Nasza lista 2

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

ja głosuję na:
2. System krzyżowy z 4-punktową różnicą.

I to to napisał ku3a
w dalszym ciagu nie wiadomo czy mozna wrzucac wykonawcow, ktorzy byli w pierwszej edycji, a o to glownie mi chodzi

Ja bym chciał bardzo poznać inne piosenki wykonawców z I edycji, mam nadzieję, że kajman zezwolisz na to.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Ja głosuję za systemem z max. 4 punktową różnicą.

Jestem też za możliwością dodawania piosenek wykonawców z poprzedniej edycji.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Gary pisze: 2. Bauhaus - "Passion of Lovers" z 1981 roku - album "Mask"
a ja w pierwszej edycji chciałem zaproponować Petera Murphy, ale (nie)stety był juz na liście...

jeśli chodzi o zasady to:
2 lub 3

a jeśli chodzi o wykonawców z 1 edycji to chyba wiekszość nie miała nic przeciwko, więc czemu nie.
Awatar użytkownika
Gary

Yacy pisze:a ja w pierwszej edycji chciałem zaproponować Petera Murphy, ale (nie)stety był juz na liście...
też o nim myślałem. :)
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Gary pisze:
Yacy pisze:a ja w pierwszej edycji chciałem zaproponować Petera Murphy, ale (nie)stety był juz na liście...
też o nim myślałem. :)
a możesz napisać co konkretnie, bo ja "A strange kind of love" - rewelacyjny kawałek!!!
Awatar użytkownika
Gary

Yacy pisze:a możesz napisać co konkretnie, bo ja "A strange kind of love" - rewelacyjny kawałek!!!
dokładnie o tym myślałem :P
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Hmm... coś mi się nie chce ten chomik wrzucić. Jak sięza 3-cim razem nie uda, to wrzucę na yousendit i poproszę może organizatora/pilnowacza porządku o przesunięcie tego na ten chomik, OK?
kajman

Post autor: kajman »

ku3a pisze:
kajman pisze:Mam nadzieję, że ku3a mimo że nie podałem jeszcze zasad głosowania będzie mógł spokojnie podjąć decyzję, które piosenki wybierze, bo jednak ten system narzuca duże ograniczenia.
w dalszym ciagu nie wiadomo czy mozna wrzucac wykonawcow, ktorzy byli w pierwszej edycji, a o to glownie mi chodzi.
Sorry, ale nie napisałeś tego poprzednio precyzyjnie, więc nie pomyślałem nawet, że o to Ci chodzi, a było to dla mnie tak oczywiste, że nie objąłem tego regulaminem. Uważam, że tak, tylko jest jeden wyjątek - jeżeli ten wykonawca wejdzie na LP3.
ku3a

Post autor: ku3a »

kajman pisze:Sorry, ale nie napisałeś tego poprzednio precyzyjnie, więc nie pomyślałem nawet, że o to Ci chodzi, a było to dla mnie tak oczywiste, że nie objąłem tego regulaminem. Uważam, że tak, tylko jest jeden wyjątek - jeżeli ten wykonawca wejdzie na LP3.
tutaj rzeczywiscie nie, ale w poprzednim watku o tym pisalem dokladnie. Dzieki za wyjasnienie :-). To zabieram sie za tworzenie mojej trojki :-).
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

Miszon pisze:Hmm... coś mi się nie chce ten chomik wrzucić. Jak sięza 3-cim razem nie uda, to wrzucę na yousendit i poproszę może organizatora/pilnowacza porządku o przesunięcie tego na ten chomik, OK?
mi weszło właśnie za trzecim razem więc cierpliwości :-)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Cóż, nie udało sę na chomik (net mi padł po pewnym czasie nagle :? ), to na razie tak wrzucam:

http://download.yousendit.com/F7E2EA202CD88160

Indżoj! :)

edit:

Zaczynam powoli słuchać tych kawałków. Pierwsze wrażenia takie:
- mało polskich :? ,
- jeszcze mniej po polsku,
- sporo znam (jak na razie 8, ale nie wszystko jeszcze słuchałem),
- będzie wyrównana walka o miejsca 4-7 (bo zakładam, że 3 piosenki "odpalą" resztę daleko, zresztą już mam 2 kandydatów),
- zestaw zrobił się jakoś dziwnym sposobem zdecydowanie bardziej "radiowy", mniej alternatywny że tak rzekę. Bo "popowy" to jednak złe słowo. Ale to jak na razie wrażenie, możliwe, że w drugiej połowie piosenek będzie zupełnie inaczej (a jest taka szansa, bo widzę Satellite, trzy piosenki po 5-6 minut, a jedna nawet ponad 11 :!: ) i kompletnie zmienię zdanie :)

Ale na pewno będzie znowu trudno wybrać jedynie 7 utworów. I bardzo dobrze :D.
IZA

Post autor: IZA »

Oto i moje propozycje. Tym razem ni to po angielsku, ni po polsku :)

1. Siddharta – Brezokoff reprezentujące Słowenię

2. Ska-P - Estampida z Hiszpanii

3. This is Kevin – To Pasteur Miało być coś od naszych sąsiadów, to i jest... tym razem nie z Czech, tylko ze Słowacji

Wszystkie pliki oczywiście już chomik zjadł ;)
Ostatnio zmieniony ndz cze 24, 2007 6:35 pm przez IZA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

jackal pisze:Kury - Dlaczego - czyli Frank Zappa i Monty Python po polsku. Uwielbiam ten kawałek, podobnie jak całą płytę "POLOVIRUS" tego już nieistniejącego zespołu. Uwaga! Momentami mocno kontrowersyjny tekst, dlatego z góry ostrzegam co wrażliwsze jednostki :)
A ja się zastanawiałem nad wrzuceniem "Jesiennej deprechy" :lol:
Awatar użytkownika
Gary

Już jest 30 zgłoszonych piosenek. A to przecież nie koniec, bo jeszcze sam prowadzący nic nie dodał :roll: Także ze skompletowaniem 32 piosenek nie powinno być problemu. :)

Ja na razie tylko ściągam i kataloguję, a słuchać zacznę jak będzie lista zamknięta lub gdy liczba piosenek przekroczy 50.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

Oto moje propozycje (artysta - tytuł):

Louis XIV - All The Little Pieces - z USA, płyta "The Best Little Secrets Are Kept", rok 2005
Rambo Jet - Things Come Never Back - z Polski (z Łodzi dokładniej mówiąc), płyty chyba jeszcze nie mają a utwór jest sprzed roku
Tiamat - The Ar - ze Szwecji, płyta "Wildhoney", rok 1994

Wyszedł dość zróżnicowany zestawik. Czeka na chomiku.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Mam propozycję, może by tak prowadzący wysłał prywatne wiadomości do tych wszystkich którzy wrzucali w I edycji swoje piosenki a w tej jeszcze tego nie zrobili, bo przecież nie wszyscy muszą wiedzieć o II edycji.
kajman

dominik_fi pisze:Mam propozycję, może by tak prowadzący wysłał prywatne wiadomości do tych wszystkich którzy wrzucali w I edycji swoje piosenki a w tej jeszcze tego nie zrobili, bo przecież nie wszyscy muszą wiedzieć o II edycji.
OK, ale poczekam z tym do wtorku lub środy, bo termin jest jeszcze odległy.
kajman

Gary pisze:Już jest 30 zgłoszonych piosenek. A to przecież nie koniec, bo jeszcze sam prowadzący nic nie dodał :roll:
No fakt, jeszcze nie dodałem, ale dzisiaj, góra jutro rano wrzucę. Teraz kończę przesłuchania. Z ok. 40 piosenek wybrałem 5 o łącznym czasie 38 minut, z których wybiorę jedną (i nie będzie to piosenka z mojego podpisu). Potem jeszcze jeden wykonawca (na pewno na B) i już będę chomikował. Trzecia już jest jako plik próbny (i pewnie zostanie, chyba, że się nauczę, jak opróżniać chomika).
kajman

Miszon pisze:- zestaw zrobił się jakoś dziwnym sposobem zdecydowanie bardziej "radiowy", mniej alternatywny że tak rzekę. Bo "popowy" to jednak złe słowo. Ale to jak na razie wrażenie, możliwe, że w drugiej połowie piosenek będzie zupełnie inaczej (a jest taka szansa, bo widzę Satellite, trzy piosenki po 5-6 minut, a jedna nawet ponad 11 :!: ) i kompletnie zmienię zdanie :)
Jest duże prawdopodobieństwo, że jedna z moich będzie też miała ponad 11, a do 12 zabraknie jej 2 sekund.
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

UWAGA. Na skutek błędnego otagowania, zamieniły mi się utwory zespołu Elán, zamiast "Kráľovná bielych tenisiek" zapakowałem "Valiace sa kamene". :oops:
Prosze o zmienienie nazwy i prawidłowe otagowanie. :roll:

Sorka za zamieszanie.
Awatar użytkownika
jackal

Post autor: jackal »

stavanger pisze:A ja się zastanawiałem nad wrzuceniem "Jesiennej deprechy" :lol:
Wrzucaj, wrzucaj Stavanger, Deprecha rewelacyjny kawałek, zresztą cała płyta nie ma momentów innych niż rewelacyjne :)
No i bardzo podobają mi się, póki co, typy w 2 edycji. Będzie ciężko wybrać siódemkę.
ku3a

Post autor: ku3a »

Tak sie dopytywalem o to czy mozna wrzucac piosenki wykonawcow ktorzy byli w pierwszej edycji, poniewaz chcialem powtorzyc dwoch swoich wykonawcow. Nie osiagneli specjalnego sukcesu za pierwszym razem (a jeden nie zdobyl chocby jedneg punktu) i ponowne zaproponowanie ich utworow ma raczej na celu zapoznanie Was z innymi piosenkami i propagowanie tworczosci, a nie walke o jak najlepsze pozycje w plebiscycie. Trojke dopelnia nagranie dosc znanego zespolu, ktory jednak na LP3 nigdy sie nie pojawil. To nie jest najbardziej znany ich kawalek, ale chyba moj ulubiony.

"Comfortable" - 650 North
"Deliciously Down" - Cree Summer
"Diane" - Therapy?

Oczywiscie pliki sa tez zachomikowane.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

OK. Za 4-tym razem się udało wrzucić :). Pliki moje już na chomiku.
kajman

Miszon pisze:OK. Za 4-tym razem się udało wrzucić :). Pliki moje już na chomiku.
A właśnie spakowałem swoje pliki i zamierzałem się brać do zrzucania i Twoich i moich. Ale teraz pozostały mi tylko moje.
I tak jak już zapowiedziałem wcześniej, będzie u mnie utwór, któremu do 12 minut brakuje 2 sekund. I pewnie niektórzy mnie zlinczują, bo okazało się, że nie jest to najdłuższy utwór w moim zestawie.
kajman

Zacząłem zrzucanie, ale trochę to potrwa, bo jest ponad 30 minut muzyki. Ciekawe czy ktoś to wytrzyma.
A teraz opisy i nazwy:
1. Bez Jacka wpisuje się w nurt piosenki turystycznej. Ale dziwna to piosenka turystyczna, bo i klimaty z zupełnie innej bajki i przede wszystkim texty, które jakoś do tej kategorii nie pasują. Wiekszość z nich stanowią wiersze polskich poetów, a najczęściej trafiają się wiersze mojego poety numer 1 - Bolesława Leśmiana. No i nie mogłem nie wybrać piosenki do jego wiersza.
Bez Jacka - Bałwanek
2. Pewnie wielu osobom już nazwa grupy powie wiele, ale myślę, że nie wszystkim, tak samo jak nie wszyscy będą wiedzieli, kto to Rick Grech. Myślę, że z kolei już Ginger Baker, Steve Winwood, a szczególnie Eric Clapton to muzycy wszystkim znani. I to oni stworzyli jedną z pierwszych supergrup w historii rocka. Najciekawsze moim zdaniem nagranie jest dziełem Bakera, ale może dlatego, że są w nim elementy tak lubianego przeze mnie jazzu (proszę się nie przerażać :) , bo nie są zbyt nahalne) i nie tylko.
Blind Faith - Do what you like
3. No i na koniec mój ulubiony utwór w tym zestawie. Barclay James Harvest uznawano za zespół wtórny, ale daj Boże wszystkim taką wtórność. Dla mnie to absolutna czołowka światowego progresivu, a wybór utworu... powinienem napisać, że przyszedł mi z ogromnym trudem, ale to nieprawda. To był mój faworyt od momentu, kiedy przy przesłuchiwaniu do niego dotarłem. Wprawdzie zastanawiałem się, czy nie wybrać She said, ale to tylko dlatego, że utwor ostatecznie wybrany uważam za trudny. Ale po mpierwsze doceniam poziom biorących udział w zabawie, a po drugie She said jest trochę za bardzo crimsonowska (co bynajmniej nie jest wadą).
Barclay James Harvest - Dark now my sky
ODPOWIEDZ