Głosowanie na 1560 notowanie LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

kajman

Re: Głosowanie na 1560 notowanie LP3

Post autor: kajman »

marsvolta pisze:1. Tak lepsze.... śmiechu warte z całym szacunkiem dla artystów dodawanych do zestawu. Po prostu ktoś wykonuje swoją pracę nie sumiennie i na dodatek faworyzuje swoje osobiste preferencje muzyczne. I jak znam życie to dodaje i usuwa Mariusz Owczarek, choć pewności nie mam.
2. ja się pytam nowa Metallica zespół zasłużony dla historii listy nie?
3. Natomiast polecam pisać listy do Barona i Pana Marka, bo o Kazika prosiłem i dodali :D
Może to jest jedyny sposób.
1. Z tego co mi wiadomo to okazuje się, że nie znasz życia.
2. Sorry, a co to jest? Nowa płyta? Nowe single? Nie wczytywałem się w temat, ale doszły mnie głosy, że to miały być nagrania wewnątrzorganizacyjne, że to jakieś odrzuty z płyty. I to mają wrzucać? To już mimo wszystko chyba lepiej coś z płyty z Lou.
3. A może to dlatego, że wyszła płyta i to jest singiel z niej?
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

1. Kasabian - RE-WIRED
2. Snow Patrol - CALLED OUT IN THE DARK
3. Jane's Addiction - IRRESISTIBLE FORCE
4. Kane, Miles - REARRANGE
5. Kooks, The - IS IT ME
6. Kazik Na Żywo - PLAMY NA SŁOŃCU
7. You Me At Six - LOVERBOY
8. Red Hot Chili Peppers - MONARCHY OF ROSES
9. Bush - THE SOUND OF WINTER
10. Nosowska - O LESIE
Awatar użytkownika
marsvolta

kajman pisze:1. Z tego co mi wiadomo to okazuje się, że nie znasz życia.
No to Sorry, Ok, ale nie mogła by się ta osoba chociaż mailem ujawnić, aby można było zgłosić komuś swoje wątpliwości, a nie od razu do Barona i Marka skargi pisać. Byłoby miło!
kajman pisze:2. Sorry, a co to jest? Nowa płyta? Nowe single? Nie wczytywałem się w temat, ale doszły mnie głosy, że to miały być nagrania wewnątrzorganizacyjne, że to jakieś odrzuty z płyty. I to mają wrzucać? To już mimo wszystko chyba lepiej coś z płyty z Lou.
Ja oczywiści o Lulu i oficjalnym singlu "The View"
kajman pisze:3. A może to dlatego, że wyszła płyta i to jest singiel z niej?
Nie mówię że nie, jednak od razu nie dodali, tydzień obsuwy był, a może nawet dwa, bo kto wie kiedy im singiel na biurku wylądował. Jakby Bartosiewicz coś wydała to by w środku tygodnia dodali. Dobrze wiesz o co mi chodzi.
kajman

marsvolta pisze:
kajman pisze:1. Z tego co mi wiadomo to okazuje się, że nie znasz życia.
No to Sorry, Ok, ale nie mogła by się ta osoba chociaż mailem ujawnić, aby można było zgłosić komuś swoje wątpliwości, a nie od razu do Barona i Marka skargi pisać. Byłoby miło!
kajman pisze:3. A może to dlatego, że wyszła płyta i to jest singiel z niej?
Nie mówię że nie, jednak od razu nie dodali, tydzień obsuwy był, a może nawet dwa, bo kto wie kiedy im singiel na biurku wylądował. Jakby Bartosiewicz coś wydała to by w środku tygodnia dodali. Dobrze wiesz o co mi chodzi.
1. Nie wiem czy mi wolno wiedzieć, ale o ile wiem to dobór jest "komisyjny".
3. Może musieli długo się zastanawiać czy to dodać. :wink: Cieniutkie strasznie to nagranie, ale czego można się spodziewać po Kaziku?
Awatar użytkownika
marsvolta

kajman pisze:1. Nie wiem czy mi wolno wiedzieć, ale o ile wiem to dobór jest "komisyjny".
tyle to i ja wiem, ale na końcu ktoś i tak dodaje, a co ważniejsze czy osuwanie też jest komisyjne, bo szczerze wątpię.
kajman pisze:Może musieli długo się zastanawiać czy to dodać. :wink: Cieniutkie strasznie to nagranie, ale czego można się spodziewać po Kaziku?
Ta wypowiedz jest bezczelna i w stylu kill'em alla z onetu.
Kazik jaki jest taki jest natomiast parę porządnych płyt nagrał i trochę w życiu już powiedział.
kajman

marsvolta pisze:
kajman pisze:Może musieli długo się zastanawiać czy to dodać. :wink: Cieniutkie strasznie to nagranie, ale czego można się spodziewać po Kaziku?
Ta wypowiedz jest bezczelna i w stylu kill'em alla z onetu.
Kazik jaki jest taki jest natomiast parę porządnych płyt nagrał i trochę w życiu już powiedział.
A co w niej bezczelnego? I kto to jest ten kill'em all?
A co do Kazika to mam prawo uważać, że muzycznie zarówno na żywo jaki i bez dodatków prezentuje się cieniutko.
ku3a

Post autor: ku3a »

owszem, w ciągu ostatniego półrocza schudł 20 kilo.
ja jednak chyba nigdy się nie przestanę denerwować z różnych takich wypowiedzi kajmana, które co by nie pisał brzmią jakby były prawdami objawionymi, a nie prywatnym zdaniem pojedynczego użytkownika forum. i pomaga mi tylko osobista znajomość z kajmanem i to że raczej wyczuwam jaki może być ton ten wypowiedzi, niż że widzę co jest napisane. więc nie dziwię się, że marsvolcie czasem puszczają nerwy ;-). ale w przypadku marsvolty mam ten handicap co w przypadku kajmana ;-).
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ku3a pisze:ja jednak chyba nigdy się nie przestanę denerwować z różnych takich wypowiedzi kajmana, które co by nie pisał brzmią jakby były prawdami objawionymi, a nie prywatnym zdaniem pojedynczego użytkownika forum. i pomaga mi tylko osobista znajomość z kajmanem i to że raczej wyczuwam jaki może być ton ten wypowiedzi, niż że widzę co jest napisane.
gdyby nie ta osobista znajomość, to ... :-P
czyli nie tylko ja mam tak z tymi "prawdami objawionymi" :-)
kajman

Tomekk pisze:jeśli moja kolej to tym tygodniu promujemy :
Kenneth Bager Experience & Julee Cruise - The First Picture
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

Jest jakakolwiek szansa na dodanie nowego Rammsteina do zestawu? Ostatni radził sobie przecież całkiem nieźle.
kajman

W tamtej wypowiedzi o Kaziku ewidentnie puściłem oczko żeby pokazać że pierwsze zdanie jest żartem (zresztą czy mogło być czymś innym?).
Poza tym po to mam podpis żeby za każdym razem nie pisać że to moja własna opinia.
Przy okazji udało mi się dojść jak zlikwidować górną linijkę w podpisie.
seblit

Post autor: seblit »

Ja też bym był za tym, żeby było wiadomo, kto odpowiada za zestaw i do kogo się zwracać z propozycjami, bo tu na forum to można sobie stękać do woli, że ja chcę to, a ja chcę to. Lepiej byłoby zwracać się bezpośrednio do danej osoby, chociaż zważywszy jak olali (trzeba to nazwać po imieniu) forumową akcję z płytą, to nie wiem, czy to by coś dało. Mimo wszystko powinno się bardziej zwracać uwagę na życzenia słuchaczy, bo to dla nich jest lista, a nie dla prezentacji ulubionych nagrań redaktorów (chyba wśród układających zestaw jest wielbiciel smętów - zawsze jest ich pełno, a ostatnio nakładziono ich bez umiaru).
A o rzeczy, która denerwuje mnie od dawna, już pisałem. Pomijanie obecnych supergwiazd, to tak jakby w latach 80. olać Madonnę czy Jacksona (też śpiewali pop, też byli kontrowersyjni, też można było narzekać, że to kicz). Nowi słuchacze, którzy kiedyś będą przeszukiwać archiwum, dojdą do wniosku, że cała Polska w 2011r. szalała na punkcie Zamachowskiego z grupą Mocarta. No, na litość!
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Jeśli będą wnikliwie przeglądać podsumowanie, to dojdą do wniosku, że szaleli za Adele, co chyba zbytnio nie odbiega od prawdy poza trójkowym światem zarówno w Polsce jak i zagranicą.
Awatar użytkownika
fajnex

Post autor: fajnex »

1. Adele - SOMEONE LIKE YOU (LIVE)
2. Nosowska - O LESIE
3. Gotye feat. Kimbra - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
4. Przyjaciele Karpia - KARP 2011
5. Nosowska - NOMADA
6. Lana del Rey - VIDEO GAMES
7. Andrus, Artur - CZARNA HELENA PO ROKU
8. Turnau, Grzegorz - UNO MOMENTO MORTIS
9. Muzykoterapia - KOMEDIA
10. Kenneth Bager Experience & Julee Cruise - THE FIRST PICTURE

--
11. Zbigniew Zamachowski i Grupa MoCarta - KOBIETY JAK TE KWIATY
12. Foster The People - PUMPED UP KICKS
13. Kazik Na Żywo - PLAMY NA SŁOŃCU
14. Peter Gabriel - RHYTHM OF THE HEAT
15. Wojtek Mazolewski Quintet - NIONIO
16. Kate Bush - WILD MAN
17. Basia - FROM NEWPORT TO LONDON
18. Luxtorpeda - AUTYSTYCZNY
19. Red Hot Chili Peppers - MONARCHY OF ROSES
20. Renata Przemyk - JAKBY NIE MIAŁO BYĆ
21. Yugopolis 2 / Maciej Maleńczuk - OSTATNIA NOCKA
kajman

seblit pisze:1. Mimo wszystko powinno się bardziej zwracać uwagę na życzenia słuchaczy, bo to dla nich jest lista, a nie dla prezentacji ulubionych nagrań redaktorów (chyba wśród układających zestaw jest wielbiciel smętów - zawsze jest ich pełno, a ostatnio nakładziono ich bez umiaru).
2. Pomijanie obecnych supergwiazd, to tak jakby w latach 80. olać Madonnę czy Jacksona (też śpiewali pop, też byli kontrowersyjni, też można było narzekać, że to kicz). Nowi słuchacze, którzy kiedyś będą przeszukiwać archiwum, dojdą do wniosku, że cała Polska w 2011r. szalała na punkcie Zamachowskiego z grupą Mocarta. No, na litość!
1. Dla niektórych to smęty dla innych ambitna muzyka.
2. Trójka zawsze olewała supergwiazdy. Przykłady Młodych Tłoków czy Kelly Family wyraźnie o tym świadczą.
W sumie Trojka gra muzykę dla słuchaczy Trójki i dla nich powinna grać. Jeżeli słuchacze wolą smęty czy Zamachowskiego niż popowe supergwiazdy to nie powinna im na siłę tych gwiazd wciskać.
Na tym forum jesteśmy przedstawicielami słuchaczy Trójki i nasz gust jest bliski średniemu gustowi Trójkowiczów. A jak widać z wpisów to w zasadzie większość z nas akceptuje (przynajmniej w znacznym stopniu) politykę programową Trójki i nie chciałaby słyszeć na antenie tychże supergwiazd. No i świadectwem gustu słuchaczy jest to że większość piosenek obecnych supergwiazd (jeżeli takie się pojawią) kiepsko (bądź w ogóle) sobie radzi.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

1. Kenneth Bager Experience & Julee Cruise - THE FIRST PICTURE
2. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
3. Cranberries, The - SHOW ME THE WAY
4. Coma - LOS CEBULA I KROKODYLE ŁZY
5. Florence And The Machine - SHAKE IT OUT
6. Kasabian - RE-WIRED
7. Lenka - TWO
8. Lana del Rey - VIDEO GAMES
9. Birdy - PEOPLE HELP THE PEOPLE
10. Foster The People - CALL IT WHAT YOU WANT
mariusz72

Post autor: mariusz72 »

Głosowanie nr.3:

1. Adele - SOMEONE LIKE YOU (LIVE)
2. Foster The People - PUMPED UP KICKS
3. Coldplay - PARADISE
4. Emerald, Caro - THE OTHER WOMAN
5. Kazik Na Żywo - PLAMY NA SŁOŃCU
6. Bush, Kate - WILD MAN
7. Blasko, Sarah - XANADU
8. Jane's Addiction - IRRESISTIBLE FORCE
9. Lenka - TWO
10. Kenneth Bager Experience & Julee Cruise - THE FIRST PICTURE

Nie zmieściły się:
Cohen, Adam - WHAT OTHER GUY
Florence And The Machine - SHAKE IT OUT
Stewart, Dave & The Secret Sisters - ONE WAY TICKET TO THE MOON
Awatar użytkownika
mr.pusiak
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1993

Post autor: mr.pusiak »

1. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
2. Jane's Addiction - IRRESISTIBLE FORCE
3. Coldplay - PARADISE
4. Cranberries, The - SHOW ME THE WAY
5. Mastodon - THE SPARROW
6. Red Hot Chili Peppers - THE ADVENTURES OF RAIN DANCE MAGGIE
7. Wilson, Steven - POSTCARD
8. Lana del Rey - VIDEO GAMES
9. Gabriel, Peter - RHYTHM OF THE HEAT
10. Kenneth Bager Experience & Julee Cruise - The First Picture
Lukasz8

Post autor: Lukasz8 »

1. Gotye feat. Kimbra - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
2. Basia - FROM NEWPORT TO LONDON
3. Angus & Stone, Julia - LOVE WILL TAKE YOU
4. Bush, Kate - WILD MAN
5. Gabriel, Peter - RHYTHM OF THE HEAT
6. Buble, Michael - COLD DECEMBER NIGHT
7. Seal - LET'S STAY TOGETHER
8. Szcześniak, Mietek - SIGNS
9. Cohen, Adam - WHAT OTHER GUY
10. Andrus, Artur - CZARNA HELENA PO ROKU
seblit

Post autor: seblit »

kajman pisze: 2. Trójka zawsze olewała supergwiazdy. Przykłady Młodych Tłoków czy Kelly Family wyraźnie o tym świadczą.
W sumie Trojka gra muzykę dla słuchaczy Trójki i dla nich powinna grać. Jeżeli słuchacze wolą smęty czy Zamachowskiego niż popowe supergwiazdy to nie powinna im na siłę tych gwiazd wciskać.
3. Na tym forum jesteśmy przedstawicielami słuchaczy Trójki i nasz gust jest bliski średniemu gustowi Trójkowiczów. A jak widać z wpisów to w zasadzie większość z nas akceptuje (przynajmniej w znacznym stopniu) politykę programową Trójki i nie chciałaby słyszeć na antenie tychże supergwiazd.
4. No i świadectwem gustu słuchaczy jest to że większość piosenek obecnych supergwiazd (jeżeli takie się pojawią) kiepsko (bądź w ogóle) sobie radzi.
2. Nie na taką skalę jak obecnie, poza tym nie wiadomo, co słuchacze wolą, skoro nie maja możliwości wyboru. Gdyby Zamach wygrał z supergwiazdami, to znaczyłoby, że rzeczywiście zasługuje na przebój roku, a w obecnej sytuacji nie jest to oczywiste (to tak jak wygrać w piłkę nożną z Niemcami w rezerwowym składzie - co to za zwycięstwo?)
3. W takim razie dlaczego Zamach od kilkunastu (jak nie więcej) tygodni deklasuje wszystkich na Koszmarliście? Dlaczego forumowicze tak nienawidzą przeboju wypromowanego dzięki tejże polityce programowej?
4. Przypadki Timbalanda z One Republic czy Katy Perry mówią co innego, nawet coś takiego jak Duck Sauce było w stanie zebrać ponad 1000 głosów. Chyba to ostatecznie spłoszyło układających zestaw.
kajman

seblit pisze:2. Nie na taką skalę jak obecnie, poza tym nie wiadomo, co słuchacze wolą, skoro nie maja możliwości wyboru. Gdyby Zamach wygrał z supergwiazdami, to znaczyłoby, że rzeczywiście zasługuje na przebój roku, a w obecnej sytuacji nie jest to oczywiste
3. W takim razie dlaczego Zamach od kilkunastu (jak nie więcej) tygodni deklasuje wszystkich na Koszmarliście? Dlaczego forumowicze tak nienawidzą przeboju wypromowanego dzięki tejże polityce programowej?
4. Przypadki Timbalanda z One Republic czy Katy Perry mówią co innego, nawet coś takiego jak Duck Sauce było w stanie zebrać ponad 1000 głosów. Chyba to ostatecznie spłoszyło układających zestaw.
Zamachowski deklasuje bo jest za długo w naszym odczuciu. Natomiast jakoś słuchacze Trójki głosują na niego, a nie głosują na Avril, Lenkę czy Joss. Na Fostera czy Morrisona też cieniutko. Kaczka w Sosie dostała się przypuszczalnie dlatego, że głosowano na nią dla jaj. Jak weszła do top30 top przestano. Perry furory nie zrobiła, a Timbaland to moim zdaniem wysoki poziom w porównaniu z Gagą czy Beyonce (która zresztą na liście też była).
Trójka zawsze muzycznie sporo różniła się od innych rozgłośni i dlatego słuchają jej takie a nie inne osoby. Jeżeli komuś muzyka prezentowana w Trójce nie odpowiada to niech słucha innych rozgłośni a nie próbuje narzucać swoich gustów. Pojawienie się muzyki lecącej w innych stacjach spowoduje że większość Trójkowiczów się od tej stacji odwróci.
Nivo

Post autor: Nivo »

Wkrótce rozpoczynamy 11. edycję Naszej Listy! Zapraszam wszystkich :).
Dołącz do nas i zgłoś chęć udziału już teraz.
Awatar użytkownika
butterflywings

Post autor: butterflywings »

1. Florence And The Machine - NO LIGHT NO LIGHT
2. Gotye feat. Kimbra - SOMEBODY THAT I USED TO KNOW
3. Coma - LOS CEBULA I KROKODYLE ŁZY
4. Luxtorpeda - AUTYSTYCZNY
5. Jane's Addiction - IRRESISTIBLE FORCE
6. Decemberists, The - THIS IS WHY WE FIGHT
7. Cranberries, The - SHOW ME THE WAY
8. Mastodon - THE SPARROW