Still Corners miało kiedyś przebój na MCT30 i jeśli dobrze pamiętam to sam go tam zgłosiłem i wcale tak często na niego nie głosowałem, a mimo tego był na tej liście ładnych kilkanaście tygodni. I oto mamy kolejny ich kawałek i znowu jest to coś bardzo wciągającego.
Brodka z towarzyszami wzięła się za nieśmiertelnik
Heya i mam co tego nagrania bardzo mieszane uczucia, choć za drugim razem i tak jest już dużo lepiej.
Alan & Deya to takie dicho aż furczy, a jednak ma coś w sobie.
Eva rzeczywiście wykonuje dosyć tradycyjny blues, aż po prostu nie można się do niczego przyczepić. Za to
BCC to typowy rock południowy, przynajmniej ja tak to widzę, ale już nie mogę napisać, że do niczego się przyczepić nie można, bo i owszem, ale na szczęście dali mi takiego kopa energetycznego, iż drobne potknięcia im wybaczam.
Castellows zaprezentował nam piosenkę w stylu
the Corrs, no może jeszcze do tamtego bandu trochę brakuje, ale może później nagrają coś bardziej porywającego.
Teskey Brothers przedstawiają nam tu niezły kawałek, tyle że ja już zgłaszałem go dosyć dawno temu i przez ten czas się trochę zestarzał, ale na pewno może się podobać, więc życzę mu jak najlepiej.
Wilco smęci na całego i może bym lepiej ocenił ten numer, gdyby tu naprawdę zaczęło dziać się coś obłędnego.
Anita i Paweł to dopiero jest atrakcyjny duet i to zarówno muzycznie, jak i estetycznie.

A sama piosenka też zyskuje z każdym odsłuchem.
Czarne Klucze jakoś nie przekonały mnie za pierwszym razem i teraz jest podobnie.
Najsłabiej wypada, a do tego w tym tygodniu dosyć wyraźnie od pozostałych odstaje
Sexy Suicide. I ogólnie, co zresztą widać po moich ocenach ten zestaw nowości wypada bardzo blado w porównaniu z ostatnimi tygodniami, a na pewno najgorzej (jak dotąd) w 2024 roku.
1. [7,5] Black Country Communion — WITH YOU I GO
2. [7,0] the Teskey Brothers — RICH MAN
3. [7,0] Still Corners — SECRET WORLD
4. [6,5] Eva Carboni — SOUTH WIND BLOWS
5. [6,5] the Castellows — HURRICANE
-----------------------------------------------------------------
[6,0] Anita Lipnicka & Paweł Domagała — NIC ZA ZŁE
[6,0] the Black Keys — BEAUTIFUL PEOPLE (STAY HIGH)
[5,5] Brodka & Jann & Urbanski — LIST
[5,0] Alan Walker & Daya — HEART OVER MIND
[5,0] Wilco — PITTSBURGH