Nowe utwory do glosowania

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Nie tylko mi "wydaje się". Poczytaj niektóre komentarze do różnych wątków podobnych do tego.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

To wszystko to są jedynie "komentarze" albo opinie typu "wydaje mi sie".

Piszmy rzeczowo, istotna jest tylko informacja z pierwszej ręki. Czy jak sąsiad powie, ze zatłukłem mu żone, to sąd skaże mnie od razu na 25 lat więzienia???

Jeśli już coś zarzuciać - to potrzebne są fakty, nie domysły!!!

Do nasłuchania
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Oczywiście, że tak! Ale Pan Panie Zbyszu, też nie moze mówić, że pisze zgodnie z faktami, tylko na podstawie własnych domysłów i przekonań. Chyba że jesteś w jakiś sposób związany z tym radiem i znasz sprawę "od kuchni" to przyznam szczerą rację. Jeżeli nie to jesteśmy w tym samym położeniu i nasze domysły są równoważne.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Przepraszam. A kto napisał o "wpływie wytwórni płytowych" ??? O tym, ze "lista nie jest niezalezna"???
Ja???
Powtarzajmy jeszcze raz. Poki nie będziesz miał dowodu - nie pisz, ze jest tak i siak.
Czy to nie jest takei jasne?

Do nałśuchania
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

zbyszu pisze:Przepraszam. A kto napisał o "wpływie wytwórni płytowych" ??? O tym, ze "lista nie jest niezalezna"???
Ja???
Powtarzajmy jeszcze raz. Poki nie będziesz miał dowodu - nie pisz, ze jest tak i siak.
Czy to nie jest takei jasne?
Ja pisałem, ale jak stwierdziłeś są to tylko domysły. Dowodów oczywiście nie mam, ale na zaprzeczanie tez trzeba mieć potwierdzenie. Nie możesz udowodnic tego, że wszystkie utwory wpisane (albo pominięte) do zestwu głosowania są z inicjatywy Pana Marka i są niezależne. W to nie uwierzę!
Awatar użytkownika
zbyszu
Kontakt:

Zakończmy już tę dyskusję. Póki czegoś nie wiemy na 100 % nie mozemy pisać, ze tak jest. Tyle!
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Też to chciałem zaproponować, bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi, ale była ciekawa. na tym polega w końcu forum, gdzie każdy wypowiada swoją opinię na dany temat.
Dzięki więc i pozdrawiam
Gary

Post autor: Gary »

Z drugiej strony to nie jest tak źle, jeśli listę ominęły takie typy jak np. Modern Talking, czy Ich Troje, no nie? Co do propozycji do listy to pan Marek stwierdził na antenie, że "widzi, że podoba się nam The Killers i mimo, że nie wydali kolejnego singla to on zajrzy na płytę i wrzuci do zestawu nową piosenkę". I od tego czasu cisza. Więc znalazłem dojście do płytki, przesłuchałem, spodobała mi się, więc sam wysłałem propozycję. I cisza.
ku3a

Post autor: ku3a »

A przeciez nie grali Mr. Brightside.
Mogliby teraz, mimo ze z opoznieniem.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Oto kilka moich propozycji na następne nowości do topu wszech czasów. Są one subiekrtywne, jedak pod kątem wcześniejszej i dzisiejszej poularnosci piosenek oraz wykonawców trójkowiczów

In Memoriam - Steve Hackett - utwór który szalenie podobał się słuchaczom, ale nie dziwię sie, bo był zupelnie wyjątkowy, w całym zestawie przebywał aż 44 tygodnie, a pan Marek potem bardzo często sięgał po ten kawałek w czasie tzw. Muzyki Ciszy
My Immortal - Evanescence - akutat ten kawałek z płyty po dwóch latach od sukcesów brzmi najlepiej i wciąż robi wrażenie. Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby pojawił sie jako pierwszy singiel na liście zdobyłby jeszcze większe uznanie, ale i tak je zdobył.
Mury - Jacek Kaczmarczyk - jedna z piosenek , która urosła po latach i dzisiaj ma charakter symbliczny, a poza tym utwór znakomity i naładowany emocjonalnie
A Sorta Fairytale - Tori Amos - co tu dużo mówić. Tori jest szczególnie lubiana przez słuchaczy listy, dlatego przynajmniej jeden kawałek powinien się znaleźć w zestawie. Ten pasuje doskonale bo stał się wielkim przebojem.
Ja sowa - Hey - podobnie, chociaż utwór mówi sam za siebie. Jest moim zdaniem najlepszy w całej historii zespołu w najlepszym okresie z najlepszej płyty. A i na liście też radził sobie znakomicie. Alternatywą może być "List"
In The End - Linkin Park - dzisiaj już nie "kręci" tak jak wtedy kiedy wszedł na listę, jednak to jedyny utwór nu-metalowy, który odniusł sukces na liście. W moim mniemaniu gatunek ten juz przygasa, jednak ślad powinno się zostawić w reprezentacji tej piosenki.
Kto może mi to dać / A to co mam - Kasia Kowalska - podobnie jak u Heya piosenki, z najciekawszego okresu twórczości Kasi, z której dobrze byłoby gdyby przynajmniej jeden reprezentował tę wokalistkę
Unchained melody - Righteous Brothers - po prostu piękny. W ostateczności mógłby pojawić się w wykonaniu U2 ( bo np cover Metallicy "Wiskey in the Jar" był znacznie lepszy od orginału i uważam za nieporozumienie wstawienie piosenki Thin Lizzy)

To tyle. Mam jeszcze kilka pomysłów, ale nie chce mi się juz "produkować". Może później
Gość

Post autor: Gość »

Moje propozycje to
U2 - Love comes tumbling, New Year's day
No i kilka kawałków Porcupine Tree (nie Lazarus) np.Arriving Somewhere but not Here
Coldplay - Clocks(dlaczego tak słabo na liście i dlaczego tego nie ma w zestawie)
Placebo - co najmniej Without you i'm nothing, Bitter end, Special needs
Archive - Goodbye
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Teraz ja dorzuce swoje 3 grosze.
Z pierwszymi czteroma propozycjami tadzia3 zgadzam się bezsprzecznie. Ja też chętnie bym je dodal.

Z Heyem mam taki problem ,że jestem źle nastawiony do tego zespolu. "Ja sowa" jest ladne i nie przeszkadza mi.
Linkin Park traktuje w kategoriach zespolu hip-hopowego ,co od razu go skreśla u mnie na liście.

2 następne mogą być.

Co do wlasnych propozycji to z chęcią dodalbym:

Led Zeppelin - No Quarter - klimat,klimat i jeszcze raz klimat
Pink Floyd - Echoes - jw. , mój ulubiony utwór Floydów tuż obok Time'a
Dire Straits - Telegraph road - mam jakiś dziwny sentyment do tej piosenki, może to dlatego ,bo znajduje się na plycie ,którą pierwszą poznalem
Genesis - Supper's Ready- dla mnie utwór doskonaly. znajduje się tu wszystko co kocham w muzyce. Patos ,smutek , radość , prostota i bardzie skomplikowane formy
Porcupine Tree - Radioactive Toy/Russia on Ice/The sky moves sideways - nie mogę się zdecydować. Porki mają tyle wspanialych utworów
King Crimson - Starless - mial to być utwór na rozstanie się zespolu z ideą Karmazynowego Króla. Utwór przecudowny.
Metallica - Fade to black - moja ulubiona ballada Metallicy
R.E.M. - Leave - jak za pomocą silnika od samochodu i gitaru stworzyć muzyczne arcydzielo. Zapytajcie zespól R.E.M..

Zespoly wielkie ,które nie mają swoich przedstawicieli na liście do glosowania:
Yes - co to ma znaczyć . Yesów jeszcze nie ma na liście??!!
Propozycje: Soon /And you,and I/Awaken
Tool - bardzo klimatyczny zespól. Jestem w trakcie poznawania ich dokonań
Propozycje:Schism
Dream Theatre
Propozycje:cokolwiek

Piosenki do ogniska , które nadają się na listę do glosowania
Fool's Garden - Lemon Tree
Oasis - Wonderwall
Ralph McTell - Streets Of London

To narazie koniec moich propozycji. Teraz możecie krytykować mnie do woli.[/b]
Gary

Metallica - Fade to black - moja ulubiona ballada Metallicy
[

Jak było kiedyś Top 20 Metallici w 3-ce przed jakimś konertem w Polsce to było wyżej niż Unforgiven i Nothing else matters, aż Niedźwiedź był zaskoczony. to też moja ulubiona. Kilka razy wysyłałem w propozycjach, ale bez efektu.
Grycek

Poprawiono już na Loser - Beck.
Nie wiem ,czy przeoczylem , czy dopiero teraz dodano na listę do glosowania utwór
London Calling - The Clash.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

czuję ze niektorzy z was sa bardzo nietolerancyjni w stosunku do tego, co lubia inne osoby. ja np. uwazam ze Anita Lipnicka naprawde byla bardzo dobra na poczatku swojej kariery, a "Wszystko sie moze zdarzyc" to po prostu szlagier. A refren wykonany po mistrzowsku. Modern Talking też byli świetni(!) i Eric prydz tez i ATB i Titiyo (no, moze 1989 bylo slabsze troszku, ale nie kazdy kawalek jest tworzony na hit...). i tutaj znow wiele osob mnie delikatnie zbluzga, ale uwazam, ze do topu powinan wejsc grupa Spice Girls. Czy lubicie, czy nie lubicie, ale przyznajcie, że "Wannabe" zmienilo historie muzyki, rozkrecilo caly ten muzyczny biznes, konczac ere muzyki poczatku lat 90tych. no wiem, wy kochacie muze lat 91 i 94, ja szczerze mowiac tez, ale to bylo nie uniknione, powiew swiezej nowej mlodej ladnej krwi. Britney tez powinna sie dostac, tak samo Krysia Aguilera, Kylie Minogue z Locomotion I Should Be So Lucky Where The Wild Roses Grow (jesli nie jest) no i Can't Get You Out Of My Head of corz. bardzo sie ciesze ze sa Evanescency :) ale powinno byc 5 singli: bring me to life.... going under...... my imoortal.... i everybody's fool..... no i "Missing". slodkie na dni dola. a co do linkin park...ze zalicza sie do hiphopu to jest powod do odrzucenia? powinien na liste wpasc kawalek "Raper's Delight". no i cos z polskiego - Kaliber 44 - + i - no i Liroy ze scyzorykiem. ale nie wpadnie no bo wulgaryzmy... nie podoba mi sie kultura hiphopowa ale co piosenki zrobiły złego?nic. no i teraz was wkurze, ale kawalki jak Coco Jambo Asereje i Dragostea Din Tei powinny na liscie byc. no i shakira whenever wherever. powiecie ze slucham gównianej muzyki ale mam to gdzies. te kawalki nie mogly byc zle, skoro byly tak popularne. w ogole powinno byc tez wiecej polskiej muzy, wiecej A.M.J. , Kasi Kowalskiej, Edyty Bartosiewicz, Myslovitz, Marka Grechuty, nie wiem czy jest w propozycjach Izabela Trojanowska. no i wejsc Sixteen, oni sa boskie. i teraz cos czym wkurze do zywego. do topu powinni wejsc wszyscy zwyciezcy konkursu eurowizji. na czele z abbą brotherhood of man i...LORDI! powiecie ze to lipny konkurs dla lipnych wykonawcow. tak, tylko trwa juz ponad 50 lat. a w ogole kate ryan też powinna wejść. powinna byc wieksza demokracja ktorej nie ma (marek to fajny gosc ale despota sory). w ogole nie powinno byc tej glupiej listy do glosownaia. jkaby kazdy zaglosowal na to co sam chce, byloby bardziej sprawiedliwie. wtedy by sie okazalo ktore utwory to naprawde hity.

Wiem, zostane nazwany bezplciowym, szmirowatym, kiczowatym, bez gustu kolesiem ale sory. Moge was zapewnic ze listy sluchaja wielbiciele roznych stylow, nawet tych, ktore nie goszcza na liscie. ale oni sa troche bardziej tolerancyjni niz pan Marek N.....

==========THE END==========
Grycek

prz_rulez pisze:czuję ze niektorzy z was sa bardzo nietolerancyjni w stosunku do tego, co lubia inne osoby. ja np. uwazam ze Anita Lipnicka naprawde byla bardzo dobra na poczatku swojej kariery, a "Wszystko sie moze zdarzyc" to po prostu szlagier. A refren wykonany po mistrzowsku. Modern Talking też byli świetni(!) i Eric prydz tez i ATB i Titiyo (no, moze 1989 bylo slabsze troszku, ale nie kazdy kawalek jest tworzony na hit...). i tutaj znow wiele osob mnie delikatnie zbluzga, ale uwazam, ze do topu powinan wejsc grupa Spice Girls. Czy lubicie, czy nie lubicie, ale przyznajcie, że "Wannabe" zmienilo historie muzyki, rozkrecilo caly ten muzyczny biznes, konczac ere muzyki poczatku lat 90tych. no wiem, wy kochacie muze lat 91 i 94, ja szczerze mowiac tez, ale to bylo nie uniknione, powiew swiezej nowej mlodej ladnej krwi. Britney tez powinna sie dostac, tak samo Krysia Aguilera, Kylie Minogue z Locomotion I Should Be So Lucky Where The Wild Roses Grow (jesli nie jest) no i Can't Get You Out Of My Head of corz. bardzo sie ciesze ze sa Evanescency :) ale powinno byc 5 singli: bring me to life.... going under...... my imoortal.... i everybody's fool..... no i "Missing". slodkie na dni dola. a co do linkin park...ze zalicza sie do hiphopu to jest powod do odrzucenia? powinien na liste wpasc kawalek "Raper's Delight". no i cos z polskiego - Kaliber 44 - + i - no i Liroy ze scyzorykiem. ale nie wpadnie no bo wulgaryzmy... nie podoba mi sie kultura hiphopowa ale co piosenki zrobiły złego?nic. no i teraz was wkurze, ale kawalki jak Coco Jambo Asereje i Dragostea Din Tei powinny na liscie byc. no i shakira whenever wherever. powiecie ze slucham gównianej muzyki ale mam to gdzies. te kawalki nie mogly byc zle, skoro byly tak popularne. w ogole powinno byc tez wiecej polskiej muzy, wiecej A.M.J. , Kasi Kowalskiej, Edyty Bartosiewicz, Myslovitz, Marka Grechuty, nie wiem czy jest w propozycjach Izabela Trojanowska. no i wejsc Sixteen, oni sa boskie. i teraz cos czym wkurze do zywego. do topu powinni wejsc wszyscy zwyciezcy konkursu eurowizji. na czele z abbą brotherhood of man i...LORDI! powiecie ze to lipny konkurs dla lipnych wykonawcow. tak, tylko trwa juz ponad 50 lat. a w ogole kate ryan też powinna wejść. powinna byc wieksza demokracja ktorej nie ma (marek to fajny gosc ale despota sory). w ogole nie powinno byc tej glupiej listy do glosownaia. jkaby kazdy zaglosowal na to co sam chce, byloby bardziej sprawiedliwie. wtedy by sie okazalo ktore utwory to naprawde hity.
Ja mogę powiedzieć o sobie ,że nie jestem tolerancyjny muzycznie. Ja np. nie mogę zrozumieć hip-hopu(przecież ,gdyby wylączyloby się wokal to pozostaje jednostajny bit) ,ani "muzyki" techno.
Jeśli TAKIE utwory mialyby wejść na listę wszech czasów ,to glupio przy nich wyglądalyby utwory Led Zeppelin , King Crimson,Dire Straits itd. To ma być lista wszech czasów , a nie lista przebojów wszech czasów.
prz_rulez pisze: Wiem, zostane nazwany bezplciowym, szmirowatym, kiczowatym, bez gustu kolesiem ale sory. Moge was zapewnic ze listy sluchaja wielbiciele roznych stylow, nawet tych, ktore nie goszcza na liscie. ale oni sa troche bardziej tolerancyjni niz pan Marek N.....

==========THE END==========
Nie jesteś bezplciowym, szmirowatym, kiczowatym, bez gustu kolesiem. Poprostu masz trochę inny pogląd na muzykę od większości osób na tym forum.

Co by tu jeszcze do listy dodać?
Koniecznie
Fadeaway - Porcupine Tree
Acronym Love - Riverside
Atom Heart Mother - Pink Floyd

Każdy ma jakieś swoje zboczenia muzyczne. U mnie tym zboczeniem jest szeroko pojmowana muzyka progresywna.:)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Acronym Love - Riverside
Cudo utworki, ale jeżeli chodzi o Riverside to wolałbym poczekać, bo mam przekonanie, ze ich działalnośc to dopiero początek wielkich piosenek. A z Pink Floydów z chęcią widziałbym DOGS!!!

A co do wypowiedzi poprzednika ( prz_rulez) to twoje propozycje na 100% nigdy w życiu nie weszłyby do Topu, a co więcej zraziłyby reszte słuchaczy dobrej muzyki, których jest juz coraz mniej wśród słuchających nowej TrUjki
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Grycek pisze:
Ja mogę powiedzieć o sobie ,że nie jestem tolerancyjny muzycznie. Ja np. nie mogę zrozumieć hip-hopu(przecież ,gdyby wylączyloby się wokal to pozostaje jednostajny bit) ,ani "muzyki" techno.
Jeśli TAKIE utwory mialyby wejść na listę wszech czasów ,to glupio przy nich wyglądalyby utwory Led Zeppelin , King Crimson,Dire Straits itd. To ma być lista wszech czasów , a nie lista przebojów wszech czasów.

prz_rulez napisał:

Wiem, zostane nazwany bezplciowym, szmirowatym, kiczowatym, bez gustu kolesiem ale sory. Moge was zapewnic ze listy sluchaja wielbiciele roznych stylow, nawet tych, ktore nie goszcza na liscie. ale oni sa troche bardziej tolerancyjni niz pan Marek N.....

Nie jesteś bezplciowym, szmirowatym, kiczowatym, bez gustu kolesiem. Poprostu masz trochę inny pogląd na muzykę od większości osób na tym forum.
ech no szkoda. ale ciesze sie ze mnie nie krytykujesz. :)

tadzio3 pisze:
Acronym Love - Riverside
Cudo utworki, ale jeżeli chodzi o Riverside to wolałbym poczekać, bo mam przekonanie, ze ich działalnośc to dopiero początek wielkich piosenek. A z Pink Floydów z chęcią widziałbym DOGS!!!

A co do wypowiedzi poprzednika ( prz_rulez) to twoje propozycje na 100% nigdy w życiu nie weszłyby do Topu, a co więcej zraziłyby reszte słuchaczy dobrej muzyki, których jest juz coraz mniej wśród słuchających nowej TrUjki
em, nie powiedziałbym. poza tym juz mowilem, ze trUjka to dla mnie sztuczny wytwór. a co do poprzednika, to ja nie uwazam ze pare innych piosenek by zaszkodzilo 5 piosenkom Perfectu 10tce piosenek U2 15 Floydow. Ale z drugiej strony, skoro takie ambitne i w ogole, to czemu polska muza tak nisko, czemu Beatlesi i Elvis regularnie w dół? Myślę, że lata 70 i 80te w końcu też pójdą w dół, a na szczycie będzie Archive, a za nimi U2 i Nirvana... Może nie za 5, 10, ale za 20 lat... trochę się to zmieni. Poza tym... no sory ze to powiem... ale trzeba byc realista. za 20 lat pan marek moze byc starym zniedołężniałym faciem i kto inny bedzie prowadzic listę. no i jestem ciekaw co wtedy by sie moglo stac..okej ale to dyskusja na inny temat. w kazdym razie jak jest sam rock alternatywny prawie to nie jest nudno? zawsze co za duzo to niezdrowo. jakby sie pojawily w topie nieznane pioseneczki pop takich grup np. jak Girl Thing, Cleopatra, Atomic Kitten czy jakichś albo o zgrozo tysiące kawałków Armana van Heldena czy Tomcrafta to bym się porzygał. wazny jest umiar. w tym jest cała proporcja. i jeszcze jedna dygresja troche nie do topu, ale samych singli do listy. za duzo muzyki po angielsku, powinno byc wiecej muzy po niemiecku (Die Toten Hosen, Xavier Naidoo), no z francji spoko ale brakowalo mi Laam z Petite soeur, najslodsza ballada z francji 2005, brakuje portugaliskiego i hiszpanskiego rocka no i chociaz jednego singla na rock z japonii. proponuje Ayumi Hamasaki, to taki mix Kelly Klakson (:)) z Missy Higgins. naprwdę, polecam ją. mam nadzieję, że kiedyś Ayumi trafi na top trójki ;)

To mówiłem ja, wasz forumowy reformator.

(Marcin Luter też był krytykowany za swoje poglądy ;p)
kajman

Post autor: kajman »

tadzio3 pisze:Najlepiej piosenka "Calling You" Jevetty Steeli, która była tylko 3 tygodnie w poczekalnie i spadała- dotarła "aż" do 43 miejsca. Nie sądzę, ażeby piosenki, które miały mierne powodzenie w czasie gdy były na liście, mogły coś zdziałać na topie wszech czasów.
Czasami rewelacyjne piosenki nie przebijają na liście i to z bardzo różnych powodów. A dla mnie Calling You Jewetty Steele jest piosenką rewelacyjną, przede wszystkim za sprawą znakomitej, ekspresyjnej interpretacji wokalistki.
A jeżeli chodzi o piosenki, które nie dotarły wysoko na liście, to wystarczy wspomnić Monthy Pythona, który na liście wszechczasów radzi sobie znakomicie. A taki RHChP, który w pierwszej dwudziestce listy umieścił kilkanaście piosenek, a Under The Bridge dotarł tylko do miejsca 22, a na liście wszechczasów radzi sobie bardzo dobrze.
kajman

tadzio3 pisze:I co sądzicie o nowych propozycjach? Moim zdaniem niektóre są troszeczkę na wyrost np Seven Nation Army - The White Stripes, Loser - Beck (Beck to zespół) lub Killing Me Softly - The Fugees oraz jeszcze parę.
Killing Me Softly - zdecydowanie tak, ale w wersji Roberty Flack - to jeden ze sztandarowych utworów soulu. The White Stripes to jeden z najwybitniejszych nowych zespołów, a Seven Nation Army to jedna z najbardziej interesujących i oryginalnych piosenek tego wieku.
kajman

Gary pisze:Nie było dlatego, że jest za długie. Dwa lata temu była świetna piosenka zespołu polskiego COMA pt "Leszek Żukowski". Ale pech chciał, a raczej na współczesne wymogi radia ta piosenka (ponad 8 minut) jest za długa, a moim zdaniem gdyby ją skrócić straciłaby na wartosci. to nie 1992 r. kiedy pozwalano sobie na "November rain" na liście.
Są wyjątki, tylko że faktycznie pojawiają się najczęściej w skróconych wersjach. Ale niezaprzeczalnie takie Again grupy Archive miało kilkanaście minut.
kajman

Gary pisze:Z drugiej strony to nie jest tak źle, jeśli listę ominęły takie typy jak np. Modern Talking, czy Ich Troje, no nie?
Otóż tylko połowicznie masz rację. 3.10.97 zadebiutowała w poczekalni piosenka Lustro grupy Ich Troje i znajdowała się tam trzy tygodnie dochodząc do miejsca 44.
pbd2
Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982

Post autor: pbd2 »

Czyli lista miała w swoich trzewiach wszystko to, od czego się przynajmniej teoretycznie p. Marek odcina: Ich Troje, Spice Girls, Brithney Spears, Virgin (tak, tak) i Łzy - no proszę.

A "HIGH HOPES" NIE BYŁO NAWET W POCZEKALNI!!!

I nikt mi nie powie, że to było za długie, bo "Crazy Mary" też było długie, i "November Rain" takoż, a z późniejszych "Frozen" przecież też nie krótkie, nie mówiąc o większości wielkich przebojów Kultu i Kazika z drugiej połowy lat dziewięćdziesiątych.
Nie jestem w stanie zrozumieć braku "High Hopes" na liście - ale być może po prostu w tamtym czasie ta piosenka nie była jeszcze tak doceniana przez ogół słuchaczy: pamiętajmy, że wtedy nie było odgórnie narzuconego zestawu do głosowania, wystarczyło, że piosenka była puszczona w Trójce i słuchacz mógł głosować. Może faktycznie nie ludzie głosować wtedy na to chcieli?
Awatar użytkownika
Gary

pbd2 pisze:
A "HIGH HOPES" NIE BYŁO NAWET W POCZEKALNI!!!

I nikt mi nie powie, że to było za długie, bo "Crazy Mary" też było długie, i "November Rain" takoż, a z późniejszych "Frozen" przecież też nie krótkie, nie mówiąc o większości wielkich przebojów Kultu i Kazika z drugiej połowy lat dziewięćdziesiątych.
Nie jestem w stanie zrozumieć braku "High Hopes" na liście - ale być może po prostu w tamtym czasie ta piosenka nie była jeszcze tak doceniana przez ogół słuchaczy: pamiętajmy, że wtedy nie było odgórnie narzuconego zestawu do głosowania, wystarczyło, że piosenka była puszczona w Trójce i słuchacz mógł głosować. Może faktycznie nie ludzie głosować wtedy na to chcieli?
Co do November Rain to była koszmarnie przycięta wersja, 5-6 minutowa zamiast prawie 9 minut.
Co do High hopes to w owym czasie Pink Floyd bez Watersa uważałem za herezję. A patrząc z dzisiejszej perspektywy to na liście w owym czasie były inne świetne kawałki tzn. dokładnie nie pamiętam ile, ale z płyty "The Divission bell" była inna świetna piosenka "What do you want from me" i cienko było. Tak więc nie wiadomo jak poradziłoby sobie High hopes. Jeśli chodzi o mnie to przez pierwsze lata pobytu High hopes na topie wszech czasów patrzyłem ze zdziwieniem, mając w pamięci tyle innych piosenek Pink Floyd, których tam nie było i dopiero w tym roku tak mnie wzieęło na tę piosenkę, że nawet zagłosowałem na nią. Ale jednak nie była to miłość od pierwszego wysłuchania. :)
Awatar użytkownika
Gary

kajman pisze:
Gary pisze:Z drugiej strony to nie jest tak źle, jeśli listę ominęły takie typy jak np. Modern Talking, czy Ich Troje, no nie?
Otóż tylko połowicznie masz rację. 3.10.97 zadebiutowała w poczekalni piosenka Lustro grupy Ich Troje i znajdowała się tam trzy tygodnie dochodząc do miejsca 44.
To mój post jak tu byłem jeszcze jako "gość". A więc chodziło mi oczywiście o Top 30. Ale niech będzie w tym czasie nie słuchałem akurat regularnie listy. :oops:
ODPOWIEDZ