Nasza Lista IV
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Moje propozycje:
Qntal - Herbst - utwory zespołu były grywane w Trzeciej Stronie Księżyca, wybrałem jeden z nieprezentowanych. Pochodzi z drugiej płyty zespołu (o poraźającym tytule Qntal II)
INDUKTI - no 11812 - utwór z płyty S.U.S.A.R. Moim zdaniem jedno z lepszych polskich nagrań z 2005r.
Ayreon - Day Fourteen: Pride - No, to już czysty progresywny rock. Z płyty The Human Equation
Qntal - Herbst - utwory zespołu były grywane w Trzeciej Stronie Księżyca, wybrałem jeden z nieprezentowanych. Pochodzi z drugiej płyty zespołu (o poraźającym tytule Qntal II)
INDUKTI - no 11812 - utwór z płyty S.U.S.A.R. Moim zdaniem jedno z lepszych polskich nagrań z 2005r.
Ayreon - Day Fourteen: Pride - No, to już czysty progresywny rock. Z płyty The Human Equation
Moje kandydatury są następujące:
1. Anathema - "Closer"
2. Bijelo Dugme - "Selma" zespół jugosłowiański założony przez Gorana Bregovica. Lata 70-te.
3. Backyard Babies - "Minus celsius" - wydawało mi się, że to było swego czasu grane w trójce, ale na liście o dziwo nie było. Zespół pochodzi ze Szwecji.
1. Anathema - "Closer"
2. Bijelo Dugme - "Selma" zespół jugosłowiański założony przez Gorana Bregovica. Lata 70-te.

3. Backyard Babies - "Minus celsius" - wydawało mi się, że to było swego czasu grane w trójce, ale na liście o dziwo nie było. Zespół pochodzi ze Szwecji.
No niestety byłem przekonany, że nie było. Zatem zaraz wybiorę jeszcze jeden. Dzięki.ku3a pisze:Bijelo Dugme bylo na Liscie

Zatem trochę później prześlę prowadzącemu pliki.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Hehe, też myślałem o wrzuceniu tego samego utworu, ale był na liście.ku3a pisze:Bijelo Dugme bylo na Liscie
Tzn. zespół był, a nie utwór.
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2007 8:58 pm przez Robinson, łącznie zmieniany 1 raz.
pozwolę sobie przyłączyć się
1. Sugarhill gang - "rapper's delight"
utwór który był pierwszym w historii wyemitowanym w radiu nagraniem w stylu rap, to od pierwszych słów tego utworu wzięła się nazwa hip-hop. według mnie piosenka ta jest jednak utrzymana w stylu fank, ale to już moje prywatne zdnaie
2. the trews - "confessions"
3. the pettit project - "99 lives"
pozostałe dwa zespoły pochdzą z kanady, ja osobiście je poznałem dzięki nieemitowanemu już niestety serialowi Radiostacja Roscoe gdzie gościnnie wystąpili. zrobili dosyć sporą karierę ale ich sława nie wyszła poza Kanadę, wybrałem ich chyba największe przeboje.
1. Sugarhill gang - "rapper's delight"
utwór który był pierwszym w historii wyemitowanym w radiu nagraniem w stylu rap, to od pierwszych słów tego utworu wzięła się nazwa hip-hop. według mnie piosenka ta jest jednak utrzymana w stylu fank, ale to już moje prywatne zdnaie
2. the trews - "confessions"
3. the pettit project - "99 lives"
pozostałe dwa zespoły pochdzą z kanady, ja osobiście je poznałem dzięki nieemitowanemu już niestety serialowi Radiostacja Roscoe gdzie gościnnie wystąpili. zrobili dosyć sporą karierę ale ich sława nie wyszła poza Kanadę, wybrałem ich chyba największe przeboje.
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2007 9:06 pm przez mcgrat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
O! Super! Nie wiem czy to ta płyta, o której myślę, ale ogólnie okres 1995/6-1999/2000 był chyba najlepszy w historii tego zespołu. Pamiętam że tak na przełomie wieków słyszałem kilka płytek ich na Radiostacji i zrobiły na mnie OGROMNE wrażenie. Bardzo klimatyczne sprawy.My Dying Bride - Two winters only (1995)
Trochę mrocznej muzy.
Dorzucę jeszcze swoje propozycje. Poprzednio nieco się zawiodłem, ale okazało się, że niestety moje rzeczy słabo się wkomponowały w ogólny klimat edycji.
Dlatego tym razem postanowiłem pojechać "po bandzie" i zaproponować sporo folku:
Kapela na Dobry Dzień - Hop
Żywiołak - Dybuk
- oba powyższe to przykłady nowoczesnego i ciekawego potraktowania folkloru. Ten drugi zespół powinien być znany słuchaczom dawnej Bis-ki.
Joanna Lewandowska - Żywot życia - a to z kolei troszkę popu+poezji śpiewanej. Jakoś tak ostatnio "weszło mi w głowę".
Raczej nie liczę na sukcesy tych utworów, jak patrzę jakie legendarne, ciężkie działa niektórzy tu wytaczają (Eric Burdon, Pendragon, Helloween itp.). Ale polecić mogę.
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2007 9:12 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Hehe, ale mamy zbieżne utwory do wyboru. Selma to był dopiero początek naszej zbieżności. A poza tym zastanawiałem się między wrzuceniem zespołu My Dying Bride a właśnie tym utworem Helloween i wybrałem to pierwsze, a Keepera chciałem sobie zostawić na następną edycję.Gary pisze:W takim razie moją trzecią propozycją niech będzie:
Helloween - "Keeper of the Seven Keys"

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
Moje propozycje w tej edycji to:
1. Albion - Bieg po tęczy z 2005 - polska grupa, która za moment wydaje swoją nową płytę. A ten utwór pochodzi z ich poprzedniej płyty. Chociaż dla mnie rewelacyjna jest ich debiutancka płyta z roku 1995 ( w 2006 ukazała sie reedycja z dodatkową płytką - polecam!!! )
2. Arena - The butterfly man z 2000 - utwór pochodzi z płyty Immortal?. Ja poznałem ten kawałek z płyty, która zawierała rewelacyjny koncert z Amsterdamu z roku 2001.
3. Totentanz - Całkiem sam z 2007 - zespół z Tarnowa, utwór pochodzi z właśnie wydanej płyty NIEBÓL. W radiostacjach - m.in. w Trójce mozna usłyszec ich inny kawałek Poza wszystkim.
bonus
4. Lambchop - Paperback Bible z 2006 - i kolejne zdziwienie że nie było ich na lp3. Pochodzą z USA i grają muzykę, którą ciężko zakwalifikować.
Grycek, mam problemy z netem
regularnie mi sie rozłącza co 15-20 minut a to za mało aby wrzucić na chomika. Jeśli mi się uda jeszcze dziś, postaram aby link dotarł do Ciebie. Najpóźniej jutro w pracy wrzuce, bo chomika na razie mi nie zablokowali 
1. Albion - Bieg po tęczy z 2005 - polska grupa, która za moment wydaje swoją nową płytę. A ten utwór pochodzi z ich poprzedniej płyty. Chociaż dla mnie rewelacyjna jest ich debiutancka płyta z roku 1995 ( w 2006 ukazała sie reedycja z dodatkową płytką - polecam!!! )
2. Arena - The butterfly man z 2000 - utwór pochodzi z płyty Immortal?. Ja poznałem ten kawałek z płyty, która zawierała rewelacyjny koncert z Amsterdamu z roku 2001.
3. Totentanz - Całkiem sam z 2007 - zespół z Tarnowa, utwór pochodzi z właśnie wydanej płyty NIEBÓL. W radiostacjach - m.in. w Trójce mozna usłyszec ich inny kawałek Poza wszystkim.
bonus

4. Lambchop - Paperback Bible z 2006 - i kolejne zdziwienie że nie było ich na lp3. Pochodzą z USA i grają muzykę, którą ciężko zakwalifikować.

Grycek, mam problemy z netem

Ostatnio zmieniony czw lis 08, 2007 8:47 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
- tadzio3
- Kontakt:
Heh. Wczoraj w nocy wrzuciłem juz na serwer swoje propozycje na NL4, a wśród nich właśnie Halloween z "Light The Universe". Dzisiaj widzę, że zostałem ubiegnięty...prz_rulez pisze:Szkoda, że nie "Light The Universe".Gary pisze:W takim razie moją trzecią propozycją niech będzie:
Helloween - "Keeper of the Seven Keys"

- tadzio3
- Kontakt:
A tak w ogóle miałem przygotowanych kilka zestawów z kilkunastoma, bądź kilkudziesiecioma propozycjami podzielonymi na różne style, kategorie. I tak mam muzykę w stylu metal, gotyk, z nutką satyry, elektroniczna, rytmy egzotyczne (typu flamenco, industrial), piosenki w innych językach niż polski i angielski, oraz to co wszyscy wybierają, czyli ulubione piosenki (które spełniają kryteria doboru). Tym razem wybrałem szeroko rozumiany metal!