Głosowanie na 61 notowanie LP357

Lista piosenek Radia 357

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3

temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Re: Głosowanie na 61 notowanie LP357

Post autor: temik3 »

Zbiegiem okoliczności było 36 miejsce Kirka przez wiele tygodni to samo z A-ha i ich wyrzucenie, no akurat wyrzucenie to nie zbieg okoliczności tylko "gafy". Akcja głosowania to może być na utwór np. Kocham wolność do PTW, akcja może być z jakiegoś powodu np. śmierć czy koncert itp.. A tutaj miało być tak żeby ta lista ożyła, w jakiś sposób się to udało bo jest o czym pogadać. Takie przypadki jak ten i takie przepchnięcia to nijak nie da się obronić choćbym chciał, no ale oczywiście każdy ma prawo wierzyć w coś. Dla mnie w Trójce było dużo zbiegów okoliczności i jak wyżej zostało napisane te zbiegi okoliczności nie były zbiegami okoliczności tylko celowym działaniem(wiele razy próbowałem zaklinać rzeczywistość, jak się później okazało niesłusznie) . To samo jest tutaj (było akurat w tym przypadku). Pal licho w te 36 miejsca, mógł być to błąd systemu, bo akurat nie podejrzewam by to było celowe, bo po co. W tym akurat przypadku żadna akcja nie była w stanie zmienić klasyfikacji w tak krótkim czasie i z tak słabymi utworami, ale była okazja wyrzucić coś co już niepotrzebne. Zresztą tydzień później wszystko wróciło do normy, więc tym bardziej ta "akcja głosowania" była ukartowana. Ale ja mam takie zdanie na ten temat, inny ma inne i każdy niech się trzyma swojego.
temik3

jollyroger72 pisze: sob gru 17, 2022 8:44 pm Na koniec taka refleksja - dobrze, że to się nazywa lista PIOSENEK a nie lista przebojów.
A dobrze napisane, więc można robić z tą listą co się chce :D :D :D . Nawet 7 nowości można upchac. :?
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Ech, naprawdę, szkoda czasu, jak ktoś tylko wymyśla teorie spiskowe, nie bierze pod uwagę najprostszych faktów i idzie w zaparte. Życzę powodzenia z takim podejściem i tylko nie wiem, po co łożyć na coś, co się uważa za kantowane.
A lista piosenek to chyba chodziło o to, że tam są rzeczy mało przebojowe - i z tym, w małej części, można się od biedy zgodzić. Ale to zupełnie inna para kaloszy.
I nie ma żadnego błędu systemu, po prostu jest względnie stała liczba głosujących na te niższe pozycje, stąd takie małe ruchy we Włosie.
szeptun68
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010

Post autor: szeptun68 »

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 10:36 pm Ech, naprawdę, szkoda czasu, jak ktoś tylko wymyśla teorie spiskowe, nie bierze pod uwagę najprostszych faktów i idzie w zaparte. Życzę powodzenia z takim podejściem
Jak nic do lustra sam sobie to pisałeś i to jest dopiero początek dyskusji.
temik3

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 10:36 pm Ech, naprawdę, szkoda czasu, jak ktoś tylko wymyśla teorie spiskowe, nie bierze pod uwagę najprostszych faktów i idzie w zaparte. Życzę powodzenia z takim podejściem i tylko nie wiem, po co łożyć na coś, co się uważa za kantowane.
A lista piosenek to chyba chodziło o to, że tam są rzeczy mało przebojowe - i z tym, w małej części, można się od biedy zgodzić. Ale to zupełnie inna para kaloszy.
I nie ma żadnego błędu systemu, po prostu jest względnie stała liczba głosujących na te niższe pozycje, stąd takie małe ruchy we Włosie.
No cały czas o sobie piszesz. Nie bierzesz pod uwagę prostych faktów, które ewidentnie pokazują szwindel. I dalej idziesz w zaparte, życzę Ci powodzenia z takim podejściem do sprawy. A nie Twoja sprawa na co ja wydaję pieniądze, Ty nimi nie będziesz zarządzał więc pozwól mi bym wydawał je na co tylko chcę.
Napisałem Ci abyś miał swoje zdanie ja Ci w nie naprawdę nie mam zamiaru ingerować, tylko pozwól mi mieć swoje zdanie. Szanuj zdanie innych nawet jak się z nim nie zgadzasz. Po co znów szukasz pretekstu do niepotrzebnej zwady. Znów będziesz płakał i żalił się do poduszki? Wyluzuj prowadź dialog wyraź swoją opinię a nie neguj czyjejś, bo nie jest zgodna z Twoją..
Awatar użytkownika
Neo01

Tylko jedno: rozumiesz, że wtedy od wtorku do piątku było namawianie słuchaczy do oddawania głosów na jak najwięcej nowości i w piątek między 9 a 12 to było bardzo podkreślane? A już we wtorek rano było 5, a szósta blisko? Można wszystko odsłuchać w podcastach. Bo nie wiem, czy to jest jasne, co już tyle razy tu padło, pisał też o tym Miszon choćby.
Ja staram się prowadzić merytoryczną dyskusję, do niczego ani nikogo się nie żalę, ale po prostu to co piszę jest totalnie ignorowane, so...
temik3

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 10:57 pm Tylko jedno: rozumiesz, że wtedy od wtorku do piątku było namawianie słuchaczy do oddawania głosów na jak najwięcej nowości i w piątek między 9 a 12 to było bardzo podkreślane? A już we wtorek rano było 5, a szósta blisko? Można wszystko odsłuchać w podcastach. Bo nie wiem, czy to jest jasne, co już tyle razy tu padło, pisał też o tym Miszon choćby.
Ja staram się prowadzić merytoryczną dyskusję, do niczego ani nikogo się nie żalę, ale po prostu to co piszę jest totalnie ignorowane, so...
Proszę Cię nie tłumacz mi tego jak było bo doskonale wiem jak było. Masz swoją wersję to ją sobie miej ja Ci w nią nie ingeruję. Ja mam swoją i raz jeszcze proszę zejdź ze mnie. Ja wiem ile było nowości w piątek rano i to mi wystarcza to tego jak ja to oceniam. Chyba wystarczy.
szeptun68

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 10:57 pm Ja staram się prowadzić merytoryczną dyskusję, do niczego ani nikogo się nie żalę, ale po prostu to co piszę jest totalnie ignorowane, so...
Bzdura. Nie starasz się nawet w najmniejszym stopniu. Tak Ci się tylko wydaje. Kolejny raz dążysz do konfliktu tylko nie ma Ci kto tego napisać.
Awatar użytkownika
Neo01

Przykro mi, ale trudno nie reagować na oszczerstwa. A Helen i Marcel nie mogą się tu bronić.
Każdy ma swoje zdanie, jasne, niech je ma, ale po co przy byle okazji o tym pisać? Bo można się powyżywać? Nikt z redakcji przecież nie odpowie. Może lepiej do nich napisać, przynajmniej będą mieli szansę się obronić.
Mam nadzieję, że to tyle. Pozostajemy przy swoich zdaniach i koniec tematu.
szeptun68

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 11:18 pm Przykro mi, ale trudno nie reagować na oszczerstwa.
Zgadzam się z Tobą i dlatego zareagowałem bo jestem pamiętliwy.
szeptun68

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 11:18 pm Każdy ma swoje zdanie, jasne, niech je ma,
Ty serio to zrozumiałeś? Już Ci się zdania innych forowiczów nie mieszają z wnioskami, oskarżeniami i czort wie z czym jeszcze?
temik3

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 11:18 pm Przykro mi, ale trudno nie reagować na oszczerstwa. A Helen i Marcel nie mogą się tu bronić.
Każdy ma swoje zdanie, jasne, niech je ma, ale po co przy byle okazji o tym pisać? Bo można się powyżywać?
No to skoro każdy ma swoje to mi swojego zdania nie narzucaj. Wszystkim byś narzucał swoje zdanie na wszelakie tematy, bo uważasz, że zawsze masz rację. W trojce też Helen liczyła głosy i nikt w życiu jej nie zarzucił że kombinowała, policzyła dała a potem co się działo to juz nie jej sprawa, tak samo tutaj. Ale Ci powiem, że człowiek czasem jest pewny tego, że ten którego bronię jest czysty, ale nie raz nie dwa okazuje się to nieprawdą. To co się stało w ten feralny piątek niech pozostanie tajemnicą. Może kiedyś się dowiesz, ze było inaczej. Ale trwaj przy swoim ja naprawdę nie mam zamiaru Cię przekonywać w drugą stronę. Ale nie przekonuj mnie i nie pisz mi że rzucam oszczerstwami czy oskarżeniami bo równie dobrze moge pisać że Ty piszesz nieprawdę. Tyle z mojej strony. Ty masz swój pogląd ja swój, ja płacę na to radio ze swojej pensji Ty mi nie dokładasz i odwrotnie, ja Ci nie mówię po co płacisz Ty mi nie licz ile zapłaciłem i po co i bedzie ok. A to czy będę mówił pozytywnie czy negatywnie o liście piosenek to też niech będzie moją sprawą, Ty pisz same pozytywy jak tak będziesz uważał. ja jak zauważę, że listą piosenek będzie moim zdaniem szła w dobrym kierunku to nie omieszkam tego napisać.
szeptun68

Neo01 pisze: sob gru 17, 2022 11:18 pmale po co przy byle okazji o tym pisać? Bo można się powyżywać?
No jak to po co i przy jakiej byle okazji? Ta to przecież jest forum muzyczne. O gęstości oleju w skrzyni biegów Ursusa C-360 mamy pisać? Chłopie, ogarnij się

Jakie powyżywać? Kto i na kim? Skąd Ty bierzesz te farmazony?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

O Liście Piosenek w Radio 357 należy pisać dobrze albo wcale.
Amen :wink:
szeptun68

Bóg zapłać🙏
Jest też inna wersja:
"Płać, płać...niech popłyną strumieniami Twoje łzy..."🤣
kajman

Post autor: kajman »

Tematu maili poruszać nie będę, bo chociaż nie uważam, że wcale nie było to tak jednoznaczne jak wiadomo kto chciał przedstawić, to byłby temat na inną dyskusję.
Co do Hammetta to nie ma nic niezwykłego w tym, że był cztery razy z rzędu 36. Łącznie był na tym miejscu 10 razy, ale spadał z niego i wracał. Nie wiadomo jaką miał stratę do 35 miejsca i czy któryś z utworów, które wypadły miał więcej punktów od niego. Bo to jest poczekalnia, do której nie spadają utwory wypadające z top 35.
Co do tych siedmiu nowości to dla niektórych słuchaczy perspektywa usłyszenia Marcela mogła być tak kusząca, że zagłosowali na utwory z poczekalni żeby go usłyszeć, szczególnie że podobno informowano ich o sytuacji. Doszukiwanie się w tym wszystkim drugiego dna i insynuowanie machlojek jest moim zdaniem zupełnie nie na miejscu. Podejrzewać sobie można, ale już publikowanie tego to inna sprawa.
Oczywiście było to podpuszczanie słuchaczy, a słuchacze dali się podpuścić i był taki efekt. Nie wykluczam wprawdzie możliwości przekrętu, ale uważam to za tak mało prawdopodobne, że niewarte wspominania.
A audycja pewnie nazywa się listą piosenek żeby jednak nazywać się inaczej niż lista przebojów, która była LP3. I nie wiem jak inni ale ja ją traktuję jako tamtej listy kontynuację.
A co do przypadków to się zdarzają. Ale zarówno w przypadku 7 nowości ani Kirka o przypadku chyba nie ma mowy. W pierwszym przypadku był to efekt akcji zachęcającej. Weszły utwory z miejsc 36-38 przy czym jeden to był pewniak, drugi jeszcze tydzień się utrzymał, a trzeci był w trzecim tygodniu więc siłą rzeczy wypadł w kolejnym. Co do Kirka to pewnie miał grupę zagorzałych fanów, których głosy wystarczały na miejsca 36-39 (przy obecnych zasadach) i na nic więcej.
I jeszcze jedno. Każdy ma swoje zdanie, ale to nie znaczy, że powinien je przedstawiać jeżeli jest tylko jego zdaniem, a sugeruje niewłaściwe zachowania jakiś osób. Do tego warto mieć jakieś sensowne argumenty.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

kajman pisze: ndz gru 18, 2022 12:42 am I nie wiem jak inni ale ja ją traktuję jako tamtej listy kontynuację.
Gdybyś napisał "nieudolną kontynuację", to nawet bym się z Tobą zgodził.
kajman pisze: ndz gru 18, 2022 12:42 am Każdy ma swoje zdanie, ale to nie znaczy, że powinien je przedstawiać jeżeli jest tylko jego zdaniem, a sugeruje niewłaściwe zachowania jakiś osób.
Czyli tak:
jollyroger72 pisze: ndz gru 18, 2022 12:09 am O Liście Piosenek w Radio 357 należy pisać dobrze albo wcale.
Do tego, kajmanie, sprowadza się twój wywód.

A cała sytuacja z tą Lambadą to komedia. Jak będzie 7 nowości, to Marcel... itd. itp. Słuchacze rzucają się głosować na nowe utwory i trach! W notowaniu w top 35 trafia się akurat SIEDEM nowości. Po raz pierwszy od początku istnienia jej w tej formule, poza tym nie 8, nie 10, tylko akurat te 7.
Cudowna bajka.
szeptun68

kajman pisze: ndz gru 18, 2022 12:42 amI jeszcze jedno. Każdy ma swoje zdanie, ale to nie znaczy, że powinien je przedstawiać jeżeli jest tylko jego zdaniem, a sugeruje niewłaściwe zachowania jakiś osób. Do tego warto mieć jakieś sensowne argumenty.
Oczywiście, że tak. Zgadza się. Tyle tylko drogi Kajmanie, że nikt z forowiczów nie powinien też dyskutować na temat tego czy ktoś powinien wyrazić swoje zdanie czy też nie. Jakie to ma znaczenie czy to tylko zdanie tej osoby, która je wyraża? To wstrętne. Każdy bez względu na cokolwiek może wyrazić swoje zdanie na tym forum. Podaj przykład powodu ograniczenia.
kajman

jollyroger72 pisze: ndz gru 18, 2022 12:58 am Gdybyś napisał "nieudolną kontynuację", to nawet bym się z Tobą zgodził.
I to jest taka wypowiedź do której nie mam żadnych zastrzeżeń mimo że się z nią nie zgadzam.
jollyroger72 pisze: ndz gru 18, 2022 12:58 am Do tego, kajmanie, sprowadza się twój wywód.
Nie, bo sam widzę w niej wiele wad. I uważam że sporo z nich to efekt zbytniego zdania się na patronów. A z takich ich własnych to przede wszystkim brak w zestawie utworów wykonawców, którzy na LP3 dobrze sobie radzili.
jollyroger72 pisze: ndz gru 18, 2022 12:58 am A cała sytuacja z tą Lambadą to komedia.
Z tym się zgadzam, ale z zupełnie innego punktu widzenia.
jollyroger72 pisze: ndz gru 18, 2022 12:58 am Słuchacze rzucają się głosować na nowe utwory i trach!
Dokładnie tak. Mi by nie zależało, żeby słuchać śpiewającego Marcela.
jollyroger72 pisze: ndz gru 18, 2022 12:58 am W notowaniu w top 35 trafia się akurat SIEDEM nowości.
Mnie to aż tak nie dziwi. Pięć było pewniakami (cztery pominięcia i Pop). Skoczyły dwa utwory z miejsc 37 i 38. 39 było a-ha ze stażem trzech tygodni we włosie więc musiało spaść. 40 Rozkop osłabiony przez dodanie drugiego utwory. Następnie weterani. Więc kto ósmy miał wejść? A podejrzewam, że gdyby było osiem nowości to i tak Marcel by zaśpiewał.
kajman

szeptun68 pisze: ndz gru 18, 2022 1:12 am Podaj przykład powodu ograniczenia.
Dla mnie powodem ograniczenia będzie naruszenie dobra osobistego jakiejś osoby bez konkretnego uzasadnienia.
szeptun68

Będzie czy jest?
szeptun68

...czy byłby?
szeptun68

Nie rozumiem Cię Kajmanie. Na wyrost nie napisałeś? Teraz moje zdanie. Powinienem je wyrazić czy jest coś co odbiera mi upoważnienie? A może powinienem to z Tobą uzgodnić? Troszkę już brodzisz po mule z tymi Twoimi wypowiedziami. Jak możesz w ogóle kwestionować to czy ktoś powinien przedstawiać własne zdanie czy też nie? Przecież to jest śmieszne. Lepsi i gorsi, podstawówka i Harvard czy Kajmany i Najmany? Jak to dzielisz? Forowicz jest forowicz i czy to Ty czy ja, czy jeszcze ktoś inny każdy może wyrazić swoje zdanie. A co do naruszenia dobra osobistego jakiejś osoby to od tego są administratorzy a nie Ty. Nie zapomniałeś się? Nie za dużo monitorka?
kajman

Na naruszanie dóbr osobistych innych osób powinien reagować każdy, a nie zwalać to na wyższe instancje.
Awatar użytkownika
Neo01

jollyroger72 pisze: ndz gru 18, 2022 12:58 am A cała sytuacja z tą Lambadą to komedia. Jak będzie 7 nowości, to Marcel... itd. itp. Słuchacze rzucają się głosować na nowe utwory i trach! W notowaniu w top 35 trafia się akurat SIEDEM nowości. Po raz pierwszy od początku istnienia jej w tej formule, poza tym nie 8, nie 10, tylko akurat te 7.
Cudowna bajka.
Wtorek rano: pięc nowości i szósta blisko - Marcel z wydruku od Helen. Rozmowa z kimś w studio, że to dużo. Marcel mówi, nie no, jakby było chociaż siedem, to zaśpiewam Lambadę. Przecież jakby było 8, to tym bardziej musiałby to spełnić, nie chodziło o literalne 7 :roll: Pomijając fakt, że pewnie byłoby to trudne.
I oczywiście, to co już tu padło, czym innym jest wyrażanie opinii, czym innym stwierdzanie faktu, że było tak i tak, naruszając przy tym dobre imię osób, które nawet nie mogą się obronić.
Mam nadzieję, że temat został już wyjaśniony.
ODPOWIEDZ