8. zlot forum.lp3.pl - 23-25 kwietnia 2010

Potrzeba dyskusji na temat Listy jest tak silna, że łamy Forum to za mało — od czasu do czasu spotykamy się także na Zlotach.

Moderatorzy: ku3a, ku3a

Awatar użytkownika
Kertoip

Re: 8. zlot forum.lp3.pl - 23-25 kwietnia 2010

Post autor: Kertoip »

no i kurna mam dylemat teraz... albo Zlot w końcu albo koncert Moskwy akustycznie w Piotrkowie...
pomyślę jeszcze chwilę, ale nie podejrzewam jakichś optymalnych dla tu rozwiązań... :(
bear pisze:coś nie mam szczęścia do zlotów :(
ja właśnie też. za pierwszym razem (czyli 6) byłem za młody stażem, za drugim Norwegia a teraz tego... się uda następnym razom mam nadzieję.
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Ja jeszcze nie wiem na 100%.
Kurde, czemu ta Warszawa jest tak daleko :know:
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

A czemu Jelenia Góra? ;-)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:
Martyr pisze:Ciekawam czy ten kwietniowy zlot przypominać będzie jakoś tamten sprzed 3 lat
chodzi Ci o tort czy o to, że tak nam smakował, że się spóźniliśmy na ostatni autobus i musieliśmy zasuwać na piechotę i potem jakimś cudem łapać jakieś dziwne Pekaesy?
ale nam się wtedy trafiło, co?
tort faktycznie był fajny :P pamiętam ze Helenka nim zarządzała :)
o dziwnych Pekaesach nie słyszałam [ale chętnie posłucham po latach co sie wtedy jeszcze działo :mrgreen: ] bo zabrałam sie z dżentelmeńskim Bobbym

tak naprawdę miałam na myśli niepowtarzalność tego pierwszego mojego zlotu [to co sie działo w studio było nie do ogarnięcia :mrgreen: ], tajemniczość jakąś którą odkrywałam szukając w nocy sklepu z ku3ą i kajmanem... itd. Fajnie było wtedy w kwietniu!!!

Co do noclegów deklaruję sie oczywiście na 2.
abd3mz pisze:
Yacy pisze:I uściślam - tylko dwa noclegi
:(
a czemuż taka smutna mina?
abd3mz pisze:ja biorę minimum dwa, ale jak się zlot rozkręci to mogę zostać do środowego południa, bo jednak swoją audycję chciałbym poprowadzić.
skoro tak to ja też jestem chętna na dłuższy zlot! :mrgreen: :D :mrgreen: [jeśli jest w ogóle taka możliwość :lol: :P ]
ku3a

Post autor: ku3a »

Martyr pisze:tajemniczość jakąś którą odkrywałam szukając w nocy sklepu z ku3ą i kajmanem... itd.
o jaaa, faktycznie :mrgreen: . a potem i tak poszliśmy do budki zaraz za ogrodzeniem na zapiekanki i hot dogi :mrgreen: .
a wszystko dlatego, że to była wiocha za bardzo zabita dechami i tak daleko to pizzy nie dowozili :mrgreen: .

i przy okazji przypominam, co być może niektórym pomoże w podjęciu decyzji czy przyjechać, że po ostatnim zlocie powstała relacja dźwiękowa w postaci dwugodzinnej audycji wyemitowanej w Radio Orbit.
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Martyr pisze:a czemuż taka smutna mina?
patrz moje następne zdanie w tamtym poście. :-)
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

ku3a pisze: I może uda się zorganizować ognisko, bo jest gdzie :-). I leżeć sobie na kocach patrząc w niebo, gadając o przeróżnych sprawach słuchając jednocześnie Topu Wszech Czasów... :-)
przyznam, że to jest jedno z tych moich marzeń zlotowych, które się nie spełniło, więc tym bardziej bym chciał żeby teraz się udało.

wiele było argumentów, żeby przyjechać na zlot i wiele było rewelacyjnych rzeczy których doświadczyłem na zlocie, ale wizja żeby usiąść wreszcie z kimś i w ciemności posłuchać genialnej audycji i dla mnie tu bez różnicy czy to będzie któryś z pierwszych topów, Lista czy Zapraszamy do Trójki np. w dniu 5 notowania Listy...

Obrazek
"jeszcze noc się wokół tli..."
ech... byłoby pięknie.

PS. szkoda, że tyle osób nie może przyjechać, ale liczę że przynajmniej z częścią uda misie spotkać (Kertoip rozumiem, że Twój przyjazd na koncert Indukti 10 kwietnia w Stodole jest pewny?).
Awatar użytkownika
Kertoip

abd3mz pisze:(Kertoip rozumiem, że Twój przyjazd na koncert Indukti 10 kwietnia w Stodole jest pewny?).
jak najbardziej. po świętach powinienem dowiedzieć się szczegółów odnośnie wyjazdu, przyjazdu i kilku innych błahych spraw więc dam znać na pw (zapewne na oboknim forum) ;)
a z tego co mi wiadomo to mamy tam nie być sami ;)
kajman

Post autor: kajman »

W zasadzie zgłaszać się nie muszę, bo już dawno temu stwierdziłem, że zgłaszam się na wszystkie zloty. No więc i na ten oczywiście.
ku3a pisze:1. Nie ma lepszego terminu kwietniowego niż weekend który uświetni 28. rocznica Listy! Rocznica wypada w sobotę, więc tym lepiej się składa, że będziemy ją mogli świętować we własnym gronie. Tak więc ogłaszam, że ósmy zlot forum LP3 odbędzie się w dniach 23-25 kwietnia 2010 :!: :-D
2. Do tego posiłki w przystępnych cenach na miejscu
1. Oczywiście rozumiem, że tak samo uważają panowie prowadzący, a przynajmniej zgadzają na to, że będziemy się plątać podczas uroczystości.
2. Tutaj pytanie czy jest znowu opcja albo wszyscy albo nikt?
bobby-x pisze:Podejrzewam, że Kajman jest pewniakiem :mrgreen:
Tylko podejrzewasz? Oj, człeku małej wiary... :D
bobby-x pisze:W Bieszczadach nie było ogniska, szkoda że Uzi śliczna zlotowa niewiasta nie pojawi się. Ciekawe jak inne niewiasty: Martyr, Mrs Robinson, neon.ka, Kwiaciareczka, Iza, Baśka, Zeta, żona Marsiva i z ostatniego zlotu Nemo. Pewnie znowu o kimś zapomniałem, przepraszam.
No przede wszystkim nie wziąłeś pod uwagę, że mogą pojawić się inne forumowe niewiasty, z czego bardzo bym bardzo się ucieszył. A jest ich na forum bardzo wiele, więc wymieniał nie będę.
abd3mz pisze:ja biorę minimum dwa, ale jak się zlot rozkręci to mogę zostać do środowego południa, bo jednak swoją audycję chciałbym poprowadzić.
Nie sądzę, że zlot potrwa tak długa, ale jeżeli sporo osób się zdecydowało, to ja będę starał się być w stanie pozostać do poniedziałku (dłużej jednak nie dam rady).
ku3a

kajman pisze:2. Tutaj pytanie czy jest znowu opcja albo wszyscy albo nikt?
podobno albo prawie wszyscy, albo nikt
kajman

Kertoip pisze:no i kurna mam dylemat teraz... albo Zlot w końcu albo koncert Moskwy akustycznie w Piotrkowie...
Kiedy masz ten koncert? Bo chyba nie i w piątek i w sobotę. To chociaż na część zlotu móglbyś się pojawić.
Awatar użytkownika
krupolek

Post autor: krupolek »

ku3a pisze:Zawsze do tej pory zloty naszego forum odbywały się co mniej więcej pół roku. Ostatni był pół roku temu. Ponadto jesteśmy właśnie na przełomie kolejnych er w dziejach Listy - jednocześnie kończymy erę samodzielnego prowadzenia Listy przez Pana Piotra i zaczynamy erę naprzemiennego prowadzenia przez niego i przez Pana Marka oraz kończymy erę sobotnią i zaczynamy kolejną piątkową. To wszystko składa się na jeden wniosek - wkrótce spotkamy się na ósmym zlocie forum LP3! :-D A kiedy? Przed nami kwiecień. Nie ma lepszego terminu kwietniowego niż weekend który uświetni 28. rocznica Listy! Rocznica wypada w sobotę, więc tym lepiej się składa, że będziemy ją mogli świętować we własnym gronie. Tak więc ogłaszam, że ósmy zlot forum LP3 odbędzie się w dniach 23-25 kwietnia 2010 :!: :-D

Czas znany, a miejsce? Też już znane. Będzie to nowe miejsce, choć niedaleko od naszej zlotowej Śródborowianki. Więcej o samym miejscu później. Na razie tylko podstawowe informacje, które być może będą dla kogoś decydujące czy przyjechać czy nie - ceny. Pierwsza noc (piątek/sobota) w pokojach z łazienką na korytarzu - 40 zł od osoby, drugi nocleg (sobota/niedziela) w pokojach z łazienką - 50 zł (tańsze będą zajęte). Do tego posiłki w przystępnych cenach na miejscu i przede wszystkim za darmo sala w której będziemy mogli posiedzieć! A że to będzie już końcówka kwietnia to pewnie będzie już bardzo ciepło i może będzie się dało siedzieć na dworze :-). I może uda się zorganizować ognisko, bo jest gdzie :-). I leżeć sobie na kocach patrząc w niebo, gadając o przeróżnych sprawach słuchając jednocześnie Topu Wszech Czasów... :-) Zobaczymy, plan zajęć dopiero jest we wstępnej fazie układania.

Póki co, to co najważniejsze - poproszę o zgłoszenia chętnych. Termin zgłoszeń - 09.04, czyli 2 tygodnie przed rozpoczęciem zlotu. Ale proszę nie zostawiać tego na ostatnią chwilę - jeśli ktoś już teraz wie, że przyjedzie (wiadomo, nigdy się nie przewidzi spraw losowych, nie o to chodzi) to proszę o tym pisać od razu - będzie można na bieżąco reagować jeśli liczba chętnych przekroczy liczbę zarezerwowanych miejsc. I jeśli ktoś wie, że na pewno z różnych powodów się nie pojawi, to też taka informacja będzie cenna.

4 tygodnie zlecą nie wiadomo kiedy :-).

Bobby, raz jeszcze wielkie dzięki! :-)
ku3ba może proszę o za dużo , ale napiszą tą wiadomość na forum http://www.forum.lpmn.pl chyba od teraz tworzymy jedną rodzinę ??
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Krupolku, proszę tnij cytaty, wystarczy że napiszesz początkowe zdanie i końcowe, wiadomo o co chodzi. Nie wiem czy Kuba loguje się na forum lpmn pl, może właściwszą osobą byłby Jacek końserwator. Trzeba zwrócić uwagę, że może się zdarzyć że trafimy na listę Balonika a nie Niedźwiedzia 23 kwietnia.
Awatar użytkownika
Kertoip

kajman pisze:Kiedy masz ten koncert? Bo chyba nie i w piątek i w sobotę. To chociaż na część zlotu móglbyś się pojawić.
koncert jest w sobotę. ale gdzie tam się będę tłukł po Polsce, jeszcze mnie kto porwie :P a podwózki raczej się nie uda wykombinować od starszyzny... poczekam.
ku3a

krupolek pisze:ku3ba może proszę o za dużo , ale napiszą tą wiadomość na forum http://www.forum.lpmn.pl chyba od teraz tworzymy jedną rodzinę ??
jasne, przecież od nikogo się nie odgradzamy. forum LPMN to dla mnie forum listy Marka w Złotych. nie zaglądałem tam od czasu setnego notowania.
przecież każdy może tutaj się zgłosić na zlot. zapraszamy.
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

No ja tez tam dawno nie zaglądałem , widocznie od kilku dni nazwa zaprzyjaźnionego brzmi "Oficjalne forum audycji muzycznych Marka Niedźwieckiego w radiowym eterze "
Ooo i nawet już dziś komentować można np. okazjonalną Muzykę Ciszy czy jutrzejszą Markomanię. :wink:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Mi to by się marzyło, żeby przy okazji jakiegoś zlotu spotkała się nasza "redakcja" Radia Orbit - w końcu forowicze Lp3 jak i też Mycharts. :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

No spora część redakcji bywa na Zlotach.
Pisałem nawet o tym z drwyciorem, niestety on odpada, bo bardzo rzadko jest obecnie w Polsce (max. kilka razy w roku).
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

tadzio3 pisze:Mi to by się marzyło, żeby przy okazji jakiegoś zlotu spotkała się nasza "redakcja" Radia Orbit - w końcu forowicze Lp3 jak i też Mycharts. :)
I Forum Radioastrologa. :wink:

Na razie wstępnie się zgłaszam. Wstępnie, bo muszę ustalić pewną datę, ale na 95% przyjadę i oczywiście będę od początku do końca. Mam nadzieję, że to nowe miejsce jest w miarę dobrze skomunikowane. :)
ku3a

15 minut niezbyt szybkim spacerem do stacji :-)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

A to fajnie. :)
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

Post autor: bobby-x »

Napisała do mnie maila jedna z forowych Niewiast: "spróbuj może jakoś forowe niewiasty bardziej zachęcić do przyjazdu.. ostatnio byłyśmy w mniejszości." I jak ja mam to zrobić? :know:
kajman

bobby-x pisze:Napisała do mnie maila jedna z forowych Niewiast: "spróbuj może jakoś forowe niewiasty bardziej zachęcić do przyjazdu.. ostatnio byłyśmy w mniejszości." I jak ja mam to zrobić? :know:
A może by wszystkich zachęcić jakimś efektownym napisem na samej gorze, bo może nie wszyscy tu zaglądają. Napisać też że zaprasza się nowych uczestnikow płci obojga.
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

bobby-x pisze:Napisała do mnie maila jedna z forowych Niewiast: "spróbuj może jakoś forowe niewiasty bardziej zachęcić do przyjazdu.. ostatnio byłyśmy w mniejszości." I jak ja mam to zrobić? :know:
mnie zachęcałeś pisaniem o szukaniu najpiękniejszego uśmiechu :wink:
co do pierwszego mojego zlotu - bardzo zachęcające okazały sie zdjęcia z historycznego zlotu nr I które to spowodowały, że poczułam sie jakbym już była w takim swojskim gronie zlotowym :mrgreen: i nic nie mogło mnie powstrzymać przed przyjazdem na zlot nr II :mrgreen:
zatem moze warto zachęcić forowiczów i forowiczki do zaglądania do archiwum lp3 w zlotowe zdjecia? :)
zapraszam tutaj: http://jacek.uci.agh.edu.pl/lp3/zloty/ :)

poza tym może warto wspomnieć ze użytkownicy tego forum, którzy bywali na zlotach, są niegroźni [w znaczeniu bezpieczeństwa] i przyjacielsko nastawieni do świata :D
ku3a

przypominam, że zostały jeszcze 3 dni na zgłaszanie się.
ODPOWIEDZ