Niegdyś, tzn. od 6 kwietnia 2010 do 15 września 2011 w przedpołudniowej audycji „Tu Baron”. Obecnie (w nowej ramówce), od 19 września 2011, również od poniedziałku do czwartku, w audycji „Do południa”. O tej samej porze, około 11:30. Kolejność prezentowanych wykonawców — zasadniczo alfabetyczna...
emilencja pisze:przez abd3mz » wtorek, 27.04.2010, 10:37
dziś na antenie po raz kolejny podziękowania za książki dla leszkano.
o co chodzi ? jakie książki ? co przegapiłem ???
nie wiem czy jestem wystarczająco kompetentny, żeby się na ich temat wypowiadać, ale mogę powiedzieć, że chodzi o pewnego rodzaju papierową wersję Archiwum LP3 . Tylko ułożoną według artystów.
Dancing With Tears In My Eyes. Zapadł mi w pamięć teledysk do tej piosenki.
Będąc podrostkiem byłem pod dużym wrażeniem przejmującej historii w nim opowiedzianej (w skrócie: pogodzenie się z losem pewnej rodziny w sytuacji awarii pobliskiej elektrowni atomowej. w roli męża oczywiście Midge Ure ze swoimi baczkami, które tak mi się wtedy podobały, hehe.)
Wtedy mało znałem przejmujących historii, stąd pewnie takie wrażenia. Do tego muzyka, która do dzisiaj nie przyprawia mnie bynajmniej o Tears In My Ears
Tymczasem dzisiaj prawie na pewno Voo Voo hmm, co jeszcze było na literę V? Vox?
Van Helen
Ja dziś wyjątkowo słucham, jak mi choróbsko nie przejdzie to jutro nawet posłucham LP Trójki.
Jak to mówią: "Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło"
Tak, to ciekawe. Za to 2 razy na pierwszym ich inny kawałek, którego tytuł nic mi nie mówi. Tak to się czasem dzieje z piosenkami, że po latach inne wypływają, niż te które początkowo załapały.
i:
Katie (van) Melua - Ve Vlood
Ostatnio zmieniony czw maja 20, 2010 11:46 am przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
A "Jump" pamiętam dzięki temu, że w tamtych latach
często nadawano teledysk. Wtedy wydawał się dla mnie niesamowity...
zwłaszcza zestaw perkusyjny. No i to było uznawane przeze mnie
jako tzw. ostra muza .
Zastanawiam się ile polskich piosenek śpiewanych przez obcokrajowców byłoby hitami światowymi (oczywiście po angielsku) .Vicki Benckert z ewką się nie powiodło.Może troszkę u nas.Pozdrawiam
Miszon pisze:[...]"Prostownica z możliwością robienia loków. To prawie jak walec z możliwością wybojów" .
ładnych kilkanaście (prawie -dziesiąt) lat temu, kiedy pracowałem w sklepie rtv, w którym szczytem techniki był telewizor kolorowy Neptun o przekątnej 26", znienacka pojawił się w sprzedaży ... odtwarzacz z możliwością nagrywania
tak mi się skojarzyło, bo brzmi równie egzotycznie