4. Lana del Rey - VIDEO GAMES
5. Julia Marcell - ECHO
6. Florence And The Machine - NEVER LET ME GO
7. Przyjaciele Trójki - DNI, KTÓRYCH NIE ZNAMY
8. Madonna - MASTERPIECE
9. Lissie - GO YOUR OWN WAY
10. Lady Pank - FREEDOM TIME
Niezmieściły się:
Sinead O'Connor - THE WOLF IS GETTING MARRIED
Norah Jones - HAPPY PILLS
Eric Hutchinson - WATCHING YOU WATCH HIM
Bic Runga - TINY LITTLE PIECE OF MY HEART
Głosowanie #95:
1. Unisonic - UNISONIC
2. Power Of Trinity - CHODŹ ZE MNĄ
3. Ray Wilson & Stiltskin - FIRST DAY OF CHANGE
4. Bruce Springsteen - ROCKY GROUND
5. Beth Hart feat. Slash - SISTER HEROINE
6. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
7. Foo Fighters - THESE DAYS
8. Marek Dyjak - CZŁOWIEK (ZŁOTA RYBA)
9. Katie Melua - MOONSHINE
10. Gotye feat. Kimbra - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
Mam pytanko: czy "MASTERPIECE" Madonny jest następnym oficjalnym singlem po "GIVE ME ALL YOUR LUVIN' "? Bo jeśli nie to nie widzę powodu umieszczania go teraz w zestawie. Lepiej jak w zestawie będą umieszczane jej single po kolei jak będą się ukazywać. Nawet jeśli będą to techno-dance-koszmarki. Jeśli ww."MASTERPIECE" wyjdzie na singlu za pół roku i cały świat będzie to grał to u nas na Liście pieśń ta już dawno wypadnie z Listy... Zdarzało się już parokrotnie tak z innymi pieśniami i zawsze mnie to wkurzało.
Adamsky pisze:Mam pytanko: czy "MASTERPIECE" Madonny jest następnym oficjalnym singlem po "GIVE ME ALL YOUR LUVIN' "? Bo jeśli nie to nie widzę powodu umieszczania go teraz w zestawie. Lepiej jak w zestawie będą umieszczane jej single po kolei jak będą się ukazywać. Nawet jeśli będą to techno-dance-koszmarki. Jeśli ww."MASTERPIECE" wyjdzie na singlu za pół roku i cały świat będzie to grał to u nas na Liście pieśń ta już dawno wypadnie z Listy... Zdarzało się już parokrotnie tak z innymi pieśniami i zawsze mnie to wkurzało.
No to różnimy się całkowicie. Mnie zawsze dobijało to, że Trójka jest w tak dużym stopniu uzależniona od singli. Moim zdaniem redaktorzy powinni przesłuchiwać płyty, dawać singiel, jeżeli jest naprawdę jednym z lepszych utworów na płycie, a jeżeli uważają inaczej to wybierają najciekawsze z niej nagranie i je lansują. Zresztą nie tylko Trojka ale i inne radia powinny tak robić.
Zgadzam się z Kajmanem. Po za tym drugi singiel Girl Gone Wild jest , delikatnie mówiąc, bardzo dyskotekowy. Kto słyszał ten wie o czym mówię... Nie wiem czy pasuje do repertuaru i rodzaju muzyki, którą proponuje trójka. Chociaż i w tym temacie można by polemizować- ostatnio np. słyszałem utwory raperki MIA
z MASTERPIECE to bardzo dobry wybór! to najlepszy jej singel w XX! wieku. tydzień temu przy swojej liście zastanawiałem się czy będę miał szansę na oddanie głosu na nią na lp3. I mam
Adamsky pisze:Mam pytanko: czy "MASTERPIECE" Madonny jest następnym oficjalnym singlem po "GIVE ME ALL YOUR LUVIN' "? Bo jeśli nie to nie widzę powodu umieszczania go teraz w zestawie. Lepiej jak w zestawie będą umieszczane jej single po kolei jak będą się ukazywać. Nawet jeśli będą to techno-dance-koszmarki. Jeśli ww."MASTERPIECE" wyjdzie na singlu za pół roku i cały świat będzie to grał to u nas na Liście pieśń ta już dawno wypadnie z Listy... Zdarzało się już parokrotnie tak z innymi pieśniami i zawsze mnie to wkurzało.
Po pierwsze to "Masterpiece" wydane było już w styczniu gdyż pochodzi ze ścieżki dźwiękowej z wyreżyserowanego przez Madonnę filmu "W.E." i dostała za nią Złotego Globa dla najlepszej piosenki. Samo nagranie jest tak zwanym singlem radiowym przeznaczonym tylko do radiostacji podobnie jak np. "Show Me The Way" The Cranberries. A trzecim oficjalnym singlem ma być "Turn Up The Radio".
Ja się bardzo cieszę z tego że to nagranie jest w zestawie. Od singli z "Ray of Light" Madonna nie miała takiego udanego nagrania i pewnie będę głosować na tę piosenkę, ale wolałbym żeby dodano ją do zestawu wtedy gdy wyjdzie na singlu. Dodam jeszcze że nie rozumiem powodu z jakiego zrezygnowano z "Girls gone wild"... a skoro zrezygnowano z "Girls gone wild" to można było zrezygnować też z pierwszego singla jakże "nie Trójkowego" i już wtedy promować "Masterpiece".
1. Birdy - PEOPLE HELP THE PEOPLE
2. Matt Alber - VELVET GOLDMINE
3. Melody Gardot - MIRA
4. Tindersticks - A NIGHT SO STILL
5. Lionel Richie & Shania Twain - ENDLESS LOVE
6. Macy Gray - SAIL
7. Madonna - MASTERPIECE
8. John Mayer - SHADOW DAYS
9. Charlie Winston - HELLO ALONE
10. Regina Spektor - ALL THE ROWBOATS
1. Cree - WSZYSTKIE WINY
2. Katie Melua - MOONSHINE
3. Afro Kolektyw - NIEMĘSKIE GRANIE
4. Przyjaciele Trójki - DNI, KTÓRYCH NIE ZNAMY
5. Florence And The Machine - NEVER LET ME GO
6. Julia Marcell - ECHO
7. Cranberries, The - TOMORROW
8. Anathema - UNTOUCHABLE
9. Gazpacho - BLACK LILY
10. Chickenfoot - DIFFERENT DEVIL
1. Lana del Rey - VIDEO GAMES
2. Lana del Rey - BLUE JEANS
3. Fisz Emade - DZIECKO WE MGLE
4. Kasabian - RE-WIRED
5. Unisonic - UNISONIC
6. Nosowska - KTO?
7. Kazik Na Żywo - PLAMY NA SŁOŃCU
8. Ania Rusowicz - JA I TY
9. Slash - YOU'RE A LIE
10. Sinead O'Connor - THE WOLF IS GETTING MARRIED
miszony pisze:Witam, mam pytanko. Czy jest konieczność oddawania swojego "cennego" głosu na piosenkę promowaną? Czy to jest jakiś wymagane i obowiązkowe?. Nie mogłem się doczytać w regulaminie>
dzięki za odpowiedż.
Nie dziwię się, bo ten regulamin jest tak lakoniczny, że można się do niego odwołać we wszystkim i niczym (być może o to chodzi). W tej kwestii jednak, o którą pytasz nie ma takiego wymogu, chyba że jesteś zwolennikiem "owczego pędu":D
1. Gazpacho - BLACK LILY
2. Lana del Rey - BLUE JEANS
3. Electric Guest - AMERICAN DAYDREAM
4. Ray Wilson & Stiltskin - FIRST DAY OF CHANGE
5. RPWL - UNCHAIN THE EARTH
6. Florence And The Machine - NEVER LET ME GO
7. Bush - BABY COME HOME
8. Nickelback - LULLABY
9. Vypsana Fixa - DETAILY 10. Lady Pank - FREEDOM TIME
1. Lady Pank - FREEDOM TIME
2. Europe - NOT SUPPOSED TO SING THE BLUES
3. Lombard - MUSICAL