Wczesny czwartkowy wieczór, zatem to jakby tradycyjna pora kiedy wrzucam moje podsumowanie tygodnia.
I znowu straciłem lidera zestawienia, więc jak obiecałem daję zadebiutować starym
Lady Pankom.

A poza nimi debiutuje moja propozycja, a tak a propos to już dawno w dziesiątce nie miałem swojego zgłoszenia, a dokładnie 17 notowań temu (z tymże osiem w tym okresie sam bez przymusu opuściłem). No i tym razem obyło się bez powrotów, a w czołówce nastąpiło kilka taktycznych przetasowań.
Jako że obwołałem się samozwańczym Strażnikiem
Bractwa Albertowego, to ogłaszam wszem i wobec, że od tej pory będę czuwał by:
gioconda2 pisze: ↑sob sty 20, 2024 12:32 am
Bractwo Albertowe liczy 7 osób, czyli idzie ku szczęśliwości
I właśnie tego będę pilnował, żeby nie było nas mniej, a z czasem wręcz przeciwnie czyli więcej.
TStudent pisze: ↑sob sty 20, 2024 6:49 pm
Szansę na powrót do regularnego głosowania widzę dla siebie dopiero wtedy, gdy będę mógł bez poczucia przebodźcowania znów na dobre interesować się muzyką. Może się uda.
Może skusi Cię funkcja Księcia w naszym bractwie, bo wiadomo że Księżną może być nie kto inny tylko...
gioconda2.
I mój specyficzny wywód (i dowcipny mam nadzieję) zakończę tradycyjną formułką - I to by było na tyle (bo co jest na przedzie każdy widzi).
01. (5 *05) Zakopower & Ralph Kaminski — WOŁOSI
02. (4 *02) Konrad Repiński — PODRÓŻ ALBERTA
03. (2 *07) Måneskin — VALENTINE
04. (0 *02) Joe Bonamassa — IS IT SAFE TO GO HOME
05. (D *01) Jeff Crosdale feat. The Seahorses — LIES
06. (9 *02) Jane Lee Hooker — LUCKY
07. (8 *04) The Cassino — TRZECI / RZEKA
08. (7 *07) The Rolling Stones feat. Lady Gaga & Stevie Wonder — SWEET SOUNDS OF HEAVEN
09. (3 *05) Renata Przemyk feat. Dagadana — VERA TO JA
10. (D *01) Lady Pank — TEGO NIE MOGĄ ZABRAĆ NAM
skład drugiej dziesiątki:
11. Michał Kirmuć — WEATHER REPORT
12. Kaśka Sochacka — MADISON
13. Spięty — BLUE
14. Blink-182 — ONE MORE TIME
15. Guns *n* Roses — THE GENERAL
16. Amon Amarth feat. Saxon — SAXONS AND VIKINGS
17. Apocalyptica feat. Elize Ryd — WHAT WE'RE UP AGAINST
18. Noah Guthrie & Good Trouble — HELLFIRE OR RAIN
19. Behemoth — ONCE UPON A PALE HORSE
20. Po Woli — HELA I MARIAN
Jest już u nas jedna propozycja z jego najnowszej płyty z coverami, ale że jakoś nie może się przebić nawet do Poczekalni, to zgłaszam kolejną która dla mnie jest killerem, Co ciekawe sam na początku pierwszego przesłuchania nie byłem w stanie rozpoznać oryginału (a wtedy nie patrzyłem na tytuł):
Trevor Horn & Jack Lukeman — SMELLS LIKE TEEN SPIRIT