BLONDE REDHEAD _ 23

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Tomekk
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003

Post autor: Tomekk »

Robinson pisze:.
Z wypowiedzi w tym temacie wynika, że chętnymi chyba będą:

73 ku3a
54 stavanger
46 Gary
38 jackal
nie no , chyba wszyscy będą chętni :)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

Robinson pisze: a w tym czasie niech się chętni zgłaszają.
No więc zgłaszam się i proszę o dopisanie mnie do listy chętnych :)
Awatar użytkownika
Martyr

Post autor: Martyr »

ku3a pisze:"Surrender" - Billy Talent
Ja bym się na to zdecydowała, ale zanim nadejdzie moja kolej, to pewnie już wyleci z zestawu do głosowania...
kajman

Post autor: kajman »

Robinson pisze:OK, ale myślę, że w międzyczasie zagłosujemy już na "23" (od dzisiejszego popołudnia do następnego piątku) i może na Scorpions, a w tym czasie niech się chętni zgłaszają.

73 ku3a
54 stavanger
46 Gary
38 jackal
33 kajman
29 Robinson
21 Bodeczek
11 HERMMAN
2 drwycior
0 jaszczomp
0 yeti
Myślę, że przyjmiemy tą listę jako wyjściową i Ty będziesz dorzucał kolejne osoby umieszczając je na właściwym miejsc. Teraz chyba zgłosili się jeszcze
44 Tomekk
26 Martyr
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

Ja się podpisuję - z kolejności wynika, że będę 21ym typującym. Czyli późna jesień, dobrze się składa, może akurat trafię w okolice własnych urodzin
kajman

Miszon pisze:Akcja jest jak najbardziej szczytna :). Sam o tym myślałem (zwłaszcza jak usłyszałem, że może "Akurat" pan Marek wrzuci do zestawu). Jedyny problem byłby taki, że warto by chyba wiedzieć, na co się głosuje, bo nie zawsze słyszało się te kawałki. Na ten przykład gdyby nie minimax, to bym nie słyszał nigdy nowych kawałków Scorpionsów (bodajże 4 puszczał).
Problem jest taki, że właśnie po to także głosujemy, żebyśmy mogli te piosenki poznać. My i inni Trójkowicze.
kajman

jackal pisze:Ja się podpisuję - z kolejności wynika, że będę 21ym typującym. Czyli późna jesień, dobrze się składa, może akurat trafię w okolice własnych urodzin
Wygląda, że jesteś na razie na 5 miejscu.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

To ja też się dopisuję.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

I ja też ;>
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

No to rozumiem, że w tej chwili lista chętnych znacznie się wydłużyła:

73 ku3a
71 Grycek
54 stavanger
54 Yacy
46 Gary
45 nastoletni_duch
44 Tomekk
43 mrsap
38 jackal
33 kajman
29 Robinson
26 Martyr
25 piotreklp3
23 prz_rulez
21 Bodeczek
20 Miszon
19 Adameks
11 HERMMAN
2 drwycior
0 jaszczomp
0 yeti
Ostatnio zmieniony ndz lip 08, 2007 11:13 am przez Robinson, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Robinson pisze:To moja propozycja byłaby taka, żeby zmienić tytuł tego wątku (yeti) na np. coś w stylu "cotygodniowy wybór utworu do promowania" albo "utwór tygodnia", przenieść go do działu komentarzy (Jacek?) albo ewentualnie założyć tam nowy wątek, w którym w każdym tygodniu ktoś (trzeba by ustalić zasady kto kiedy) podawałby utwór, który chciałby wylansować do poczekalni.
A może taki tytuł "Śladami "Again", czyli odkrywcy skarbów zestawu do głosowania LP3" :wink:
kajman pisze:Przy okazji uważam, że powinno być jedno obostrzenie zasad (pewnie niewielkie, bo sprawa jest raczej oczywista). Utwór powinien się znajdować w poprzednim tygodniu w 10 podanej w głosowaniu na forumową przez proponującego (a może nawet w 5).
Czyli nowe piosenki w zestawie są wyłączone w tym momencie.
Wydaje mi się, że zaostrzanie do pierwszej 5 nie ma sensu. 10 w zupełności wystarczy. Tylko trzeba ustalić co się dzieje wtedy, jeśli osoba, która ma przywilej przedstawienia takiej propozycji, tydzień wcześniej miała 10 złożoną z samych piosenek, które były lub są na liście? Czy wtedy przepada kolejka, czy następuje odłożenie tego przywileju do czasu, aż w 10 pojawi się utwór, który spełnia wymogi?
Robinson pisze:OK, ale myślę, że w międzyczasie zagłosujemy już na "23" (od dzisiejszego popołudnia do następnego piątku) i może na Scorpions, a w tym czasie niech się chętni zgłaszają.
(...)
46 Gary
(...)
Nie napisałem tego, że się zgłaszam, więc teraz to nadrabiam. Wyrażam chęć uczestnictwa. :D
Na "23" zagłosuję, ale Scorpionsów chyba ciężko będziewcisnąć w tym tygodniu do mojej 10, zważywszy na nowości w zestawie w środku tygodnia to i tak będę musiał zrezygnować z 4 piosenek, na które głosowałem w zeszłym tygodniu. A przecież w niej było aż 3 spoza listy, 6 z poczekalni i 1 z top 30. :)
Awatar użytkownika
Gary

W sumie to okaże się za tydzień jaki wpływ będzie miała nasza akcja. :)

Nurtuje mnie tylko jedno. Niedźwiedź często mówił o takich akcjach fan-clubów, że jeśli wyłapał to je kasował. Nie wykasuje też naszej akcji? :lol:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

No dobra pobawy się :-)
Z tego co widzę pesymistycznie moja propozycja będzie za ... 10 tygodni a optymistycznie za 3-4 tygodnie ( przy takiej samej ilości decyduje alfabet czy jakieś inne kryteria - Grycek jest za szakal35 :wink: )

W tej chwili ja bym zaproponaował... Chyba większość wie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Gary pisze:W sumie to okaże się za tydzień jaki wpływ będzie miała nasza akcja. :)

Nurtuje mnie tylko jedno. Niedźwiedź często mówił o takich akcjach fan-clubów, że jeśli wyłapał to je kasował. Nie wykasuje też naszej akcji? :lol:
myślę że w tym przypadku nie będzie tego widać :-) Chyba ... A po za tym u mnie 23 było już w zestawie a Scorpionsi mają szanse, więc jak na razie głosy byłyby uczciwe. Gorzej jak w propozycjach będzie coś w rodzaju Strach się bać... Ale! Ale! Ale umowa
Awatar użytkownika
Gary

Mam nadzieję, że nigdy nie zajdzie taka sytuacja, że piosenka, która dzięki tej akcji znajdzie się w mojej dziesiątce, w następnym tygodniu nie wyląduje w mojej piątce :lol: :wink:
Awatar użytkownika
piotreklp3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2005 roku
Kontakt:

Post autor: piotreklp3 »

Ja też chcę wziąść udział w tej zabawie :)
A na Scorpionsów zagłosuje jutro.
Awatar użytkownika
piotreklp3
Kontakt:

No to będę na razie 12 :wink: w kolejce.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

piotreklp3 pisze:Ja też chcę wziąść udział w tej zabawie :)
Ale od dziś do następnego piątku mamy głosować na Blonde Redhead - 23, co oczywiście nie przeszkadza w tym, żeby jednocześnie zagłosować na Scorpions (ja tak właśnie zrobię). :)
Awatar użytkownika
piotreklp3
Kontakt:

Robinson pisze:
piotreklp3 pisze:Ja też chcę wziąść udział w tej zabawie :)
Ale od dziś do następnego piątku mamy głosować na Blonde Redhead - 23, co oczywiście nie przeszkadza w tym, żeby jednocześnie zagłosować na Scorpions (ja tak właśnie zrobię). :)
No to ja też.
Adameks

Post autor: Adameks »

Mnie też można dopisać :) może za rok się dobije 8)
kajman

Yacy pisze:W tej chwili ja bym zaproponaował... Chyba większość wie :lol: :lol: :lol:
Może do tego czasu już będzie w poczekalni albo i wyżej?
kajman

Yacy pisze:Gorzej jak w propozycjach będzie coś w rodzaju Strach się bać... Ale! Ale! Ale umowa
Ja myślę, że będziemy mieli moralne prawo do niegłosowania na piosenki, które uważamy za ewidentnie złe. Uważam, że nikt nie będzie miał nic przeciwko temu, jeżeli nie zagłosuję na Love story. Tylko że uważam, że w takich sytuacjach powinno się o tym powiedzieć. Jak na razie to 23 uważam za piosenkę przeciętną, a Humanity za niezłą, ale zagłosuje na nią, skoro zadeklarowałem chęć udziału w zabawie.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Robinson pisze:
jaszczomp pisze:A na Scorpions zagłosuję - słowo!
No tak ale to musiałaby być naprawdę zbiorowa akcja. W danym tygodniu głosujemy na Blonde Redhead, w następnym na Scorpions, itd. Gdyby się zebrało 20-30 dodatkowych głosów, to może utwór dotarłby nawet do poczekalni. A wtedy mieliby szansę usłyszeć go inni słuchacze, potencjalni głosujący, którzy nie mieliby normalnie szansy usłyszeć danego utworu w radiu. Bo np. Scorpions jeszcze w Trójce nie słyszałem.
A ja slyszalem - w Markomanii.
prz_rulez
Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
Kontakt:

Post autor: prz_rulez »

Gary pisze:W sumie to okaże się za tydzień jaki wpływ będzie miała nasza akcja. :)

A podobno mozna glosowac na to co sie chce... ;/ ale od dawna wiadomoze Marek swiruje.
herMMan

Post autor: herMMan »

Adameks pisze:Mnie też można dopisać :) może za rok się dobije 8)
Ciekawe co to będzie za kawałek? Pewnie na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze do niego słów ani melodii :lol:
ODPOWIEDZ