Głosowanie na 1452 notowanie LP3

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Re: Głosowanie na 1452 notowanie LP3

Post autor: Tomekk »

1. Anita Lipnicka - CAR DOOR
2. Hey - KTO TAM? KTO JEST W ŚRODKU?
3. Ania - NIGDY NIE MÓW NIGDY
4. Happysad - MÓW MI DOBRZE
5. Foo Fighters - WHEELS
6. Kings Of Convenience - BOAT BEHIND
7. Nelly Furtado - MANOS AL AIRE
8. Kayah - OCEAN SPOKOJNY JUŻ
9. Foreigner - WHEN IT COMES TO LOVE (COULD'VE BEEN YOU)
10. Sharon Robinson - INVISIBLE TATTOO
Lukasz8

Post autor: Lukasz8 »

1. The Eagles - DO SOMETHING
2. Michael Buble - HAVEN'T MET YOU YET
3. Melody Gardot - IF THE STARS WERE MINE
4. Jamie Cullum - I'M ALL OVER IT
5. Matt Dusk - GOOD NEWS
6. Charlie Winston - LIKE A HOBO
7. John Mayer - WHO SAYS
8. Lora Szafran i Witold Cisło - NOCE BEZ GWIAZD
9. Guns N'Roses - THIS I LOVE
10. Dave Matthews Band - YOU AND ME
PS
Listy Przebojów Trójki słucham od: 14.01.1984
Kontakt:

Post autor: PS »

1. Pustki - KALAMBURY
2. Ian Brown – STELLIFY
3. Muniek – TINA
4. Marek Piekarczyk – NIE WIDZĘ CIEBIE W SWYCH MARZENIACH
5. Bob Dylan - JOLENE
6. Renata Przemyk – ODJAZD
7. Martin Solo – SADY ŻOLIBORSKIE
8. Spięty - MA CZAR KARMA (n)
9. R.E.M. – LIVING WELL IS THE BEST REVENGE (LIVE) (n)
10. Bon Jovi – WE WEREN’T BORN TO FOLLOW
Awatar użytkownika
marsvolta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 721

Post autor: marsvolta »

1. Hey - KTO TAM? KTO JEST W ŚRODKU?
2. Paramore - IGNORANCE
3. Green Day - 21ST CENTURY BREAKDOWN
4. Andy - NIC Z TEGO NIE BĘDZIE
5. Alice In Chains - YOUR DECISION
6. Foo Fighters - WHEELS
7. Kult - MARYSIA
8. Arctic Monkeys - CORNERSTONE
9. Pearl Jam - THE FIXER
10. Pete Yorn & Scarlett Johansson - RELATOR
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

W tym tygodniu promujemy:

Sharon Robinson - INVISIBLE TATTOO
Do obejrzenia
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

1. Kult - MARYSIA
2. Shantel - BUCOVINA ORIGINAL
3. Hinder - LOADED AND ALONE
4. Nouvelle Vague & Ania Dąbrowska - JOHNNY & MARY
5. Farben Lehre - URWIS
6. Julia Marcell - NIGHT OF THE LIVING DEAD
7. The Temper Trap - SWEET DISPOSITION
8. Fleet Foxes - YOUR PROTECTOR
9. Riverside - EGOIST HEDONIST
10. Sharon Robinson - INVISIBLE TATTOO
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

stavanger pisze:W tym tygodniu promujemy:

Sharon Robinson - INVISIBLE TATTOO
Do obejrzenia
rychło w czas :wink: ale piosenka śliczna i bez wątpienia warta promocji :D
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

1. A-ha - NOTHING IS KEEPING YOU HERE
2. Bon Jovi - WE WEREN'T BORN TO FOLLOW
3. Pet Shop Boys - BEAUTIFUL PEOPLE
4. Europe - NEW LOVE IN TOWN
5. Kult - MARYSIA
6. Depeche Mode - FRAGILE TENSION
7. Anita Lipnicka - CAR DOOR
8. Foreigner - WHEN IT COMES TO LOVE (COULD'VE BEEN YOU)
9. Happysad - MÓW MI DOBRZE
10. U2 - I'LL GO CRAZY IF I DON'T GO CRAZY TONIGHT

Nowości w tym tygodniu znów bez..., pewnie z lepszymi kawałkami czekają póki Spięty nie zaszczyci nas na Topie :nie:
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

kajman pisze:
Grycek pisze:Dodano:
Obserwując od kilku tygodni kretyńskie opinie na temat a-ha nie wytrzymałem.
Pisząć że "The suna always shines on TV' to najgorszy kawałek a-ha w historii trzeba mieć totalnie spłaszczony słuch.
Proszę bardzo. Proszę zobaczyć posłuchać ww. kawałek z live in South America z 1991r.
http://www.youtube.com/watch?v=wTf8bo4XwOM - fragment utworu wykorzystał zespół U2 w kawałku "Beatiful Day" - na koncercie Bono śpiewał słynne "Touch me... i dalej śpiewał wzorem a-ha - the sun always shines on TV)
Na marginesie w tym okresie w Ameryce Południowej a-ha był u szczytu sławy gromadząc na Rock in Rio II 198 000 widzów (oficjany rekord najwięszkej publiki na koncercie wpisany w księdze rekordów Guinessa) - na tym samym live na Guns&Roses, Princea czy Georgea Michaela przyszło "tylko" po 60 000 widzów.
Proszę bardzo poniżej kilka kawałków z tego LIVE.
Hunting high and Low http://www.youtube.com/watch?v=PrSDapCbKi0 - Morten + 198000 głosów (jeden z najwiekszych kawałków na LP3)
Scoundrel Days http://www.youtube.com/watch?v=pSrZ1NnE ... re=related
Non stop July http://www.youtube.com/watch?v=PY-NcE9b ... 6696&index
Rolling Thunder http://www.youtube.com/watch?v=UJC-9CiKNRU
Slender frame http://www.youtube.com/watch?v=4gDkfbucCJQ
The living daylights http://www.youtube.com/watch?v=AYxcpwcfoaQ
Dodatkowo posłuchajcie kilku kawałków z najlepszej płyty "Memorial Beach" z 1993 r docenionej przez bardzo krytyczny "Q Magazine" - umieścili go wśród najlepszych albumów 1993 roku
Cold As stone - http://www.youtube.com/watch?v=VAEw77eYglU - Proszę posłuchać tego.... jak słyszę, że a-ha porównuje się z np z Modern Talking, Pet Shop Boys itd to mnie szlag trafia!!!! Widać wtedy, że wiedza o a-ha zaczyna się i kończy na "Take on me"....
Angel in the snow - http://www.youtube.com/watch?v=ngGdV9oQ ... L&index=16 z Live in South Africa z 1994r
Dark is the night - http://www.youtube.com/watch?v=cGNEGkoI ... 54&index=0

Podsumowując. Zespół a-ha nagrał 9 studyjnych albumów z czego tylko 3 są związane z synth popem tj "Huntuinh high and low", "Stay on these roads" czy "najnowszy "Foot of the mountain" ale nagrał również kilka świetnych i docenionych przez krytyków muzycznych płyt w kolejności:
1. Memorial Beach 1993 (Nagroad "Q Magazine UK" - jeden z najlepszych albumów w 1993 r)
2. "Analoque" 2005 ("Q inspiration Award 2006) również od "Q Magazine UK" za Analogue)
3. Minor earth major sky 2000
4. Lifelines 2002
5. East of the sun west of the moon 1991
6. Scoundrel Days 1986

Często spotykam się z wypowiedziami pseudoznawców rówżnych zespołów polegających na zaszufladkowaniu jakiegoś zespołu po 1 utworze.
To żenujące!!!!
Warto wypleniać tego typu zakopleksionych "krytycznków" muzyki - pewnie zazdroszczą urody wokaliście a-ha. Ale piszmy tu o muzyce i tylko o niej .

To jest w koncu forum listy przebojów więc piszmy o muzyce przebojowej a w tej kategorii zespoł a-ha to jeden z najlepszych aktualnie grających na świecie i w ogóle w ciągu ostatnich 25 lat. Mówimy tu o muzyce pop-rock oczywiscie.

Za chwilę ktoś napisze ale przecież jazz czy heard rock to znacznie lepsza muzyka. Zgadzam się . Sam uwielbiam Led Zeppelin ( u mnie nr 1). King Crimson, Yes, Pink Floyd czy Deep Purple ale to zupełnie inna kategoria muzyki. Tutaj na forum mówmy o przebojach a nie o progresywnym czy wybitnym heard rocku, jazzie do jasnej ch...ry...

Już nawet koncert a-ha w Łodzi dowodzi że swietnie grają na zywo i nei jest to przysłowiowa papka jakich wiele na rynku...
bear

Post autor: bear »

witaj obserw99, jesteś tysięcznym użytkownikiem forum...
a co do Twojej wypowiedzi, to wydaje mi się że forum jest po to, by dzielić się swoimi opiniami.
to chyba oczywiste, że ilu ludzi tyle zdań, byłoby strasznie nudno gdyby wszyscy myśleli tak samo i mieli identyczny sposób patrzenia na muzykę...
tyle ode mnie
Pawelucky

Post autor: Pawelucky »

1. Guns N'Roses - THIS I LOVE
2. Anita Lipnicka - CAR DOOR
3. Spięty - MA CZAR KARMA
4. Happysad - MÓW MI DOBRZE
5. Green Day - 21ST CENTURY BREAKDOWN
6. Lacrimosa - I LOST MY STAR IN KRASNODAR
7. Muniek - TINA
8. Dick4Dick - HOLLYWOOD
9. Piotr Bukartyk - NIESTETY TRZEBA MIEĆ AMBICJĘ
10. Ania - NIGDY NIE MÓW NIGDY
Awatar użytkownika
obserw99
Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982

Post autor: obserw99 »

bear pisze:witaj obserw99, jesteś tysięcznym użytkownikiem forum...
a co do Twojej wypowiedzi, to wydaje mi się że forum jest po to, by dzielić się swoimi opiniami.
to chyba oczywiste, że ilu ludzi tyle zdań, byłoby strasznie nudno gdyby wszyscy myśleli tak samo i mieli identyczny sposób patrzenia na muzykę...
tyle ode mnie

...jasne masz rację co gust to gust... ale krytyka przesadna wkurza i nic poza...

każdy zespół ma zwykle dobre i słabsze płyty...
........ ale w sumie gdzie byłby zespół a-ha gdyby nie "Take on me" .... nikt nie słyszałby o zespole z małej Norwegii, który potem sprzedał 70 mln płyt i singlii. A tak nagrali bardzo przebojowy album Hunting high and Low (sprzedał się w 8 mln. egz. na świecie) ....aby potem nagrać ambitną muuzykę na "Memorial Beach", "East of the sun west of the moon" czy też "Analoque", który wyprodukował słynny Flood od dawnego U2.

Uważam, że trzeba cos poznać a potem krytykować. Dlatego dałem linki do wersji koncertowych dalekich od synthpopu do którego szufladkuje się zespół a-ha.
Nowy album Foot of the mountain miał być był z zalożenia podobny do pierszego jako zamnknięcie całej twórczosci na 25 lat istnienia zespołu i tyle....
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

A mnie dziwi, że ktoś się dziwi, że komuś innemu bardzo nie podoba się jakiś utwór.

PS> Dla mnie "The Sun always shine on TV" to nr 4 w ich dorobku. Ale rozumiem, że komuś może się nie podobać.
temik3

BRAWO obserw99, wspaniały tekst, odniosę się do pierwszego postu, A-ha to znakomity zespół i autorzy wielu hitów (patrz LPPT), ale są takie osoby którym ich działalność się nie podoba, trzeba ich uszanować, jest jednak małe ale bo różnicą jest pisanie "to mi się nie podoba" pomiędzy "to jest koszmar". Każdy ma swoich faworytów, ale odpowiedzią na ich komentarze nie posłuży fakt, że na koncercie A-HA było około 10 tys. ludzi, znaczy to, że są lubiani i popularni. Tak więc nie przejmuj się ich postami, ważne jest to że dla nas ich muzyka jest znakomita. Apropo koncertu to poznałem tam wielu ich fanów młodszych i starszych a to coś znaczy. Pozdrawiam.
exbitz

Post autor: exbitz »

1. U2 - I'LL GO CRAZY IF I DON'T GO CRAZY TONIGHT
3. Lacrimosa - I LOST MY STAR IN KRASNODAR
4. Gaba Kulka - HAT, MEET RABBIT
5. Piotr Bukartyk - NIESTETY TRZEBA MIEĆ AMBICJĘ
6. Elżbieta Adamiak i Adam Nowak - TRWAJ CHWILO, TRWAJ
7. Pearl Jam - GOT SOME
8. Spięty - MA CZAR KARMA
9. Skunk Anansie - BECAUSE OF YOU
10. Michael Jackson - THIS IS IT
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

Gary pisze:A mnie dziwi, że ktoś się dziwi, że komuś innemu bardzo nie podoba się jakiś utwór.
Ja też nie mogę tego pojąć.
Awatar użytkownika
nemo
Listy Przebojów Trójki słucham od: Już nie słucham

Post autor: nemo »

1. Kult - MARYSIA
3. Skunk Anansie - BECAUSE OF YOU
4. Guns N'Roses - THIS I LOVE
5. Skunk Anansie - SQUANDER
6. Lacrimosa - I LOST MY STAR IN KRASNODAR
7. Riverside - EGOIST HEDONIST
8. Renata Przemyk - ODJAZD
9. Youn Sun Nah - JOCKEY FULL OF BOURBON
10. Hatifnats - WORLD 2

11. Sting - SOUL CAKE
12. Norah Jones - CHASING PIRATES
13. Melody Gardot - IF THE STARS WERE MINE

Ad.9. Kuba, czy możesz zapytać Balonika, czy doda do zestawu wersję Joe Bonamassy?
Awatar użytkownika
Neo01

abd3mz pisze:
Gary pisze:A mnie dziwi, że ktoś się dziwi, że komuś innemu bardzo nie podoba się jakiś utwór.
Mnie wydaje się, że chodzi o stwierdzenia typu "to najgorszy utwór" albo "to koszmar, to a to jest o niebo lepsze" - szczerze mówiąc mnie też takie sformułowania rażą, mam nadzieję że to tylko skróty myślowe, a nie obiektywne prawdy które ktoś (prym wiedzie tu szczególnie jeden z forowiczów) wygłasza; przecież można p;powiedzieć np. "dla mnie to jest słabe", od razu inaczej brzmi :)
kajman

Post autor: kajman »

obserw99 pisze:
kajman pisze:
Grycek pisze:Dodano:
1. Obserwując od kilku tygodni kretyńskie opinie na temat a-ha nie wytrzymałem.
2. Pisząć że "The suna always shines on TV' to najgorszy kawałek a-ha w historii trzeba mieć totalnie spłaszczony słuch.
3. Proszę bardzo. Proszę zobaczyć posłuchać ww. kawałek z live in South America z 1991r.
4. http://www.youtube.com/watch?v=wTf8bo4XwOM - fragment utworu wykorzystał zespół U2 w kawałku "Beatiful Day" - na koncercie Bono śpiewał słynne "Touch me... i dalej śpiewał wzorem a-ha - the sun always shines on TV)
5. Na marginesie w tym okresie w Ameryce Południowej a-ha był u szczytu sławy gromadząc na Rock in Rio II 198 000 widzów (oficjany rekord najwięszkej publiki na koncercie wpisany w księdze rekordów Guinessa) - na tym samym live na Guns&Roses, Princea czy Georgea Michaela przyszło "tylko" po 60 000 widzów.
6. Dodatkowo posłuchajcie kilku kawałków z najlepszej płyty "Memorial Beach" z 1993 r docenionej przez bardzo krytyczny "Q Magazine" - umieścili go wśród najlepszych albumów 1993 roku.
7. jak słyszę, że a-ha porównuje się z np z Modern Talking, Pet Shop Boys itd to mnie szlag trafia!!!! Widać wtedy, że wiedza o a-ha zaczyna się i kończy na "Take on me"....
8. Podsumowując. Zespół a-ha nagrał 9 studyjnych albumów z czego tylko 3 są związane z synth popem tj "Huntuinh high and low", "Stay on these roads" czy "najnowszy "Foot of the mountain" ale nagrał również kilka świetnych i docenionych przez krytyków muzycznych płyt...
9. Często spotykam się z wypowiedziami pseudoznawców rówżnych zespołów polegających na zaszufladkowaniu jakiegoś zespołu po 1 utworze.
10. Warto wypleniać tego typu zakopleksionych "krytycznków" muzyki - pewnie zazdroszczą urody wokaliście a-ha. Ale piszmy tu o muzyce i tylko o niej .
11. To jest w koncu forum listy przebojów więc piszmy o muzyce przebojowej a w tej kategorii zespoł a-ha to jeden z najlepszych aktualnie grających na świecie i w ogóle w ciągu ostatnich 25 lat. Mówimy tu o muzyce pop-rock oczywiscie.
12. Za chwilę ktoś napisze ale przecież jazz czy heard rock to znacznie lepsza muzyka. Zgadzam się . Sam uwielbiam Led Zeppelin ( u mnie nr 1). King Crimson, Yes, Pink Floyd czy Deep Purple ale to zupełnie inna kategoria muzyki.
13. Tutaj na forum mówmy o przebojach a nie o progresywnym czy wybitnym heard rocku, jazzie do jasnej ch...ry...
14. Już nawet koncert a-ha w Łodzi dowodzi że swietnie grają na zywo i nei jest to przysłowiowa papka jakich wiele na rynku...
1. Właściwie na tak zaczynający się komentarz właściwie nie powinienem odpowiadać, ale co mi tam.
2. Najgorszy z mi znanych (no oprócz tego nowego), a jeżeli mają gorszę to tylko źle o nich świadczy.
3. Mi wystarczy, że znam wersję studyjną i o niej jako o najbardziej znanej piszę.
4. Sorry, ale Bono nie jest dla mnie żadnym autorytetem. U2 to nie najgorzej grający irlandzki zespół, który zdobył popularność zdecydowanie za dużą w porównaniu do poziomu muzyki.
5. To akurat nie jest wyróżnik. Na Madonnę przychodzi zdecydowanie więcej widzów niż na Rokię Traore, a muzycznie jest wielokrotnie słabsza.
6. Pamiętam dwa i może nie były koszmarami, ale na pewno utworami bez wyrazu. Takie co się jeszcze słyszy, a już nie pamięta.
7. Ja nie porównuję ich z niczym. Dla mnie to przeciętny zespół, któremu udało się nagrać jeden dobry utwór (Manhattan skyline) i kilka całkiem przyjemnych.
8. Nie znam ich całego dorobku, ale całkiem sporo i jest to zespół, który oceniam w sumie źle.
9. Ja znam około 30, więc to jednak jest jakaś reprezentacja.
10. Słyszałem, że jest niebrzydki, ale nie wiem, czy kiedykolwiek go widziałem, więc nie mam czego zazdrościć.
11. Ja nie wnikam w gatunkowe rozróżnienia muzyki i po prostu chcę słuchać dobrej muzyki, a a-ha moim zdaniem takiej w zdecydowanej większości nie prezentuje.
12. Ja nie napiszę, że jakiś gatunek muzyki jest lepszy lub gorszy. Nie obchodzi mnie gatunek, tylko poziom muzyki. I zdecydowanie wolę te zespoły, ale także np. Cata Stevensa (a to chyba pop rock)
13. A dlaczego hard rock czy jazz nie mogą być przebojami? Wiele z nich takimi się stało.
14. Twoim zdaniem świetnie grali. Nie widziałem koncertu więc się nie wypowiem, ale chciałbym wiedzieć w jaki sposób tego dowiedli? Po reakcji publiczności. Bywałem na koncertach beznadziejnych, na których publiczność szalała.
Dodaję, że wypowiadam tylko i wyłącznie własne opinie.
kajman

Post autor: kajman »

obserw99 pisze:........ ale w sumie gdzie byłby zespół a-ha gdyby nie "Take on me" .... nikt nie słyszałby o zespole z małej Norwegii, który potem sprzedał 70 mln płyt i singlii. A tak nagrali bardzo przebojowy album Hunting high and Low (sprzedał się w 8 mln. egz. na świecie) ....aby potem nagrać ambitną muuzykę na "Memorial Beach", "East of the sun west of the moon" czy też "Analoque", który wyprodukował słynny Flood od dawnego U2.
Ale nikt temu twierdzeniu chyba nie przeczy, chociaż wcale nie musi być prawdziwe. A co do tego, czy muzyka z wymienionych przez Ciebie płyt jest ambitna to jest Twoje zdanie, a ja jakoś nie trafiłem na ich żaden utwór, który mógłbym nazwać ambitnym, chociaż jak już pisałem jeden uważam za bardzo dobry.
temik3

Neo01 pisze:
abd3mz pisze:
Mnie wydaje się, że chodzi o stwierdzenia typu "to najgorszy utwór" albo "to koszmar, to a to jest o niebo lepsze" - szczerze mówiąc mnie też takie sformułowania rażą, mam nadzieję że to tylko skróty myślowe, a nie obiektywne prawdy które ktoś (prym wiedzie tu szczególnie jeden z forowiczów) wygłasza; przecież można p;powiedzieć np. "dla mnie to jest słabe", od razu inaczej brzmi :)
Zgadzam się w zupełności, a co do nawiasu to "uderz w stół a nożyce się odezwią :wink: Widać, że ktoś nie dorósł do poziomu i potrafi krytykować coś co mu się nie podoba w bardzo wyraźny i paskudny sposób. Chyba za bardzo pzrejął się rolą i wydaje mu się, że wszystkie rozumy pozjadał i jest kimś najważniejszym na tym forum.
Awatar użytkownika
Gary

A ja nadal Was nie rozumiem (temik, Neo). Przecież kajman napisał li tylko, a może poprawniej będzie, że można było z jego tekstu wywnioskować, że do momentu poznania nowego utworu a-ha to "The Sun always shines on TV" było najgorszym nagraniem a-ha jakie słyszał. To już teraz będzie obrywał za to, że "Celice" albo "Take on Me" podobało mu się bardziej? (nie napisał przecież, że to najgorszy utwór, który usłyszał w życiu).
Trochę dystansu, bo ja chyba bym musiał z kajmanem już do końca życia nie rozmawiać, gdybym brał sobie do serca wszystkie jego opinie o niektórych utworach, które były na LP3 lub na mojej liście, a które do dziś uwielbiam. :)

PS> co do nowej płyty a-ha to raczej wpisanie się w ogólny trend obowiązujący obecnie w muzyce, a nie żadna klamra. A z tą pożegnalną trasą to jeszcze zobaczymy jak będzie. Ja mam nadzieję, że nie ędzie pożegnalna, a następne płyty nie będą takie jak ta ostatnia.
Awatar użytkownika
Neo01

Gary, nie o to chodzi że ktoś wygłasza krytyczne opinie o utworach które lubię, tylko że robi to w taki sposób, że można się zastanawiać czy to jego opinia, czy sąd który mają wszyscy uważać za prawdziwy...
Awatar użytkownika
abd3mz

Post autor: abd3mz »

To nie prościej zapytać się kajmana czy to, co pisze uważa za fakt czy swoją opinię? Wtedy będziesz miał jasność.
Awatar użytkownika
Gary

A to się przyzwyczaisz jak trochę tutaj pobędziesz, Neo. :lol: :wink:
(poniekąd Was rozumiem, ale po prostu sobie pomyslałem po pewnym czasie - mój post moje zdanie, Twój post - Twoje zdanie i tyle)
ODPOWIEDZ