Nasza Lista - Edycja Świąteczna
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
To ta piosenka, i do tego była na LP3, więc odpada.Gary pisze:Zapewne chodzi o "Mistletoe and Wine".mateusz15 pisze:Cliff Richard - Christmas Time
Mateusz15 może jeszcze zgłosić inną piosenkę.
To wszystko zależy od zgłaszającego.dominik_fi pisze:Myślałem, że miało nie być takich znanych kawałków.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
No to czas na moje utwory
Within Temptation - Gothic Christmas
Utwór co prawda trochę mija się z gotykiem, ale i tak jest świetny!
Dana - It's Gonna Be A Cold Christmas
Piękna, melancholijna świąteczna balladka z lat 70-tych, wykonywana przez zwycięzczynię Eurowizji 1970
The Water Babies - Under The Tree
Czyli trochę brytyjskiej muzy.
Aha, mam taką serdeczną prośbę, by dały znać osoby, które wrzuciły utwory obiektywnie nieświątecznie, ale kojarzące się im ze świętami - ułatwi mi to później świąteczne podsumowanie
Within Temptation - Gothic Christmas
Utwór co prawda trochę mija się z gotykiem, ale i tak jest świetny!
Dana - It's Gonna Be A Cold Christmas
Piękna, melancholijna świąteczna balladka z lat 70-tych, wykonywana przez zwycięzczynię Eurowizji 1970
The Water Babies - Under The Tree
Czyli trochę brytyjskiej muzy.
Aha, mam taką serdeczną prośbę, by dały znać osoby, które wrzuciły utwory obiektywnie nieświątecznie, ale kojarzące się im ze świętami - ułatwi mi to później świąteczne podsumowanie

- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
tak tak o to mi chodziło, ale niestety mialem ja tak zapisana na komputterze i nie moglem znaleźć poprawnego tytułu.adr pisze:To ta piosenka, i do tego była na LP3, więc odpada.Gary pisze:Zapewne chodzi o "Mistletoe and Wine".mateusz15 pisze:Cliff Richard - Christmas Time
Mateusz15 może jeszcze zgłosić inną piosenkę.
To wszystko zależy od zgłaszającego.dominik_fi pisze:Myślałem, że miało nie być takich znanych kawałków.
Zgłoszę jak znajde cos odpowiedniego

Sam miałem to wrzucić, ale w ostatniej chwili coś innego wybrałem. Fajnie, że ktoś inny zaproponował ten utwór.Nivo pisze:Pearl Jam - Let Me Sleep
ot spojrzenie z innej strony.

Do tej pory 13 osób zgłosiło w sumie 30 piosenek (od kajmana ciągle linków nie mam

Przypominam, że niedziela jest ostatnim dniem, w którym można dodać swoje propozycje (i przysłać mi linki do mp3).
Aha, jeszcze jedno - wprowadziłem zmiany do regulaminu. Do fazy pucharowej przechodzi 16 najlepszych utworów.
- dominik_fi
- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
ja dodaję jeszcze jeden utwór:
3. Sarah McLachlan - Wintersong
Adr - jest tam, gdzie reszta.

a przy okazji chciałam uprzedzić, że ten utwór urywa się w dziwnie wyglądający sposób, ale to dlatego, że cała płyta jest jednym ciągiem dźwięków, bez przerw między utworami i reszta tego właśnie należy już do nastepnego
.
3. Sarah McLachlan - Wintersong
Adr - jest tam, gdzie reszta.
zobaczymyprz_rulez pisze:Właśnie ściągnąłem to dzisiaj nie wiedząc, że zaproponowałaś to do Naszej Listy. Bardzo fajne!neon.ka pisze: 1. Kaf - Silent Night Wasshoi (to ze składanki 'Japanese Christmas')

a przy okazji chciałam uprzedzić, że ten utwór urywa się w dziwnie wyglądający sposób, ale to dlatego, że cała płyta jest jednym ciągiem dźwięków, bez przerw między utworami i reszta tego właśnie należy już do nastepnego

Zablokowała mi się skrzynka na forum.lp3.pl, i nie wysyłają się wiadomości na priva. Skrzynka nie jest przepełniona, nie wiem co się stało. Informuję więc tutaj, że:
1) ciągle czekam na linki od kajmana
2) plik dominika_fi "Merle Haggard - Blue Christmas - Country Christmas" jest zesputy, niekompletny, niedziałający, proszę o wrzucenie go jeszcze raz
3) plik dominika_fi "V.A.- Ill be home for Christmas" ma w tagu napisane, że wykonawcą jest "US Air Force". W necie niewiele znalazłem na ten temat, może zgłaszający coś więcej wie. Oczywiście plik przyjęty, tylko szkoda, że tak niedokładnie opisany jest.
4) wszystkie pozostałe propozycje przyjęte bez żadnych problemów
1) ciągle czekam na linki od kajmana
2) plik dominika_fi "Merle Haggard - Blue Christmas - Country Christmas" jest zesputy, niekompletny, niedziałający, proszę o wrzucenie go jeszcze raz
3) plik dominika_fi "V.A.- Ill be home for Christmas" ma w tagu napisane, że wykonawcą jest "US Air Force". W necie niewiele znalazłem na ten temat, może zgłaszający coś więcej wie. Oczywiście plik przyjęty, tylko szkoda, że tak niedokładnie opisany jest.
4) wszystkie pozostałe propozycje przyjęte bez żadnych problemów
tak jak zapowiedziałem, dołączam sie do zabawy, okazało się, że ze znalezieniem ciekawych kawałków nie było problemu, oto moje propozycje:
1)Manic Street Preachers "Christmas Ghost" - nowy kawałek MSP, świąteczny, za free na ich stronie...osobiście przypadł mi do gustu
2)Frank Zappa - "Dont Eat The Yellow Snow.mp3" - jako komentarz przypomnę pierwszą zasadę wpajaną małym eskimosom: nie jedz żółego śniegu
3)Francis Lai - "Theme From Love Story - Finale.mp3" - piękny kawałek, zbyt znany, żeby go wrzucić do NL, ale tu, czemu nie...(skojarzenie ze świętami chyba na tej samej zasadzie co "Kevin sam w domu")
myślałem jeszcze nad RHCP "Snow (hey oh)", ale było na lp3
1)Manic Street Preachers "Christmas Ghost" - nowy kawałek MSP, świąteczny, za free na ich stronie...osobiście przypadł mi do gustu

2)Frank Zappa - "Dont Eat The Yellow Snow.mp3" - jako komentarz przypomnę pierwszą zasadę wpajaną małym eskimosom: nie jedz żółego śniegu

3)Francis Lai - "Theme From Love Story - Finale.mp3" - piękny kawałek, zbyt znany, żeby go wrzucić do NL, ale tu, czemu nie...(skojarzenie ze świętami chyba na tej samej zasadzie co "Kevin sam w domu")
myślałem jeszcze nad RHCP "Snow (hey oh)", ale było na lp3
- stavanger
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683
Ja zgłaszam jedną piosenkę: Blackmore's Night - Christmas Eve
Zostały 3 godziny więc chyba nie zaszkodzi jeśli podam tu linka, a zapewne trochę potrwa zanim się załaduje
http://chomikuj.pl/stavanger/Nasza+Lista4
Zostały 3 godziny więc chyba nie zaszkodzi jeśli podam tu linka, a zapewne trochę potrwa zanim się załaduje

- dominik_fi
Umnie chodzi na windows media playerze, jego rozmiar to trochę ponad 350KB a czas koło 2 minadr pisze:2) plik dominika_fi "Merle Haggard - Blue Christmas - Country Christmas" jest zesputy, niekompletny, niedziałający, proszę o wrzucenie go jeszcze raz
V.A. (variety arts - wielu artystów) to artysta nieznany, ale w tagu jest poprawnie, czyli US Air Forceadr pisze:3) plik dominika_fi "V.A.- Ill be home for Christmas" ma w tagu napisane, że wykonawcą jest "US Air Force". W necie niewiele znalazłem na ten temat, może zgłaszający coś więcej wie. Oczywiście plik przyjęty, tylko szkoda, że tak niedokładnie opisany jest.
Przepraszam wszystkich za opóźnienie. Zgodnie z tym co przekazał ku3a (DZIĘKI!
) etap zagłaszania propozycji trwa dzień dłużej, czyli do godz. 24:00 dzisiaj. W sumie może i dobrze wyszło - jotem3 zgłosił swoje propozycje, a kajman wysłał linki o 0:01
.
No to przyjmijmy, że oficjalnie będzie się to nazywać:
Various Artists (US Air Force) - I'll be Home for Christmas

V.A. to raczej Various Artists - Różni Wykonawcy.dominik_fi pisze:V.A. (variety arts - wielu artystów) to artysta nieznany, ale w tagu jest poprawnie, czyli US Air Force
No to przyjmijmy, że oficjalnie będzie się to nazywać:
Various Artists (US Air Force) - I'll be Home for Christmas
Wszystkie zgłoszone piosenki, pogrupowane w plikach .rar, można znaleźć na moim chomiku w folderze NaLESnik:
http://chomikuj.pl/adr/NaLESnik (lub http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=adr&sid=5)
Do ściągnięcia też wszystko w 2 spakowanych plikach na RapidShare:
http://rapidshare.com/files/75707922/Na ... 1.rar.html (94,7 MB)
http://rapidshare.com/files/75715760/Na ... 2.rar.html (78,5 MB)
W pierwszym etapie weźmie udział 41 utworów. Łącznie zajmują one 177 MB na dysku i 2:24:49 w Winampie.
Podziękowania należą się 17 osobom, które postanowiły zaproponować różne piosenki związane (mocniej lub luźniej) z tematyką świąt Bożego Narodzenia. Reprezentowane są różne style muzyczne, niektóre utwory to te dobrze znane, inne mniej - w każdym razie będzie z czego wybierać.
Propozycji jest dość dużo, więcej niż początkowo zakładałem, że będzie. Do 16 grudnia trwać będzie pierwszy etap głosowania, w którym każdy for(um)owicz może zgłosić w kolejności dziewięć (8+1 "rezerwowy") najlepszych utworów, oczywiście oprócz swoich jeśli jakieś zaproponował. Z mojej winy jeden dzień został stracony, ale data końca pierwszego etapu zostaje niezmieniona, czyli do końca tego tygodnia, bo czasu do świąt mało.
Do rundy pucharowej przejdzie 16 utworów. Każda z czterech rund fazy play-off to minimum 2 dni, co oznacza co najmniej 8 dni na przeprowadzenie tej fazy. Wtedy o 24:00 24 grudnia wszystko by się rozstrzygnęło. Trzeba jednak pamiętać o ewentualnych problemach, jak ten stworzony przeze mnie wczoraj i wtedy czas głosowania może się wydłużyć. Dlatego tylko 16 utworów. Jeśli jednak ktoś uważa, że 32 piosenki powinny awansować (wtedy minimum 10-dniowa faza play-off!) proszę napisać o tym albo na forum albo w wiadomości do mnie razem ze swoimi głosami.
No to zaczynajmy!
EDIT: John Lennon & Yoko Ono - Happy Xmas (War Is Over) było na liście! Utwór nie będzie brany pod uwagę przy liczeniu punktów (na razie nikt jeszcze na tę piosenkę nie głosował). Tak więc w pierwszym etapie bierze udział 40 piosenek.
http://chomikuj.pl/adr/NaLESnik (lub http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=adr&sid=5)
Do ściągnięcia też wszystko w 2 spakowanych plikach na RapidShare:
http://rapidshare.com/files/75707922/Na ... 1.rar.html (94,7 MB)
http://rapidshare.com/files/75715760/Na ... 2.rar.html (78,5 MB)
W pierwszym etapie weźmie udział 41 utworów. Łącznie zajmują one 177 MB na dysku i 2:24:49 w Winampie.
Podziękowania należą się 17 osobom, które postanowiły zaproponować różne piosenki związane (mocniej lub luźniej) z tematyką świąt Bożego Narodzenia. Reprezentowane są różne style muzyczne, niektóre utwory to te dobrze znane, inne mniej - w każdym razie będzie z czego wybierać.
Propozycji jest dość dużo, więcej niż początkowo zakładałem, że będzie. Do 16 grudnia trwać będzie pierwszy etap głosowania, w którym każdy for(um)owicz może zgłosić w kolejności dziewięć (8+1 "rezerwowy") najlepszych utworów, oczywiście oprócz swoich jeśli jakieś zaproponował. Z mojej winy jeden dzień został stracony, ale data końca pierwszego etapu zostaje niezmieniona, czyli do końca tego tygodnia, bo czasu do świąt mało.
Do rundy pucharowej przejdzie 16 utworów. Każda z czterech rund fazy play-off to minimum 2 dni, co oznacza co najmniej 8 dni na przeprowadzenie tej fazy. Wtedy o 24:00 24 grudnia wszystko by się rozstrzygnęło. Trzeba jednak pamiętać o ewentualnych problemach, jak ten stworzony przeze mnie wczoraj i wtedy czas głosowania może się wydłużyć. Dlatego tylko 16 utworów. Jeśli jednak ktoś uważa, że 32 piosenki powinny awansować (wtedy minimum 10-dniowa faza play-off!) proszę napisać o tym albo na forum albo w wiadomości do mnie razem ze swoimi głosami.
No to zaczynajmy!
EDIT: John Lennon & Yoko Ono - Happy Xmas (War Is Over) było na liście! Utwór nie będzie brany pod uwagę przy liczeniu punktów (na razie nikt jeszcze na tę piosenkę nie głosował). Tak więc w pierwszym etapie bierze udział 40 piosenek.
Ostatnio zmieniony pt gru 14, 2007 1:08 am przez adr, łącznie zmieniany 1 raz.
Ściąganie w zasadzie idzie pomyślnie. W zasadzie, bo utwory Łucka muszę ściągać w inny sposób, ale już się do tego przyzwyczaiłem, bo w każdej NL plik Łucka nie daje się ściągnąć (a właściwie daje, tylko że w formacie, z którym kompletnie nie daje się nic zrobić). W związku z tym mam zapytanie do adra, Łucka lub kogokolwiek innego, który już sobie rozpakował Łucka: czy Zappa jest w wersji singlowej czy albumowej. Odróżnić łatwo, bo singiel ma prawie 4 minuty, a wersja albumowa niewiele ponad 2.