Nowości TFP #18

Moderatorzy: Yacy, Mateusz, jollyroger72, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Re: Nowości TFP #18

Post autor: konwicki1980 »

Tak w ogóle to Igo powinien być zdyskwalifikowany - premiera albumu Albo Inaczej 2 - 25.05.2018. Chyba że 2 lata rozumiemy inaczej.
gioconda2
Listy Przebojów Trójki słucham od: świadomie od 1986

Post autor: gioconda2 »

konwicki1980 pisze: śr paź 14, 2020 11:22 pm Tak w ogóle to Igo powinien być zdyskwalifikowany - premiera albumu Albo Inaczej 2 - 25.05.2018. Chyba że 2 lata rozumiemy inaczej.
Nasz szanowny Regulamin w ostateczności dopuszcza (gdy inne źródła zawiodą) YT - a tam data 26.10.2018. I mnie właśnie inne źródła zawiodły (widocznie nie potrafię szukać, bo nie jestem aż takim maniakiem muzycznym jak większość tu obecnych) i sugerowałam się tą datą - zostało kilkanaście dni ważności. Czy myślisz, że zgłosiłabym to świadoma jakiejś wcześniejszej daty? I czym się przejmujesz - na razie propozycja ma zero pkt., więc raczej nie wejdzie. A co powiesz o zgłoszeniu do not. 13 nowości (a to był wrzesień) Beaty i BEZ CIŚNIEŃ? Albo Kwiatu Jabłoni? (nowości not. 10 z sierpnia i nawet był na TFP). Tam wszystko było zgodne?
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

Amir po francusku prawie jak Pascal Obispo. Udo czy się nie udo, no i ja bym się skłaniał ku tej drugiej opcji. :wink:
Igor za to kompletnie mnie w tym numerze nie przekonuje i moim zdaniem za daleko odszedł od Lemon(iadowych) Wibracji. :lol: Tym razem Renata (z Leskim) w kapitalnej przeróbce własnego przeboju i tylko dlatego nie ma szans na pierwszą piątkę! Tym razem Mery mi się już troszkę przejadła, dlatego ciut w dół lecę z jej oceną. Niby to jest jest LS, ale czy to przez ekspresją wokalną Mariusza D. czy podobne gitary, ja ciągle słyszę Riverside. :twisted: Paul (Mc)Molloy, a nie to nie ten, ale podobieństwo ocierające się o plagiat nie może pozwolić wystawić mi za wysokiej oceny. Accept w takiej formie jak za dawnych lat, gdy nagrywali swoje hymny wszechwieczne, najbardziej urzeka mnie to delikatne solo gitarowe. No proszę, nawet Kylie potrafi mnie bardzo pozytywnie zaskoczyć. tBMH przypomina mi już trochę zapomniane dźwięki, które kiedyś wprawiały mnie w bardzo pozytywne samopoczucie, więc chętnie będę wracał do tych nut.
Wreszcie Mela która brzmi jak za najlepszych czasów, ale chyba do tego potrzebuje takich klimatycznych kompozycji. Miley z każdym przesłuchaniem niestety traci. Blues Pills trochę przypomina Scotta Bradlee i jego kapelę, ale są wyraźnie słabsi. AC/DC faktycznie zawsze grają to samo i od zawsze z nikim ich pomylić nie mogę, ale żeby ich uwielbiać, co to to nie! Igo w przeciwieństwie do Hany Montany z każdym przesłuchaniem przekonuje mnie bardziej do swego pseudo-bluesa, czy jak tam nazwać mam ten styl? Skoro gościu nazywa się Petrucci i jest członkiem Dream Theater, to czy mógł nagrać coś innego niż taką gitarową tragedię? :mrgreen:
Rojek ze Szcześniakiem już raz był tu oceniany, minęły miesiące i znowu bierzemy ich na warsztat. I przyznaję, że oswoiłem się z tymi bitami chociaż ciągle coś w nich mnie uwiera!? Waterboys też nie potrafi do końca do mnie dotrzeć z piosenkami z ostatniej płyty (a przecież pierwszą sam nominowałem), a może jeszcze nie trafiłem na tę swoją? Co innego z kolejnym moim nominantem, bo choć "Hołd" to wcale nie najlepsza piosenka na ich najnowszym albumie, to i tak wbija w ziemię. I choć ta ocena jest przeze mnie tak rzadko wystawiana, a w tym przypadku nawet ciut na wyrost, to niech tak już zostanie, a to w dużej mierze za tekst, który mówi o ważnych zdarzeniu z naszej najnowszej historii dotąd nie opiewanej w muzyce! Perfect na pożegnanie, szkoda, ale być może faktycznie "trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść"? I to rozstanie wypada jakże okazale i doniośle, prawie tak jak zawsze w ich przypadku. 8)
Te tradycyjne bluesy od lady (po sprawdzeniu okazało się, że to od kajmana :lol: ) nie zawsze mnie przekonują i tym razem jest tak po środku, czyli lepiej niż przed tygodniem, ale do tych najlepiej przeze mnie odebranych jeszcze trochę brakuje. Dopiero się dowiedziałem że Mr Bungle to jeden z moich ulubieńców (nie poznałem po głosie MP :twisted: ), ale muszę przyznać, iż w tym wcieleniu jakoś do mnie nie trafia! GusGus najczęściej (z tego co poznałem) proponuje takie pokręcone dźwięki i o dziwo w większości one do mnie trafiają. Sia ma taką barwę, że człowiekowi ciarki wyskakują na ciele, tylko że do tego potrzebny jest też odpowiedni repertuar i tu było już blisko. Awolnation potrafi przekonać do swoich pomysłów muzycznych różnymi, nie koniecznie oczywistymi rozwiązaniami i tę różnorodność u nich (nawet nie śpiewają sami) odbieram pozytywnie. R. Murphy tak sobie przeleciała w słuchawkach bezbarwnie i ślad po niej zniknął. Palomie jednak w tym nagraniu czegoś zabrakło, bym dał jej wysoką ocenę, nie pisząc już o punktowanym miejscu, bo samo wykonanie dosyć intrygujące.

1. [10*] Luxtorpeda – HOŁD
2. [8,5] Sia – COURAGE TO CHANGE
3. [8,0] the Blood Moon Howlers – SUGAR BABE
4. [8,0] Accept – THE UNDERTAKER
5. [7,5] Artur Rojek oraz Taco Hemingway – A MIAŁO BYĆ JAK WE ŚNIE

--------------------------------------------------------------------------------------
[8,5] Renata Przemyk & Leski – BO JEŚLI TAK MA BYĆ
[7,5] Kylie Minogue – MAGIC
[7,5] Lunatic Soul – THE PASSAGE
[7,5] Perfect – GŁOS
[7,0] Awolnation feat. Alex Ebert - MAYDAY!!! FIESTA FEVER
[7,0] Mela Koteluk & Kwadrofonik – CZAS MIŁOŚCI
[7,0] Mery Spolsky – MAZOWIECKA KIECKA
[6,5] Albo Inaczej 2 ^ Igo – MÓWIĄ MI
[6,5] Elvin Bishop & Charlie Musselwhite – WEST HELENA BLUES
[6,0] Amir – MA LUMIERE
[6,0] GusGus – OUT OF PLACE
[5,5] Blues Pills – KISS MY PAST GOODBYE
[5,5] Mr Bungle – ERACIST
[6,5] Paloma Faith – BETTER THAN THIS
[6,0] John Petrucci – OUT OF THE BLUE
[5,5] the Waterboys – THE SOUL SINGER
[5,0] AC/DC – SHOT IN THE DARK
[5,0] Dirkschneider & the Old Gang – WHERE THE ANGELS FLY
[4,5] Paul Molloy – DUNGAREE DAY
[4,5] Róisín Murphy – SOMETHING MORE
[4,0] Miley Cyrus – MIDNIGHT SKY
[3,5] Igor Herbut – WDZIĘCZNOŚĆ

I to by było na tyle w tę już czwartkową noc...
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 12:03 am I czym się przejmujesz - na razie propozycja ma zero pkt., więc raczej nie wejdzie. A co powiesz o zgłoszeniu do not. 13 nowości (a to był wrzesień) Beaty i BEZ CIŚNIEŃ? Albo Kwiatu Jabłoni? (nowości not. 10 z sierpnia i nawet był na TFP). Tam wszystko było zgodne?
Generalnie ja nie jestem prowadzącym tę zabawę, a zwróciłem na Igo tylko dlatego uwagę, że zapis wykonawcy też jest błędny. Zresztą widzę, że tutaj mało kto nad czym panuje, a moje uwagi co do nawet oczywistych błędów zapisów też raczej sobie wszyscy mają gdzieś. :lol: Tamtych wymienionych przez Ciebie tytułów nie sprawdzałem, bo i nie taka moja rola.
Utwór mi się nawet podoba, ale zdyskwalifikowałem go wewnętrznie, a co do dalszych działań to również nie moja rola.
Ja korzystam z Tidala i tam data wydania albumu czy utworu jest dosyć wyraźnie zapisana. Więc specjalnie nie muszę drążyć.
Sundrajta pisze: czw paź 15, 2020 12:45 am Amir po francusku prawie jak Pascal Obispo. Udo czy się nie udo, no i ja bym się skłaniał ku tej drugiej opcji. :wink:
Też tak myślę, ale przynajmniej stosunkowo mało zer zebrał.
AlekOb
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011

Post autor: AlekOb »

Akurat zarówno Beata jak i Kwiat Jabłoni nie są z albumu z 2018 roku, tylko z projektu Lech Music 2020 i obie wersje tych utworów miały premierę w tym roku, więc nie wiem co tam niby było nie tak. Jeśli chodzi o Igo, to rzeczywiście jest z albumu z maja 2018, a w październiku tamtego roku wyszedł klip do niego na YT. W opisie jest, że to kolejny singiel promujący wydany przy okazji wydania winylowego. Czyli w sumie tak pół na pół ;)
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

1. Amir - MA LUMIÈRE - 10
2. Dirkschneider & The Old Gang - WHERE THE ANGELS FLY - 9
3. Luxtorpeda - Hołd - 9
4. Sia - COURAGE TO CHANGE - 9
5. Paloma Faith - BETTER THAN THIS - 8.5

Artur Rojek feat. Taco Hemingway - A MIAŁO BYĆ JAK WE ŚNIE - 8
Gus Gus - OUT OF PLACE - 8
John Petrucci - OUT OF THE BLUE - 8
Perfect - GŁOS - 7.5
AWOLNATION feat. Alex Ebert - MAYDAY!!! FIESTA FEVER - 7
Mela Koteluk & Kwadrofonik - CZAS MIŁOŚCI - 7
Miley Cyrus - MIDNIGHT SKY - 7
Blues Pills - KISS MY PAST GOODBYE - 6
Accept - THE UNDERTAKER - 6
Roisin Murphy - SOMETHING MORE - 6
Renata Przemyk & Leski - BO JEŚLI TAK MA BYĆ - 6
Kylie Minogue - MAGIC - 5.5
Igor Herbut - WDZIĘCZNOŚĆ - 5
The Blood Moon Howlers - SUGAR BABE - 5
Lunatic Soul - THE PASSAGE - 5
Paul Molloy - DUNGAREE DAY - 4
The Waterboys - THE SOUL SINGER - 3
AC/DC - SHOT IN THE DARK - 2
Mr. Bungle - ERACIST - 0.5
Elvin Bishop & Charlie Musselwhite – WEST HELENA BLUES - 0
Mery Spolsky - MAZOWIECKA KIECKA - 0

dyskwalifikacja:
Albo Inaczej 2, Igo - MÓWIĄ MI - 8
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 12:03 am A co powiesz o zgłoszeniu do not. 13 nowości (a to był wrzesień) Beaty i BEZ CIŚNIEŃ? Albo Kwiatu Jabłoni? (nowości not. 10 z sierpnia i nawet był na TFP). Tam wszystko było zgodne?
A czy aby te dwa utwory w jakiś sposób regulamin dyskwalifikował? Bo jeśli tak to ich nie powinno być. Nie jestem jakimś "fachowcem" od szukania daty wydania tych utworów, jedyne co znalazłem, że to kontynuacja projektu z 2015 roku i zostało wydane pięć nowych (coverów?) utworów na jakąś płytę, która pochodzi z tego roku. Jeżeli to moje źródło jest prawidłowe to nie mam pojęcia o co chodzi.
gioconda2

temik3 pisze: czw paź 15, 2020 8:49 am nie mam pojęcia o co chodzi.
Też nie mam pojęcia o co chodzi. Kolega konwicki kwestionuje zgłoszenie w noc z śr/czw., gdzie głosowanie kończy się w piątek. Napisałam, że posiłkowałam się datą 26.10.2018 - a zatem kilkunastu dni brakuje do 2 lat. Jeżeli było to błędne zgłoszenie należało działać wcześniej - przed dodaniem do zestawu, a nawet po dodaniu, ale w sob - niedz. max. A teraz? Skoro wątpliwości budzi coś z albumu Albo inaczej 2, to zadałam pytanie o wcześniej zgłoszone propozycje bez nr (czyli odnoszące się do 1?), czyli wcześniej niż 2? Nie wiem jaka jest odpowiedź, może wszystko było ok. Nie śledzę tak bardzo nowinek i dat wydań. I jeżeli coś się komuś nie podoba w zgłoszeniach, to reagujcie wcześniej. Teraz gdybanie i ewentualne wycofywanie nie ma sensu, kiedy 70% czasu głosowania za nami. Tym bardziej, że z dużą dozą prawdopodobieństwa można stwierdzić, że się nie przebije do zestawu głównego.
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

konwicki1980 pisze: śr paź 14, 2020 11:22 pm Tak w ogóle to Igo powinien być zdyskwalifikowany - premiera albumu Albo Inaczej 2 - 25.05.2018. Chyba że 2 lata rozumiemy inaczej.
dzięki za czujność
decyzja może być tylko jedna. dyskwalifikacja
gioconda2

4989341 pisze: czw paź 15, 2020 10:18 am
dzięki za czujność
A przeczytałeś moje wyjaśnienie? I kiedy to robisz? Za 5 dwunasta?
gioconda2

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 10:26 am
4989341 pisze: czw paź 15, 2020 10:18 am
dzięki za czujność
A przeczytałeś moje wyjaśnienie? I kiedy to robisz? Za 5 dwunasta? Protestuję/ składam odwołanie przeciwko takiemu sposobowi rozstrzygnięcia. Weryfikację możecie robić przed dodaniem do zestawu nowości a nie tuż przed końcem głosowania.
Awatar użytkownika
4989341

a jakie to ma znaczenie. regulamin jest regulaminem, zasady ma sztywne.

osoba polecająca utwór powinna dobrze prześwietlić piosenkę zanim ją zaproponuje.
jeśli tego nie zrobi, musi się liczyć z tym, że może się zdarzyć sytuacja taka jak teraz.
gioconda2

4989341 pisze: czw paź 15, 2020 10:35 am a jakie to ma znaczenie. regulamin jest regulaminem, zasady ma sztywne.

osoba polecająca utwór powinna dobrze prześwietlić piosenkę zanim ją zaproponuje.
jeśli tego nie zrobi, musi się liczyć z tym, że może się zdarzyć sytuacja taka jak teraz.
Prześwietliłam ją tak jak umiałam, a od czego są weryfikatorzy zestawu?
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 10:39 am Prześwietliłam ją tak jak umiałam
https://www.google.com/search?client=fi ... +inaczej+2
25 maja 2018
I wcale mnie trzeba na prześwietlenie poświęcać wiele czasu.
gioconda2

Wszyscy jesteście tacy mądrzy teraz. A co robiliście od 7 października, kiedy to zgłosiłam?
Awatar użytkownika
4989341

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 10:39 am
4989341 pisze: czw paź 15, 2020 10:35 am a jakie to ma znaczenie. regulamin jest regulaminem, zasady ma sztywne.

Prześwietliłam ją tak jak umiałam, a od czego są weryfikatorzy zestawu?
Regulamin TFP nie przewiduje funkcji weryfikatora, jesteśmy nimi MY wszyscy.
najprościej, gdy każdy dobrze prześwietli "swój" JEDEN utwór, który przypadł mu do gustu, chce go zaproponować innym, chce go zgłosić do naszej zabawy.
gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 11:00 am Wszyscy jesteście tacy mądrzy teraz. A co robiliście od 7 października, kiedy to zgłosiłam?
zaufałem Tobie.
myślałem, że jako osoba polecająca zapoznałaś się głębiej z utworem, artystą i całym projektem niż tylko klip na YT.
widać się pomyliłem
gioconda2

4989341 pisze: czw paź 15, 2020 11:08 am zaufałem Tobie.
myślałem, że jako osoba polecająca zapoznałaś się głębiej z utworem, artystą i całym projektem niż tylko klip na YT.
widać się pomyliłem
W jakie tony już wchodzimy. Już nie meritum sprawy, a wchodzenie w kwestie czyjeś etyki. Czy każdy musi słuchać muzyki jakby był krytykiem muzycznym, czytać prasę fachową i wertować wszystko do podszewki?
Równie dobrze mogę napisać to samo - zaufałam i się zawiodłam.
Przyjełabym dyskwalifikację z pokorą, gdyby zrobiono to we właściwym czasie i we właściwy sposób.
Wyślę swoje głosy, bo przesłuchałam i oceniłam zestaw i szkoda mojej pracy, ale przechodzę do niemego protestu. Myślę, ze wielu się ucieszy, jak już nie będzie musiało nic mojego czytać. Może VILKI i Sundrajta uchylą łezkę...
Awatar użytkownika
VILKI
Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.

Post autor: VILKI »

chyba sobie żartujesz teraz :(
gioconda2

W tym tygodniu przybijam piątkę z „Poznańską Piątką” („cudzysłów” by nie sprofanować tej właściwej Poznańskiej Piątki, której m.in. oddaje hołd ta Śpiewająca Piątka).
Mój głos powędrowałby także do głosu, który szyby i dziewczyny w drżenie wprawia, że aż poszybowały tam gdzieś za aniołami by spotkać na obłoku uniesień miłosne wspomnienie Baczyńskiego i spaść na ziemie, gdzie brutalna rzeczywistość i wyznania o miłości do krwi. Powędrowałby, ale nie powędruje…

Z Renatą i jej mężczyznami mam w ogóle problem, bo ona przebija każdego z nich i oryginały brzmią lepiej. Nawet terapeutyczny „Odjazd” – Renata wyleczyła mnie z obsesyjnych snów. Przez wiele lat śnił mi się odjeżdżający bagaż, albo odjeżdżająca ja bez bagażu. Odkąd zaśpiewała „Odjazd” sny odeszły, albo mniej jeżdżę i już nie mam takiej obsesji. Tu z Leskim piosenka nabrała trochę innego charakteru, nie jest kopią 1:1, w oryginale Renata jest ostra jak brzytwa. Tu para szepce sobie do ucha - łagodnie i sentymentalnie, że ma się wrażenie jakby sobie miłość wyznawali , a nie rezygnowali z bycia razem. Czyżby byli po terapii i treningu radzenia sobie z negatywnymi emocjami?

Ze względu na wydarzenia, które przyjmuję, ale nie akceptuję do 5 zamiast Igo wchodzi Sia. A gdyby można było ex aequo wpisać miejsce 4-5, to jeszcze umieściłabym tu Amira.

Stawkę zamyka Miley i Minogue – myślałam, że to ta sama piosenka i wokalistka, tak się zlewają w jedno, że obie muszą dostać taką sama ocenę – bliźniacze zero.

1. [10,0] Luxtorpeda – HOŁD
2. [8,0] Renata Przemyk & Leski - BO JEŚLI TAK MA BYĆ
3. [7,5] Dirkschneider & The Old Gang - WHERE THE ANGELS FLY
4. [7,0] Mela Koteluk & Kwadrofonik - CZAS MIŁOŚCI
5. [7,0] Sia – COURAGE TO CHANGE
----------------------------------------------------------------------------------------
[6,5] Amir - MA LUMIERE - o pół kroku za top5
[6,0] Lunatic Soul - THE PASSAGE – o krok za top5
[6,0] Igor Herbut – WDZIĘCZNOŚĆ – 1,5 kroku za top5
--------------------------------------------------------------------------
[5,5] AC/DC - SHOT IN THE DARK
[5,5] Paul Molloy - DUNGAREE DAY – sympatyczne skojarzenia i u mnie z McCartney’em
[5,5] Accept - THE UNDERTAKER - fajna grzałka
[5,5] GusGus - Out Of Place - mój kolega tak podobnie się nazywa i jako wykonawcę widzę jego
[5,0] The Waterboys - THE SOUL SINGER
[5,0] Perfect - GŁOS
[5,0] The Blood Moon Howlers - SUGAR BABE
[4,5] John Petrucci - OUT OF THE BLUE
[4,5] Blues Pills - KISS MY PAST GOODBYE
[4,5] Paloma Faith - BETTER THAN THIS
[4,0] Mery Spolsky - MAZOWIECKA KIECKA
[3,0] Mr. Bungle - ERACIST – grzeje, że hej
[2,0] Roisin Murphy - SOMETHING MORE
[1,0] Elvin Bishop & Charlie Musselwhite – West Helena Blues
[1,0]Artur Rojek feat. Taco Hemingway - A MIAŁO BYĆ JAK WE ŚNIE
[1,0] AWOLNATION feat. Alex Ebert - MAYDAY!!! FIESTA FEVER
-------------------------------------------
[0,0]Kylie Minogue - MAGIC
[0,0]Miley Cyrus - MIDNIGHT SKY

[9,0] Igo – MÓWIĄ MI
Awatar użytkownika
jollyroger72

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 11:00 am Wszyscy jesteście tacy mądrzy teraz.
Giocondo kochana, nikt tu się nie wymądrza.
Moi poprzednicy już o tym pisali... że jak coś zgłaszam, to sprawdzam, kiedy to zostało wydane (o ile nie jest to zupełna świeżynka).
Tak więc - EASY :wink:
Awatar użytkownika
jollyroger72

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 11:22 am Myślę, ze wielu się ucieszy, jak już nie będzie musiało nic mojego czytać. Może VILKI i Sundrajta uchylą łezkę...
Żartujesz chyba? A ja? Czasem mogę się nie zgadzać z Twoimi wypowiedziami, ale są rzeczowe i bardzo fajnie mi się je czyta.
Wśród forowiczów "świeżaków" wyróżniasz się bardzo pozytywnie.
Więc "odmilcz" :wink:

PS. I dziękuję za punktu dla Udo :)
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

4989341 pisze: czw paź 15, 2020 11:08 am Regulamin TFP nie przewiduje funkcji weryfikatora, jesteśmy nimi MY wszyscy.
najprościej, gdy każdy dobrze prześwietli "swój" JEDEN utwór, który przypadł mu do gustu, chce go zaproponować innym, chce go zgłosić do naszej zabawy.
Faktycznie nie ma takiej funkcji, ale spokojnie mogę się jej podjąć (wreszcie będę miał jakąś władzę :mrgreen: ) i to wszystko co napisał 4989341 jest słuszne, tylko mam jedno bardzo poważne zastrzeżenie - decyzja podjęta zbyt późno, więc w sumie nie powinna być ważna! :arrow: Bowiem jest zasada, że prawo nie może działać wstecz. A ludzie już (w wielu przypadkach) ocenili ten utwór i nawet to "brzydko" wygląda gdy ich wysiłek (jak to określiła gioconda2) zostaje jednym gestem przekreślony! Dlatego ja w swoim podsumowaniu go uwzględnię, ale też umieszczę od razu na liście utworów, które ponownie zgłoszone być nie mogą. :idea:
gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 11:22 am Może VILKI i Sundrajta uchylą łezkę...
No pewnie że tak... 😓
Dlatego z tego miejsca błagam Cię droga koleżanko - nie odchodź! 🙏
temik3

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 11:22 am Przyjełabym dyskwalifikację z pokorą, gdyby zrobiono to we właściwym czasie i we właściwy sposób.
Wyślę swoje głosy, bo przesłuchałam i oceniłam zestaw i szkoda mojej pracy, ale przechodzę do niemego protestu. Myślę, ze wielu się ucieszy, jak już nie będzie musiało nic mojego czytać. Może VILKI i Sundrajta uchylą łezkę...
Myślę, że niepotrzebnie tak ostro reagujemy, ja jako w tej chwili postronny uważam, że wina zawsze leży pośrodku, ja owszem jak chcę dodać swą propozycję do zestawu sprawdzam ją sobie, ale podobnie jak Ty mogę nie znaleźć prawidłowego źródła i daty z kiedy utwór pochodzi. Owszem mogą inni Twój czy mój błąd wyłapać, no ale być może też nie są w stanie. Zestaw od 7 przejrzało ok 40 osób i dopiero teraz ktoś to zauważył, więc myślę, że nie ma tu Twojej ale też Michała winy w tym, że On się tu znalazł. Ale skoro już przebył drogę od 7 października do 15 to powinien zostać w zestawie. To tylko moje zdanie w tym przypadku. Wiem regulamin jest taki i o dyskwalifikacjach decyduje Michał. A z tym protestem niemym to po co? Warto z tego powodu? Kochana każdy z Nas ma jakieś widzimisię dlatego proponuje odwiesić protest :D :D :D Powiem szczerze lubię Cię czytać :D :D :D :D
temik3

Sundrajta pisze: czw paź 15, 2020 1:52 pm ale spokojnie mogę się jej podjąć (wreszcie będę miał jakąś władzę :mrgreen: )
O i to mi się podoba, lubisz władzę to mianujemy Cię wicepremierem od nowości. :D A co tam wicepremierów dużo jak jeszcze jeden będzie to nic się nie stanie. :D
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

gioconda2 pisze: czw paź 15, 2020 11:22 am Wyślę swoje głosy, bo przesłuchałam i oceniłam zestaw i szkoda mojej pracy, ale przechodzę do niemego protestu.
Mam nadzieję, że zmienisz jednak zdanie i zostaniesz z nami :) Moim zdaniem nie ma się o co gniewać.
Ja np. sprawdzam "ważność" utworów na Spotify, tam zawsze przy płycie/singlu jest rok wydania.
ODPOWIEDZ