Notowanie 97 - 1.09.2023

Lista piosenek Radia 357

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3

kajman

Re: Notowanie 97 - 1.09.2023

Post autor: kajman »

Patroni raczej chcą 35 utworów w głównym zestawieniu.
zbyszu pisze: pt wrz 08, 2023 7:55 am pewnie zahaczają gdzieś o miejsca 36-50
Przypuszczalnie sporo z nich ma lepszy wynik niż miejsce 36. Po tam kilka razy podawano, że różnica między 35 a 36 jest bardzo duża, ale kilka razy też, że brakowało kilku głosów.
Punkt 1 jak najbardziej sensowny. Może nie zmieni całkowicie tego, co się dzieje, ale pewnie debiuty będą niższe, a spadki mniej bolesne.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

kajman pisze: pt wrz 08, 2023 6:05 pm Patroni raczej chcą 35 utworów w głównym zestawieniu.
zbyszu pisze: pt wrz 08, 2023 7:55 am.
Zawsze można podjać temat na grupie...Bo też sekcja "O mały włos" zupełnie nie spełnia swojej roli (jest zwyczajną zatykalnią) ...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Jeżeli już jesteśmy przy tym temacie. To jest ktoś w stanie mi wyjaśnić obecny mechanizm listy? Dlaczego na LP3 piosenki nie wypadały jako nowości, a często musiały przebrnąć poczekalnię. No i nie było takich długasów po 80 tygodni +. Co się w międzyczasie zmieniło, że słuchacze zaczęli inaczej głosować?
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

kajman pisze: pt wrz 08, 2023 6:05 pm Punkt 1 jak najbardziej sensowny. Może nie zmieni całkowicie tego, co się dzieje, ale pewnie debiuty będą niższe, a spadki mniej bolesne.
O tym samym mniej więcej pisałem trochę wyżej ;)
I należałoby koniecznie zmniejszyć liczbę utworów w zestawieniu - poprzez zmniejszenie liczby tygodni pobytu utworu w tymże, jeśli nie dostanie się nawet do "włosa" - trzymanie ich tak długo nie ma kompletnie żadnego sensu, a sprawia, że zestaw jest mało czytelny i zwyczajnie zniechęcający do samodzielnego wyszukiwania utworów "mniej oczywistych". Również kawałki wypadające z "włosa" powinny być od razu kasowane.
Natomiast pomysł na top 50 to dla mnie kompletna aberracja, wówczas zastój byłby już gigantyczny zapewne. Bo problemem nie jest to, że nowości wypadają, tylko że spadają i to znacznie w drugim notowaniu - czy o 10, 15 czy 20 pozycji - to jest po prostu totalnym absurdem i należałoby coś wreszcie zrobić, żeby temu przeciwdziałać! (a nie tylko biadolić, z całym szacunkiem, jak PanMarek).
Choć sam, jak pisałem, straciłem już serce do tego i nie mam jakoś ochoty wysyłać maili, tym bardziej, że chyba redakcji to nie przeszkadza (skończyły im się pomysły?). Ale obawiam się, że to naprawdę wszystko kiepsko się skończy, bo dojdziemy kiedyś do jakiejś ściany i nie będzie już chęci prowadzenia takiego tworu...
ODPOWIEDZ