Fabryka to mój ulubiony LP, możliwe że pierwszy Lady Pank jaki pamiętam (ach ten teledysk z klatką ), Janowski to kompletnie zapomniany, świetny numer, a Flamastry z kolei z tych trzech najbardziej wzruszający, pięknie nostalgiczny, totalne zaskoczenie że ten pan tak potrafi, podobnie jak "W nas i wokół nas" sprawia, że jako słuchający zamieram na chwilę i słucham.
edit:
a jak stworzyć taki topograf dla samych redaktorów, a nie wspólnie artyści/redaktorzy?
Miszon pisze: ↑czw kwie 17, 2025 10:17 am
Janowski to kompletnie zapomniany, świetny numer
cudowny utwór z cudownego filmu
Film to już chyba w ogóle całkiem popadł w zapomnienie, chyba ostatnio go puszczali w TV ze 20 lat temu.
Dodam, że jako trzeci numer wahałem się, czy nie dać Łona/Konieczny/Krupa - 10 pytań
Ale uznałem, że to za wcześnie (chociaż z drugiej strony w zestawie jest nie wiedzieć zupełnie czemu Pan Darek z tej samej płyty).
Miszon pisze: ↑czw kwie 17, 2025 2:26 pm
Ja mogę głosy wrzucić, co mi szkodzi, ale w kolejności takiej, jaką "wypluła" mi strona (to nie jest do końca kolejność alfabetyczna, nie wiem jaka).
Na normalnej liście jest kolejność w jakiej dodawali utwory. Może tu też jest taka sama.
Pan od progresywnego grania w Radiu 357. A przy okazji ich księgowy. Albo raczej odwrotnie, bo najpierw zajmował się finansami a potem okazało się, że lubi i zna się na progu.
Przyszedł z Radia Łódź albo gdzieś z tych okolic, ale mogę się mylić. Podobno znany w branży. Miał się zajmować bazą muzyki, ale co to znaczy nie wiem ma też swoją audycję.
Pan Darek zajmuje się w radiu układaniem playlist (głównie nocnych?), z tego co kojarzę. Oprócz tego ma swoją audycję "Pod osłoną nieba", obecnie we wtorki o 18.00. Takie łagodne brzmienia raczej prezentuje.
No nie wiem, Stelka ma czas na układanie nocnych playlist? Wydaje mi się, że mówił, że to właśnie pan Darek jest za to odpowiedzialny. W każdym razie raczej na pewno nie on. Do Popołudniówki czy Ranka to tak.
Mogliby oddać nocki w ręce słuchaczy. Tak jak kiedyś było między 6.00, a 6.30. WyDźwięki? Nie pamiętam czy tak to się nazywało.
Chociaż to się rozbiło o to, że potem i tak ktoś musi wybierać te utwory z bazy. A to czas...
Wreszcie zagłosowałem uff, zgodności ciekawe jest 2 główne TOPograf-y oraz 19 TOPograf-ów dziennikarzy i 17 TOPograf-ów artystów. A pisze że Lista może się jeszcze wydłużyć.