Zadajesz pytanie i sam na nie odpowiadasz to po co pytasz skoro Ty już wiesz

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jotem3, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jotem3
Skoro sobie nie wyobrażasz to nie zadawaj głupich pytań, czym udowadniasz Mi, że ciągle chcesz decydować za kogoś.kajman pisze: ↑ndz maja 29, 2022 9:52 am Bo takie rozwiązanie uważam za totalną bzdurę. Czegoś takiego sobie nie wyobrażam i dziwiłoby mnie, gdyby ktoś sobie wyobrażał. Co tydzień kilkuset wykonawców wydaje płyty, utworów jest pewnie kilka tysięcy. Kto miałby to wszystko sprawdzać i decydować co pasuje, a co nie?
Oczywiście, opisałem sytuację czysto hipotetyczną.
Czyli co? Zapowiedziano miejsce 36 w podstawowym zestawieniu a wcześniej miejsce 36 we "włosie"?
nie było. VooVoo było na 35.
przed zgłoszeniem pojawia się taki tekst:jollyroger72 pisze: ↑ndz maja 29, 2022 10:03 am Jeśli najwięcej głosów byłoby na przysłowiowego Zenka, to jakim prawem redakcja miałaby tego nie uznać i nie dodać do zestawu?
czyli zostawiają sobie furtkęZgłoś utwór!
Słyszysz na antenie utwór, który nie zmieścił się wśród propozycji do głosowania na ten tydzień? A może podczas własnych poszukiwań wpadło Ci w ucho coś, co powinni poznać inni? Teraz możesz zgłosić taką piosenkę. Nie mamy ścisłych wytycznych, pamiętaj jednak, że utwór musi być prawdziwą nowością (umówmy się, że maksymalnie sprzed 3 tygodni) i zasługiwać na znak jakości R357 i mocne miejsce na LP357. Tytuły zgłaszane najczęściej będziemy dodawali w propozycjach do głosowania - co tydzień jeden utwór z rekomendacji Patronów. Dziękujemy za każdą propozycję
Ekipa LP357
To sporo wyjaśnia. Dziękuję.Yacy pisze: ↑ndz maja 29, 2022 10:55 am przed zgłoszeniem pojawia się taki tekst:czyli zostawiają sobie furtkęZgłoś utwór!
Słyszysz na antenie utwór, który nie zmieścił się wśród propozycji do głosowania na ten tydzień? A może podczas własnych poszukiwań wpadło Ci w ucho coś, co powinni poznać inni? Teraz możesz zgłosić taką piosenkę. Nie mamy ścisłych wytycznych, pamiętaj jednak, że utwór musi być prawdziwą nowością (umówmy się, że maksymalnie sprzed 3 tygodni) i zasługiwać na znak jakości R357 i mocne miejsce na LP357. Tytuły zgłaszane najczęściej będziemy dodawali w propozycjach do głosowania - co tydzień jeden utwór z rekomendacji Patronów. Dziękujemy za każdą propozycję
Ekipa LP357i dobrze.
Skoro pisałeś o braku zasad to uznałem (może błędnie), że chciałbyś, żeby takowe były. Więc chciałem wiedzieć jak sobie je wyobrażasz gdyż moim zdaniem takowych nie da się stworzyć.
Ze względu na dbałość o poziom muzyczny. I ja się całkowicie z tym zgadzam. Mam tylko nadzieję, że taka sytuacja nie nastąpi, a jeżeli nastąpi to trudno. Uważam, że w takich sytuacjach ważniejsze jest zdanie redakcji niż głosy słuchaczy (szczególnie że z zestawu widać, że próg poziomu muzycznego jest bardzo niski).
Ja akurat uważam, że niedobrze. Ale jeżeli już by były tutaj to po podwójnym miejscu 26 powinno być 28.jollyroger72 pisze: ↑ndz maja 29, 2022 10:03 am dawno temu na LP3 też były miejsca podwójne w podstawowym zestawieniu i było fajnie
Myślę, że raczej na odwrót, ale tego się nie dowiemy.
Czy ja wiem? Może nawet gdyby patroni nie oddali dużo głosów na Porcupine to i tak by się znalazło w zestawie. To mogła być przypadkowa zbieżność.
Zdecydowanie nie. Podejrzewam, że gdyby tak było to byłoby tam kilkanaście utworów ze stażem 35 tygodni. Wystarczy popatrzeć, ile tygodni przesiadywały we włosie utwory, które wypadły z top 35 (przed wprowadzeniem zasady ich usuwania).
Oby. Wcale nie jestem pewien czy coś takiego się nie trafi. No i (co jest całkiem prawdopodobne) może wygrać utwór starszy niż trzy tygodnie.
Wciąż nie rozumiem "fenomenu myślowego" osób z tego Forum
Zazwyczaj promowany bywa utwór będący tydzień wcześniej wyżej w zestawieniu.
Będę pisał. To, że taka praktyka została przyjęta nie oznacza, że jest to poprawne. Jeżeli przed danym utworem jest 27 innych to następny jest 28.
Czyli nie na wszystkich.
A konkretnie gdzie jest to zazwyczaj. Na LP3 chyba nigdy nie było to powiedziane.jollyroger72 pisze: ↑ndz maja 29, 2022 1:49 pm Zazwyczaj promowany bywa utwór będący tydzień wcześniej wyżej w zestawieniu.
Tak próg muzyczny jest bardzo niski zgadzam się w zupełności choć 3-5 utworów mieści się w ocenach 5plus, o i kilkanaście w liczbach 0,5-4,5.kajman pisze: ↑ndz maja 29, 2022 1:18 pm Ze względu na dbałość o poziom muzyczny. I ja się całkowicie z tym zgadzam. Mam tylko nadzieję, że taka sytuacja nie nastąpi, a jeżeli nastąpi to trudno. Uważam, że w takich sytuacjach ważniejsze jest zdanie redakcji niż głosy słuchaczy (szczególnie że z zestawu widać, że próg poziomu muzycznego jest bardzo niski).
Nie trzeba 50 pozycji by utwór był 35 tygodni na liście wystarczy nawet 10. I to nie jeden. Tutaj nie jest problemem to że dany utwór będzie w 50 nawet 35 tygodni by nawet jakby był 50 tygodni z czego 30 po za 20 to mniejsze zło niż 50 tygodni w 10 na co się zanosi.Ale złotego środka nie ma.
Nie oznacza też, że jest błędnie. Dlatego pisząc, ze są jakieś zasady to znów sobie przeczysz, bo w tym wypadku jeśli to negujesz to oznacza tylko jedno, że jest brak zasad.kajman pisze: ↑ndz maja 29, 2022 3:08 pm 1. Będę pisał. To, że taka praktyka została przyjęta nie oznacza, że jest to poprawne. Jeżeli przed danym utworem jest 27 innych to następny jest 28.
2. Czyli nie na wszystkich.
3. A konkretnie gdzie jest to zazwyczaj. Na LP3 chyba nigdy nie było to powiedziane.
Czyli nawet słynna „trójkowość” już nie działa. Na młodsze pokolenia już też nie zadziała, bo one słuchają Young Leosi a przy niej „Szampan” Sanah to muzyczne arcydzieło. Zatem o patronów trzeba dbać i dodawać trzy czwarte propozycji, a odrzucać jedną czwartą, bo w innym wypadku dojdzie do ich odpływu na skutek inflacji, a mit bólowo Kazikowy też wiecznie trwał nie będzie. Mam nadzieję, że redakcja wie co robi w zakresie tych propozycji.
W zasadzie te dwa stwierdzenia potwierdzają, że z Tobą nie da się prowadzić normalnej, rzeczowej dyskusji. Działasz na zasadzie zaprzeczeń i szukania precedensów, co jest typowe dla adwokatów.