pozdrawiam
jacek
p.s. niestety do domu ? a co - tak dobrze Ci tutaj

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72
Regulamin jest na razie taki a nie inny więc nie mogę zaliczyć tego głosu, ale żeby nie było tak, że pierwszego miejsca nie ma, to wszystkie pozostałe piosenki przesunę o jedno w górę (czyli numerem jeden zostanie "Zobacz jak pięknie") bez miejsca 10. Chyba że bobby-x chce inaczej.bobby-x pisze:1. SAEGLOPUR - Sigur Ros
Niby wszystko ladnie, pieknie, dobrze ale... Wytlumaczcie mi w takim razie co ma lista forumowiczow do tego przytaczanego archiwum LP3? Wg mnie nic poza jednym - ta lista powstaje w tym archiwum. Moim zdaniem watki tego glosowania powinny znalezc swoje miejsce w dziale "Tematy około listowe". Dlaczego? Bo to z lista LP3 nie ma nic wspolnego. A zmiany jak sugeruje Bobby-X sa potrzebne i trzeba sie zdecydowac czy idziemy w prawo czy w lewo bo droga na wprost zostala juz niestety zamknieta. A co moim zdaniem znaczy w prawo lub lewo? Otoz albo regulamin dopuszcza glosowanie tylko na te utwory, ktore znajduja sie na oficjalnej, trojkowej liscie do glosowania, albo glosujemy na co duszyczka zapragnie. I w pierwszym przypadku bedzie to odzwierciedlenie tego, na co glosuja forumowicze zaznaczajac krateczki w formularzu do glosowania na stronie Trojki, a w drugim bedzie to typowa lista forumowiczow czyli glosy na to czego sluchaja.Yacy pisze:Tylko jak ma się utwór np. DER LETZTE TAG - Tokio Hotel (brrr) do tytułu Forum Archiwum Listy Przebojów Programu Trzeciego... przecież nie ma takiej możliwości aby uslyszeć ten utwór w propozycjach do LP3, nie piszę w Trójce bo np w muzycznej poczcie UKF czemu nie ( chociaż w nowej formule chyba nawet tu nie )
Pozwol Bobby-X, ze cos zasugeruje. Z wyzej przytoczonym cytatem zgdzam sie w 100%, ale zeby nie bylo w przyszlosci zadnych juz nieporozumien to proponuje, abys objal na zlocie przewodnictwo grupy, ktora postanowi co dalej z lista forumowiczow na tym forum i opracuje nowy regulamin, ktory bedzie kompromisem i wypadkowa wszystkich glosow poszczegolnych czlonkow grupy roboczej. No i w zaleznosci od tego jakie beda zasady ustali (ta grupa) oficjalna nazwe tej listy forumowiczow, i w ktorym dziale niniejszego forum znajda sie watki z glosowaniem.bobby-x pisze:Myślę Tadziu, że nie powinieneś przesuwać utworów. Wyraźnie podałem co u mnie jest na którym miejscu. ZOBACZ JAK PIĘKNIE powinno zdobyć 9 pkt, FALSE FLAG - 8 pkt, itd.... a SIGUR ROS (zgodnie z regulaminem !!!!!) po prostu pomijasz.
Tylko, ze te dwa grosze sie nawzajem wykluczaja. Bo jak mozna glosowac na cos co wypadlo i nie spelnia warunkow "grosza drugiego"? Pamietajcie, ze jak sie robi jeden wyjatek to powstaje potrzeba zrobienia drugiego, pozniej trzeciego i tak dalej. I w rezultacie koncowym dojdziemy do tego samego punktu, w ktorym znajdujemy sie w dniu dzisiejszym. Tak jak juz wczesniej w tym watku napisalem: albo w prawo, albo w lewo bez wyjatkow. Zasady maja byc czyste i przejrzyste.malik pisze:drugi grosz - uważam, że głosowanie powinno odbywać się tylko na utwory z trójkowej listy propozycji(...)
trzeci grosz - jestem za opcją możliwości oddawania głosów na utwory, które wypadły z listy(...)
Miałem na myśli to, że forumowicze mogliby głosować na to, co jest podane na stronach trójki + pierwsza 20 forumowej listy. W sumie to ilu forumowiczów, tyle niemalże propozycji regulaminu. Ale zgadzam się, że zasady powinny byc czyste i przejrzyste.Piotr pisze:Tylko, ze te dwa grosze sie nawzajem wykluczają
Moim zdaniem jedna strona to robienie całkiem niezależnej listy, gdzie głosujemy na wszystkie piosenki, a druga to głosowanie tylko na piosenki z LP3, a skoro znajdujemy się na FORUM LISTY PRZEBOJÓW PROGRAMU TYRZECIEGO obstaję przy tej drugiej stronie. W sumie moja (nasza) ankieta potwierdza to, ze większość tego chcePiotr pisze:A zmiany sa potrzebne i trzeba sie zdecydowac czy idziemy w prawo czy w lewo bo droga na wprost zostala juz niestety zamknieta.
Amen